Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Ще започна с основни понятия, не защото не ги знаете, а за да бъда разбран точно. Думите често са многозначителни и най-трудното при мен е не самата идея по която трябва да пиша, а намирането на точните думи с които да я изразя.

Душата не може да преживее пряко физическата реалност заради по-фината си вибрация и преминава през материята като радиовълните през стена. За да стане това е необходимо душата да обитава физическо тяло (облече "костюм"), което да намали вибрацията й. Душата се изгражда от преживяването на много животи като различни човешки личности, които наричаме инкарнации. Може да се каже че душата е сборният пункт на инкарнациите. Инкарнациите това сме ние в момента. В момента ние изграждаме човешката си душа. Ако живеехме да речем на Сириус, бихме изграждали сирианската си душа. Все пак условията там са различни от тези на Земята. Имаме  двойна звездна система, различна гравитация, различни биологични организми, най-вероятно и леко по-различна система на управление от нашата, което би довело до различно преживяване спрямо това на Земята. Опита ни там ще е друг. Тоест душата се изгражда спрямо съответната планета, която в момента обитаваме.

Висшият Аз - това сме си ние, но хилядократно по-осъзнати отколкото сме в момента като инкарнация. Така както душата е сборният пункт за инкарнациите, така Висшият Аз се явява сборният пункт на душите на човек (опита и знанието му натрупан при живота на различни планети с различни биологични и чисто енергийни форми на живот). За съжаление или радост този опит и знание в момента е блокиран към човека, и се споменава че ще бъде достъпен когато приключим с изграждането си на човешката си душа. Ще се получи така наречената експлозия (а според мен имплозия) на съзнанието ни, разбирайки че сме много повече от това което сме в момента.

Висшите Азове обитават и са заседнали в пета и шеста плътност, докато техните инкарнации се намират и заседнали в трета и четвърта. Ние в момента се намираме в трета плътност - 3D. в едно от измеренията (реалностите). Плътност е вертикалният слой на съществуване. Измеренията са хоризонталният. Една плътност е изградена от множество измерения, които се различават по фазова честота. Така в една и съща точка може да съществуват много измерения без да си пречат и преплитат взаимно (холографският принцип).
Защо написах заседнал. Това си е направо боксуване от страна на Висшият Аз. За да разберете какво имам предвид е нужно да разгледам условията за да се прояви един конфликт. За да имаме конфликт първо ни трябват поне две страни, една не ни върши работа - разделение. Второ, ще ни е нужен недостиг (ресурс, земя, акъл...все недостиг). И третото е комплекс за малоценност , което смятам че седи в основата на предходните две. Да речем един Висш Аз е спуснал свои инкарнации в звездният куп Плеади в Трета плътност и развива своята плеядианска душа. Според различни челинг източници плеядианците са в една непрестанна война с драконианците (друга раса обитаваща съзвездието Дракон). Един такъв конфликт определено би възбудил любопитството на Висшият Аз, което ще доведе до спускане на инкарнации и към драконианската раса за да се види и отсрещната страна. Така Висшият Аз започва да развива и своята драконианска душа. Имаме две раси които се ненавиждат, събрани чрез душите в едно тяло, което се явява Висшият Аз. И оттук нататък драмата започва...едно непрестанно циклене на инкарнации надолу и нагоре от трета до шеста плътност с цел изглаждане на вътрешният дискомфорт появил се във Висшият Аз. Някои наричат това "Играта" и смятам че израза е много точен.
Защо е нужно Висшият Аз да спуска инкарнации в по ниските плътности. Отгоре определено се вижда по добре. Причината която смятам е че в шеста плътност няма недостиг. Яде ви се ябълков кейк с вкус на ананас и миризма на теменужки и хоп... материализира се пред вас. Вие си го материализирате, такава е структурата на реалността на шеста плътност. И това не е магия а съвсем естествено, като дишането в трета плътност. Конфликт там не може да има, защото всеки получава това което иска. Така че Вишият Аз там по скоро ще усеща конфликта между плеяди и драконианци (чрез изградените вече души) като леко вътрешно неудобство обвито в мъгла, защото липсва едно от условията за конфликт. Иронията в цялата ситуация е че Висшият аз чрез спускането си на инкарнации надолу в плътностите създава трите условия нужни за конфликта. Отделя съзнателна частица от себе си, която е инкарнацията (разделение) . Тази вече отделена инкарнация преди да бъде отделена е имала 360 градусово зрение, а в следващият гледа през големината на иглено ухо. Дори и да не помни от къде е тръгнала, това неминуемо би оставило на подсъзнателно ниво огромен комплекс за малоценност. А комплекса за малоценност, това че ти липсва нещо води до недостига. С други думи Вишият Аз опитвайки се да реши даден проблем чрез спускането си на инкарнации генерира три нови. От което се получава и зациклянето в шеста плътност. Ако трябва да опиша с няколко думи Висшият аз, бих го оприличил на вманиачен геймър, който ностоп играе с хиляди герои едновременно. Сами разбирате каква огромна концентрация и енергия са необходими да бъде извършен този процес. И какво всъщност се крие във всеки един от нас.

