Вярвате ли на лъжата, че всички здравни проблеми се дължат на гените?

„Генетичните знахари са истинските мутанти, които поставят грешни диагнози и често предизвикват продължителен стрес, който сам по себе си може да доведе до поява на рак.“

Само в Америка всяко едно заболяване или разстройство се диагностицира от лекарите като генетично. Това означава, че е наследено от гените на родителите и прародителите ви. Дори тогава, когато повечето разпространени хронични заболявания, като рак, диабет, слабо сърце, повишено кръвно налягане, висок холестерол, сърдечен пристъп, артрит, остеопороза, Алцхаймер и Паркинсон, почти не са съществували преди един век. Как стана така, че човешките гени се промениха толкова бързо само за няколко поколения? Не са.

Всичко това е измама. Просто измислица. Тя тръгва от Американската медицинска асоциация, за да заблуди американците да вярват, че отговорът на всичките им проблеми не може да бъде промяната на това, което ядат, пият и мажат по кожата си, а че по-скоро цялото им здраве сега трайно е закодирано в тяхната ДНК. И всичко, което може да се направи, се изчерпва с някакви хронични, безкрайни корекции на симптомите чрез фармацевтични продукти и инвазивни хирургически намеси за отстраняване на увредени органи, смятани за жизнено неважни.

Кой е един от първите въпроси във всеки медицински формуляр в лекарския кабинет, болницата или застрахователното дружество? — „Имате ли семейна обремененост за някое от следните заболявания или разстройства?“ — След това се изброяват всички от предотвратимите болести от първия параграф на тази статия, плюс списък с другите, които също са предотвратими и излечими посредством органични, растителни диети. Но пита ли ви някой за храната ви?

Ако вярвате, че всяко заболяване и разстройство е генетично, никога няма да промените хранителните си навици, а това е „каквото каза лекарят“

Знаете ли, че американските лекари имат по-малко от пет урока по здравословно хранене през осемгодишното им обучение? Освен ако нямате счупена кост или дълбока рана, лекарите не са нищо повече от прехвалени и сертифицирани пласьори на дрога, пробутващи силно пристрастяващи опиуми за болка, изписват психиатрични лекарства, поощряващи затъпяване и самоубийство, както и скъпа, потенциално смъртоносна химиотерапия срещу мутирали клетки.

Чували ли сте за скандала с „гена на рака на гърдата“? Това е шумно рекламирана шашма, която Анджелина Джоли поведе през 2013 г., а след това беше пропагандирана от всяка масмедия, за да послужи на хирургическия бизнес с „профилактичната билатерална мастектомия“1 и индустриалната ракова индустрия, възлизаща на трилиони. Половината от жените, които оцеляват този инвазивен, телесно деформиращ кошмар, дори нямат „онзи ген“, който предполагаемо ги прави „високо рискови“ да развият рак на гърдата. Можете ли да си го представите? Извратената хирургическа индустрия нарича това „профилактично“ лечение на рак, но то е като да си отрежете краката, за да не рискувате ухапване от змия в гората.

Милиони жени си правят генетични тестове, само за да разберат след това, че гените дори не се интерпретират правилно от лекарите, които се държат като „генетични съветници“, но в действителност имат много ограничено разбиране за резултатите от генетичните тестове, което се потвърждава от ново проучване. Тези генетични знахари са истинските мутанти, които поставят грешни диагнози на жените и често им причиняват продължителен стрес, който сам по себе си може да доведе до поява на рак. Луда работа.

Шашмата с „генетичния“ висок холестерол продава опасни, експериментални, лабораторно забъркани статинови препарати

Този най-бързо в света нарастващ клас от предписани лекарства може да причини сериозни мускулни поражения, включително мускулна атрофия, при която се отделят мускулни клетки в кръвоносната система, а това води до бъбречна недостатъчност и евентуална смърт. Но нашите възвеличани пласьори на дрога (лекарите) имат осемгодишен опит в жонглирането с химически рецепти, така че защо да питат какво ядете или защо да ви насочват към промяна на хранителния режим, за да решите проблема си с холестерола?

