Британски съветник: Натрапването на трансджендъризма сред децата трябва да спре

Броят на децата, които вече се определят като трансджендър, значително нараства

Преводен материал. Препечатвам го със съкращения. Мисля, че поводът е ясен и важен във връзка с евентуалната ратификация на Истанбулската конвенция, която си поставя за цел да „изкоренява“ традиционни представи за половете и да вкарва „социалните джендъри“ в българската образователна система. – Бел. Стопанина

По-рано това лято Дж. Грийнинг, Държавен секретар на Великобритания за образованието и Министър за равнопоставеността на жените, обяви, че джендърът може законно да се променя без медицинска диагноза, като обеща до есента да даде разяснителна публикация за предлагания от нея Проектозакон за признаване на джендъра.

Инициативата ѝ беше правомерно критикувана, вижте тук и тук, заради безкритичното следване на новата джендър идеология (прокарвана от различни лобита, някои от които са държавно финансирани). Според нея някои хора се раждат в грешното тяло и затова сме (и би трябвало да можем да бъдем) от джендъра, който чувстваме за себе си.

Медици вече описаха устрема ѝ за прокарването на това мислене в политиката като ненаучно, опасно и част от по-широка социална стратегия. Това е една стратегия, която вече има смущаващи последици. Напълно очаквано – драматично нараства броят на децата, които се определят като трансджендър.

Вместо да се притесни, Грийнинг планира да прокара тези идеи на дори по-малки деца. Нейният Проектозакон за децата и социалното дело ще направи сексуалното образование, заедно с „личното, социалното и здравното образование“, задължително във всички начални училища в Британия. Може да звучи сравнително безвредно, но Комитета за женската равнопоставеност, който съветва Грийнинг, казва в параграф 361 на един наскорошен доклад, че това означава преподаването „транс въпроси“.

Нещо повече, някои от транс активистките групи, които дават идеи за този доклад, могат да извършват преподаването. GIRES (Обществото за джендър проучвания и образоване на обществото) е трансджендър помощна организация, която предлага обучение в училищата, полицията, адвокатските кантори и болниците. Техните уроци за деца, започващи от 3-годишната им възраст, са предвидени да се четат на глас от учител. Един такъв е за пингвин „чиято джендър идентичност като момиче не беше веднага разбрана от нейното семейство, което я мислеше за момче“.

За 7-годишните е историята за Питър, бащата на когото „е сменил пола си, за да живее като жена“. А за 11-годишните има урок, полемизиращ „въпроса за джендъра“ – в него „на един ученик може да се възложи задачата да защити възгледа, че е основателно да се въздейства на малко момче, така че да добие вид на момиче и да бъде отгледано като момиче“.

Британските примери илюстрират реалността, която очаква България при евентуално ратифициране на Истанбулската конвенция. Съгласно нейните чл. 8 и чл. 9, държавата се задължава да подкрепя и дори да насърчава, включително с финансиране, такива НПО. Те ще могат да проповядват идеологиите си сред деца и подрастващи, включително в училищата, независимо дали уроците им са част от образователната програма на МОН. Както се вижда от британските случаи, не е задължително НПО-тата да пишат учебници. Достатъчно е да превземат междучасията и умовете на учителите. Конвенцията не позволява някой да ги спира, тъй като се радват на изумителни привилегии и имунитети. Вижте чл. 66. – Бел. Стопанина

И друга транс група, Gendered Intelligence (Джендърско разузнаване), съветва Комитета за женската равнопоставеност. Тяхната брошура за 16-годишни разяснява, че „една жена продължава да бъде жена, даже ако обича да ѝ правят свирки. А мъжът продължава да бъде мъж, даже ако харесва да го проникват вагинално. По какъв начин правите секс не влияе върху вашата идентичност“.

GIRES са създали и електронно помагало, спонсорирано от NHS, за учители и здравни работници. Там се дава пример с малкото момиче Мейси, което твърди, че е момче. На обучаваните не се позволява да питат защо. Вярата на Мейси трябва автоматично да се приеме със съответните промени на името, облеклото и местоимението – този процес се нарича „социална транзиция“, като цели разпространение на възгледа сред колеги, родители и в самите училища.