Къде е мястото на човека в цялата тази картинка. Без съмнение вътрешният конфликт в човек е много голям, което се проявява като липса на концентрация и труден контрол върху емоциите. Умът ни постоянно щъка от мисъл на мисъл. Важно е да спомена че за Висшият Аз не е важен съвършеният дизайн на двуполовият човек, съвършенството той вече си го има. Важното е именно вътрешният конфликт в човека, в средата (трета плътност, а не шеста) в която може да се усети пълната му сила, а оттам и разбран. Двуполовият човек е залъгалката за деца (манипулация от висш ред), която да разпали интереса в миналото на технологично развити извънземни раси за да започне човешката еволюция. Поставете се на тяхно място. Милиони години сте се развивали технологично. Имате всякакви лъскави технологии и машини и в един момент идвате на планета на която същество без грам техническо познание може да върши неща само с мисълта и силата на волята си за които дори не сте си и мечтали. Това определено би разпалило любопитството и би довело до генетични манипулации. Само да спомена че ние не сме първоначалните съзнания обитаващи двуполовия човек (вече бивш). Ние сме по скоро тези които са извършвали генетичните манипулации и в момента живеем като хора. Тук се спазва един природен закон - "Каквото посееш това ще пожънеш"
От къде идва този голям конфликт в човека. В човек има над 30 вида извънземна ДНК включително и на плеяди и драконианци. Гледайте на ДНК-то като на предварително вградени мисъл форми, концентрирани до такава степен че са се проявили като материя. С други думи ДНК-то е предварително програмиране. За да може едно съзнание да преживее какво е да си човек трябва да има твърда точка за която да се захване. ДНК-то служи именно като такава твърда точка - нещо вече познато. Това което искам да кажа е че съзнания от всички извънземни раси от които човек е получил ДНК могат да се включат в приключението наречено човешка еволюция, но ще трябва да забравят. Чрез човешкото тяло получаваме един мини вариант на състоянието ни като Висши Азове, но вече в трета плътност.

На планетата Земя може да се гледа като на ферма. Като на среда за духовно израстване. Като затвор, защото забравяме. А единствения начин да спреш нещо безсмъртно да върши пакости в галактиката е като го накараш да забрави. Ако добавим и телата за които няма кандидати и се одухотворяват от Планетарният дух с животински инкарнации, може да гледаме на Земята и като на зоологическа градина. И всички те са вярни, защото Земята е многофункционална.

Този текст е една гледна точка, а не Абсолютната истина. Това е най добрият подход с който може да подходите към написаното (преписаното) от мен. Това ще е и последният ми пост във форума. Смятам че малко над 8 години пребиваване тук са предостатъчни. Дойдох без да познавам никой и си отивам без да познавам никой. Какво по-красиво и необвързващо от това. Бих го оприличил на платоничната любов.

Със здраве!
2
Форумът и сайтът / Re: Тъмното кьоше: Бисерите на врага
« Последен пост от Telemag - Април 19, 2018, 11:01:36 am »
 След всички пророчества, статии и философски материали, как можа. Стопанина, как можа, да пропагандираш нов световен ред.   <>:| ::) ??? 
  Край на сарказма.  (giggle)


 П.П. Не се използва логически обосновани нападки, за да не се превърне в градивна критика.  :P
Привличаш вниманието(Стопанина го привлича   (clapping) ), затова те сравняват с масон, който говори глупости. Значи ще има още, изцепки. Спирам да ги коментирам.  (nerd)
3
На раздумка / Re: Музиката и нейното въздействие
« Последен пост от Петър - Април 18, 2018, 08:21:20 pm »
Записите са хубави. Само дето са правени с по-бавното темпо, вероятно по поръчка на ОББ.

