Сестра Роса Колумба за идващата война между Европа и Русия

Гадателката от Таджия е вярвала, че краят на йезуитите е неизбежен

Пророчицата Роса Колумба е живяла през 19 век. По-голямата част от зрелия си живот прекарва в Таджия — населено място в Италия, разположено на около 110 км югозападно от гр. Генуа и на около 15 км западно от гр. Империя. В тази публикация ще се занимаем само с предсказанията ѝ, засягащи събития, които още не са се случили.

Преди да почине през 1847 г., сестра Роса Колумба разкрива следните видения за бъдещето:

„Голяма революция ще се разпростре из цяла Европа и мирът няма да се възстанови, докато бялото цвете, лилията, не се сдобие с трона на Франция. Ще се конфискува имуществото не само на религиозните общества, но също и на добрите светски католици. Много от благородниците ще бъдат хвърлени в затвора.

Демократичен дух на беззаконие и безредие ще царува като самодържец повсеместно в Европа. Ще има пълен преврат. Ще бъде тежък безпорядък — човеци срещу човеци, народи срещу народи, ще се дрънкат оръжия и бият [бойни] барабани.“

Белите цветя, особено лилиите, са били символ на катарите в Окситания, Южна Франция. Един от манихейските „еретици“, изгорени на клада през Средновековието — съвършеният Гилем Белибаст, пророкува, че „след 700 години белите лавровишни ще разцъфнат отново.“ Изминаването на тези 700 години ни отвежда в наши дни. Не мога да съм сигурен, че това има отношение към думите на Роса Колумба, но си струва да се отбележи.

Сведението за царуващия дух на беззаконието и безредието би могло да се тълкува по два начина:

1) че този дух (наричан Ариман в духовната наука) ще бъде въплътен и ще насъсква човек срещу човека и народ срещу народа;

2) че този дух все още ще работи в свръхсетивните области, за да подготви условията за въплъщението си на Земята.

По-скоро съм склонен да приема второто, тъй като съществува указание, че възцаряването на въплътения Ариман ще бъде след, а не преди Голямата война. А относно войната гадателката от Таджия предсказва нападения на Русия над западните Църкви:

„Руснаците и прусаците ще дойдат на война в Италия. Те ще осквернят много черкви и ще ги превърнат в конюшни за конете си. Някои епископи ще се отвърнат от вярата, но много повече ще останат непоколебими и много ще пострадат за Църквата.

Ще има голямо гонение на Църквата, което ще се предизвика от собствените ѝ деца. Много ужасни бедствия са надвиснали над Италия. Свещеници и религиозни ще бъдат поголовно избивани, а земята, най-вече в Италия, ще се напои с кръвта им.“

Нападението на Русия срещу църковните институции в Италия е предречено от много други пророци, включително централно- и източноевропейски. Ако примем буквално това за „конюшните“ и „конете“, видението е озадачаващо. Но е възможно да се имат предвид „железни коне“ — съвременни транспортни и военни средства.

Гоненията срещу Църквата щели да се предизвикат от нейни представители. Това не е изненадващо, ако си припомним пророчеството на стареца Йосиф, който казва, че „дори папата ще обяви свещена война на Русия“. Козма Еатолийски е още по-директен: „Папата да кълнете — в него ще е причината!“

Естествено, зад всеки периодично избиран папа стои йезуитският орден. Неговите водачи, за разлика от папите, не се сменят. От духовната наука е известно, че иезуитите са задкулисната движеща сила за пагубни течения, като националсоциализма и спъването на Русия в нейната световна мисия. Оказва се, че йезутите просто ще вкусят от кашата, която самите те са забъркали.

Като знаем това, продължението в мисълта на Роса Колумба си идва на място:

„Гоненията в Италия ще започнат с преследване на йезуитите. Те ще се съвземат. Тогава за трети път ще бъдат потъпкани и никога повече няма да се възкресят.

По време на ужасната буря срещу Църквата всички религиозни ордени ще бъдат премахнати — освен два, а именно: капуцините и доминиканците, ведно с хоспиталиерите, които ще посрещнат благочестивите поклонници, които в големи множества ще дойдат да посетят и почетат многобройните мъченици в Италия, избити по време на задаващите се гонения.“

За жалост, прорицателката от Таджия не ни разказва за времената след войната срещу Църквата. Нейното пророчество е едно от най-достоверните сред католическите и като че ли най-добре хармонизира с данните от пророците на Централна и Източна Европа.

Превод и коментари: Иван Стаменов

Източник: Catholic Prophecy

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

12 коментара за "Сестра Роса Колумба за идващата война между Европа и Русия"

 1. Антиантихрист  04.06.2018 г. | 21:18 ч.

  Руснаците, руснаците, защо никой не казва нищо за мюсюлманите в Европа? Тях какво ще ги правим?

 2. Анон  05.06.2018 г. | 20:23 ч.

  Казано е за мюсюлманите в третото пророчество от Фатима.

 3. Varna Mapper  09.06.2018 г. | 11:28 ч.

  @Анон
  Къде мога да намеря достоверен източник за третото пророчество от Фатима?

 4. Петьо  09.06.2018 г. | 15:37 ч.

  Руснаците и прусаците ще дойдат на война в Италия.

  Това също е много интересно. Дали прусаците са германците? И ако е така, кога се съюзяват с руснаците?

 5. Стопанина  09.06.2018 г. | 17:09 ч.

  Дали всички германци са смятани за „прусаци“? Щайнер например прави разделение между източните и западните германци, като дори извежда името на източните, прусите, от „бо-руси“, защото имали „много, много славянска кръв“.

  Иначе, когато и да се съюзят, притеснителното е, че е за бяс.

 6. Varna Mapper  10.06.2018 г. | 00:03 ч.

  Интересно, че за България нищо не се споменава(или понеже ще играе голяма роля в бъдеще, от мерки за безопасност се държи вън от потлед).

 7. Андон  23.06.2018 г. | 17:14 ч.

  Относно прусите Юлия Хаджи Димитрова е писала в книгата си „Готи, сиреч Гети“ (започва със заглавието „Кехлибарената война“).

 8. Varna Mapper  03.07.2018 г. | 11:27 ч.

  @Стопанина
  Вчера попаднах на тези предсказания на Распутин(ето го и линка: http://mejdu-redovete.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BC%D0%BE%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%B4-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D1%80/)
  Все пак някои неща не еизлишно да се вземат под внимание. Например това чудовище ,,кобака“ – като писах за него в интернет ми даде някакъв български рапър.

 9. дана  03.07.2018 г. | 15:17 ч.

  Varna Mapper, съвременният ясновидски път изключва несъзнателното, смътно, атавистично ясновидство. Р. Щайнер ясно пише, че в стария вид ясновидство действа или Луцифер, или Ариман. Така, че не ги вземай много на сериозно.

 10. Varna Mapper  03.07.2018 г. | 15:31 ч.

  @дана
  Чак сега забелязах, че не съм се изразил на място – трябваше да добавя, че е редно да се гледа със скептицизъм…

 11. дана  03.07.2018 г. | 17:13 ч.

  Varna Mapper, ако желаете прочетете „Кратка повест за антихриста“ / Владимир Соловьов . Художественият стил въздейства по друг начин върху нас.Много ме радвате със свежите си коментари, за това си позволих вметката. Толкова въпроси , у Вас всичко е едно движение…

 12. Varna Mapper  03.07.2018 г. | 21:29 ч.

  @дана
  Все пак съм новобранец и имам тепърва много да научавам (пък и по природа съм любопитен – стига съм се изтъквал де).

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.