Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Духовни учения и религия / Re: Христос
« Последен пост от Faleg - Август 13, 2018, 01:29:36 am »
https://www.youtube.com/watch?v=pRy3S_tmJj4


"Не аз, а Христос в мен!"- тези думи са гравирани в душата и сърцето на Justo Gallego , който сам, с двете си ръце, изгражда катедралата  Nuestra Señora del Pilar посветена на Божията Майка. 
За  Justo трябва да се говори, защото той е от тези, които вграждат в Земята атомите на Любовта.

Той е самоук, но негов пряк Учител се явява Христос. Именно Христос го напътства в строежа на неговия живот. Под купола на катедралата му човек затаява дъх и не може да повярва: как е възможно това ?!
Воден единствено от силата на Вярата и чистотата на волеизявлението, той съдейства на Христовия Импулс да попива в тази Земя по неповторим и нов начин за духовното съживяване на човечеството. В катедралата Justo е вложил цялото си бащино наследство, вкл. теренът, върху който се изгражда тя. Живее при сестра си, която му осигурява и храната за деня. Като се изключи помощта на неговите племенници от време на време и тази на един асистент, Justo работи върху катедралата съвсем сам в продължение на 57 годни. Работи без архитектурен план като старите майстори на катедрали, които виждат целия техен образ пред себе си, интуитивно. Сградата не влиза в никакви норми на сигурност, нито има разрешение за строеж. Този, който се осмели да влезе под купола и да я разгледа, носи сам отговорност за това. Христовият Импулс е Този, Който удържа цялостта на сградата.
Сред материалите, които се използват в градежа на сградата са пластмасови кофи от бои, бензинови бидони, гуми от коли и велосипеди, и всякакви строителни отпадъци. 80 % от материалите са дарения от частни лица. Всъщност строежът започва на 12 октомви 1961 година. Това е Посвещението и Откровението на един човек, неговият ключ към вратата на духовния свят. Геометрията му е напълно прагматична, чрез нея той създава инструмент съвършено адаптиран към Небето, Земята и човека.
През 1951г. Justo напуска за първи и последн път родното си място, за да види Саграда Фамилия на Антонио Гауди в Барселона. На базата на това кратко пътешествие твърди, че неговата катедрала не съдържa нито един прав ъгъл, всичко в нея е заоблено, за разлика от катедралата в Барселона.
През целия си живот Justo е подложен на смазващи подигравки от съжителите си и е считан за луд. Днес стотици хора му се възхищават и полагат усилия да го посетят.
На 93 години Justo Gallego носи Живият Огън Христов, има дълбоки, съсредоточени очи и не се разделя с червената си шапчица - белег на Божествена протекция и благословение. Преминава през живота като монах в света, напълно свободен от обвързаност с манастир и Църква, единствен господар на своите решения.

Ще намерите по- нататък и сами доста материали за него.
2
На раздумка / Re: Филми за препоръчване.
« Последен пост от Savana Blue - Юли 31, 2018, 07:26:45 pm »
Филмчетата са от Полша. Фантастика 2017! Приятни за гледане и много мистични!

Забранено за малолетни!

Твардовски, филм 1 HD

https://www.youtube.com/watch?v=GUP-u6hchdg

Яга, филм 2 HD

https://www.youtube.com/watch?v=MupPPNNLEf8

 ;D
3
На раздумка / Re: Слово в образи
« Последен пост от Faleg - Юли 27, 2018, 02:42:48 pm »
Предлагам на вашето внимание репродукции на Диего Веласкес свързани с кухнята:


Старица приготвя яйца- Тази картина видях наскоро в един музей и ми напомни яйцата на баба в моето детство, които бяха най-вкусните на Земята. Яйцата от картината, рисувана през 17 век, напомнят досущ яйцата на очи по панагюрски. :)
Възрастната жена прилича особено много на друга от картините на Веласкес- Марта. Платното се нарича "Христос в къщата на Марта и Мария". Виждате старица и младо момиче в кухнята, риби и пак яйца; старицата сочи с пръст картината, която виси като прозорец на стената (ефектът на картина в картината) и представя сцената, в която Мария слуша словото на Христос вместо да помага на Марта в кухнята...и когато Марта се опитва да се оплачe на Христос, Той й отговаря, че Мария е избрала най-доброто.

