Истанбулската конвенция и джендър идеологията отново са на дневен ред

Извращенията на задкулисието и добре известни НПО-та отдавна не са призраци, а чудовища от плът и кръв, съсипващи хората и/или кариерите им

Ако сте сред „непрогресивните“, които продължават да вярват в „религиозното суеверие“, че Бог е създал човека като мъж и жена — за което независимо свидетелства и биологичната реалност, — скоро може да останете без работа. Особено ако отказвате да използвате „прогресивните“ местоимения за „джендърите“, измислени от феминистки и LGBT организации.

Това вече се е случило с британския д-р Дейвид Макерет. Той бил определен като „негоден за работа“, понеже е християнин, а на това основание отказал да се съобрази с „местоименията“ и фантастичните „полови принадлежности“, декларирани от разни пациенти при кандидатстването им за пенсии за инвалидност.

55-годишният лекар, който има 26-годишен трудов стаж по професията си, е бил отстранен от длъжност, понеже настоявал, че има само два „джендъра“:

„Мъже са хората, родени с мъжки полови органи, а жени са тези, родени с женски полови органи.“

Логично, нали? Както пише NaturalNews обаче, властите във Великобритания отдавна са прекъснали всякаква връзка с биологичната и медицинската реалност. Изданието отбелязва още, че „не само в Обединеното кралство вече не се позволява на християните да практикуват вярата си, без да са подложени на гонения от държавата“.

В статията се напомня, че Канада отскоро има закон, криминализиращ използването на „грешно местоимение“ спрямо трансджендъри, изповядващи идеологията за трети, четвърти и прочие пол. Там е внесен и проектозакон, който позволява на властите да отнемат децата от родители, признаващи само два пола. Както ще стане дума, със зверско упорство и завидно постоянство проповедниците на тази перверзия полагат героични старания да я наложат, официализират и регламентират в България.

Но преди да ви занимая с българските работи,

ето един нов случай и от САЩ

В първата статия от поредицата (вижте линковете в края на текста) против ратификацията на Истанбулската конвенция (ИК) изтъкнах нещо, което сякаш остана незабелязано от другите автори, разглеждащи смисъла и целите на това международно споразумение. Още в уводната му част са включени десетки фактологически грешки и лесно опровержими твърдения. А цялостното му звучене е на текст, писан от феминистки организации, според които „равноправието на половете“ се изразява в разглеждането на мъжете като виновни по подразбиране и до доказване на противното.

Поредна жертва на тази презумпция за виновност стана популярният американски комедиант Крис Хардуик, който е водещ и на две предавания по тамошната телевизия AMC. По-точно: беше водещ, защото една от бившите му приятелки — Клои Дикстра — публично го обвини във физически, психически и сексуален тормоз. Досещате се — шефовете му го отстраниха от длъжност, преди да се потвърдят твърденията на въпросната дама.

Дребният и хилав Хардуик в компанията на мощната и по-висока Дикстра, която очаква на юнашко доверие да я приемем за беззащитна и едва сега осъзнала се жертва.

Доказателства в полза на обвинителката не са представени. В подкрепа на Хардуик обаче се обявиха други две от бившите му интимни партньорки, както и съпругата му. Но всичко това явно е без значение в страни и общества, където натрапената феминистка и LGBT идеология е нещо повече от безплътен призрак, предизвикващ масови психози.

В държави, където могат да се приемат (или откъдето произхождат) разни Истанбулски конвенции и подобните им споразумения, на официално и корпоративно равнище мъжете се разглеждат автоматично като престъпници, стига да има някакво обвинение срещу тях. Или като потенциални престъпници, ако репресията просто чака времето си. Мисълта, че някаква треторазрядна актриса, каквато е Дикстра, може да търси медийно внимание, като лъжесвидетелства срещу бившия си партньор, при това години след фактическата им раздяла, не се допуска или се смята са еретическа.

Виновен без съд и присъда — скоро и у нас

Онзи ден се разбра, че Конституционният съд щял да преразгледа „по същество“ делото за Истанбулската конвенция и да обяви решението си в края на юли. Самото обстоятелство, че решението беше отложено за по-удобен период, подсказва какво ще бъде то. Ако го обявят точно сега, на народа ще му паднете пердето и не се знае откъде ще избие недоволството му и срещу кого ще бъде насочено.