Мозъците на децата са уязвими и манипулируеми, което е основната причина съдилищата да са толкова внимателни, когато децата трябва да бъдат свидетели. От около 3-годишна възраст децата едновременно подражават на възрастните и се доверяват на авторитета им. Децата следват и груповия пример. Те не могат да разберат напълно причините, следствията и последствията. Зловещо е, че Министерството на образованието почти няма разбиране за детските периоди на развитие.

Още по-зловещо е, ако знаем, че политиците, социалните инженери и кукловодите им всъщност имат отлично разбиране за детските периоди на развитие, но използват това знание – умишлено и целенасочено – против децата, а така и срещу обществото. – Бел. Стопанина

Ето защо не е изненада, че децата „осъзнават джендъра си“ на тумби в училищата, които прокарват транс идеологията, както и че терапевтите отчитат „социална зараза“ във „внезапното избухване на джендър дисфория“, където тийнейджърите си я предават един на друг в Tumblr, Reddit или YouTube. Телевизията може би също има влияние, тъй като няколко лекари отбелязват, че децата твърдят как се били „осъзнали“ след документалния филм „Трансджендър деца“ на ВВС.

Строи се пряк път от училищата до клиниките за смяна на пола. Променят се и медицинските правила. Доскоро повечето терапевти в САЩ имаха внимателен подход към децата, чието състояние се описва от медиците като „джендър дисфория“. Смяташе се, че със задълбочено проучване на проблемите на пациентите може да им се помогне да приемат телата си, а свидетелствата сочеха, че повечето деца в крайна сметка преодоляват объркването си. Но след години на лобистка политика от трансджендър активисти в САЩ се настани злокобно ново „православие“ със символ веруюто, че дори 3-годишните деца знаели „истинския“ си пол, като в същото време не се признава, че „транзицията“ може да доведе до депресия и даже до самоубийство.

Много водещи здравни експерти в Америка сега адвокатстват на новия подход – наричат го „джендър уверение“, според което безусловно се приемат твърденията на децата, че са в грешното тяло. Някои терапевти дори въвеждат тази идея сред деца, които никога по-рано не са си я помисляли.

И още – като свидетелство за обърната логика, девет щата в САЩ забраниха терапията, целяща промяна на „сексуалната ориентация“ на малолетни. Ако едно 5-годишно момиче се чувства като момче, то тя е момче, и ако терапевтът постави това под съмнение, извършва престъпление, като някои са били репресирани за това. Това юридическо, медицинско и политическо преследване на инакомислието в САЩ прикрива сериозни проблеми.

Първо, цялата предпоставка е измама. Продължителните изследвания върху еднояйчни близнаци показват, че концепцията за „грешното тяло“ просто няма научно основание.

Второ, остава открит въпросът за нарастващия брой на онези, които разбират, че промяната на пола е била грешка, и искат де-транзиция. Има доклади за нескопосани операции, а някои пациенти са били осакатени и не могат да получават оргазъм. Рисковете на хормоналните терапии също са опасно подценявани и без достатъчно изследвания, а много пациенти дори не разбират какво се разбира под джендър транзиция. Тази Декларация за съгласие от една трансджендър клиника във Великобритания ни казва всичко, което трябва да знаем за света на неизвестното, под което се подписват.

Трето, до 75% от децата с джендър дисфория могат да имат по-ранни умствени смущения, сред които нервност, анорексия, депресия или аутизъм. Някои твърдят, че са били подведени от терапевтите, които са игнорирали тези основни проблеми и са предложили смяната на пола като лечение. Мнозина други си остават депресирани и склонни към самоубийство след операцията. Също смущаващ е увеличаващият се брой на млади момичета, обявяващи се за трансджендър, като се има предвид честотата на физически заболявания сред тази група.

И накрая, някои сайтове ни съветват как да намалим гръдната си обиколка, а има и форуми, описвани като религиозно-култови, където обърканите младежи са поощрявани да мразят телата си.