Засега това е по-точното изпълнение, ако и там да има нужда от някои поправки:

Паневритмия - Музика за две цигулки
4
Форумът и сайтът / Re: Тъмното кьоше: Бисерите на врага
« Последен пост от Стопанина - Април 18, 2018, 03:13:34 pm »
boom @ Пророчества на Едгар Кейси за нашето време и бъдещето
boom95654@abv.bg

пълни глупости. кейси е масон сатанист, проповядващ нов световен ред, както и собственика на тоя сайт.
   
---

boom @ Слава Севрюкова за България и света – пророчества 4/4
boom95654@abv.bg


незнам как не виждате масонската пропаганда. човечеството щяло изродее, а избраните арийци със сини очи, ще ни управляват? това ако не е нацизъм и расизъм в най-висша степен, незнам. добре че има интернет, за да разберат хората скоро че земята е плоска и да се събудят, защото иначе наистина ще паднем жертви на елита.
   
---

boom @ Слава Севрюкова за България и света – пророчества 3/4
boom95654@abv.bg

Пълни глупости, продиктувани от някой астрален демон. Човек е БОГ, а такива като тази лелка и ванга, са проводници на илюминатските дяволи. Ще се случи, не това което е „предписано“, а това което сами си направим. Стига вече с тая тъпа религия и догма. Няма нищо предопределено.
   
---

Басиси @ Нил Мироточиви за Антихриста и потъването на Атон
spicex@gmail.com

Аз,като православен християнин,намирам това пророчество за абсолютната глупост… Малко да е чел човек Библията и особено Откровението на Йоан ще разбере ,че тези братвежи са глупост,тозо не е от Бога…
   
---

Алекс @ Николай Райнов – „Сатанаилово царство“ (Богомилски апокриф)
alexkirov2018@abv.bg

Както виждам сте се заплели в сатанински глупости и простотии. Четете Библията и недейте да дразните Бог с измишльотини. Покайте се и Бог ще ви прости.
5
На раздумка / Re: Музиката и нейното въздействие
« Последен пост от Teo - Април 18, 2018, 10:43:46 am »
Днес попаднах на нови записи на  музиката за Паневритмия. С много добро качество, а и изпълнението на пияното и цигулката са божествени, поне според мен:

Запис на музиката на Паневритмията от Учителя Петър Дънов

Аранжимент – Виктор Илиев

Изпълняват:

Виделин Джеджев – цигулка

Виктор Илиев – пиано

Линк за теглене:

http://beinsadouno.org/wp-content/uploads/2018/04/MP3-20180415T070335Z-001.zip

Иначе на самия сайт има и саундклауд, от където можете директно да се слушат:

http://beinsadouno.org/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b8%d1%81-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%bc%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d1%86%d0%b8/

П.П Тъй като търсачката ми не работи не намерих темата за Паневритмия, ако прецените я преместете инфорацията там.
6
По света... / Re: пробуждащи материали
« Последен пост от Teo - Април 17, 2018, 01:13:08 pm »
Преди няколко дни попаднах на анализ и до някаква степен критика на Огнян Минчев във връзка с едно интервю на Фукуяма пред Фигаро. Самото интервю е преведено на бълграски тук:

http://glasove.com/categories/intervyuta/news/fransis-fukuyama-ne-sym-si-promenil-mnenieto

По интересен начин започва анализът му, като алегория е представена идеята, че ако мислим само в една равнина/плоскост и разглеждаме пробемите само като ляво-дясно, консерватизъм и либерализъм, няма да намерим решение на проблемите, които стоят пред човечеството. Трябва да включим и "височината", за да може да решим задачите си.

