Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Духовни учения и религия / Re: Духовното учение, опит и усещане
« Последен пост от Емо - Декември 12, 2017, 10:09:59 pm »
През няколко месеца преразкава писанията на "издателство паралелна реалност".
Въпросът е, щом тук е различно място, с различни възгледи (като например Христос), нарочно ли го прави или не знае какво прави?
2
Духовни учения и религия / Re: Духовното учение, опит и усещане
« Последен пост от Faleg - Декември 12, 2017, 09:37:34 pm »
Драгон,

писал си, писал, но не виждам нищо духовно в мислите, а и в златото. Това е една от опасностите днес, която стои пред духовната наука- тя да се представя в материалистична форма, както казваш по един "изфинен" начин. Ти явно не четеш лекции от духовната наука, обаче пишеш в темата за "духовно учение, опит и усещане", затова казвам, че погледът ти е материалистичен в крайна сметка.
Има доста лекции оставени от Р. Щ., в които става дума за това как духовният ученик е воден в древните Мистерии в правилното разбиране на златото. В духовен смисъл то се свързва със силата на мисълта. 
Тук няма смисъл да загатваме изобщо за сложността на Алхимията.
3
Духовни учения и религия / Re: Духовното учение, опит и усещане
« Последен пост от Христо - Декември 12, 2017, 01:23:33 pm »
В такъв случай сме изправени пред нова антропологическа загадка:
Как може толкова скъпоценна златна мина да генерира толкова евтини спекулации?...


4
Духовни учения и религия / Re: Духовното учение, опит и усещане
« Последен пост от dragonn - Декември 12, 2017, 12:34:41 am »
Преди смятах трудовете на Захария Ситчин за глупост. По точно частта в която извънземни дошли на Земята в миналото и създали хората за да им добиват злато. Сега вече не смятам така и допускам че може е вярно, но леко променено и станало по-елегантно с течение на времето.

Да започна със създаването на хората. Да приемем че извънземните са създали човека, но на база на какво? На основата на двуполовият човек съществувал преди човека. Има много малко информация за този праотец на човека и основно се спомена, че е имал 12 нишкова ДНК. За сравнение, сегашният човек има 2 нишкова ДНК и 90% разбъркан геном в тялото си, който сегашните учени наричат просто боклук или грешка на природата. Всъщност наименованието "двуполов човек" ми се струва доста тъпо. Наименованието на едно такова същество по-скоро би изразявало съвършеният баланс и хармонията между Ин и Ян енергията вътре в него. А след като имаме баланс, което е равносилно на съвършенство, не може да има проявление в една реалност като нашата. И един двуполов човек не би имал полови органи, което пък си противоречи с приетото му наименование. Но както и да е.

Да се върна на човека. Имам един въпрос. Ако орежем връзките и осакатим схемите на настолният си компютър до такава степен, че да може в бъдеще да го ползваме само и единствено като електронен калкулатор, това прави ли ни Творци и Създатели или точно обратното? Този въпрос е важен, защото точно това е станало с човека. От нещо много по-съвършено, и вероятно наивно като дете, е създаден сегашния човек с 90% неизползван геном, които е разпиляният и разпокъсан остатък на останалите 10 нишки ДНК.
 
За добива на злато, което е й причината за създаването на хората според Ситчин, (а аз бих добавил за тяхното осакатяване) ще насоча вниманието ви към кръвта. Знаете ли че има хора със синя кръв. Буквално със синя, а не с червена. На тези хора кръвта им е наситена с медни нано частички, което и придава синьо-зеленикав цвят. Такива хора са много устойчиви на болести, защото медта има антибактериално действие и няма нужда да пият антибиотици. За хората с червена кръв се казва че имат желязо в кръвта. Това за мен е една от общоприетите разпространени заблуди. Ако имахме желязо в кръвта, цвета на кръвта ни би бил по-скоро с кафяв цвят. Червеният цвят на кръвта се дължи на златните нано частици, които се съдържат в нея. От къде ми хрумна това ли. От един цитат на Густав Нистрьом от Швейцарския федерален институт по технологии в Цюрих. Ето и цитата:

„... следователно ние можем дори да променим цвета на веществото. Когато променим условията на химикофизичната реакция, така че златото да не кристализира в микрочастици, а в по-малките наночастици, това води до получаването на тъмночервено злато.“