Или пък се знае? И някой се страхува, че ще рухне митът за „всенародната любов“ към Бойко Борисов и „незаменимата“ ГЕРБ-ерска мафия? Доста неща се струпаха тия дни:

» Николай Колев — Босия вече над един месец е в безсрочна гладна стачка. Състоянието му се влошава. А транспортният министър Московски, който е смятан за покровител на далаверите по пътищата и наскоро уби собствения си син, след като го повози не по правилата на моторно превозно средство, отказва да подаде оставка;

» Геноцидът срещу хората с увреждания не успя да трогне „народните представители“, които барем от кумова срама, не дори за едничкия популизъм, отказаха да се лишат от непропорционално дългите си летни отпуски — отпуски, на каквито не се радва никой българин, а още по-малко: родител на болно дете;

» Геноцидът срещу животните в Югоизточна България също е гореща тема и е опасно точно сега да се налива масло в огъня със съдебните глупости „по същество“ за Истанбулската конвенция;

» Да не забравяме и че си имаме нови цени на тока и парното, които могат да имат геноцидно въздействие върху най-бедните частни потребители, но също и срещу малкия и средния бизнес (доколкото остана такъв). Имаме и уверението, че увеличението, както винаги, е поредното, но не и последното.

Та, да ви кажа, изобщо не съм изненадан

И грантаджийските медии, начело с „Дневник“ и Mediapool, редовно и напоително облъчваха публиката си и близаха собствените си рани след изгубената битка, завършила с (очевидно временния) отказ от ратификация на ИК. За тях темата за този юридически излишен, фактологически абсурден и социално опустошителен документ си остана собственоръчно претопляна „новина“.

А когато ни претоплят такива „новини“, винаги трябва да очакваме планираното им подновяване с нова сила. Няма проблем! Ние пак сме готови за битка. Битката за гладуващите, битката за достойното съществуване на инвалидите, битката срещу масовото избиване на здрави животни, битката срещу джендърската и феминистката идеология, която не е призрак.

Тя е чудовище, придобиващо ясни очертания от плът и кръв. Тя е Торбалан, който протяга ръце и към най-уязвимите сред уязвените: децата! Битката за децата, ако се наложи, ще кулминира в такава на живот и смърт.

Това също не би ме изненадало. Напрежението расте, защото неправдите се умножават, а това — християните знаят — причинява и изстиване на Любовта. Видовден иде… и по всичко личи, че ще бъде безпрецедентно жесток.

Иван Стаменов
19.7.2018 г.

* * *

Още по темата:

Нахалството на ГЕРБ и Истанбулската конвенция
Истанбулската конвенция като „ЛГБТ Инструментариум“
Истанбулската конвенция — рай за феминизма, ад за недочелите
Размисли върху един „джендърен“ проект, действащ в училищата
Войната срещу децата: документален филм за бесовете на прага ни
Британски съветник: Натрапването на трансджендъризма сред децата трябва да спре
Грантаджийските медии чупят клавиатури и тъпометри заради ИК

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

19 коментара за "Истанбулската конвенция и джендър идеологията отново са на дневен ред"

 1. Dora  19.07.2018 г. | 09:38 ч.

  Поздравления, Стопанино! По-често алармирай обществеността с такива статии, че тази идеологическа проказа пълзи насам.

  Тези дни в един друг форум припомних, че ИК беше пусната тихом-мълком за ратификация в НС в първия работен ден на депутатите през януари – веднага след новогодишната ваканция. А сега КС ще се произнася върху нея през последния работен ден преди лятната ваканция! Нямам думи – герберско-джендърски хитрости.

  Видовден иде… и по всичко личи, че ще бъде безпрецедентно жесток.

  Стигне ли се до ратификация, зарязвам всичко и излизам на протест пред НС! Ще оказвам съпротива с всички възможни средства опитите да бъдем законно и принудително обезчовечени!

 2. Gergana  19.07.2018 г. | 19:22 ч.

  Видовден иде… и по всичко личи, че ще бъде безпрецедентно жесток.

  Този път няма да е жесток срещу „обичайните заподозрени“. Според мен, ще настъпи мор между псетата този път, което не значи всевечен мир, ами просто една мощна атака срещу Zвяра. Засега.

  Звуча много криптично, но нали всички тук сме събрани за съпротива, а чувстваме, че не сме изпълнили мярката (Ванката може да е изключение) на Божието благоволение към нас? Е, тепърва ще се наместим в задачата си. То не зависи толкова и от нас, освен ако не сме Богопочтителни.

 3. Стопанина  19.07.2018 г. | 20:24 ч.

