Нахалството на ГЕРБ и Истанбулската конвенция

За какво са ни хрантутници, ако законите на България (ще) се пишат от международни SJW организации?

Излезе информация, че премиерът Бойко Борисов е разпратил SMS до подчинените си: „Няма мърдане. Ратифицирате Истанбулската конвенция.“ Не вярвам и на БСП, но по всичко личи, че в случая данните са верни. Съдя за това от днешните изказвания на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Екатерина Захариева.

И тримата — сякаш наговорили се с поредни SMS-и — превантивно се изказаха с почти едни и същи думи (но с напълно еднакъв смисъл) за евентуален (ненужен) референдум. Ето конкретни примери:

Премиерът: Ако има референдум, да е „за“ или „против“ да пребиваме жените и децата

и същото с други думи:

Според Екатерина Захариева референдум по темата, както иска БСП, трябва да зададе въпроса „за“ или „против“ домашното насилие, защото за това става дума в конвенцията.

За неосведомените: Истанбулската конвенция е международно споразумение, писано от феминистки и LGBT организации. Както онагледих в предишната статия, съдържанието на документа залага на език на омразата спрямо мъжете. Освен това се основава на неверни статистически данни по отношение на най-тежките форми на насилие — особено за жертвите при военни действия и травматичните манипулации върху гениталиите.

Също така мюсюлманските страни, в които се извършват описаните тежки форми на насилие, не са подписали, нито ратифицирали Конвенцията, а европейските страни, които са измамени и/или насилвани да я приемат, вече си имат доволно много приети закони, които поне на хартия защитават правата на всички ЧОВЕЦИ, без оглед на техния пол, раса, вяра и прочие.

Лъжите на ГЕРБ

Една лъжа, повтаряна сто пъти, не става истина, а банална и досадна лъжа. Истината е, че Истанбулската конвенция НЕ разглежда единствено и само правата на жените и защитата им от домашно насилие. Наред с това, в многостраничния текст се въвеждат понятия, лишени от ясна дефиниция, което ги прави, меко казано, спорни. Но съвсем ясно е посочено, че:

• Новите понятия, свързани със „социалните полове“, трябва да бъдат застъпени в образователната система;

• държавата се ангажира да поддържа работата на НПО (неправителствени организации) във връзка с горното, включително и с финансова подкрепа.

С други думи, парите на данъкоплатците ще се използват, за да пълнят главите на децата им с нетрадиционни и зловредни представи и ценности. Но това не е всичко:

• Подробно се описват привилегиите и имунитетите на членуващите в наднационалната организация GREVIO, които ще се ползват с правомощия и недосегаемост, на която могат да завидят даже дипломатите.

С други думи, Истанбулската конвенция развързва ръцете на феминистки, LGBT и SJW проповедници да работят, без да подлежат на каквато и да било критика. Да, в прав текст пише, че критикуването им не се позволява! Ще вършеят в която си страна поискат — на наша издръжка, с нашите пари, сред нашите деца и подрастващи!

Механизмите за сваляне на имунитета им са практически несъществуващи, тъй като документът изрично набляга, че те НЕ могат да бъдат задържани, разпитвани, обискирани (в това число и вещите им) и т.н. Без доказателства те запазват имунитета си, а събирането на доказателства се възпрепятства от самата Конвенция.

Ако тримата споменати от ГЕРБ твърдят, че Истанбулската конвенция разглежда само насилието над жени, но не разглежда и въпросите, които изброих по-горе, значи,

целенасочено заблуждават обществото

Точно това и правят! Другият вариант е да са подписали и да натрапват ратифицирането на Конвенция, без да познават нейното съдържание, което също говори красноречиво за компетенцията им да бъдат държавници, защитаващи националните интереси.

Цялото им досегашно поведение по този въпрос (пък и не само по него) всъщност говори за национално предателство — безусловно и арогантно. Още няколко изказвания на патологичните лъжци с мои коментари:

Бойко Борисов: И арменският поп е приел Истанбулската конвенция

Може би Бойко Борисов трябва да помисли за политическа кариера в Армения. Ако освободи България от присъствието си, предварително благодарим.