Производителите на Crestor, Lipitor, Zocor, Mevacor и Pravachol не крият и директно декларират изумителните странични ефекти, като предупреждават хората за възможните усложнения след поглъщане на вещерския бъркоч, опитващ да понижи „лошия“ (LDL) холестерол и да стабилизира „добрия“ (HDL) холестерол. Но лекарите, които продават тази дрога, използват стратегии за сплашване, за да убедят пациентите си, че всички здравословни проблеми са генетически, а това ще рече — унаследени. И понеже били унаследени, химическите препарати били „единствения начин да се контролират“ страданията. Голямата лъжа.

Имате силни мускулни болки и паметта ужасно ви изневерява? Опитайте да запомните това: Докторите по медицина, кажи-речи, не знаят нищо за правилното хранене. Започнете диета с органични растения и ще видите как проблемите с холестерола се изпаряват като плитка локва в Сахара.

Шашмата с „генетичните“ кръвни съсиреци цели да взимате разредители на кръвта до края на съкратения си живот

Кое е първото, което докторите по медицина предупреждават своите пациенти, когато им предписват разредители на кръвта? — „Не яжте зеленчуци“, защото те правят препаратите „по-малко ефективни“. А всъщност зелените зеленчуци буквално решават проблема ви с кръвните съсиреци, както би помогнал и малко ресвератрол (има го в повечето червени вина). Но нали знаете какво дрънкат лекарите за природните лекарства?

Да не би да сте на Варфаринова диета?2 При нея поглъщате експериментален препарат със смъртоносни странични ефекти, но преставате да ядете всички храни, които предотвратяват кръвните съсиреци, сърдечните болести и рак. Внимавайте да не погълнете малко къдраво или брюкселско зеле, спанак, броколи, синап, аспержи и прочие, докато пиете предписаната отрова за плъхове — защото всичкият този витамин К може да ѝ „попречи“ да разреди кръвта ви.

Добре дошли в Америка, където всяка болест е „генетична“. И няма лек за нищо. Има само третиране чрез химически дроги, смъртоносни ваксини, имунно-опустошителна химиотерапия, ненужна хирургия и извънредно скъпи лоши съвети от доктори по медицина.

Автор: С. Д. Уелс

Превод: Иван Стаменов

Източник: Natural NewsБележки:

 1. Отстраняване и на двете гърди, преди да се е появил рак на това място — бел. пр. [^]
 2. Варфарин e популярен антикоагулант, използван главно за профилактика на венозни тромбози и белодробна тромемболия. Метаболизира в черния дроб и има дълъг плазмен полуживот, заради което предразполага към натрупване и развитие на токсични реакции. Препаратът варфарин се използва най-широко в САЩ, докато в България и други части от Европа се предписва аналога му аценокумарол — бел. пр. [^]

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

12 коментара за "Вярвате ли на лъжата, че всички здравни проблеми се дължат на гените?"

 1. Sprihav  08.09.2018 г. | 23:24 ч.

  В момента мой близък роднина е с неовладяна сърдечна аритмия. Кардиолог му е предписал разреждащи кръвта лекарства. Ще поемеш ли отговорността да му препоръчаш да спре всякакви лекарства и да мине на зеленчукова диета (каквато кажеш)?

 2. zaharia  09.09.2018 г. | 09:15 ч.

  Аз вярвам, че здравето на всеки човек си е лично негова отговорност, доколкото човека има разум да мисли и да преценява. Дали ще се довери на авторитета на доктора, или на авторитета на Стопанина, или ще се довери на авторитета на своите роднини – отговорността си е само и единствено негова.

  Най-добре би било човек да слуша вътрешния си глас и собствения си разум, а мненията на „авторитетите“, които и да са те – само да ги има предвид, преди да направи информиран избор. Но изборът на човека относно неговото здраве, а и за всичко друго, би следвало да си е само негов, и съответно и последствията от този избор ще са само негова отговорност.

 3. zaharia  09.09.2018 г. | 09:20 ч.

  @Sprihav

  Защо не запознаеш твоя роднина със съдържанието на тази статия, и не го оставиш сам да реши как да лекува сърдечната си аритмия занапред?

 4. Стопанина  09.09.2018 г. | 09:57 ч.