Да, човекът не говори за кръвта, но споменава едно много важно свойство на златото да променя цвета си. От тук е и идеята ми за златни нано частици в кръвта, които и придават червеният цвят. Звучи сякаш е изсмукано от пръстите, но защо тогава в човешката история кръвта намира толкова силно отражение. Кръвни линии, разни кръвни братства и прочие. Явно има нещо което не ни се казва за силата на кръвта. А тази идея за микроскопичното злато в кръвта си пасва идеално с идеята на Сичин за добива на злато. В миналото хората може да са копали в мините за злато. А сега самите хора са мини за добив на злато. Както споменах в началото - нещата са си същите, само че с времето са станали по-елегантни. Тук основният въпрос е откъде идва това злато в тялото. Смятам че там от където идва е неизчерпаема мина за злато и не се намира в тази плътност. Но няма да пиша повече за това да не ме сметнете за пълна откачалка (ако вече не сте го направили де   :)) Чрез една от жлезите в главата (Хипофиза или Епифиза) не знам точно коя, постъпва подобно на храна за организма вещество, което не е от тази плътност. Тялото ни може спокойно да живее като използва това вещество за храна и няма нужда от друга храна. Много йоги са доказали това през вековете. Това вещество се разпространява в тялото чрез дишането. Затова въздуха който вдишваме чрез носа първо върви нагоре (близо до черепната кухина, където се намират в основата и тези жлези) за да се насити с това вещество, след което слиза надолу към белият дроб. Не твърдя директно че това вещество е злато, а че то е в основата на образуването на златните нано частици в кръвта. Или казано по разбираемо, човешкото тяло е химическата лаборатория, която извършва алхимичният процес на преобразуването на това вещество в злато. С други думи ние сме ходещи златни мини. А как се събира после това злато вече нямам идея. Явно си има определени технологии.

А на твърдите капиталисти с тяхното лого "Няма безплатен обяд" бих казал, че човек плаща с всяко свое издишване за живота си.
 
5
На раздумка / Подарявам котка на грижовни стопани
« Последен пост от Стопанина - Декември 09, 2017, 02:58:28 pm »
Ако имате интерес да се сдобиете с една 4-месечна хубавица, пишете тук, на лична бележка или на имейл.
6
Русия ще получи своето ако не чрез България то чрез турция, от нас зависи какво ще загубим. :'(

Според мен всичко е предопределено, въпроса е чрез кого и кога ще се случи ... Продължавам да се удивлявам как лека-полека всичко си върви както е предречено и няма мърдане от крайният резултат
7
... у нас / Re: Путинофобия, русофило-фобия и разни политически страсти
« Последен пост от Kosi - Декември 08, 2017, 06:55:31 pm »
Русия ще получи своето ако не чрез България то чрез турция, от нас зависи какво ще загубим. :'(
8
До допълнението съм съгласен Драконе. Ограничение има, но има и разширение - криптовалутите са децнтрализирани (нямат федерален резерв), също така биткойна специално има таван, което ще рече, че поне за сега са имунни на инфлация.

Но примера за подобрното привлича подобното не пасва. Да, метафорично казано тялото е машината с която се движи душата, но разликата в "технологията" на телата ни и машините ни е огромна, поне за сега според мен е все едно да сравняваме хеликоптер със детска рисунка на хеликоптер - да подобни са ама :)
9
Цитат
Ако конвенционалните пари са отколешна територия на Ариман, то какви знаци бихме могли да разчетем в разпространението на виртуалните пари - криптовалутите?

Една дума - Ограничение. А ограничението пък е нужно за контрола. Наскоро ми се случи да спре тока в магазина точно когато бях на касата. И какво стана, всичко замръзна и не можеше да си платя шибаният хляб който бях взел. Разбира се като послушни овце всички изчакахме да дойде тока и работата продължи. Един свят с виртуални пари ще е като великан със сламени крачета. И най-лекото духване би го извадило от равновесие. Я си представи че тока на Земята спре за час, да речем от силна магнитна буря. Хаоса ще е огромен и виртуалните пари отиват на вятъра, защото толкова яко сме се вързали с технологията, че не можеш да си купиш и един хляб ако не работи.

Допълнение:
То пък и аз какво толкова се впрягам за технологиите. Те хората отдавна са го казали - "Това което си прилича се привлича". И е нормално една технология, каквато е тялото, да я привлича друга технология, каквито са машините.  :)
10
Ендното е доброволно с цел печалба (биткойна), а данъците се вземат без да те питат, даже с опция на репресии ако отказваш. Обаче така отклонихме темата малко.
Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10