„Вицепремиерът даде за пример силно католически държави като Полша, които са ратифицирали документа.“

Вицепремиерът пък може да помисли за политическа кариера в Полша. Ако с премиера се изнесат в тандем, получават двойни благодарности.

Захариева е цитирана да казва:

„Просто ще покажем, за съжаление, че като че ли на думи искаме да сме част от демократичната общност, правим едно навън, а като се върнем тук, изместваме дебата и правим друго за лична употреба.“

Откога под „демократична общност“ се разбират LGBT общности, феминистки ценности и/или авторитарни и привилегировани организации като GREVIO? Ако това са новите разбирания за „демократични общности“, нямам абсолютно никакъв проблем да покажа, че НЕ желая да имам нещо общо с тях.

Изместването на дебата го правят самите ГЕРБ-ери и Захариева е сред първенците в манипулирането на общественото мнение. Въпреки манипулациите и лъжите обаче, обществото в по-голямата си част казва „НЕ“ на документа, който Захариева своеволно е подписала без какъвто и да било предварителен обществен дебат.

В демократичните общности без кавички позицията на мнозинството българи би имала по-голяма тежест, отколкото тази на Захариева и няколко НПО-та, подкрепили Конвенцията. За сведение, повечето от тях са именно SJW. Самият факт, че ГЕРБ натрапват нещо въпреки масовата воля, като не спират да манипулират и лъжат, говори категорично, че управляваната от тях държава е далеч от демократична общност.

Това е авторитарно управление. Чрез SMS-и

„Няма пречка да се изменят законите – посочи още Захариева и добави: но бих задала въпроса – защо като ще препишем текстовете на конвенцията в законите, да не я ратифицираме.“

Моля?! Ще преписвате текстове от Конвенцията, за да заменяте по-смислените и по-справедливи актуални закони?! Независимо дали Конвенцията ще бъде ратифицирана или не?

Wow! Просто… wow! Или по нашенски: Уха-а-а!

Ами в такъв случай ГЕРБ-ерите, начело с вожда си, групово да си подавате оставките. Защото за пореден път се оказва и доказва (от собствените ви думи и дела), че законите в България не се пишат в България, а тукашните законодатели са само едни преписвачи и нахални търговци на вносни термини, ценности и образователни системи.

Нямало мърдане за ратификацията – тиквее премиерът. Чудесно. Струва ми се, че Видовден наближава със страшна сила. И когато на народа му писне, някои национални предатели ще увиснат на уличните лампи. Тогава наистина няма да има мърдане от въжето. Няма да има и Конвенция, която да им отърве дебелокожието.

Дано това, с което са се облагодетелствали срещу националното предателство, да си е струвало. Но със сигурност ще му се радват до време. Бог забавя. Но не забравя.

Ако ратифицирането на тази Конвенция е началото на края за ГЕРБ, искам и аз да се подпиша — два пъти и с две ръце.

Иван Стаменов
26.1.2018 г.

* * *

Още по темата:

Истанбулската конвенция — рай за феминизма, ад за недочелите

Британски съветник: Натрапването на трансджендъризма сред децата трябва да спре

Войната срещу децата: документален филм за бесовете на прага ни

Разни мисли — 09: Страхът от разногласие и филтрирането на общества

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

32 коментара за "Нахалството на ГЕРБ и Истанбулската конвенция"

 1. Scorpio  25.01.2018 г. | 18:49 ч.

  Много ми харесва как мачкаш интелектуално.

 2. Стопанина  25.01.2018 г. | 19:11 ч.

  „Надали има по-религиозен човек в управлението на държавата от мене“, изтъкна още премиерът

  Нагъл → по-нагъл → най-нагъл → самоизтъкваща се Тиква.

  Малко съм объркан. Нали според мангурософията, Троичният социален организъм вече се прилагаше в България. Бойко бил правната сфера, а Мангуров – духовната. Явно самият Бойко не знае за тъпизмите на Мангуров или е твърде нагъл, като му изземва духовно-религиозните функции. 😀

  Очаквам актуално становище на Мангурософското общество относно Истанбулската конвенция и ролята на ГЕРБ за тази напаст. Ще го използвам като повод за публикуването на отдавна приготвен материал за „окултно-фактическия“ PR щаб на „Високия“. Пък и за цялостното му творчество. 😉

 3. Светльо  26.01.2018 г. | 14:07 ч.