Ето и самият анализ, който има препратки и към резултатните избори в Унгария, политическото положения в Запада и т.н:
**********************
 Учителите по математика често дават тази задача в класовете на прогимназията. От шест еднакво дълги клечки децата трябва да изградят четири равностранни триъгълника. Усилията са големи, но резултат липсва. Най-умните деца успяват да конструират квадрат, разделен на четири триъгълника по двата диагонала. Но тези триъгълници не са равностранни, а правоъгълни. Отговорът на задачата лежи в ... изобретяването на ново, трето измерение - височина. Децата са свикнали да работят в равнина, а тази задача изисква построяването на пирамида, в която основата и трите стени дават отговора - четири равностранни триъгълника.

Тази задача е в основата на повечето неразрешими проблеми, с които се сблъсква човекът и човечеството. Когато няма изход, единственият изход е да изобретиш ново измерение и нов подход, нов възглед върху проблема. Фукуяма е прав за това, че алтернативите на либералната демокрация в днешния свят не са особено перспективни, нито притежават интелектуален и ценностен интегритет. Възраждащият се консерватизъм - и в Европа, и другаде - е политически израз на стремежа да се съхранят ценностите и идентичността на общностите и културите, които неолибералната глобализация отхвърля по пътя на своята собствена утопия - единен и безразделен свят, подчинен на "мултикултурализма" и всеобщия стремеж към все по-голяма материална печалба и все по-голямо материално потребление. Подобно на всяка утопия, неолибералният глобализъм се сблъсква и зацикля в съпротивата на реалния живот, който отказва да се подчинява на утопии - независимо от това дали са либерални, комунистически или националистически. Но все по-успешно отхвърляйки неолибералния глобализъм, консерватизмът в многообразните си измерения не дава отговор на въпроса за посоката, в която светът и неговите многообразни общности ще продължат своя път към бъдещето. Консерватизмът има и ще има успехи в съхраняването на човешките идентичности, но трудно ще се справи с дилемата за тяхната бъдеща еволюция. Религиозният фундаментализъм, изолационизмът и опитите за излизане от уравненията на глобализацията могат да постигат значими, но частични и ограничени във времето победи.

Либерализмът днес носи измеренията на многообразни кризи, набъбващи в неговия сблъсък с реалности, които изискват нови измерения на мислене и действие за да бъдат "опитомени". В потока на човешката еволюция либерализмът реши императивната задача за освобождаване на човека от ограниченията и йерархичния колективизъм на традиционното общество. За традиционния човек системата от ценности функционира като списък от външни за неговото съзнание императиви, които са "записани на стената" като норми за поведение - десетте Божи заповеди, Законът на юдаизма, всеобхватният кодекс за поведение на исляма. Тези норми освещават определена обществена йерархия и фиксираното място на човека в нея. Просвещението отхвърля този "осветен от Бога" ред и приема, че след като е изпълнил своята задача по Сътворението, Бог се оттегля - "пенсионира се", отдавайки на човека правото да се самоуправлява. Надарен с неотчуждаеми права и способност да различава добро от зло, човекът трябва да поеме на плещите си задачата по своето собствено самоуправление. Така се ражда модерният човек, който придобива степен на неподозирана в традиционното си минало свобода. Той интернализира в себе си моралния кодекс и способността за съждение кое е правилно и кое не. Човекът с традиционно самосъзнание еволюира до пълноценно "его" - структура на пълноценна личност, способна да носи отговорност за собствения си живот и да го споделя с другите по определени правила, свободно договорени в общността. В политически план тази новопридобита свобода е осветена като идеология на либерализма.

Освобождението на модерния човек се осъществява като отказ от зависимости от духовния свят и практическо неглижиране на духовния свят в дейността по "завладяване" и очовечаване на материалната вселена около човека. Вместо интерес към трансцедентните условия и реалности на съществуване на човешкия дух и човешката душа, модерният човек насочва своя интерес и своето битие към опознаване, завладяване и технологизиране на материалния свят - такъв, какъвто той съществува на планетата Земя. Това, с две думи е историята на модерната епоха - овладяване на материалния свят от човека в ролята на "демиург" - и превръщане на неговите закони в инструменти на човешка експанзия и развитие. Историческите граници на този процес на материална еволюция бяха достигнати през втората половина на 20 век и се проявиха в нарастващата тревога за конфликт между безкрайното любопитство, алчност и стремеж към власт и контрол на homo capitalisticus и ограничените ресурси на планетата, изискващи равновесно и съподчинено развитие на природа и икономика. Като процес на стратегическо управление глобализацията представлява съчетание на две основни идеологически утопии, предназначени да тушират и размият съзнанието за този конфликт между ресурси и развитие - пазарен фундаментализъм и мултикултурализъм.