  @ Сприхавия

  Бих му препоръчал да потърси второ, трето и четвърто мнение, като всеки път изрично пита за алтернатива на антикоагулантите. Убеден съм, че има такава, защото лично познавам поне двама лекари, които се карат на пациентите си, когато разберат, че пият разредителите по-дълго, отколкото са им предписали. Става дума за пациенти след операции, тогава разредителите на кръвта са ВРЕМЕННО допустими и оправдани.

  Но в статията, на която – забележи – съм преводач, а не автор, което май ти се губи като подробност, се говори за ужаса да се взимат разредители на кръвта НЕ ВРЕМЕННО, а до края на скъсения живот. И да ти върна въпроса – ти и вашият лекар ще поемете ли отговорността, че „овладявате аритмията“, но за сметка на качеството и продължителността на живота?

  Що се отнася до самия здравен проблем с аритмията, на какво се дължи? Защото е сприхав повече и от теб, та се е докарал до това положение? Или пие някакви други лекарства? Ако хаповете или капките са с бета-блокери, те дават страничен ефект аритмия, какъвто е случаят при мен заради капките ми за глаукома. И не взимам антикоагуалнти, и даже си хапвам сладко, сгъстяващо кръвта, и представи си – жив съм след 10 години неовладяна аритмия.

 5. Sprihav  09.09.2018 г. | 10:01 ч.

  @zaharia
  Въпросът ми беше насочен към този, който е превел и публикувал тази статия. Явно ти се чувстваш длъжна да отговаряш вместо него.
  Информиран избор за мен е следното: Ако ми предложат да избера кой да е пилот на самолета, в който ще пътувам:1.Човек, завършил съответното обучение, познаващ рисковете и издържал съответните изпити, или
  2. Някой, който хабер си няма от управление на самолет, но е чел в интернет и е гледал в Ютуб как се кара такъв, и влиза в пилотската кабина с раница с парашут, без съмнение ще избера първия. И моята отговорност е дотук, оттам насетне отговорността е на пилота.

 6. Sprihav  09.09.2018 г. | 10:08 ч.

  Стопанино, писали сме заедно.
  Очаквах такъв отговор от теб, а именно- измъкване, разтягане на локуми, контравъпроси, само и само да не дадеш ясен отговор на ясен въпрос. В крайна сметка разбрах- поемане на отговорност да не очаквам.

 7. Стопанина  09.09.2018 г. | 10:35 ч.

  Да разбирам ли, че вашият лекар не е задавал „контра-въпроси“, за да установи причината за аритмията? От думите ти разбирам, че е било така. От което разбирам, че имаш много странно-сприхави представи за лекарската „отговорност“. 🙂

  За моята отговорност не се смущавай, за да не си докараш някоя аритмия. Нося отговорност за това, което пиша, превеждам и издавам от други автори. Затова си позволявам редовни пояснителни бележки под черта, ако намеря за необходимо да внеса някакво уточнение или възражение. В случая с антикоагулантите, които се взимат повече от месец-два, мнението на автора С. Д. Уелс напълно съвпада с моето, както и с това на отговорните медици, които познавам.

 8. Dora  10.09.2018 г. | 16:43 ч.

  Ха-ха, Сприхав, ако лекарите вършеха работата си така добре както пилотите, хората щяха да се радват на изобилие от здраве, достатъчно за да причини фалита фармацевтичните гиганти.

  Статистиката сочи, че от лекарска грешка всяка година умират несравнимо повече хора, отколкото от пилотска грешка. Без да броим бавно умиращите в продължение на години поради лекарска некомпетентност или неадекватно лечение – и двете резултат от липсата на задълбочено познание за цялостното устройство на човека и за произхода на болестите при конвенционалната медицина.

  И сега по въпроса. Аритмията успешно се лекува с хомеопатия, без риск от странични ефекти, поради системно отравяне със синтетична химия.

  Често използван препарат, който лекува аритмията, без да трови организма, е… – само каква ирония на истнското лечебно изкуство! – хомеопатиче разтвор от отрова на индийска кобра очиларка – Naja Tripudians.

 9. len  11.09.2018 г. | 23:06 ч.