  Европейският мит, който се срути

  Не Пеевски, а Меркел, Юнкер и Туск са най-големите партньори на ГЕРБ и те легитимират Бойко Борисов

  Българската власт е напълно интегрирана в европейските „ценности”, корупцията и всичките ѝдействия не им противоречат. Нещо повече – постъпки на правителството, които смятаме за нехуманни, вредни, престъпни, оттам и подлежащи на санкция от ЕС, се оказаха инструмент в ръцете на самия ЕС.

  Вместо да се подслонява в удобни самозаблуди, авангардът отдавна трябваше да прозре, че човешките ценности не са делят на европейски, азиатски, африкански, че Брюксел, Вашингтон, Москва са просто столици, а не спасители. И следваше да ни води според понятията „добро – зло”, „полезно – вредно”, „хубаво – грозно”, а не съобразно слепи повели на директиви, кухи фрази на еврокомисари и т.н.

  Все повече митове ще рухват по тези географски ширини. Проказата идваща от Запада и Изтока, трябва да бъде спряна! Нов обществен договор е крайно наложителен. Всякакви полит-коректни мисли по темата избори не само, че не помагат, а затъват в блатото на популизма и все повече приближават към Аримановото царство. Бойко Борисов не само, че няма нищо общо с „Високия от пророчествата“, а точно обратното – антихристов слуга!

 4. краисмир  26.01.2018 г. | 14:18 ч.

  Ето тук поне се говори за жертви на насилие, без да се уточнява за мъже ли иде реч или за жени:
  http://www.tecsos.co.uk/AboutTecSOS.html

 5. Стопанина  26.01.2018 г. | 14:32 ч.

  И пак от същата статия:

  Митът за Европа като светъл пример и спасител е устойчив, той е братовчед на легендата за дядо Иван.

  Колкото простичко казано, толкова и вярно.

  Ама иди го обясни на такива като М.Р., за които Съветът на Европа бил прогресивен и светлеещ. Дори тогава, когато почти по нищо не се различава от московските Съвети с техните „носталгични времена“. Така и не им просветна, че Центърът е един, а столиците му са много и покриват Изтока и Запада.

 6. Стопанина  26.01.2018 г. | 16:10 ч.

  Продължаваме да попълваме списъка с лъжи – поредната от днес:

  Ратификацията на Истанбулската конвенция няма да доведе до промени в учебните програми, т.е. в тях няма да влиза ново учебно съдържание. Това увери образователният министър Красимир Вълчев в парламента днес.

  Както обикновено, коментарите в „Дневник“ радват с остроумие. 🙂

 7. Gergana  26.01.2018 г. | 16:25 ч.

  По случай Истанбулската конвенция пускат нови мартенички с Пижо, Пенда и Дженда.

  Този коментар ме събори 🙂

 8. Стопанина  26.01.2018 г. | 16:49 ч.

  Ключови извадки от „разяснителна“ статия на Медиапул:

  Единственото нещо, което конвенцията цели, е страните да приемат ангажимент за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, т.е. и това над деца.

  ГЕРБ-ерската лъжа в грантаджийски вариант. Иначе го разиграват опозиция.

  Достигна се до там, че Съветът на Европа излезе с разяснение за Истанбулската конвенция заради България, което беше написано за хора със специални нужди.

  Първо, вменяване на чувство за малоценност. Защото, видите ли, Съветът на Европа ни говорел като на идиоти.

  Прочетох пояснителния текст. В него изобщо го няма звученето като за „хора със специални нужди“. Това си е българофобска интерпретация на грантаджийската медия, споделяща мироглед и език с еднополовата Дойче Веле.

  Заглавието на самата статия – че едни полове ни били останали – е от същия калибър. Нали един баща ги е раждал…

  Второ, подборът на нещата за „разясняване“ е забележителен със своите ограниченост и тенденциозност.

  Няма обяснение защо защитаваме само жените и децата, но не и мъжете, както и защо „по подразбиране“ мъжете са насилници.

  Няма обяснение за изискването относно парите, които държавите се задължават да плащат на НПО-та за „просветителската“ им дейност по, цитирам, изкореняване на обичаи и непрогресивни представи.