  чувстваме, че не сме изпълнили мярката (Ванката може да е изключение)

  Ванката е олицетворение на чувството, че (каквото и да прави) не прави достатъчно. 😉

 4. Dora  19.07.2018 г. | 23:38 ч.

  Изказване на ген. секретар на ПЕС:

  Възприятието на Истанбулската конвенция е различно в различните страни. В моята страна – Германия, ратифицирахме конвенцията на 1 юни 2017 с нито един глас против и нито един въздържал се в пърламента, нямаше дебати защото всички бяхме убедени че сме против насилието срещу жени“

  И това са представителите на народа, сред който на земята е спусната Антропософията.

  Нито един глас против или въздържал се! – Народът на Гьоте, Лесинг, Шилер, Хьолдерлин, Фихте, Хегел, Шелинг… е инволюирал до безмозъчен добитък!

 5. Gergana  20.07.2018 г. | 00:42 ч.

  Нито един глас против или въздържал се! – Народът на Гьоте, Лесинг, Шилер, Хьолдерлин, Фихте, Хегел, Шелинг… е инволюирал до безмозъчен добитък!

  Има по-древни народи от тях – хрумват ми българи и индийци – и са се оставили на корпорациите в днешно време, та какво остава за народа на Гьоте…

  Безмозъчният добитък има нужда от пастири и те тепърва ще си дирят стадото. Окуражавам ви да не се отчайваме!

 6. Gergana  20.07.2018 г. | 00:45 ч.

  Безмозъчният добитък има нужда от пастири и те тепърва ще си дирят стадото.

  Кои ще си търсят стадото? Добичетата или пастирите 🙂

  Лека нощ

 7. Dora  20.07.2018 г. | 10:15 ч.

  Добро утро 🙂

  Има по-древни народи от тях – хрумват ми българи и индийци – и са се оставили на корпорациите в днешно време, та какво остава за народа на Гьоте…

  Според мен, твърде обширните исторически обобщения рядко водят до вярна преценка за конкретния казус. На индийците времето им е отминало, а на българите още не е дошло.

  Затова фокусът бе върху народа, сред който на земята е спусната Антропософията. Народът, чието време тече сега! Народът, сред чието политическо представителство липсва всякакво инакомислие по един толкова спорен идеологически документ!

  Безмозъчният добитък има нужда от пастири и те тепърва ще си дирят стадото

  И това време отмина, Гери. Стадата и пастирите останаха в миналото. Днес, в епохата на съзнателната душа, човекът е призван да бъде личност с индивидуална воля и преценка.

  Окуражавам ви да не се отчайваме!

  Благодаря, Гери 🙂 Не се отчайвам, но засега просто му нямам вяра на т. нар. „германски елемент“. А ако в бъдеще този „елемент“ излезе от тежкия си либерален махмурлук, аз лично обещавам безплатна гощавка + цистерна бира специално за „пробудените емисари“ от същия този „германски елемент“, които често гастролират тук, за да ми преразказват Антропософията под формата на лекции и семинари, броейки доволно на изпроводяк припечелените пачки евро.

 8. Стопанина  20.07.2018 г. | 11:04 ч.

  А ако в бъдеще този „елемент“ излезе от тежкия си либерален махмурлук

  „Искам да вярвам!“ като Фокс Мълдър, че въплътеният Ариман ще им намести жиците в главите.

 9. Дорина Василева  20.07.2018 г. | 11:19 ч.

  Тук се разминавате с истината, Дора.
  Пачки не броят. Наясно са с финансовата ситуация тук.
  Може и да им се иска, но няма как де се случи.
  Поне тези, които познавам в годините са идвали тук срещу спане, плащане на пътните и самолетните билети. Което си е напълно в реда на нещата.
  Тези, които са участвали по проекти, са финансирани най-често от техни антропософски финансови организации да участват в обучения тук, което означава за тях и добро заплащане.

  По отношение на „преразказването“ на Антропософията – те вина нямат На тях тукашните официози в АОБ им предлагат какво да представят. Проблемът е какво им е предложено. Затова напр.в Антр.медицина нивата на семинарите са винаги въвеждащи. Което е отчайващо!

  И отново проблемът не е в тях за това, че тук е нужно да се роди задълбочена общност в някоя антр.област, която да кани външни лектори именно за дообогатяване на нашите вече задълбочени познания, а не тепърва да ни отварят очите. Т.е. проблемът е на локални ниво и е в желанието за задълбочаване. Всеки иска наготово, смляно, да не се труди, да не размърда бръмбарите в главата си и пеперудите в душата си. Волята не я коментирам. Малцина са.

  Така че нека оставим големия аршин, с който мерим, ами с малки стъпки да развиваме себе си. В „немския елемент“ има и спящи и будни антропософи, има и алчни и изключително свестни и душевни. Подобно на ситуацията тук, и навсякъде.