Пазарният фундаментализъм претендира, че свободният пазар, разбиран като самостойна и самовъзпроизвеждаща се система за безкрайно развитие и обогатяване на човека няма граници, стига да бъде оставен на мира от политиката, националните институции и алтернативните - враждебни идеологии, които си измислят причини за ограничаване на икономическия растеж. Пазарният фундаментализъм функционира в пряка връзка с мирогледа на технократизма. Безкрайното развитие на материалната технологична структура е не само в полза на човека, но е единствено в състояние да осигури светло и вълнуващо бъдещо развитие на човека. Трансхуманизмът - развитието на технологии за промяна и усъвършенстване на човешката същност, еволюцията на изкуствения интелект - или надеждата за това, че телата ни могат да умрат, но съзнанието ни може да се прероди в надежден "киборг" без граници във времето, утопиите на космическите пътешествия - които ще ни разселят по други планети когато Земята престане да ни служи толкова добре... Утопиите на технократизма се основават върху възгледа за човека като изцяло материално същество, чиято мисъл, емоция, ценности, вяра и очаквания за бъдещето са продукт единствено на неговата висша нервна дейност, или функция на неговия материален мозък. В тази система място за илюзията, наречена "душа" не съществува.

Мултикултурализмът субституира борбите на радикалната лява традиция на модернизма за социална справедливост, равенство и създаване на едно съвършено общество - комунизъм или анархизъм, с програма за равенство на всички култури, смесени в съвместен живот по логиката на стриктно спазен респект към другостта. Очевидно свръхблагородна амбиция, която се сблъсква с неумолимото изискване към всяка човешка общност за нормално съжителство - наличие на всеобщо приет културен код от ценности и норми, правещи възможно човешкото съвместно съществуване. За постмодерния либерализъм - новата ортодоксия на радикалното левичарство - този културен код трябва да представлява съвкупността от основните граждански и политически ценности на либерализма. И те наистина биха могли да свършат работа до известна степен, ако самите постмодерни радикали не бяха разбили системата на либералната демокрация до статут на паралелен съвместен живот на все по-многообразни и все по-претенциозни племена - организирани малцинства, изискващи все по-големи привилегии. На привилегии няма право единствено заварената от мултикултурните легиони местна култура, която вбесява постмодерните реформатори с нежеланието си по-бързо да изчезне. Селяни нахални...! Привилегироваността на организираните малцинства спрямо заварените "мълчаливи мнозинства" унищожава най-важната предпоставка за либерално управление - гражданското равенство и производният от него обществен договор.

Мултикултурализмът е идеологически феномен на хаотизирано материалистично съзнание. Той отхвърля духовността и религията на завареното "мълчаливо мнозинство", парадоксално умилявайки се от религиите на прииждащите малцинства, дори те да мотивират рязане на главите на неверниците - императив за културно мноогообразие, няма какво да се направи... Дълбоко в сърцето си мултикултурните левичари се надяват, че религията така или иначе ще се саморедуцира до съвкупност от артефакти на фолклора (за каквато я считат те самите) и ще отстъпи мястото си на новото глобално мултикултурно щастие на едно човешко общество, изградено от самообожествяващи се и самодостатъчни си индивиди - утопията на светския хуманизъм. Тези богочовеци ще деконструират и реконструират света по силата на собствените си прищевки, отъждествявани с понятието за свобода, което може да се окаже, в определен смисъл, и края на историята. Постмодерните версии на светския хуманизъм все повече се интегрират с технократичната представа за "всемогъщия човек", който може да промени всичко в себе си и около себе си с технологична иновация. Технологичната иновация на мултикултурализма се нарича "деконструкция - реконструкция" по логиката на изцяло волунтаристична липса на надеждни правила.