  Няма обяснение за развързаните привилегии и правомощия на GREVIO.

  На трансджендърските медии само джендъри са им в главите. И нищо по съществените въпроси, защото така повеляват новите традиции…

  Mediapool не благоволява да ни разясни като на идиоти, дали разясненията на Съвета на Европа имат юридическа стойност. Като за идиоти – нямат. Гледа се това, което е написано в Конвенцията. Така че Съветът на Европа и Медиапул могат да си направят масаж на простатата с „разясненията“ си. За друго не стават.

 9. Светльо  26.01.2018 г. | 18:42 ч.

  Малко да се посмеем, макар, че не е баш до смях:

  Банкянският дЖърнъл лично да благодари на Мама кютюк президент, че го вкара в разпра с НОРМАЛНИТЕ хора! СЕГА, без да харча милиони за пиар и агенции, вече занм, че ГРОБ не е НИКАКВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА! И ако искат да се запишат като най-черните и тъпоинатливи създания-крачката е само една- да не насрочат референдум, да подменят дебата или да гласуват КОНФЕКЦИЯТА! И в трите случая входа към църкви и манастири за ГЕРБЕРАСТИ, воглаве с най правоверния Бай Туй Банкяк Джандър Грийнов е гарантирано зазидан!

  Имате сметки да уреждате с Православието, Мюсюлманите, Католиците и от вчера- с Православната Арменска църква!

  Нищо работа като за клонирани от маймуни творенийца!

  Това е мнение взето назаем от форума на Сега.бг

  🙂

 10. Стопанина  26.01.2018 г. | 18:48 ч.

  Попълваме колекцията лъжи и с днешната на Цецка Цачева:

  Цецка Цачева: Всяка от 3 жени е била обект на посегателство

  И да е вярно, а то не е, защото България няма официална статистика за този проблем, нима нямаме закони против домашното насилие? Имаме, не е като да нямаме.

  Трябва ли да разбираме, че ГЕРБ се нуждае от външна Конвенция, за да се сети за наличните закони и да защитава хората от домашно насилие? Така излиза от собствените им шизофренични изказвания.

  И понеже ГЕРБ са много загрижени за битите жени, затварят кризисните центрове. Нямали пари. Но ще намерят пари за НПО-та и GREVIO.

  Конвенцията за защита на жените от насилие защитава щерката на Тиквеника, но не и гаджето ѝ. Да се пази от следващите нападения на премиера-мутра. Скоро няма да има и местни закони, които да го пазят.

  @ Светльо

  ГЕРБЕРАСТИ

  …с изпълнителен орган ДЖЕНДЪРМЕРИЯ. 😀

  ГРОБ не е НИКАКВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА!

  Протестирам! Длъжни сме изчакаме и становището на Мангурософското общество. Може да имат валидни „окултни факти“ в защита на Конвенцията като нещо различно от творба на Сорат. :mrgreen:

 11. Стопанина  26.01.2018 г. | 23:29 ч.

  Нова лъжа:

  Горанов: Ако не приемем Истанбулската конвенция, ще останем от другата страна на Босфора

  Вярното е, че сме от отсамната страна на Босфора и никога не сме били от другата страна на Босфора.

  Вярното е, че Истанбулската конвенция не разглежда отсамната и оттатъшната страна на Босфора.

  Вярното е, че изказването на Горанов е недипломатично и използва „другата страна на Босфора“ с пейоративно значение, което дискриминира турските жени по полов, верски и културен признак.

  Вярното е, че по-скоро другата страна на Босфора ще вземе земи от отсамната страна на Босфора, като само можем да се надяваме, че това ще доведе до края на политическото статукво и Горанов ще бъде принуден да хваща гората.

 12. Gergana  27.01.2018 г. | 01:05 ч.

  В Конвенцията няма нищо друго освен защита от насилие над жени и деца. Дали ще подкрепим Истанбулската конвенция, или не в българския парламент, е въпрос на цивилизационен избор, категоричен бе Горанов.

