„От Извора“ гостува на „Истина.БГ“: Дълго интервю в няколко части

Включва периодично актуализиран списък с препратки към отделните части

Миналата година Иван Стаменов, стопанинът на „От Извора“, взе пространно интервю в седем части с Теодор Николов, стопанина на „Истина.БГ“. А сега Тео Николов отвръща на вниманието и интервюира Иван Стаменов.

Въвеждащата част вече е публикувана. В нея Стопанина отказва да занимава публиката със себе си и настоява да го оценяват по плодовете на делата му. Разкрива и някои подробности за книгата му „Свитъци за минали, текущи и бъдещи Времена“, на която Тео от някое време е технически сътрудник и скорошен (?) тестов читател.

Следващите части от интервюто засягат редица духовни и светски теми, сред които: политическите планове и споразумения, отварящи врати за демоничните влияния и подготвящи князуването на въплътения Ариман; как да им противодействаме; недоразуменията в личните отношения; отношенията със съвременните „Учители“ и „гурута“, изкривяващи духовните факти; пророчествата за предстоящи събития; въплътен ли е вече Антихриста и в кого; спешните задачи в наши дни; послания към съмишлениците.

Тук ще добавям препратки към следващите публикации на „Истина.БГ“ от тази поредица:

Интервю с Иван Стаменов (1): Като съработници на Светлината, помагаме на хората пред пробуждане

Интервю с Иван Стаменов (2): Чрез Просвета помагаме на хората да се учат по лесния начин

Интервю с Иван Стаменов (3): За безплатния хляб, даренията и лъжепророците

Интервю с Иван Стаменов (4): За пророчествата и спешните крачки към Бъдещето

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

13 коментара за "„От Извора“ гостува на „Истина.БГ“: Дълго интервю в няколко части"

 1. Дорина Василева  28.01.2018 г. | 13:10 ч.

  Ааааа, по неделному, много навреме човек да си чете на спокойствие! 🙂 Питаха ме няколко човека в тези среди за Иван Стаменов, познавам ли го… „много загадъчна личност“, казаха. Ето сега, сам той разказва за себе си. Ще го споделя.
  Слънчева неделя!

 2. Стопанина  28.01.2018 г. | 13:34 ч.

  Загадъчен съм за тези, които не ме четат. За над 10 години дейност вече съм станал толкова предвидим, че дори се опасявам да не стана скучен. 😀

  Ще ви затрудня ли, ако помоля да препечатвате тук интересните отзиви към интервюто, защото не знам на кои места се дискутира. Пък и особеният „обществен“ акаунт във фейса не позволява винаги да чета частни страници.

 3. Дорина Василева  28.01.2018 г. | 14:35 ч.

  В основата на евентуална „придвидимост“ стои системна и ритмична дългогодишна работа. Личният жизнен ритъм е приел като част от себе си духовната работа. А ритмичността е основен принцип, с който работим с етерните си тела. Така че, човек работейки в тази област, по този начин, всъщност подпомага собственото си етерно тяло, както и спомага на четящите да намерят и своя път в ритъма на Вселената. Спорен ден!

  Не, няма да ме затрудните, ако има отзиви от антропософската ми страница, ще ги препечатам тук.

 4. Стопанина  29.01.2018 г. | 11:16 ч.

  Качена е и втората част:

  http://istina.bg/intervyu-s-ivan-stamenov-2-zadachata-ni-e-da-pomagame-na-sabratyata-ni-da-se-uchat-po-lesniya-nachin-s-prosveta/

 5. Дорина Василева  29.01.2018 г. | 18:46 ч.

  Благодаря! Виждам, че акцентът е темата за Истанбулската конвенция – доосветлена след темата в блога. Сега е вплетена и позицията на Рудолф Щайнер по някои въпроси. Ще има ли отделен материал в блога с изцяло антр.гл.т.? Би било много ценно, макар и за по-тесен кръг от читатели. Но… всъщност не е вече чак толкова тесен! 🙂

 6. Стопанина  29.01.2018 г. | 18:55 ч.

