Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Цитат
Щайнер разглежда повече чувствения свят, а Дънов повече мисловния. И двамата споменават света на Любовта
Двамата изучават енергийната част от живота,но нямат знания за материалното.
Ама ти в това вярваш ли си?  <>:| Те нямат знания, а ти имаш? Евала за самочувствието. Защо преди да правиш такива изказвания, не прочетеш поне по една книга от двамата, да се опиташ да я осмислиш, и след като разбереш, че не можеш да схванеш всичко написано, значи доооста по назад от тях в който и да е свят.

А за да натрупаш знания за материалното има ред и правила и сме го постигнали само ние Българите.
Може би ако се опиташ да дадеш примери за това твърдение, сам ще откриеш, че е абсурдно.
2
Духовни учения и религия / Re: Богомилството
« Последен пост от Savana Blue - Август 23, 2017, 06:55:32 pm »
Проф. Дамян Попхристов сваля шапка и целува ръка на д-р Асен Чилингиров в една лекция за богомилите горе на Рила, където Учителя е пребивавал на лагер с братята и сестрите навремето.

проф.Дамян Попхристов, Рила, август 2017

https://www.youtube.com/watch?v=YhsVFmGXdTA

 ;D
3
Здравеите.
Извинявайте за включването  но мисля че е важно.
Цитат
Щайнер разглежда повече чувствения свят, а Дънов повече мисловния. И двамата споменават света на Любовта
Двамата изучават енергийната част от живота,но нямат знания за материалното.Материалното е концентрат на енергийното и е проявление на най високото знание на живота/божественото/.Тоя на личните АЗове.Още преди в другия форум отбелязах че масово нямат знания и не познават материалното.
Без познание от материалното ще ви е трудно да промените живота си.Слънчевата система е тука на майнината си за да се намери ляк за енергиен паразит който мори живота.Ляка е намерен аз му викам събрана имунна система. Тука се работи със концентрат на енергии викат му обратен инжинеринг. Влязохме във период в който текат крайните времена/щото работата е свършена/И материализация на енергии/на които им викат ледников период/.
Всякави енергийни техники са енергийни не материални за това от тях полза няма само си вредим.Едно е да работиш със енергии друго със техния концентрат.
А за да натрупаш знания за материалното има ред и правила и сме го постигнали само ние Българите.Тялото е Бригада от лично Азове/Бог,ние сме във него и само чрез него можем да добием нужните ни знания които са божествени.Модела му е запазен във матрьошката.Реално във момента е пълно със тяло и аз носител на живот да не споменаваме обладаните тела.Малко са тия които са единени със телата си Божественото слиза  в материалното чрез тялото.Няма да ви го кажат,щото целта им е да овладеят божественото ма чрез готовото тяло.А не те да израстат до там."Борбата" тука не е за "душите" ви а за телата.Постигнаха 100% контрол над тялото и толкоз.Аз който са мъжкото е непреодолим за тях.Но чрез учения,енергийни практики,лекции ,религии,обсебват Азовете.Като им държат вниманието навънка.Навън трябва да се научим да общуваме със знанието което е във нас и можем да го развием.Женското/душата/лесно се лъже но после трудно му минава.
Тъй че вие си решавате.Нещата не са такива каквито ни ги набиват във главите,и са най активни докато "спим".
Още нещо материята във различни енергийни условия се "държи" различно и вече се забелзва немощта им .Тялото материалното може да пребивава и във енергийното и там се вижда друго.Тея които ни морет имат само енергийно тяло и при досег с материалното ни тяло се "изпаряват".Толкова им е хала.Но са перфектни в това което могат,а то е през енергийното  да ни променят живота.Е който не се пази.Земята още малко вдигне ли си енергетиката я тя се движи към ниво дух където е създадена, ще има чудеса в материята за някои е ужасен ужас.Да не говорим че Земята е постигнала AC/DC която е семейната енергия, викат и христова/христово съзнание.И ще ни я покаже,само че колко могат да устискат на такава енергия?И ужас-апокалипсис.
А и още нещо със тялото мъжкото слезе и водата от женска страна.Женското тяло е от ниво дух но заради труда който е положил мъжа/от неговото ребро родена, дух/.Душа има този от чийто дух е родено женско тяло. И те са Земни и отговарят на броя на мъжете със дух.Не са милиарди..
Всеки си отговаря за живота който носи,и ако си го пропилее заради чужди акъли после и да съжалява файда никаква.
Смърт тука няма,но извън живота има.Така че гледайте да стоите във кошарата живот,извън помощ няма.
Живи и здрави.
4
Според мен има разлика между ученията на Щайнер и Дънов. Щайнер разглежда повече чувствения свят, а Дънов повече мисловния. И двамата споменават света на Любовта. Така ми изглеждат гледани отстрани защото не съм изследвал или следвал тези учители. Чел съм ги когато имах въпроси и търсех. Като учител Щайнер ми допадна повече защото дава повече яснота за един начинаещ. Дънов за да го разбереш се иска да си напреднал, но тогава кой го чете? Използвам термините "чувствен" ,"мисловен" и "Любов" като три степени на съзнание.