Oще една картина на Веласкес- Мулатката. Младата жена търси нещо в кухнята, а зад гърба й  се забелязва картина, представяща явяването на Христос в Емаус на двамата апостоли- Лука, 24 глава. Тази част е открита в левия ъгъл на платното при почистването му през 1933г., не се вижда вторият апостол (само ръката му), защото размерът на творбата е бил променен по-рано. Дали мулатката ще я види ?.. :)

Диего Веласкес е един от най-великите художници, раждали се някога. Той рисува едновременно вътрешния и външния човек- единият трябва да расте, а другият да се смалява.
4
Здраве и природни лекарства / Re: рецепти за лечение на рак
« Последен пост от Kosi - Юли 26, 2018, 10:25:43 pm »
Здравейте отново,

ние продължаваме да търсим лечение за тумора в мозъка. Досега сестра ми прилагаше доста строга диета, хомеопатично лечение и опитваше да постигне вътрешен мир, оставайки в изолация, но за съжаление тумора продължава да расте.
Успя да посети и д-р Франгов, но не приложи лечението с бял имел тъй като не живее в България и трудно би я следил доктора. Дали може сама да приложи лечението с бял имел? Дали може да ме насочите към повече информация за изорела,  за какви тумори е най-подходящ?

Здравейте, след като сте заели със нещо толкова сложно.Сестра ви трябва да отговори положително на следните въпроси?
-Готова ли е да говори за всичките си емоционални проблеми открито и да последва съвети за решаването им?
-Готова ли е цялостно да промени диетата си към вегетарианска и да направи 3х20 дена гладуване на плодове и вода през годината?
-Готова ли е да изостави всички млечни продукти за дълъг период от време?
-Готова ли е да се откаже от всички вредни храни и навици-кафе, пушене, алкохол?
-Готова ли е да промени целия си начин на живот включително да напусне работата си?
Когато човек работи това за което e призван на планетата той активира своята психична енергия която при туморно и раково болните, обикновено е стояла в покой постоянно, докато се изчерпа напълно, тогава настъпва и физическото проявление тумора, който се подпомага от вреден хранителен режим.Ето защо хората които цял живот работят и се вдъхновяват от работата живеят дълго защото в момента който те изчерпат напълно енергията си, им се изпраща нов по-голям запас.
-Сестра ви не трябва да посещава лекари със занижена психична енергия хората, които могат да и помогнат си личат от 100км.Един човек когато е зареден от него струи положителна емоция и увереност.Не очаквайте някой който не се интересува дълбоко от сестра ви да й помогне особенно.

Общо взето като човек който е загубил майка си заради рак който не беше смъртоносен, а тя самa отне живота си поради страх от болки, бях принуден да науча всичко за болеста което мога.Смея да твърдя че днешната алопатична медицина въобще не разбира как се лекуват нито туморите нито рака като цяло. Друго не възлагайте големи надежди и на хомеопатията, лечението е вътре в самия човек, няма билка чудо.Билката може да подбутне в правилната посока, но е нужен цялостен подход.

Здравейте,

много благодаря за коментара, на посочените по - горе от вас  въпроси мога да отговоря така:
-да, прави го откакто знае за тумора
- вегетарианка е от повече от 10 години
- не консумира никакви млечни продукти от година и седем месеца (т.е. от разбирането за наличието тумор)
- не консумира кафе, алкохол и цигари - не си спомням кога за последно е употребявала такива неща, но сигурно и за тях  е над 10г.
- не работи, напусна преди да разбере за болестта.
- прави всичко възможно да промени начина си на емоционален живот, избягва негативни хора, раздели се с някои "приятели", определено избягва и лекари, които не са положително настроени към лечение

Разбира се, аз съм външен наблюдател, не мога да кажа как се справя с емоционалната тежест на живота си и проблемите в него, мога само да се надявам, че успява да се очисти от нездравословните емоции.


От прочетеното,като опитност , през последната година и половина разбрахме, че диетите нямат положителен ефект върху туморите в мозъка, въпреки това не консумира глутен, млечни храни и захар. Не е успяла да промени начина си на живот на 100% откакто разбра за наличието на образуванието, но от всичко изброено от вас мисля, че единствено гладуванията и не са точно 3 пъти в годината. Независимо от всичко, тумора продължава да расте. Появата му е на специфично място и е рядко срещан, това прави намирането на лекар, независимо дали е хирург или привърженик на нетрадиционната медицина, с опит доста трудно. За съжаление, на лекарите им отне много време да установят, че има проблем, а не си измисля симптоми и това единствено доведе от това, че когато откриха причината, тя вече беше доста с големи размери.