  Аз лично предпочитам сама да съм си пастир и да допусна и се свържа само с подобни на мен хора. За да работим заедно, макар и не във физическия свят. Като равен с равен. Всеки със своите прекрасни качества и без укор към слабостите. Това има смисъл. Тук включвам не само българи. Познавам дори американски антропософи, които са чудесни по свой си душевен начин. Макар че там е разковничето на случващото се в световен мащаб. Те го знаят, но това не ги прави по-малко различни от мен, от вас, от всички нас.

  Сърдечни поздрави!

  PS! Прекалено тихо стана напоследък около тази конвенция! Толкова тихо, та чак подозрително!

 10. Dora  20.07.2018 г. | 12:34 ч.

  има и алчни и изключително свестни и душевни.

  Говорех за алчните, Дорина, не видяхте ли? Адресатът беше ясно конкретизиран с израза „специално за….“

  И не го взимайте толкова на сериозно този абзац. Художествените преувеличения в него имаха за цел да вкарат шеговита нотка. 🙂

 11. Дорина Василева  20.07.2018 г. | 13:20 ч.

  Съжалявам, че не съм направила разлика между шеговитата нотка и говоренето джаста-праста… 🙂
  Много държа на проверените факти…, особено като се шегуваме с които и да било представители на Антропософията. Там нещата никога не са еднозначни.
  Хубав ден!

 12. Лиляна  20.07.2018 г. | 23:53 ч.

  ТИШИНАТА ОКОЛО ИК НЕ Е СЛУЧАЙНА,ДАЖЕ МНОГОТО ШУМ ОКОЛО Странджа също!Решението на констит.съд трябваше да излезе на 17 т.м.,вразгара на странджанските събития.Рискуваха съдбата на хората,за да мине безпроблемно приемането на Истамб.конвенция

 13. Dora  22.07.2018 г. | 11:20 ч.

  Здравейте 🙂

  Вчера е публикуван един, според мен, доста добре обоснован юридически анализ върху безумията около ИК.

  А в коментарите под анализа попаднах на следното изказване на един автор, който нарича себе си Helleborus и който понякога пуска мъдри разсъждения:

  В сферата на правото, отменянето на биологичните полове и като цяло позволението да се самоопределяш за каквото си решиш, е като вкарването на вирус, който ще задръсти и зацикли цялата правна мисъл, ще превърне законите в един лабиринт от противоречиви и неверни твърдения и тълкувания, взаимно отричащи се, ще обърка аналогично и ползвателите на закона. Съществуването на два биологични пола е в основата на семейното право. Г-н Вълчев е показал вероятно 1 % от това, което ще тръгне да се развива. Затова за мен най-простата логика е най-точна – законът няма право да измисля и въвежда нови концепции и думи, които не съществуват в мисленето и речника на един народ. Защото целта на закона не може да бъде да променя културата на народите, а само да я изразява. Ако законите изкореняват културата на народите, значи тези народи са подчинени на авторите на законите. Ето тук е ключа към престъплението на тази конвенция, че тя изисква задължителна промяна на културните ни устои и на мисленето ни, а никоя културна промяна не може да бъде задължителна, ако зачитаме свободата на личността. Никой от нас не е длъжен дори да си напъва ума да разбира какво е джендър, както не сме длъжни да приемаме закони за извънземните, таласъмите, елфите, великаните или лепреконите и насилието над тях. Ние си имаме други думи за мъж, който не се държи като такъв, но не, защото вярваме, че в него се е вселила душа на истинска жена.

 14. Стопанина  27.07.2018 г. | 12:43 ч.

  Уплашиха се или са решили просто да проявят разум:

  Конституционните съдии обявиха, че Истанбулската конвенция влиза в противоречие с Коституцията ни.

  Решението е единодушно, въпреки че трима са го подкрепили с „особено мнение“.

  Позволявам да излизат в заслужена почивка. 🙂

 15. Стопанина  27.07.2018 г. | 12:52 ч.

  До довечера няма да имам възможност да се запозная с всичката аргументация, не и задълбочено. Но определено прави впечатление, че в нея преобладават термините „джендър“, „трансджендър“ и „ЛГБТ“. На първо четене се оказва, че конституционните съдии са разглеждали твърде ограничена „правна рамка“, явно по задание и според това, което широките маси ще искат да четат в решението им.

  Искаше ми се да се разглеждат другите концепции и правни абсурди, които ИК иска да въведе у нас, но явно съм очаквал твърде много. Затвърждава се написаното в статията ми, че това (пре)разглеждане на въпроса е част от PR кампания и нищо „по същество“, въпреки че беше рекламирано като такова.