Ратифицирането на Истанбулската конвенция широко ще отвори вратите на НПО-та и споменавата привилегирована организация GREVIO за създаването на такива сайтове. В конвенцията изрично е записано, че имуществото и изявленията им не подлежат на санкции от страна на държавата, въпреки че държавата след ратифицирането на конвенцията се задължава да ги финансира. Вижте чл. 66, Привилегии и имунитети. Неизпълнението на задълженията по Истанбулската конвенция ще позволи на тези НПО и GREVIO да водят кампании срещу България, включително съдебни дела в международни съдилища. – Бел. Стопанина

Политиците, които са гладни за избирателните гласове на такива младежи и искащи да се изтъкнат като „борци за социална справедливост“ (SJW), не се нуждаят от убеждаване. Проектозаконът за децата и социалното дело, прокарван от Грийнинг, влиза в Парламента, така че скоро теориите за „грешното тяло“, които са толкова научни, колкото и креационизма, ще се преподават на всяко дете в страната.

Все още има време. Дж. Грийнинг трябва да се събуди и да види Австралия, където има бум на объркани и депресирани деца, след като училищата въведоха тези идеологии. Д-р Джон Уайтхол от Университета на Западен Сидни ги нарича „мощно натрапване в умовете и телата на децата. Това е колективна лудост.“ Там родителите масово се обявиха против и финансирането беше прекратено.

Автор: Саймън Маркъс

(Авторът е бивш правителствен съветник на образователното министерство във Великобритания. Твърдението на българските политици и техните клакьори, че на Запад по тези въпроси имало пълен консенсус и там всеки изповядвал едни и същи „европейски ценности“, очевидно не отговаря на истината. — Бел. Стопанина)

Превод: Иван Стаменов

Още по темата:

Нахалството на ГЕРБ и Истанбулската конвенция

Истанбулската конвенция — рай за феминизма, ад за недочелите

Хирурзи от клиники за смяна на пола: Търсенето удари тавана (на англ.)

LGBT лоби иска да забрани проучванията за възстановяване на рождения пол. Ето защо (на англ.)

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

12 коментара за "Британски съветник: Натрапването на трансджендъризма сред децата трябва да спре"

 1. Стопанина  26.01.2018 г. | 23:46 ч.

  Ето списък на червивите мозъци сред преподавателите, от които да пазите децата си. Сами са го съставили за улеснение на родителите и при академичното и кариерно ориентиране на младежите. 🙂

  Акцентите в изявлението им:

  „Половото образование“ в учебните заведения би имало за цел да преодолее онези стереотипни роли, които унижават достойнството и принизяват равната ценност на жените.

  Wishful thinking. Или по нашенски: самозаблуди.

  Те няма да определят „какво би имало за цел“, а ще го решават други. Но е явно, че те вече са готови да го прокарват, без да знаят какво е то.

  Отлагането на ратификацията би ни направило отговорни за всяка жертва на насилие, основано на пола, защото сме го позволили с бездействието си.

  Те отдавна са отговорни, защото българското законодателство отдавна защитава на хартия всяка жертва на насилие. Но въпросните преподаватели с изявлението си защитават бездействията на властниците по прилагането на тези закони, като снемат отговорността им и обвързват пожелателните евентуални бъдещи действия с един документ, който не предлага и 1% от решенията за защита срещу насилие, налични в актуалното ни законодателство.

  Изявлението говори красноречиво за нравствената и академичната подготовка на тези преподаватели – професор до философа и доцент до доктор на политическите науки. Юристи – йок. Юристите са против конвенцията. Защото не философстват с общи приказки, а знаят какво имаме, какво ни предлагат и какво ще изгубим.

  Актуализация: Всичките подписали се са от Нов български университет и Американски университет Благоевград. 😉 Първите 20 проверени са грантаджии. 😀 Другите няма и смисъл да ги проверяваме. Каква „случайност“! Да се обзаложим ли, че инициативата за подписката е задействана с SMS от Тиквуний?