Редукцията на класическия либерализъм до глобален пазарен фунадаментализъм, при който няма дори и "нощен пазач", както и до мултикултурализъм, субституиращ гражданското равенство с конкуренция на организирани малцинства, представлява отчетливо свидетелство за криза. Кризите на идеологическите системи винаги отразяват проблематизиране на самото понятие за човек. Ако просвещенският либерализъм изгради своя триумф върху понятието за модерния човек, освободен от оковите на традиционната обществена йерархия, днешната криза на либерализма се разгръща върху невъзможността на този модерен човек да еволюира изцяло в рамките на своята дефиниция като материален човек. Ако модерната дефиниция за човека е "материално същество, което се е развило до способността да води духовен живот", то днешното развитие на човека все повече ни тласка към алтернативното допускане за това, че човекът е "духовно същество, получило възможност пълноценно да се реализира в материалния свят". ( "Първо търсете Царството Небесно, а всичко останало ще ви се придаде".) Същество, достигнало определени твърди граници на по-нататъшното си материално развитие, бихме добавили ние.

Многообразните течения на съвременния консерватизъм добре осъзнават и добре оползотворяват тази слабост на либерализма в криза - неспособността да отговори на нарастващата потребност от духовно възраждане на съвременния човек. Известна е визията на Андре Малро, че "21 век ще бъде духовен или няма да го бъде..." Проблемът на консерватизма е в това, че той търси духовното възраждане на човека назад в миналото, а не напред в бъдещето. Кен Уилбър нарича това pre-post fallacy(грешката "преди" или "след"). Човекът на днешния и на утрешния ден едва ли ще се върне в масов порядък към изповедна духовност, вписваща се в традиционните религии на вчерашния ден и техните институционални системи. Много по-вероятно е той да запази - по-точно да възроди своята вяра, наследена от традицията и да я оформи според структурата на своето модерно и постмодерно съзнание, еволюиращо към "интегрално съзнание". Силата на това духовно възраждане след вековете на модерния агностицизъм все повече ще ни учудва и вдъхновява.

Така политическият дневен ред на утрешния ден едва ли ще се запази в днешната си форма на състезание между либерализъм в криза и консерватизъм, възраждащ традицията. Основната разделителна линия все повече ще минава през разделението между две мащабни и непримирими светогледни системи. Първата, мирогледът на глобалния материализъм все по-упорито ще субституира духовната същност на човека с ерзац заместителите на консумеризма, трансхуманизма, технократичния оптимизъм, за да заличава във времето съществената разлика между човек и киборг. Докато първият е Божие създание, в което е "вдъхната душа", за да се учи, да се развива, да инволюира и да еволюира, завръщайки се обогатено в дома на своя Баща, то вторият е продукт на човешкото интелектуално и обществено развитие, достигнало до възможността да наподобява собствения си когнитивен потенциал в структури на генериран - изкуствен интелект. Разликата между двете стратегии за човека и неговото бъдеще е драматична и битката между тях ще бъде дълга и оспорвана. Стратегията на духовното възраждане е стратегия на оличностяване на човека по пътя към придобиване на цялостно, мирово съзнание и самосъзнание. Стратегията на технократичния материализъм е стратегия за подмяна на човешката еволюция в посока "безсмъртие" чрез синтез на изкуствен и естествен интелект. В тази битка съдбата на класическия либерализъм ще бъде раздвоена между две алтернативи. Да бъде наподобяван в структури на социална антиутопия и технократична дегенерация на човешката свобода, или да се окаже градивен елемент, исторически стадий във вечната йерархия на еволюцията, преживявана от човешкото съзнание. „И ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни.”

Фукуяма би могъл да се окаже частично прав единствено ако либералната демокрация излезе от задънените улици на постмодерния либерализъм, ако успее да надрасне текущата си битка с консерватизма и ако покаже потенциал за интегриране на качествено новото съдържание на една епоха на духовно възраждане в основната си ценност - човешката свобода. Свободата на 21 век не може да бъде редуцирана до тази на ранната модерна епоха. Тя е по-комплексна и по-вдъхновяваща, защото залага основите на едно равновесно материално и духовно развитие на човека по пътя на неговата съзнателна еволюция. Либералната демокрация на 19 век се справи с интегрирането на традиционалисткия консерватизъм, а през 20 век интегрира и смекчи радикалния патос на работническото движение вляво. Моята надежда е, че тя ще успее да еволюира и до предизвикателствата на днешния и утрешния ден. Историята няма да свърши, защото новият синтез винаги ще идва след сблъсъка на теза и антитеза. Поне по Хегел е така.

https://ognyanminchev.wordpress.com/…/%D1%84%D1%83%D0%BA%D…/
7
Форумът и сайтът / Re: Тъмното кьоше: Бисерите на врага
« Последен пост от Емо - Април 13, 2018, 06:23:24 pm »
Цитат
възможно е да се окажат нещо като 11ти септември за "теориите на конспирацията", или пък духовните въпроси.

