Учителя Беинса Дуно — „Четирите правила“

Учителя Беинса Дуно — „Четирите правила“

Всички хора искат да имат успех в живота си, но въпреки това нямат. Защо? Защото не спазват съществените правила, без които животът им се обезсмисля. За да имате успех в живота си, прилагайте следните четири правила: Пази свободата на душата си! Пази силата на духа си! Пази светлината на ума си! Пази доброто на сърцето Още »

Окултен анализ на „Star Wars 7: Силата се пробужда“

Окултен анализ на „Star Wars 7: Силата се пробужда“

Искаше ми се този анализ да бъде под формата на подкаст с видео, за да мога да онагледя наблюденията си. Но съм на село, тук нямам читав микрофон и достатъчно добър компютър, за да направя клипа. Освен това ми липсват и качествени изображения от важните сцени. Ще се наложи да ползвам два-три нискокачествени скрийншота, снимани Още »

Лев Толстой — „За всеки ден“ (събрани мисли)

Лев Толстой — „За всеки ден“ (събрани мисли)

1. Обичайте се един друг, както аз ви възлюбих, и по това всички ще познаят, че сте мои ученици, ако имате помежду си „любов едни към други“, както е казал Христос. Той не е казал: ако вярвате в това или онова, но ако се обичате. Вярата у различните хора и в различните времена може да Още »

7 причини да настръхнеш от просветлението по Коледа…

7 причини да настръхнеш от просветлението по Коледа…

Случвало ли ви се е един ден просто да ви просветне, като забележите как определени подробности от житието и битието ви образуват странна закономерност? Дали заради края на Адвента, дали заради символиката на Бъдни вечер и Рождеството на Светлината, дали заради това, че сме точно на прага на 2016 година, точно сега разбрах нещо — Още »

Знаци и символи на коледния празник

Знаци и символи на коледния празник

Като гледаме коледните дръвчета по днешните улици, може да си речем, че обичаят да се украсяват дървета по Коледа е древен. Самият обичай обаче показва как се променят навиците на хората. Коледните дръвчета, които се намират в почти всеки съвременен дом, са обичай, който не съществуваше до преди сто години.1 Преди век нямаше да намерите Още »

Учителя Беинса Дуно — „Имаше някой человек“

Учителя Беинса Дуно — „Имаше някой человек“

„Имаше някой человек, на име Никодим, началник юдейски.“ (Евангелие на Йоан, 1:3) Ще взема от прочетения стих само думата Никодим, като характерна черта. На времето си Никодим не е бил обикновен човек, но необикновен, високо учен човек. Той идвал при Христа вечер, а не сутрин, и го разпитвал върху някои важни въпроси. Учените хора страдат Още »

Вегетарианците са по-вредни за света от войнолюбците?

Вегетарианците са по-вредни за света от войнолюбците?

През последната седмица научих много нови неща. Глобалното затопляне топяло ледовете и това щяло да… забави въртенето на Земята. Сякаш да покажат за кой ли път, че вярата в климатичните промени е поредната религия и на нея могат да се вържат само идиоти, неспособни да осмислят събитията от един и същ ден, политически коректните медии Още »

Ивелина Филипова — „Морско царство“

Ивелина Филипова — „Морско царство“

ПЪРВА ЧАСТ Морето този ден беше бурно. Вълните с песен се разбиваха в морския бряг, пръскайки всичко наоколо с весели капчици вода. Скалите посрещаха гордо изправени морските вълни, препречвайки пътя им към сушата. Тъмносиньото небе ту потъмняваше, ту бързо пропускаше слънчевите лъчи, огрявайки красотата на този естествен полуостров, образуван от морето. Скалите, изправили гръб, посрещаха Още »

Рудолф Щайнер — „Скъпи деца“

Рудолф Щайнер — „Скъпи деца“

Скъпи деца! Преди няколко седмици, когато всички ние дойдохме за пръв път в това училище, аз ви посещавах по-често. След това имаше няколко седмици, през които трябваше да бъда далече от тук, но всяка сутрин, когато се събуждах и отивах на работа, се запитвах – какво ли правят моите скъпи валдорфски деца и техните учители Още »

10 особено мръсни вещи във вашия дом

10 особено мръсни вещи във вашия дом

Налага се да имаме казанче в тоалетните и да плюем в умивалника. Бактериите се прескачат в това санитарно помещение. Но може би ще се изненадате, че тоалетната не е най-мръсното място в дома ви. Нормално е да ви се догади, след като се запознаете със списъка, включващ вещите, по които се натрупва най-много прах и Още »