  Едва ли. Най-важните неща ги казах в интервюто за сайта на Тео. Предпочитам да се върна на книгата, защото 10 дни изгубих с асоциалните джендъри. Може би само ще допиша няколко реда в свитъка за влиянията на Асурас, за да отразя новите български думи и социални нереалности, натоварени в пристигащия трансевропейски експрес.

 7. Стопанина  30.01.2018 г. | 02:03 ч.

  Коментарите към втората част са точно такива, каквито очаквах. В двата крайни полюса, въпреки че отрицателните крайности го раздават „пасивно-агресивно“. Изцяло положителното е, че няма… равнодушни!

  Дотук добре. Очаквам не по-малко поляризирани мнения и за третата част. Обзалагам се, че критиците ще „убиват вестоносеца“: Искаме си Варава, разпни тоя, дето говори неприятните истини… 😉

 8. farseer  30.01.2018 г. | 02:58 ч.

  Ванка, радвам се, че двамата с Тео ви има на този свят. Кефя ви се много и ви уважавам. Не съм набожен или кой-знае-колко запознат с Учителя и Щайнер, но ми прави удоволствие да ви чета и да ви слушам как говорите. Правите живота ми по-интересен и ме карате да се чувствам по-подготвен за бъдещето.

  Следя редовно работата ти, откакто пусна онзи подкаст за бТВ през 2012-та. Дойдох в сайта заради теб и останах заради теб. Въпреки че доста от нещата на Щайнер и Дънов, които съм чел, ми допадат, не ги чувствам толкова близки до себе си, както теб те чувствам.

 9. Стопанина  30.01.2018 г. | 10:22 ч.

  Качена е и трета част. Очакваната поляризирана дискусия във FB страницата на Тео.

  farseer, благодаря за четката. Обаче няма да съм щастлив, докато по твоите думи излиза, те правя идолопоклонник, а не набожен. 🙁

 10. Стопанина  31.01.2018 г. | 12:13 ч.

  Последната част на интервюто също е качена.

 11. Gergana  31.01.2018 г. | 12:50 ч.

  Много хубава поредица се е получила с тези интервюта. Благодаря на Тео и Стопанина!

 12. Стопанина  31.01.2018 г. | 18:20 ч.

  И аз благодаря, Герка.

  Тук съм подготвил първия от поредица замислени материали за Мангурософията, в случай че „гуруто“ не си вземе бележка от доволно аргументираната (но не и изчерпателна) критика и продължава да рипа срещу ръжена с коментари по мой адрес или за Теодор:

  Почти съм сигурен обаче, че ще сътвори поредна простотия с изказвания против мен и/или Тео заради интервюто, вместо да се опомни. Така че очаквайте шоу.

  Първо ще публикувам официално и ще разпространя тази статия, а след това ще изненадам и него (неприятно), и вас (да се посмеете) с още няколко, но доста по-смислени и на по-важни теми.

  Засега тайната статия ряпа да яде пред това, което се задава, ако варненската дружина избере война, вместо мирно споразумение, поради аргументационната им капитулация. Редно е да има и самопризнания за самозваните им ясновидства, но не съм наивник, че да ги очаквам.

 13. Кирил  03.02.2018 г. | 16:35 ч.

  Много се смях с втория пишман лектор на представянето на книгата на Тео. Не можех да повярвам, че има такъв човек. Беше като клип от някаква българска комедия Presentation crasher.
  Като чух как започна с „Да благодарим на Тео, че изнесе всичкото това… за което от 17 години говоря“ мине се през 40 минутния му монолог в стил „аз съм прав, вие нищожества ме слушаите“ и се добавят малките краски като обръщенията от типа на „млъкни бе“ се получи толкова добра комедиия, на която биха завидели всички български сценаристи.
  Тео, ти си най-спокойният човек, щом успя да издържиш толкова време без да паднеш на нивото му. И мисля, че много добре успя да постъпиш в тази ситуация.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.