  В първото изречение лъже. Във второто е напълно прав. Иди го разбери този. Може би е бинарно истинен. Горанов ли е проблем? Дискутирайте 🙂

  Прочети още : https://www.actualno.com/bulgaria/goranov-ako-ne-priemem-istanbulskata-konvencija-shte-ostanem-ot-drugata-strana-na-bosfora-news_656536.html
  © Actualno.com

 13. Стопанина  27.01.2018 г. | 13:05 ч.

  Веселин Марешки проговори на герберастки:

  Или сме европейци, или сме балканци, нека се самоопределят.

  За сведение на олигарха и съмишлениците му, Балканският полуостров е част от Европа, така че едното не противоречи на другото.

  Когато Бай Ганьо отиде в Европа, е смешен. Когато остане на Балканите и се прави на пò европеец от европейците, е страшен.

  Моето лично мнение е, че няма как да не подкрепя текстове, които се отнасят до защита правата на жените и децата и правото им на достоен живот.

  И той е получил SMS от Бойко.

 14. Константинъ Биковъ  29.01.2018 г. | 00:42 ч.

  Не на тая тъпа конвенция! Добре, че тя обедини болшинството от народа и показа, че имаме здрав нрав и добри ценности! Иване, Учителя няма да позволи Турция да припари до нас! Бог ни пази и ръководи. Да прославим името Божие!

 15. Стопанина  29.01.2018 г. | 00:46 ч.

  Иване, Учителя няма да позволи Турция да припари до нас! Бог ни пази и ръководи.

  Не съм толкова сигурен. Подкрепата не е безусловна. Учителя наистина казва, че Бялото Братство работи да не се повтори турското робство, но поставя и ясни условия, които вече близо век не се изпълняват и дори има отдалечаване от тях.

 16. Светльо  29.01.2018 г. | 11:47 ч.

  Още един интересен доклад до GREVIO за законодателните и др. мерки, предприети от Турция с цел прилагане на ИК.
  Ето един малък откъс, който дава представа какво да очакваме, ако ратифицираме конвенцията и се опитаме да не я приложим изцяло и напълно:

  „Чл. 3 – Дефиниции
  Въпреки всички усилия на женските организации споменаванията на понятието „джендър“ бяха извадени в последния момент от Закон № 6284 за защита на семейството и превенция на насилието над жени, който трябва да бъде основата на Турция в борбата срещу насилието над жени. Независимите женски организации се съгласяват с извода, че причината за това пропускане лежи в концепцията за джендър, включително тази на ЛГБТ, но не беше дадено по-нататъшно официално обяснение.
  Препоръка:
  Концепцията за „джендър“ се използва, за да помислим за начините да разберем и елиминираме неравенството в глобален смисъл. Както концепцията за „джендър“, така и терминът „джендърно равенство“ трябва да бъдат инкорпорирани в речника на турското законодателство.

  Чл. 4 – Фундаментални права, равенство и недопускане на дискриминация
  Както беше споменато в Чл. 1 и 2, джендърното равенство по принцип съществува в Чл. 10 на Конституцията, но не и в правителствените дискурси или практики. Тъкмо обратното, концепцията за джендърно равенство е променена и разрушена. Освен това, както ще бъде подробно изложено в следващите глави, мигрантки, бежанки, жени с увреждания, жени, живеещи в градове с кюрдско мнозинство, лесбийки и транссексуални жени са силно дискриминирани, въпреки дискурсите за равенството, като се оправдват с правните норми, процесите на военни конфликти и скритите дискриминационни практики.
  Поради всичко тези причини всъщност равенството е невъзможно да се приложи.
  Освен това понякога неравенството се осъществява под маската на положителна дискриминация. Насилието, което възниква в частната сфера, е умишлено изключено от държавните инспекции на основание „единството и светостта на семейството“. Закон № 6284, който трябва да бъде основата на Турция за борба с насилието над жени, не включва дискриминационни клаузи, които са включени в Конвенцията. Едно просто сравнение на члена от Конституцията на Република Турция, който регулира недопускането на дискриминация и Чл. 4 от Конвенцията, който забранява дискриминацията показва, че в Конституцията няма разпоредба за забрана на дискриминацията срещу джендър, националност, етническа принадлежност, рождение, възраст, сексуална ориентация, пол, здравословно състояние, увреждане, мигрантски или бежански статус.
  Освен това, въпреки че в своя доклад държавата представя Института за правата на човека и равенството в Турция (TIHEK), основан през 2016 г., като механизъм на разположение на хората, които срещат дискриминация, на практика устройственият закон на въпросната институция е изготвен без препоръките и участието на НПО, които работят в тази област, изключва много области на дискриминация, не отговаря на международните стандарти и поради това среща възражения от страна на НПО.
  Институцията не приема индивидуални заявления относно нарушенията на правата на човека. Тя не е автономна и всички членове на законодателния съвет се назначават от кабинета и президента. Като се имат предвид всички тези особености и характеристики, тя не отговаря на международните стандарти.
  Препоръка:
  Джендъра, националността, етническата принадлежност, малцинствената принадлежност, собствеността, рождението, възрастта, сексуалната ориентация, джендърната идентичност, здравословното състояние, уврежданията, статуса на мигрантка или бежанка трябва да бъдат ясно заявени като условия, при които дискриминацията е забранена съгласно Чл. 10 на Конституцията.“