Мисля, че хората сме слаби същества, все още не сме се научили да откриваме сами проблемите си и да ги разрешаваме преди появата на болестта (или поне повечето сме такива). Това е и причината поради, която се нуждаем от побутване било то от хомеопатия, билка или човек, който да е до нас, когато болестта се появи. Причината да пиша отново тук за помощ е надеждата, че някой може вече да е минал по този път и да е намерил лечител, който  му е помогнал.

Значи, вие сте почнали диети без пречистване, така няма да стане.Гладуването се прави точно затова за да се махнат първо отровите и тогава да се захраним със добра храна, много е важно да е сигурно че е органична храна!По какво да я познаете, никакви лъскави плодове и зеленчуци, освен това на вкус трябва да преливат от вкус.Сега първо веднага да започне гладуване.Първо 7дневно, да свикне, почивка от 2седмици после 14дена, и след почивка от 3седмици 20дена по системата на Лидия Ковачева има я навсякъде в нета ако не я намерите пишете.Но най-просто е чиста вода+ не повече от 500грама плодове на ден и малко мед.Аз сам мога да потвърдя че със тази диета убих тумор във врата си само след 2гладувания от по 15дена.Чак след това полезната храна ще влияе, не можете да тъпчете вътре при положение че има отрови.Всички плодове трябва освен това да се ядат най-вече цели.Освен това диетата какви вегетариански храни да се ядат трябва да бъде съобразена със нейния тип тяло на индииски им казват доша има тестове за това във интернет.Освен това така както пишете е много вероятно да има незазрешен емоционален проблем, а това допълнително трупа токсини във тялото.
5
Здраве и природни лекарства / Re: рецепти за лечение на рак
« Последен пост от Agora - Юли 25, 2018, 11:36:37 pm »
И аз се включвам с мнение, надявам се да е от полза.

Доста добри отзиви в и-нет има за едно момче - Айдън Мустафов, има създадена фейсбук група от него - "Лечение на онкологични и автоимунни заболявания". Може да се обърнете за помощ към него. Доколкото знам лекува с билки по древни рецепти, преведени от него.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001634409856

Отделно може да потърсите обяснение и по ГНМ.
Това, което съм разбрала от прочетено е, че тумори в мозъка няма, а има разрастване на съединителната тъкан, като само периферната глия тъкан се дели.
https://www.facebook.com/groups/193771714055319/

Успех!
6
Здраве и природни лекарства / Re: рецепти за лечение на рак
« Последен пост от Faleg - Юли 25, 2018, 11:07:43 pm »
Здравейте, ЛСК !

И аз бих искала да попитам:
Сестра ви търси ли връзка с духовния свят ?
Опитва ли се да разговаря с Христос или своя водещ Ангел и да търси отговори ?
Слуша ли музика ? А защо да не се опитва и да пее, и да танцува ?!


Сърдечни поздрави !
7
Здраве и природни лекарства / Re: рецепти за лечение на рак
« Последен пост от ЛСК - Юли 25, 2018, 10:53:02 pm »
Здравейте отново,

ние продължаваме да търсим лечение за тумора в мозъка. Досега сестра ми прилагаше доста строга диета, хомеопатично лечение и опитваше да постигне вътрешен мир, оставайки в изолация, но за съжаление тумора продължава да расте.
Успя да посети и д-р Франгов, но не приложи лечението с бял имел тъй като не живее в България и трудно би я следил доктора. Дали може сама да приложи лечението с бял имел? Дали може да ме насочите към повече информация за изорела,  за какви тумори е най-подходящ?