  За аритмията не знам. Но че храната е изключително важна и основно лекарство, както беше казал дали Хипократ или някой друг лечител от древността /не помня/ е вярно. Пример: баща ми, мир на душата му, бе повален от втори инсулт, като лявата половина на тялото му беше засегната от парализа. Винаги е страдал от запек. Докато беше в болницата една седмица и после 10 дни в хоспис, докато аз организирам гледачи, не беше ходил по голяма нужда. 16 дни! След скандали от моя страна опитаха да направят клизма. Прибрах си го и веднага го минах на диета от сурови ядки и плодове – бадеми, орехи, овесени, ечемичени, оризови, каквито се сетите и каквито се намират по магазините. Плодове и зеленчуци – според сезона. Всичко това сурово. Запекът изчезна. Това при човек, който е на легло и движенията са само, когато идваше рехабилитаторката. Живя една година след инсулта. Отиде си на 86 и половина. Убедена съм, че ако не бях сменила хранителния режим, нямаше да изкара и месец след инсулта.

 10. бате Бино  15.10.2018 г. | 23:46 ч.

  Ама как приятно се е усложнила дискусията 🙂
  Веднага се набива в очи, че Сприхавият няма достатъчно медицински познания ( това не е обида , а само констатация )
  1. Когато става въпрос за животозастрашаващо състояние , което НАЛАГА вземането на синтетични лекарства, те не бива да се спират от раз. Но след комплексно холистично лечение необходимостта от тях ( най-често) постепенно ще отпадне от само себе си. Така че , въпросът на Сприхавият е леко лишен от смисъл – лекарствата в някои случаи не се спират РЯЗКО нито от конвенционални, нито от холистични лекари.
  2. Сравнението с пилота още веднъж потвърждава липсата на необходимите знания. Това сравнение може да пасва в повечето области , но не и в Медицината . Защо? Ами защото думите „медицина“ и „лекар“ следва да се изяснят смислово 🙂 Натуралната ( алтернативна) Медицина има коренно различно схващане както за причините за болестите , така и по отношение на подходите за лечението им. Просто някои медици са достатъчно умни за да донаучат ( „следдипломно“ ) частта от Медицината, която по понятни съображения не се преподава в университетите 🙂
  За радост, до тази част имаме достъп и ние , немедиците, и в много случаи нашите познания тежат повече от тези на високомерните болнични бялопрестилковци 🙂
  Ето , len го доказва . ( както и Стопанинът, разбира се , но него си го знаем 🙂 )

 11. бате Бино  16.10.2018 г. | 00:11 ч.

  Нещо ми се изтри поста.
  Отново поздравления за Стопанина за прецизният превод и безупречният изказ!
  Друго се сетих. Тук в статията е даден линк към материал ,уличаващ онколозите в излишно осакатяване на жени , които не са били носители на опасният ген. Още по-интересното е друго: Оказва се, че въпросният, считан за канцерогенен ген, въобще не е дори и канцерогенен.. 🙂 Тоест – осакатените са доста повече , за съжаление.
  http://www.greenmedinfo.com/blog/deadly-breast-cancer-gene-myth-lancet-study-confirms
  http://www.greenmedinfo.com/blog/ovarian-cancer-what-we-think-we-know-may-harm-us#_ftn2
  http://www.greenmedinfo.com/blog/brca-breast-cancer-gene-death-sentence
  Is BRCA („Breast Cancer Gene“) A Death Sentence?
  BRCA2 mutation carriers and non-carriers have similar breast cancer-specific rates of death.

 12. бате Бино  16.10.2018 г. | 00:13 ч.

  Нещо ми се изтри поста. Може би не се допуска да се цитират линкове ли ?
  Отново поздравления за Стопанина за прецизният превод и безупречният изказ!
  Друго се сетих. Тук в статията е даден линк към материал ,уличаващ онколозите в излишно осакатяване на жени , които не са били носители на опасният ген. Още по-интересното е друго: Оказва се, че въпросният, считан за канцерогенен ген, въобще не е дори и канцерогенен.. 🙂 Тоест – осакатените са доста повече , за съжаление.
  Is BRCA („Breast Cancer Gene“) A Death Sentence?
  BRCA2 mutation carriers and non-carriers have similar breast cancer-specific rates of death.
  ще пробвам да ги пусна отделно.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.