  Толкова по въпроса има ли смисъл изобщо да се говори за заобикаляне или пропускане на понятието „джендър“, както и за това дали и доколко конвенцията се отнася за транджендърни и ЛБГТ, бежанци и мигранти и дали ще се изискват промени в конституциите на държавите.

  Препечатка от Фейсбук страницата на Мария Рускова

 17. Светльо  29.01.2018 г. | 18:17 ч.

  Тиранията се установява от твърде крайната свобода,
  която поражда твърде голямо и твърде жестоко робство.
  Платон

  „Щом не вярваш на Бог, какъв политик си ти тогава?“ –
  перифраза от „Бесове“ на великият Достоевски.

  Тази радикална сексуална свобода е „път към моралния ад, покрит с добри намерения“. И „настъпва една оргия на желанията“, за която ни предупреждаваше Умберто Еко. И Платон! Това е prognosis pessima (много лоша прогноза) за настоящето и бъдещето на съвременното общество – за Homo sapiens biologicus не само в България!

  Силни думи, трудно е да се кажа по добре от тях! Платон ми пасва най-много!

 18. Светльо  30.01.2018 г. | 10:06 ч.

  Чудесно изложение на адв. Любомир Шейтанов относно ИК

  и още един юрист бившия Конституционен съдия Проф. Пламен Киров:

  Върви гигантска заблуда за Истанбулската конвенция

  „България може да бъде съдена заради Истанбулската конвенция, но по-лошото е, че в момента върви една гигантска заблуда в българското общество, подхранвано от държавните институции“. Това заяви в „Денят на живо“ по Канал 3 бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров.

  „Заблудата е, че можем да я ратифицираме и със съпътстваща декларация“, обясни проф. Киров и даде конкретен пример с Полша.

  „Полша я е ратифицирала през 2015 г. При подписването през 2013 г. и при ратификацията през 2015 Полша прави такава декларация – че я приема, но според принципите на полската конституция.

  Впоследствие Холандия, Австрия казват, че Полша поставя конституцияти си над нормите на конвенцията, следователно това не е декларация, а е резерва. А според самата конвенция, резерви не са допустими“, разясни юристът.

  Конвенцията допуска възможност за резерви, но те само по 3 текста и въобще не засягат понятията в член 3 и член 4 от конвенцията, предизвикали бурните реакции срещу нея у нас.

  А веднъж ратифицирана от Народното събрание, тази конвенция става задължителна за България и ще има предимство над националното законодателство при противоречия между тях, изтъкна професор Киров.

 19. Стопанина  30.01.2018 г. | 20:58 ч.

