Тъмните духове — 09: Държавен монопол, анархия и пасивно миролюбие

Девети епизод от поредицата за противодействащите сили в общочовешката еволюция

Продължава от епизоди 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 и 8 »

Едно от нещата, за които стана дума в предишния епизод относно Аримановите задължения и Луциферовите права, беше, че натрупването на твърде много задължения, легализирани задължения, такива писани в държавни закони, води до държавен монополизъм. А когато на човек му дойде до гуша от всички тези задължения и от държавния монопол, може да залитне към другата крайност — анархизма. Анархизмът е идеология, насърчавана от Луцифер — противника на Ариман.

Тогава обещах да развия тази тема — държавният монополизъм и анархизма — в следващ епизод. И няма смисъл да го бавя. Продължението е още сега, в девета серия от поредицата за тъмните духове.

* * *

Изтегли записа в аудио формат:

MP3 | 15 MB

* * *

Още по темата:

» Статии и книги за Троичния социален ред

* * *

Фонова музика:

» Cyrus Reynolds & Keeley Bumford — The Wolves (фрагмент)

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Един коментар за "Тъмните духове — 09: Държавен монопол, анархия и пасивно миролюбие"

  1. House M.D.  06.09.2018 г. | 22:37 ч.

    Ако някой пренебрегне аримановите задължения в ЗДвП и се възползва от луциферовите си права, този някой ще бъде мъртвец. И нито Аримановите, нито Луцифер ще му бъдат виновни.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.