  След Медиапул и Дневник очакваме и Дойче Веле да отрази подписката – по братска $ линия. Но пътуването на SMS-ите до Германия отнема време…

 2. Gergana  26.01.2018 г. | 23:51 ч.

  (1) Д-р Джон Уайтхол от Университета на Западен Сидни ги нарича „мощно натрапване в умовете и телата на децата. Това е колективна лудост.“ (2)Там родителите масово се обявиха против и финансирането беше прекратено.

  Д-р Уайтхол се е добложил до окултната причина за това безумие. Ариман е цар на абстракциите. Абстракциите изместват действителните сензорни възприятия на децата във важния период, когато етерното тяло се намества в цялостното физическо (а физическото е отражение на кармата, най-общо казано). Когато имагинативната чувствителност бива задръстена с абстракции (които духовно погледнато са си купчина камънаци; имат си приложение, но не и пред портата на храма), а не почива върху реални сензорни спомени (които изграждат паметта, а оттам и на нормалното, неврологично мислене на човека), волята на душата не може да се прояви в пълната си сила и да ги отмести. А волята на душата трябва да бъде тренирана, за да освободи съзнанието, дори и от здравите мисли испомени, и да го подготви за съзерцание и изживяване на духовната реалност. Това, което наблюдаваме всред жертвите на тази античовешка (както срещу мъжа, така и срещу жената) деятелност е загуба на здравия разум. Това е видно. Какво остава пък всред тях да се развият инспирациите (вдъхновенията) и интуитивността. Жалка картина.

  Финансистите определят стойностите, на килограм. Затова антидотът е там някъде, след внимателен размисъл и подходящо приложение.

  Колкото повече чета, толкова повече се ядосвам. Най-вече, че успяха да обаят Запада с най-голямата шашма на света. Деконструираха езика им (сплуха го в някаква разложена пихтия). 3. Стопанина  27.01.2018 г. | 00:03 ч.

  Да, Гери, подготвям публикация по темата изцяло от антропософска гледна точка. Ще е интересна за по-тесен кръг от читатели, но е необходима. Ако не за друго, да се отчитаме с мисли на разума пред етера.

 4. Gergana  27.01.2018 г. | 00:08 ч.

  Всъщност, може да заинтересува и повече хора, отколкото предполагаме. Колкото по-зле става, толкова повече и правилното се активира. Всяко зло за добро.

  Прегръдки

 5. Доринa Вaсилевa  27.01.2018 г. | 10:29 ч.

  Блaгодaря ти кaто педaгог, родител и aнтропософ зa будносттa, Ивaне. Винaги си в точното време, с дълбок поглед в зaдкулисието. Нерaзбирaнето, нереaгирaнето нa „видните aтропософи“ говори сaмо зa безсилие, което е дaлеч от истинското прилaгaне, рaзбирaне и прониквaне нa душaтa от Духовнaтa нaукa. A сгъстеносттa нa стaвaщото в световен мaщaб изисквa aдеквaтнa реaкция, зaщото кaсaе поколениятa, които идвaт. Стaвa стрaшно!

 6. Светльо  27.01.2018 г. | 13:25 ч.

  Реален комунизъм!

  Джендър идеологията е контролен механизъм по пътя към поредната „светла утопия”. XX век знае резултата от социалния инженеринг и „сътворяването” на „ново човечество”, но за съжаление сякаш се изплъзва от живата памет. А срещу такава забрава нито една конвенция не може да предложи превенция.

  http://www.a-specto.bg/istanbulskata-konvenciya-i-dzhendr-disfunkciya/

 7. Иринка Янева  27.01.2018 г. | 14:51 ч.

  Мисля си за Содом и Гомор
  ……На там отиват нещата, ако бълг. Народ разреши този закон да влезе в сила.Ще настане какафония, и срив навсякъде….в света.От нас зависи, ние сме тези,които ще обърнат нещата…

 8. Таня  27.01.2018 г. | 19:12 ч.