Това не го разбрах.
Ами както много хора като чуят нещо противоречащно на общоприетото мнение казват "кви са тия конспирации пак" и го отхвърлят автоматично, плоската земя, може да се окаже новият общ знаменател, защото старият започва да губи силата си.
Да не стане след време като кажем нещо за духовните въпроси и да срещаме отговора - ти сигурно си мислиш и че Земята е плоска.
8
На раздумка / Re: Музикални поздрави
« Последен пост от Gergana - Април 12, 2018, 07:18:57 pm »
Още малко Мадури, като по-млада. За добро настроение  (flower)  8)

Chane Ke Khet Mein

https://www.youtube.com/watch?v=DqxIFvsLcRQ

Didi Tera Devar Deewana

https://www.youtube.com/watch?v=tEKi6vnPApI&list=RDtEKi6vnPApI

Badi mushkil

https://www.youtube.com/watch?v=bIP8GyLPBGk

Choli Ke Peeche Kya Ha

https://www.youtube.com/watch?v=8nd5NLbUu44&index=2&list=RDtEKi6vnPApI
9
Форумът и сайтът / Re: Тъмното кьоше: Бисерите на врага
« Последен пост от Стопанина - Април 12, 2018, 12:45:41 pm »
 Miroslav Bondjov
Нали знаеш, че знаеш толкова колкото са ти дали да знаеш точно онези, които говориш за тях, че мислиш, че знаеш.... А всъщност нищо не знаеш и не можеш да знаеш за небесните неща, когато си на земята. От извора? Кой извор? Пътя е само един към Всевишния и той го е оставил в Словото си Библията всичко извън него идва директно от падналите ангели и демоните. Чрез тебе говорят много същества приятелю, покай се и се отвърни от греха и ще ти бъде простено. Мисля, че си разумен човек щом Бог е решил да ти покаже истината в един коментар. Аз минах през всичко това виждал съм много пъти духовете за които говориш казвам ти нямаш си и представа кои са те и каква им е целта тук на Земята. Говорел съм с тях както говоря с човек очи в очи. Лъжат те и много са те излъгали отдалечили са те от истината. Искаха и мен да излъжат, но Бог ме изкара от ямата в която бях паднал! Покай се приятелю Исус Христос идва това не е някаква лъжа или лозунг това е самата единствена истина!!!! Откровение 19:11. И видях небето отворено, и ето, кон бял. Оня, Който яздеше на него, се нарича Верен и Истинен, и Той праведно съди и воюва; 12. очите Му бяха като огнен пламък, а на главата Му имаше много корони и написано име, което, освен Него, никой не знаеше. 13. Той беше облечен в дреха, обагрена с кръв, и името Му - Слово Божие. 14. А небесните воинства, облечени в бял и чист висон, следваха подире Му на бели коне. 15. От устата Му излизаше остър меч, за да поразява с него народите; Той ще ги пасе с железен жезъл и ще тъпче винения лин на яростта и гнева на Бога Вседържителя. 16. На дрехата и на бедрото Му бе написано името: Цар на царете и Господар на господарите.

(Към подкаста Тъмните духове - 02: Произход на Луцифер и Ариман)
10
Форумът и сайтът / Re: Тъмното кьоше: Бисерите на врага
« Последен пост от Стопанина - Април 12, 2018, 10:32:44 am »
Цитат
Дали има възможност Ариман да убеди хората в плоската земя или това да е свързано по някакъв начин с него?

Кривите представи са именно от Ариман.

Цитат
възможно е да се окажат нещо като 11ти септември за "теориите на конспирацията", или пък духовните въпроси.

Това не го разбрах.

Цитат
Или целта на коментара е да се обиждат авторитетите, коита са качени в сайта!

Да.
Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10