Здравейте, след като сте заели със нещо толкова сложно.Сестра ви трябва да отговори положително на следните въпроси?
-Готова ли е да говори за всичките си емоционални проблеми открито и да последва съвети за решаването им?
-Готова ли е цялостно да промени диетата си към вегетарианска и да направи 3х20 дена гладуване на плодове и вода през годината?
-Готова ли е да изостави всички млечни продукти за дълъг период от време?
-Готова ли е да се откаже от всички вредни храни и навици-кафе, пушене, алкохол?
-Готова ли е да промени целия си начин на живот включително да напусне работата си?
Когато човек работи това за което e призван на планетата той активира своята психична енергия която при туморно и раково болните, обикновено е стояла в покой постоянно, докато се изчерпа напълно, тогава настъпва и физическото проявление тумора, който се подпомага от вреден хранителен режим.Ето защо хората които цял живот работят и се вдъхновяват от работата живеят дълго защото в момента който те изчерпат напълно енергията си, им се изпраща нов по-голям запас.
-Сестра ви не трябва да посещава лекари със занижена психична енергия хората, които могат да и помогнат си личат от 100км.Един човек когато е зареден от него струи положителна емоция и увереност.Не очаквайте някой който не се интересува дълбоко от сестра ви да й помогне особенно.

Общо взето като човек който е загубил майка си заради рак който не беше смъртоносен, а тя самa отне живота си поради страх от болки, бях принуден да науча всичко за болеста което мога.Смея да твърдя че днешната алопатична медицина въобще не разбира как се лекуват нито туморите нито рака като цяло. Друго не възлагайте големи надежди и на хомеопатията, лечението е вътре в самия човек, няма билка чудо.Билката може да подбутне в правилната посока, но е нужен цялостен подход.

Здравейте,

много благодаря за коментара, на посочените по - горе от вас  въпроси мога да отговоря така:
-да, прави го откакто знае за тумора
- вегетарианка е от повече от 10 години
- не консумира никакви млечни продукти от година и седем месеца (т.е. от разбирането за наличието тумор)
- не консумира кафе, алкохол и цигари - не си спомням кога за последно е употребявала такива неща, но сигурно и за тях  е над 10г.
- не работи, напусна преди да разбере за болестта.
- прави всичко възможно да промени начина си на емоционален живот, избягва негативни хора, раздели се с някои "приятели", определено избягва и лекари, които не са положително настроени към лечение

Разбира се, аз съм външен наблюдател, не мога да кажа как се справя с емоционалната тежест на живота си и проблемите в него, мога само да се надявам, че успява да се очисти от нездравословните емоции.


От прочетеното,като опитност , през последната година и половина разбрахме, че диетите нямат положителен ефект върху туморите в мозъка, въпреки това не консумира глутен, млечни храни и захар. Не е успяла да промени начина си на живот на 100% откакто разбра за наличието на образуванието, но от всичко изброено от вас мисля, че единствено гладуванията и не са точно 3 пъти в годината. Независимо от всичко, тумора продължава да расте. Появата му е на специфично място и е рядко срещан, това прави намирането на лекар, независимо дали е хирург или привърженик на нетрадиционната медицина, с опит доста трудно. За съжаление, на лекарите им отне много време да установят, че има проблем, а не си измисля симптоми и това единствено доведе от това, че когато откриха причината, тя вече беше доста с големи размери.

Мисля, че хората сме слаби същества, все още не сме се научили да откриваме сами проблемите си и да ги разрешаваме преди появата на болестта (или поне повечето сме такива). Това е и причината поради, която се нуждаем от побутване било то от хомеопатия, билка или човек, който да е до нас, когато болестта се появи. Причината да пиша отново тук за помощ е надеждата, че някой може вече да е минал по този път и да е намерил лечител, който  му е помогнал.
8
Здравейте отново,

ние продължаваме да търсим лечение за тумора в мозъка. Досега сестра ми прилагаше доста строга диета, хомеопатично лечение и опитваше да постигне вътрешен мир, оставайки в изолация, но за съжаление тумора продължава да расте.
Успя да посети и д-р Франгов, но не приложи лечението с бял имел тъй като не живее в България и трудно би я следил доктора. Дали може сама да приложи лечението с бял имел? Дали може да ме насочите към повече информация за изорела,  за какви тумори е най-подходящ?