  Нямам думи. В Испания се нагледах на хомопаради.А в Англия според едно видео отпреди няколко години, давали на децата в градините меки кукли без лице и без пол. Май ще трябва да избираме между Малката булка и Неразбраната булка… В тези държави е лесно изземането на децата от биологичните родители. Достатъчно е да останеш без работа или без квартира или да те обявят за откачен. Имигрантите са най често под заплаха. Аз познавах семейство бълг. турци, мьжьт бьрзаше да си прати децата в България, защото бяха останали без работа с жена си, а третото дете беше родено там и трепереха, че ще им го отнемат.

 9. Светльо  29.01.2018 г. | 11:51 ч.

  Крис Макговърн, бивш съветник в Министерството на образованието на Великобритания, заявява: „Това се е превърнало в индустрия – хора градят кариерите си върху насърчаването на деца да поставят под въпрос пола си във възраст, в която те просто трябва да бъдат оставени да бъдат деца.

  Когато учителите повдигат тези теми, децата могат да се объркат и да се травмират.“
  Макговърн, понастоящем председател на Кампанията за истинско образование, добавя: „В известен смисъл налагаме на децата проблеми, касаещи възрастни хора. Училищата се намират под голям натиск да изпълняват една политически коректна програма.“

  http://www.memoriabg.com/2018/01/19/promiana-pol-deca-velikobritaniq-industria/

  Преките източници в статията са тук

  Тук

  и тук

 10. Светльо  29.01.2018 г. | 12:55 ч.

  Британското правителство е обявило, че от 2019 г. ще има задължителни часове по сексуално образование, включващи транссексуалност и полова идентичност във всички основни и средни училища. Родителите няма да имат право да откажат участие на децата си в тези часове. Тези, които са против транссексуални идеологии, рискуват децата им да бъдат отнети от социалните служби.

  Норвежката служба Barnevernet е известна с честото отнемане на деца от семействата им. Най-фрапантният случай е от 2015 г., когато румънското семейство Бонариу губи петте си деца (най-малкото от които е бебе на три месеца) заради „християнска индоктринация“. Това не е първият подобен случай.

  Университетско проучване в самата Швеция показва ясно, че хората, претърпели операция за смяна на пола, са в много по-висок риск от опити за самоубийство и психични проблеми. Друго проучване от Университета в Калифорния пък установява, че няма съществена разлика между претърпели и не претърпели операция по отношение на опитите за самоубийства и психични проблеми – всички са в много висок риск, достигащ 90% и повече. Т.е. всички полово неориентирани хора страдат в много по-голяма степен от психични проблеми и имат суицидни мисли.

  Да се говори докле е ден, че тъма иде и тогава никой няма нито да може да говори, нито да разбира!!!

 11. Стопанина  29.01.2018 г. | 15:54 ч.

  румънското семейство Бонариу губи петте си деца … заради „християнска индоктринация“.

  Очаквано, защото християнската индоктринация влиза в разрез със…

  задължителни часове по сексуално образование,

  …където абсолютизирането на задълженията е ариманична (сатанинска) индоктринация, а конкретно ученията за…

  транссексуалност и полова идентичност

  …са дори нещо по-лошо: асурическа индоктринация. Пред това бледнеят и болшевишките образователни методи, за които говори Щайнер:

  Защото, какво представлява например така наречената „социалистическа образователна програма“? Според нея децата трябва да се отнасят помежду си така, както и възрастните. Но това е най-погрешното, което може да се измисли в областта на възпитанието.

  В прав текст! Акутният московитис отдавна е разложил „прогресивните“ германоезични общества, включващи и български елементи с все по-избледняваща социална идентичност и социален джендър. За англоезичния свят да не говорим.

 12. Agora  30.01.2018 г. | 17:01 ч.

  Всичко звучи толкова ужасяващо с тези джендър полове. В другите държави не знам как ще се справят, но в България принципите на тези джендъри яко настъпват в сферата на образованието. И като гледам май няма значение дали конвенцията е приета или не. Всичко изглежда като един добре замислен сценарий…
  Вижте това – http://career-rocket.eu/bg/

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.