10 водещи новини за ваксините и фармафията през 2011 г.

Много събития разтърсиха фармацевтичната индустрия през 2011 година – година на усилена промяна и повишено осъзнаване сред хората. Едно такова значимо и масово осъзнаване, което прави впечатление през 2011 г., е, че ваксините са далеч по-опасни, отколкото се смяташе преди. Даже ортодоксални учени започват да оспорват прекаленото ваксиниране на бебета и деца. Ето и най-значимите Още »

Държавен доклад: Технологията фракинг определено замърсява подпочвените води

Държавен доклад: Технологията фракинг определено замърсява подпочвените води

За първи път във федерален доклад беше потвърдено, че химикалите, които се използват при хидравличното разбиване (фракинга) причиняват замърсяване на подземните води. Наскоро американската Агенция за защита на околната среда (EPA) издаде чернова на доклад от 121 страници, където се обсъждат данни, свързващи водното замърсяване с използването на  фракинг в района на Павилиън, Уайоминг. Години Още »

Делото на Христос и противодействащите духовни сили

Започвам с въпроса: Какво всъщност придобива съвременният човек чрез Духовната наука (Антропософията)? Отговорът ще се основава върху много неща, които са навлезли в нашето знание в течение на лекциите – особено на онези, изнесени през миналата зима. В началото Духовната Наука може да изглежда, че е поредният мироглед за света измежду много други. Някой може Още »

Самодържавието на Goldman Sachs: Банкерските планове над всичко

Самодържавието на Goldman Sachs: Банкерските планове над всичко

Можете да забравите за милионите европейци. Вместо да упражняват контрола си над отделните държави-членки, еврократите от ЕС няма да се посвенят да променят Лисабонския договор когато си поискат. Това ще стане чрез правомощията, които сами са си дали. След поредицата референдуми, които бяха нужни за постигане на положителен вот, Лисабонският договор беше приет с една Още »

Прикриват съществена информация за изкуствено създаден и смъртоносен птичи грип

Прикриват съществена информация за изкуствено създаден и смъртоносен птичи грип

Силно заразен и мутирал щам на птичи грип, който може да се разпространява между бозайници, е бил умишлено създаден в Медицинския център „Ерасмус“ в Ротердам – оповести изданието London Independent. Намеренията да бъдат публикувани детайли за това, как и защо е създаден смъртоносният вирус, срещнали острата критика на правителствени служители и здравни експерти. Разкритията е Още »

Стопани съжаляват, че са дали земите си за добив на шистов газ

Стопани съжаляват, че са дали земите си за добив на шистов газ

Почти половината земевладелци, които са дали под наем земята си на компании за добив на шистов газ в североизточна Америка, открито съжаляват, че са се излъгали – независимо колко пари са получили. Това се казва в нов доклад на Deloitte (една от най-големите одиторски фирми в света – бел. Стопанина). Анкетата, която несъмнено ще разгорещи Още »

Дейвид Айк за банковата система и актуалните събития по света

Дейвид Айк за банковата система и актуалните събития по света

(Превод на импровизираната лекция с някои съкращения и стилистични промени:) Бих искал да се възползвам от възможността, предоставена ми тук в Сидни, Австралия, да споделя моите мисли, а също и вече 20-годишните ми наблюдения над този феномен, който се проявява в момента – наречен Окупационно движение; той идва от Уол Стрийт, разбира се. Страхотно е, Още »

Социални инженери планират довършването на семейството

Социални инженери планират довършването на семейството

През ноември в парламента се проведе обсъждане на новия проект за Закона за детето. Авторката на проекта доц. Велина Тодорова в отговор на въпрос от присъстващите заявява, че родителите нямат права, а само задължения. Това изказване илюстрира духа, който стои зад законопроекта. Под предлог за защита на „правата на детето“, правата на родителите се отнемат Още »

Ако мислите да емигрирате: Милиони американци живеят в пълно отчаяние

Били ли сте някога толкова бедни, че да живеете в колата си? Били ли сте някога с толкова малко средства, че да живеете в мотел, пълен с плъхове? Нощували ли сте в палатков град или направо на улицата? Ако не сте, трябва да се смятате за големи късметлии. Както показа наскорошната лудост през „Черния петък“, Още »

Банкерите си присвоиха Европа: победата на Goldman Sachs

Банкерите си присвоиха Европа: победата на Goldman Sachs

На 25 ноември – два дни след проваления облигационен аукцион на Германското правителство, на който Германия не можа да продаде 35% от предложените от нея 10-годишни облигации – немският финансов министър Волфганг Шойбле се изказа, че Германия може да оттегли искането си частните банки, държащи проблемния държавен дълг на Гърция, Италия и Испания, да поемат Още »