5
Просто Щайнер се явава за мен като стъпало за разбиране на Учителя.
;D

Здравей, Савана !

Ето на, нагледен пример на думите ти: чета сега лекция от GА- 214 - 22 август, 1922 год. и в нея ненадейно срещнах абзац, великолепно допълващ беседата, прикачена от Петър онзи ден тук, засягаща въпроса за земната любов. 
Ето част от текста, но препоръчвам на всички цялата лекция :

Животът между смъртта и едно ново раждане трае векове и когато един човек се ражда през ХХ век, неговото слизане се подготвя бавно, може би, още от ХVІ век. И тогава, този човек, е този, който в определено отношение действа отгоре върху земните обстоятелства.
Един от вашите далечни деди се е влюбил през ХVІ век в една далечна баба; те са усещали импулса да вървят един до друг. Там в този техен импулс да се свържат, сте действали вече вие от духовните светове. И когато после, през ХVІІ век, един по-малко далечен дядо е обикнал една по-малко далечна баба, отново вие сте били, в определен смисъл посредни-кът. Вие сте събрали цялата последователност от поколения, за да може накрая да излязат от нея тези, които са можели да бъдат вашите майка и баща.
И в тези мистериозна неопределеност, която се крие в отношенията на земната любов, действат силите, които се излъчват от тези, които търсят бъдещите инкарнации. Никога няма пълна свобода, пълно съзнание в това, което събира като външни обстоятелства мъжките и женските същества. Това са неща, които се изплъзват тотално днес от разбирането на хората.
Това, което днес наричаме история, всъщност е, само, това се знае, нещо съвсем външно. Няма вътре, със сигурност почти нищо днес от историята на душите на хората във външния живот. Че душите на хората са усещали
нещата по съвсем друг начин, още през ХІІ, ХІІІ век, днешните хора не знаят нищо за това. Макар и не толкова ясно, като това, което току-що изразих, а повече като на сън, хората познаваха още през Х, ХІ и ХІІ век тези мистериозни сили, които действаха от духовния свят, но чрез човешките души. На Запад, не се говореше много за последователните животи, за реинкарнацията. Но навсякъде имаше хора, които знаеха тези неща.
Само църквите винаги изключваха, винаги осъждаха именно всяка идея за последователни земни животи. И вие трябва да си представите, в действителност, че много хора в Европа знаеха до ХІІ, ХІІІ век, че човешкото същество минава през последователни земни животи.
После дойде времето, в което западното човечество трябваше да мине през интелектуализма, в хода на своята еволюция. Човекът трябва малко по малко да постига своята свобода. Нямаше свобода в древните времена, когато хората имаха ясновидството, в едно състояние на сън. Няма свобода и - още повече пък вярване в свобода - в тези човешки отношения, доминиращи ще ги наречем, чрез земната любов, както току-що го описах. Там винаги действа интересът, на слизащите на Земята души.
Но трябва, по време на земната еволюция човешкото същество да става все по-свободно. Земята ще постигне целта на еволюцията само ако човечеството става все по-свободно. Но за това, интелектуализмът беше необходим в една определена епоха. Тази епоха е нашата. Защото, ако хвърлите един ретроспективен поглед върху условията, които управляваха преди това на Земята, когато хората имаха едно ясновидство, има що качество на сън, в това сънищно ясновидство продължаваха да живеят духовни същности. Човешкото същество не можеше да казва в тази епоха: имам мисли в главата си. Това щеше да бъде грешно. В тези древни времена, то трябваше да каже: животът на ангелите е в моята глава. И по-късно, трябваше да каже: животът на елементарните същества е в моята глава. Едва тогава, когато настъпи ХV век и до ХІХ, ХХ век, човешкото същество ня-ма вече нищо духовно в главата, няма нищо друго в главата, освен мисли, само мисли.
От факта, че в него нямаше вече никаква духовна висша реалност, а само мисли, то можеше да си съставя образи за външния свят. Но можеше ли човешкото същество да бъде свободно достатъчно дълго време, като духовете живееха в него? Не, не можеше. Те изцяло го направляваха, те даваха всичко. Човекът може да бъде свободен само когато никакъв дух не го направлява, когато има само мисли - образи.--------------
Като попогледнах ретроспективно темичката  ми стана ясно, че пак на 22 август съм била импулсирана да пиша преди 4 години... Благодаря ти Савана, за събудения ритъм  !