Здравейте, след като сте заели със нещо толкова сложно.Сестра ви трябва да отговори положително на следните въпроси?
-Готова ли е да говори за всичките си емоционални проблеми открито и да последва съвети за решаването им?
-Готова ли е цялостно да промени диетата си към вегетарианска и да направи 3х20 дена гладуване на плодове и вода през годината?
-Готова ли е да изостави всички млечни продукти за дълъг период от време?
-Готова ли е да се откаже от всички вредни храни и навици-кафе, пушене, алкохол?
-Готова ли е да промени целия си начин на живот включително да напусне работата си?
-Сестра ви не трябва да посещава лекари със занижена психична енергия хората, които могат да и помогнат си личат от 100км.Един човек когато е зареден от него струи положителна емоция и увереност.Не очаквайте някой който не се интересува дълбоко от сестра ви да й помогне особенно.

Общо взето като човек който е загубил майка си заради рак който не беше смъртоносен, а тя само отне живота си поради страх от болки, бях принуден да науча всичко за болеста което мога.Смея да твърдя че днешната алопатична медицина въобще не разбира как се лекуват нито туморите нито рака като цяло. Друго не възлагайте големи надежди и на хомеопатията, лечението е вътре в самия човек, няма билка чудо.Билката може да подбутне в правилната посока, но е нужен цялостен подход.
Здравейте, не мога да кажа, че зная кой знае колко за туморите,въпреки, че съм се сблъсквала. Но се опитвам да разреша мои дребни проблеми, спрямо един тумор, и съм на мнение, че се изисква сериозна промяна в начина на мислене, чувстване и цялостен живот. Мисля, че  Kosi е в правилна посока.
Успех!
9
Здраве и природни лекарства / Re: рецепти за лечение на рак
« Последен пост от Kosi - Юли 24, 2018, 08:25:42 pm »
Здравейте отново,

ние продължаваме да търсим лечение за тумора в мозъка. Досега сестра ми прилагаше доста строга диета, хомеопатично лечение и опитваше да постигне вътрешен мир, оставайки в изолация, но за съжаление тумора продължава да расте.
Успя да посети и д-р Франгов, но не приложи лечението с бял имел тъй като не живее в България и трудно би я следил доктора. Дали може сама да приложи лечението с бял имел? Дали може да ме насочите към повече информация за изорела,  за какви тумори е най-подходящ?

Здравейте, след като сте заели със нещо толкова сложно.Сестра ви трябва да отговори положително на следните въпроси?
-Готова ли е да говори за всичките си емоционални проблеми открито и да последва съвети за решаването им?
-Готова ли е цялостно да промени диетата си към вегетарианска и да направи 3х20 дена гладуване на плодове и вода през годината?
-Готова ли е да изостави всички млечни продукти за дълъг период от време?
-Готова ли е да се откаже от всички вредни храни и навици-кафе, пушене, алкохол?
-Готова ли е да промени целия си начин на живот включително да напусне работата си?
Когато човек работи това за което e призван на планетата той активира своята психична енергия която при туморно и раково болните, обикновено е стояла в покой постоянно, докато се изчерпа напълно, тогава настъпва и физическото проявление тумора, който се подпомага от вреден хранителен режим.Ето защо хората които цял живот работят и се вдъхновяват от работата живеят дълго защото в момента който те изчерпат напълно енергията си, им се изпраща нов по-голям запас.
-Сестра ви не трябва да посещава лекари със занижена психична енергия хората, които могат да и помогнат си личат от 100км.Един човек когато е зареден от него струи положителна емоция и увереност.Не очаквайте някой който не се интересува дълбоко от сестра ви да й помогне особенно.

Общо взето като човек който е загубил майка си заради рак който не беше смъртоносен, а тя самa отне живота си поради страх от болки, бях принуден да науча всичко за болеста което мога.Смея да твърдя че днешната алопатична медицина въобще не разбира как се лекуват нито туморите нито рака като цяло. Друго не възлагайте големи надежди и на хомеопатията, лечението е вътре в самия човек, няма билка чудо.Билката може да подбутне в правилната посока, но е нужен цялостен подход.
10
Здраве и природни лекарства / Re: рецепти за лечение на рак
« Последен пост от Faleg - Юли 24, 2018, 01:20:34 pm »
Dora,

Моята намеса е принципна, не ми хареса вашето мнение на неспециалист относно д-р Франгов и неговата работа. Нито аз, нито вие, нито, който и да е, може да се изказва с лека ръка за работата на лекуващ лекар, при който не е бил. Още повече, ако той се занимава отдавна с Антропософия.
Бъдете здрава и щастлива !  :)
Страници: [1] 2 3 4 5 6 ... 10