Вместо новогодишни честитки: За естеството на Любовта

Изпращаме поредната година и посрещаме нова. Спомням си, че в края на 2009-а направих някои прогнози за 2010-а. Някои от тях се оправдаха, други – не, трети явно ще са валидни и за дълго време напред, тоест тепърва ще проверяваме дали са били основателни, или са били просто проявеното ми черногледство. Не ми се правят Още »

Несортирани практически правила от Учителя – втора част

Не мисли, че си глупав. И не мисли, че онзи, комуто говориш, е глупав. Мисли, че си в състояние да предадеш и най-великата Божествена Мисъл; мисли, че този най-близък твой брат, комуто говориш, е в състояние да възприеме тази истина. Тези са двете най-велики правила, които аз зная. И друго: ще бъдете конкретни и предметни Още »

Несортирани практически правила от Учителя – първа част

Спазвай следните правила: Не яж много. Прави избор на храната си. Яж навреме. Всяко нещо си има своето време – всяка мисъл и всяко чувство идват на своето време. За изправянето на мислите и чувствата също има определено време. Само Любовта не се поддава на писани закони. Никой не може да те учи как да Още »

Дискриминация и абсурди – поредните недомислици на държавната „мисъл“

Днес, 23 декември 2010 г., официално бяха утвърдени датите на религиозните празници за хората, изповядващи вероизповедания, които са различни от т.нар. православие. Текстът на това „утвърждение“ е толкова нелеп, че просто си проси подобаващите коментари. Моите първоначални размисли са маркирани в синьо и в скоби. А текстът по-долу е от официалния държавен сайт, където беше Още »

Коледният празник в променящия се ход на времето

Скъпи мои приятели, когато по това време на годината вървим по улиците на големите градове, ние ги намираме пълни с всякакви видове неща, които нашите съвременници искат да имат на своето тържество по случай наближаващия Коледен празник. Наистина, той е един от най-големите празници на годината, които човечеството може да празнува: празникът, който чества най-могъщия импулс в еволюцията на човечеството. И ако съзерцаваме онова, което ще се случи в близките дни в големите градове като нашия, можем да се запитаме: Всичко това правилно ли съответства на онова, което е предназначено да протича в душите и сърцата на хората?

Ако не се отдадем на илюзии, а просто се изправим пред истината, тогава вероятно не можем да не си признаем: От една страна, всички тези приготовления и чествания на Коледния празник, които виждаме в наше време, пасват много малко с всички други събития на съвременната цивилизация около нас; а от друга страна, те подхождат също толкова малко на онова, което би трябвало да живее в дълбините на човешкото сърце като възпоменателна мисъл за най-великия импулс, който човечеството е получило в хода на своята еволюция.

Внимание: Празничните чипсове и бисквитки тровят децата

Цветните коледни снаксове и бисквитките, продавани в магазините, може да изглеждат празнично, но внимавайте. Ако се храните с тях, са възможни странични ефекти като хиперактивност, особено при децата. Причината е, че всички храни, обагрени в коледни цветове, са направени с изкуствени оцветяващи химикали, сред които и Red #40. Тези изкуствени оцветяващи химикали се добиват от Още »

В цифри: За светската държава и нейните(!) Църкви

В днешния брой на Държавен вестник – 99/2010 г. (17 декември) е промулгиран Законът за държавния бюджет за следващата година. С чл. 6, ал. 7 от Закона за държавния бюджет на РБ за 2011 г. се одобрява разпределението на субсидията за вероизповеданията, регистрирани по реда на Закона за вероизповеданията за идната година. Вижте сумите по-долу. Още »

На хартия: Една година след скандала Климатгейт

Из материала «Една година след Климатгейт: За глобалното затопляне и глобалната икономическа диктатура» (публикуван в сп. HiComm, ноември 2010 г.): Досега може да не сте попадали на нищо за Климатгейт в родните медии, но пък вероятно знаете, че в края на миналата година в Копенхаген се проведе среща на високо равнище. Международният политически елит се Още »

Норвежки пророчества за ТСВ и Последните времена

Възрастна жена (на 90 години) от Валдрес, Норвегия, през 1968 г. имала видение. Пастор Емануел Минос е провеждал събрания (служби), където тя е живяла. Той имал възможността да се срещне с нея и тя му разказа виденията си. Той ги записал, но ги смятал за твърде неразбираеми, затова ги прибрал в едно чекмедже. 30 години Още »

На хартия: Днешните ваксини и ваксините на бъдещето

Една от най-важните статии, които някога съм писал: «Какво трябва да знаем за днешните ваксини (и какво можем да очакваме от ваксините, планирани за бъдещето)» (PDF, 2.7 MB). Голяма заслуга за материала има австрийската ми колежка Джейн Бюргермайстер, която от години се занимава с темата и осигури значителна част от препратките към източниците. Разбира се Още »