Сърцето е по-величествено и от Слънцето, допълва Р.Щ. в лекцията
6
След един пълен цикъл от 20 години на четене и опитности, мнението ми е:

Разлика между ученията на Беинса Дуно и Щайнер няма. Просто Щайнер се явава за мен като стъпало за разбиране на Учителя. Беинса Дуно е Всемиров Учител и излиза от вечноста в безкрая.

Най интересното е, че в този си живот просто само успях да се докосна до тях. Е, май има още малко ...,.

 ;D
7
На раздумка / Re: Музикални поздрави
« Последен пост от Faleg - Август 21, 2017, 12:09:38 am »
Музиката на Рахманинов- https://www.youtube.com/watch?v=RgtEUr_n9vM
8
Духовни учения и религия / Re: Окултна атака
« Последен пост от Вал - Август 20, 2017, 07:53:34 pm »
Регистрирах се заради Вал щото инфото което подаде ми е ясно за какво става въпрос.Но явно тя не търси помощ.Друго и трябва.Не ми се хаби енергия излишно и без нужда.
А и със братя се обозначават деца момчета от една майка.Дали бялото и черното братство са деца на една майка?

meander, благодаря, но не мога да приема помощта ти.

Двама приятели могат ли да са близки като братя и да се обичат като братя? Кое ги свързва?
Един Баща.
Майчината любов е най-близка до Божията Любов.

И да не искаш, ти се подпираш на двата си крака.
9
Духовни учения и религия / Re: Окултна атака
« Последен пост от Стопанина - Август 20, 2017, 07:36:17 pm »
Цитат
Дано ми дойде акъла,иначе доколкото се сещам следва текме/бан.

Дано ти дойде по-скоро. Но, докато още го чакаш, не го раздавай. Когато раздаваш нещо, което тепърва очакваш да ти дойде, се вкарваш дълг.

А когато някой не иска да се нагърбва с твоите дългове, наистина следва администраторско отстраняване. Не го искам,  защото това би означавало да те лиша от място, където би могъл да намериш това, което търсиш и очакваш. Но ако ти го искаш, ще се съобразя с волята ти.
10
Духовни учения и религия / Re: Окултна атака
« Последен пост от meander - Август 20, 2017, 07:20:54 pm »
Стопанина
Цитат
Осъзнавам, че общество „От Извора“ е изградено върху Учението на Бялото братство, изнесено от Учителя Беинса Дуно, и върху антропософията на д-р Рудолф Щайнер.
Няма как да съм на вашето ниво защото сте се подпряли здраво на тия двамата.Е аз няма и не искам да се подпирам на когото и да е.
Така че нямам работа тука.Регистрирах се заради Вал щото инфото което подаде ми е ясно за какво става въпрос.Но явно тя не търси помощ.Друго и трябва.Не ми се хаби енергия излишно и без нужда.
А и със братя се обозначават деца момчета от една майка.Дали бялото и черното братство са деца на една майка?

Така че със здраве.
И  (beer)
Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10