 16. Dora  27.07.2018 г. | 13:13 ч.

  Поздравления за Стопанина и другите автори, които с публикациите си допринесоха за коригиране на политическото късогледство по темата! 🙂

  Но да гледаме трезво. Засега тълкувам отхвърлянето на ИК като забрана срещу узаконеното влизане на Азурите в българското общество с цветя и почести през парадния вход на държавата.

  Опасността обаче не е отминала що се касае за техния достъп до душите на децата и младите хора през задните входове на сексуалното образование, вкл. „троянските коне“ на НПО-тата с техните поръчани от чужбина „образователни инициативи“.

 17. Dora  16.08.2018 г. | 09:16 ч.

  Германското правителство прие проектозакон за „третия пол“

  Германия устремно помита последните остатъци разум от обществено-политическия си живот. Прекаляването с бира, вурстчета на скара и духовен глад изглежда си има своите странични ефекти..

  Идеята да задават „трети пол“ на новородени, при очевидно реалната възможност в по-късна възраст те да не са съгласни с така натрапения им „трети пол“, е дваж по-голяма дискриминация. Още повече, когато се прилага върху най-беззащитните създания.

  И което е по-зле – с оглед на прословутата „духовна мисия“ на Средна Европа – досега не чух за нито един германски антропософ, който да се е ангажирал с обществена позиция по въпроса, който да отправи предупреждение за пагубните последици от подобни заигравания с пола.

 18. Дорина Василева  16.08.2018 г. | 11:38 ч.

  Ами защото не е само достатъчно четенето на Щайнер!
  Връзката с него, за съжаление остава в повечето случаи само външна, а не дълбоко съкровена и действена.

  Той МОЖЕ И ТРЯБВА да бъде днешният пример със своята обществена ангажираност по много съвременни нему въпроси от културния, икономически, социалния, духовния живот, както и във връзка с важни за цялото човечество събития по негово време…, но явно не се възприема от голяма част от последователите му по този жив начин днес.

  Все пак обобщения не е нужно да се правят, защото едва ли става дума за всички последователели на Духовната наука по света, не само в Средна Европа! Цялото движение е нужно да бъде събудено за случващото се във всеки един аспект. И ние едва ли бихме се изказали истинно за всяка една душа по света, тръгнала по този път, нали?! Мнението ни винаги би било едностранно и лишено от пълната картина.

 19. Светльо  16.08.2018 г. | 12:36 ч.

  След фиаското с ИК, са се озлобили и баба ви Янка Такева, вечната амбър побърза да излезе с измислен проблем, че видите ли 70% от децата са жертва на насилие, според проведенот от Синдиката й изследване

  Почти съм сигурен, че такова изследване НЯМА и не правено, но грантаджийте веднага захапаха подадената тояга и започнаха словестните блудствия.

  Всеки вид насилие – шамари или дори словесни обиди-правят децата агресори, каза Дани Колева от Национална мрежа за децата. При по-малките това дори може да доведе до смъртен изход, защото костната им структура не е узряла.

  За съжление от страна на държавата не се полагат никакви грижи за решаването на този проблем, а мнението на децата продължава да не бъде зачитано, посочи Колева.

  Психологът Младен Владимиров е на мнение, че дори пошляпването може да има травматични последици. А боят на децата ги отдалечава от родителите им.

  Шамарът показва слабост от страна на възрастните, категоричен е той. Погрешно е схващането, че пошляпването има превантивен ефект.

  Прочети още на: https://www.bgonair.bg/direktno/2018-08-13/bieneto-na-detsata-gi-pravi-agresori?jwsource=fb

  Този който създава проблемите с действия или бездействия – държавата и подвластните й институции, не могат да бъдат призовавани да ги решават. Те ще генерират повече проблеми. Волно или не, това е призив тъкмо към това.

  Свободата в образованието, т.е. НЕНАМЕСА на държавата и подвластните й институции, е крайно наложителна мярка ако не искаме бурята в която се намираме в момента да премине в опустошителен ураган. Самоорганизиране на родители и учители по отношение на потребностите на техните именно деца, знаейки най-добре личните потребности, таланти
  и проблеми на своите деца. Това е ключ към решаване на ребуса наречен подрастващи и образование. Дръжавата и нейните инстутуции НЕ СА в състояние да решат никакви проблеми, те генерират проблеми.

  Ролята на дръжавата е единствено да съблюдава правилата в случай на спор, които именно преките участници в процеса са създали вече. Не дъжравата трябва да създава правила, а ДА ГИ прилага, вече създадени от участниците в процеса!

  Та да бъдем будни, защото те не спят!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.