Пророчества на Анонимния францискански монах за католическата църква и Монарха

„Един потомък на Каролингите ще унищожи Отоманската империя и всички ереси. [...] Ще определи сносно заплащане на папата и духовенството.“

Монах от Ордена на францисканците, самоличността на когото е неизвестна, е оставил няколко пророчества за съдбините на католическата църква. Известен още като Капуцинския калугер, той е описал виденията си през 18 век. Засегнатите теми са относно благосъстоянието на духовниците, смъртта на папата през дните на тежките изпитания, а също — произхода и делата на Римския император, на когото се възлагат огромни надежди за спасението на религията и вярващите.

Ще бъда скептичен и критичен към тези пророчества, както бях и спрямо останалите от католически източници. Имам основания за това и ще се аргументирам.

Ето ги и самите предсказания:

„Всички свещеници, и секуларните,1 и обикновените, ще бъдат лишени от притежания и всякаква собственост. Те ще трябва да просят от светските хора за храна и всичко необходимо за издръжката и за богослужението.“

С други думи, външните обстоятелства ще заставят свещениците да живеят и работят по правилата, засвидетелствани от апостолите. Не виждам нищо лошо в това. Няма нищо по-нормално човек да „проси“ помощ от тези, за които работи.

И напротив — ненормалното е властниците да плащат на поповете и/ или църквата им да е банка, а да се правят, че уж работят за хората, които пет пари не даваме за тях.

„Папата ще умре при тези нещастия, а последствието ще бъде, че Църквата ще изпадне до най-мъчителна анархия. Много човешка кръв ще се пролее в Италия; много градове, градчета и замъци ще бъдат сринати от руини, причинявайки смъртта на много хиляди хора. Католическото духовенство и хората ще издигнат истинския и праведен папа, който ще бъде мъж с велика святост и житейски добродетели.“

В повечето от другите католически пророчества се твърди, че папата ще избяга и/или ще се укрива, докато утихнат броженията. Това е сред малкото предсказания, в които се казва недвусмислено, че той ще умре. Може би убит?

Интересното тук е, че папата, който ще го наследи, е определян като истински и праведен, а от това можем да се досетим, че този, който ще умре, няма да отговаря на тези характеристики. Но те са съмнителни дори за новия папа, ако анализираме следното:

„Един потомък на Каролингите2 — смятани от всички за изчезнали — ще дойде в Рим и ще види и ще се възхити на благочестието и милосърдието на този Понтиф, който ще го короняса и ще го обяви за легитимния Император на римляните. Той ще унищожи Отоманската империя и всички ереси. Със съдействието на Бог3 и папата, той ще се включи в поправянето на злоупотребите; той ще се заеме с управлението на временни правителства; той ще определи прилично заплащане4 на папата и също на епископите и духовенството. И те всички ще живеят в мир, който ще продължи до Края на Времето.“

Това е първото католическо пророчество, в което се посочва родословието на „Римския император“. И за сетен път имам основание да разпознавам в него въплътения Ариман/Антихрист. Защо? — Можете ли да си представите, че случаен човек ще отиде при папата, ще се представи за потомък на Каролингите (как ще го докаже?!) и ще бъде коронясан за самодържец на „временни правителства“?

В книгата Princess Diana: The Hidden Evidence — How MI6 and the CIA were involved in the death of Princess Diana5 се твърди, че както произходът на Даяна, принцесата на Уелс, така и този на Уиндзорите може да се проследи до крал Пепин III от династията на Каролингите. Въпреки че Каролингите са германски род, в родословието на Пепин III, по-известен с прякора си Дребния/Ниския/Късия, се вплитали еврейски линии, включително от Давидовия род. За същото, впрочем, са претендирали и от предшестващата ги династия на Меровингите.

Известно е, че въплътеният Антихрист ще се представя именно за потомък на Давидовия род, тоест като Месията, когото евреите още очакват, понеже не го разпознават в Христос. Ако е вярна и връзката на Даяна и Уиндзорите с Каролингите, това е пореден аргумент, допълващ тази статия.

И да не са верни тези кръвно-родствени връзки, можем да разпознаем Антихриста по плодовете на делата му: ще унищожава еретици; ще управлява „временни правителства“ на държавите и народите, влизали някога в Римската империя; ще подкупва духовенството с добро заплащане… А това, че този монарх щял да живее с човеците в мир до Края на Времената, е най-яркото свидетелство, че е Антихриста, защото реално тази роля се полага единствено и само на Христос.

„И ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света. Амин.“
(Матей, 28:20)

А вие какво мислите за сведението относно Отоманската империя? Ясно е, че днес под това се разбира Турция. Загатва ли се, че тази страна тепърва ще се прояви като неуправляем агресор в Европа, който ще трябва да бъде отблъскван и впоследствие — унищожаван?

Превод и коментари: Иван Стаменов

Източник: Catholic ProphecyБележки:

 1. Тези, които не са полагали монашески обет — бел. пр. [^]
 2. Династията Каролинги управлява Франкската държава в периода 7-10 век, след като през 751 г. официално наследява тази на Меровингите — бел. пр. [^]
 3. В английския текст стои Good вместо God, но според мен става дума за печатна грешка — бел. пр. [^]
 4. В английския текст: pension, тоест пенсия. — бел. пр. [^]
 5. Не знам дали книгата е издадена на български. В буквален превод: „Принцеса Даяна: Скритото свидетелство — как MI6 и ЦРУ са замесени в смъртта на принцеса Даяна“ бел. пр. [^]

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

5 коментара за "Пророчества на Анонимния францискански монах за католическата църква и Монарха"

 1. Telemag  25.03.2018 г. | 18:56 ч.

  Липсата на Антихриста в пророчеството или поне намек за неговите 7 години, означава преработено пророчество. Няма нужда от коментар.

 2. Иванка  28.03.2018 г. | 08:16 ч.

  Мисля че Доналд Тръмп е с немски корен тоест от каролингите.

 3. House M.D.  29.03.2018 г. | 17:51 ч.

  Пепин III – за Пипин Къси /бащата на неграмотния Карл Велики/ ли става въпрос? Апропо, заради династичните бракове до началото на 20 в., Русия също има претенции към императорския титул в този му смисъл. Исторически, именно Руската империя ликвидира Османската. В този ред на мисли и с оглед действията на наполеоновите генерал Бертие, възможно ли е цялото това пророчество вече да се е сбъднало, а споменатите личности да са само символи/алегории?

 4. Таня М  29.03.2018 г. | 18:28 ч.

  А предположенията за личността на Ариман не ви ли насочват към Себастиан Курц. Някои от личностните му характеристики се припокриват с тези за образа на Ариман – интелигентен, визуално много привлекателен, предлага нови идеи за развитието на ЕС, засега проявява нетърпимост към радикалния ислям, харизматичен е. Да, не е аристократ, поне официално не е обявен за такъв. Но всъщност не знаем дали по майчина, или по бащина линия не притежава аристократично потекло.

 5. Стопанина  29.03.2018 г. | 19:07 ч.

  Русия също има претенции към императорския титул в този му смисъл.

  В тази част нямам познания за руските претенции. По каква линия са точно?

  Исторически, именно Руската империя ликвидира Османската. В този ред на мисли … възможно ли е цялото това пророчество вече да се е сбъднало

  Няма папа, който да е коронясал руски престолонаследник за цар на „римляните“.

  А предположенията за личността на Ариман не ви ли насочват към Себастиан Курц.

  По принцип Ариман се очаква от англоезичния свят – от страна на запад от Германия, а Австрия е точно в обратна посока.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.