Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
На раздумка / Антропософски инициативи
« Последен пост от Faleg - Юни 23, 2017, 09:44:42 am »
Томас Майер ще изнесе лекция в Софийската опера на 8 юли- повече за събитието тук
2
Прочетох една кратка книжка (или по-вероятно статия) от Е. Блаватска относно кармата. Вие също можете да я свалите от прикачения файл.

Този текст ме изплаши, защото ни занимава с последиците от мислите ни. Досега вярвах, че няма особено значение какво мислим, ако - както казва Библията - то не стане думи, а думите - дела. Ако Блаватска е права, нещата не стоят така, а дори само с мислите си създаваме карма и оформяме бъдещия си свят.

Моля, ако сте попадали на сведения от Щайнер и/или Учителя относно значението на мислите за кармата и бъдещите ни инкарнации, да ме насочите към тях или направо да ги цитирате в тази тема.


Тъкмо започвам да навлизам в тематиката и не претендирам да знам, но в момента чета* Антропософията като космософия - Първа част на издателство Даскалов(цикъл от 11 лекции изнесени в Дорнах от 23.09 до 16.10.1921г от Р.Щайнер) и съм точно до това място(около 60 страница) където той говори именно по този казус
3
На раздумка / Re: Ако не ви се отваря нова тема - 3
« Последен пост от Светльо - Юни 22, 2017, 10:32:16 pm »

ЕС настоява за достъп до кодираните комуникации

По време на срещата на върха в Брюксел те поискаха от частните интернет компании автоматично да засичат и премахват съдържание, подбуждащо към тероризъм и насилие, предаде БНР.

Беше дадена и политическа подкрепа на високо ниво за военно сътрудничество между 28-те държави.

http://m.dir.bg/dnes/news/25954180/

Да не четат форума? 😂
5
На раздумка / Re: Ако не ви се отваря нова тема - 3
« Последен пост от Gergana - Юни 22, 2017, 06:46:44 pm »
От ЦРУ най-обичат „криптираните“. И особено обичат, когато „тези, които имат какво да крият“, сами им се пресеят и каталогизират. ;)

Целият интернет се наблюдава и копира. За това е създаден.

 Така си е.
6
История / Re: Линия на времето - История на България
« Последен пост от Петър - Юни 22, 2017, 06:02:32 pm »
Аз мисля повече в насока виртуален проект. Тази книга изглежда да е доста обширен труд и като виждам осъществява по някакъв начин мои мисли от годините преди нейното издаване ;-) Като под "мои" имам пред вид, единствено, че и на мен са ми минавали през главата, при това в много сходна насока (примерно за съпоставката на дрвените извори). Въпросът е при тази цена и обем на книгата колко хора ще могат да се ползват от този, безспорно огромен, труд на автора.

Предложението ми сега е да се обедини наличното в електронните медии в един хронологичен ред, който да представя по един по-бърз и нагледен начин с кратки описания основните събития и личности, свързани с нашата история. Като вече за по-обстойно изследване читателят ще може да отиде на съответната публикация.

Разбирам, че това ще е също доста обширен труд и, че той няма да се направи сам. Възможно е в бъдеще и аз да работя по-активно по въпроса. Засега само споделям хрумвания. Може да се намерят хора с повече опит и познания, които да подемат начинанието. А за мен те може да почне сравнително просто (което обаче знам, че не е равносилно и на бързо) като подреждане на вече наличните публикации на От Извора по една линия на времето в хронологичен ред. Дори има подходящи (или поне когато ги разглеждах през телефона ми се сториха такива) добавки към Уърдпрес.
7
Духовни учения и религия / Re: Пророчества от целия свят
« Последен пост от Kosi - Юни 22, 2017, 02:17:58 pm »
https://webnovinar.com/2017/05/23/ясновидката-веска-от-джулюница-сенза/

малко жълториии :D :D  в горното пише че еврокомисаря щяла да бъде със кестенява коса но не казва тъмно или светло :-\

8
На раздумка / Re: Ако не ви се отваря нова тема - 3
« Последен пост от Стопанина - Юни 22, 2017, 08:32:09 am »
От ЦРУ най-обичат „криптираните“. И особено обичат, когато „тези, които имат какво да крият“, сами им се пресеят и каталогизират. ;)

Целият интернет се наблюдава и копира. За това е създаден.
9
Цитат
Първо това, което те вълнува, актуално ли е още?

Повече от всякога.

Цитат
Какво разбираш и какво съзираш при тези наблюдения? Това за теб е важно. Докато откриваш доброто и разбираш механизма на всичко, което се случва, тогава учиш. Но ако и най-малката прашинка от онези мисли, които наричаш зли, попадне в сърцето ти, тогава ти си в плен.

Точно така е. Понякога човек се учи и в пленничество. :)
10
Понеже смятам темата за много важна, ще добавя още нещо, което е пряко насочено към Иван.
Т.е. имам по-скоро някои въпроси.
Първо това, което те вълнува, актуално ли е още?

"Симпатизирам на добрите мисли. Но разбирам и злите. Нима това е лошо?

И наистина не мога да разбера защо трябва да имам карма, само защото ме занимат зли мисли, без да желая тяхното осъществяване в реалността.", твой цитат.

Според мен да разбираш злото, означава да виждаш доброто, което е зад него. Защото зад всичко, което виждаме стои Господ, дори и зад онзи, който си мислиш, че носи злото.
Не беше ли казано, че злото е неразбрано добро?

Според мен за всеки човек е много важно да разбере в какво се радва сърцето му, в доброто или в неразбраното добро? Защото, когато е в неразбраното добро, то той тогава е още в илюзия и остава в неин плен.

Казваш, че допускаш и добрите и лошите мисли и ги наблюдаваш през лупа, оглеждаш ги, разглеждаш ги.
Какво разбираш и какво съзираш при тези наблюдения? Това за теб е важно. Докато откриваш доброто и разбираш механизма на всичко, което се случва, тогава учиш.

Но ако и най-малката прашинка от онези мисли, които наричаш зли, попадне в сърцето ти, тогава ти си в плен.

А когато осъзнаеш пленничеството си, тогава си на път да се освободиш.

Наблюдавай се.

Един човек, който се е занимавал с мрака e оставил добро според мен послание.

"He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you." Ницше

Желая ти светлина и мир в душата!
Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10