  Из социалните мрежи…

  Иван Сотиров, когото изобщо не познавам:

  Да изкарваш противниците на Истанбулската конвенция пета колона на Москва е проява на манталитетен болшевизъм. Само болшевиките лепяха етикети защото нямаха аргументи. Абсурдно и цинично е бивши БКП активисти и ДС сътрудници, довчерашни слуги на Кремъл, днес в старанието си да се пробутат като прозападни либерали, да заклеймяват като пета колона на Москва, хората с християнска вяра и традиционни убеждения, които близо век воюват с Кремъл и които платиха изключително висока цена за това! Именно тези хора победиха Империята на злото, а не финансираните от нея левичарски организации в западните държави. Това, че днес „озападнените“ ДС-та взаимно се обслужват с все още прокремълските, като принизиха дебата за Конвенцията в долнопробна манифестация на евтин политически популизъм не отменя същността на проблема. С малки изключения аргументите на основните говорители и от двете спорещи страни целящи въздействие върху първичните инстинкти на публиката, са обидни за човешкото ни достойнството, независимо от позицията ни по въпроса и от нашето самоопределение. Ако висшият клир на БПЦ, справедливо може да бъде обвиняван като проводник на московско влияние, нима протестантските църкви в САЩ и Европа, които са най-яростните противници на такъв тип документи, могат да бъдат подозирани, че са московска пета колона. Истината е, че точно с грубите опити да се налага тази Конвенция в разрез с традициите и вярата на нашия народ се насажда евроскептицизъм и така се обслужват руската хибридна война в страната ни и нейните маши. Конюнктурната реакция е характерна за хората за които дебата за бъдещето на нашия европейски дом не е въпрос за ценности, а за лични облаги!

  А сега и Милен Радев, когото условно познавам:

  „Християнски ценности“?!?….
  Наврете си ги в гъзъ с дебелото напред тези ценности и при това си тананикайте кресчендо „Ширака страна мая радная, а мой гъз еще ширеее и ширей…!“

  Безумци и слепци, на които не 30 ами и 300 години явно не ви стигат за да ви научат да познавате по смрадта руската опасност, когато мечката задруса казачок пред вратата ви!

  (това по повод поредното обезумяване и припадане по „християнските ценности“ – този път на Иван Сотиров…)

  Срам ли ме е да познавам условно Милен Радев? – Да.

  Ако някой занапред ме пита, дали го познавам, какъв ще е отговорът ми? – Не!!! (А знаете колко рядко ползвам три удивителни.)

 20. Дорина Василева  30.01.2018 г. | 23:03 ч.

  Това е сайт, направен от доц. д-р Иван Колев, в който събира мнения на български интелектуалци против ратифицирането на Истанбулската конвенция: https://dehominisdignitate2018.wordpress.com/

 21. Светльо  31.01.2018 г. | 14:59 ч.

  Не са само ГЕРБ в нахалството си. Цялата политическа клоака в България е забъркана и пряко замесена в това нечестиво дело ИК. Не ги слушайте кой какво декларира, а да гледаме плодовете от делата им! Ето и доказателства за това:

  Проф. Иво Христов: България е пред историческо изпитание! Огънем ли се, няма връщане назад!

  Под въпрос е съществуващият психо-ментален код на нацията ни и чисто природното ни биологично битие”, обясни социалният учен. По думите му, изправен пред тази бездна, българският народ е обезверен и не може да бъде въодушевен с никакъв проект.

  А така, хубави думи нали? Да видим, какви са плодовете на преките му дела и какви ги е сътворил:

  Решението на Външната комисия обаче предизвика скандал между председателката Джема Грозданова и част от депутатите.„За“ Истанбулската конвенция бяха 10 депутати, 7 – против, а един се въздържа.

  Оказа се, че вследствие на спора не са били зачетени отрицателните гласове на трима отсъстващи депутати, оставили пълномощни на колегите си. Така при гласуването не е бил зачетен гласът на шефа на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров „против“ конвенцията, както и двата гласа „против“ на Тома Томов и Иво Христов от „БСП за България“. Ако пълномощните бяха признати, конвенцията нямаше да мине и през тази комисия.

  След като е от историческо значение и изпитание тази конвенция, да го питам аз кое по-важно събитие възпрепятства личното му гласуване в Комисията по външна политика към НС с „Против“. Защо той, Волен Сидеров и Тома Томов не гласуваха ЛИЧНО, а чрез пълномощно?Обяснете ми моля, че не разбирам? Поставете се на негово място. Ако едно гласуване има такова историческо значение, каквото декларира този тук, защо ще оставиш ти своя глас на случайността, да решава вместо теб? Знаейки и какви са ГЕРБ! Думите, за които той говори са без значение, след като плодовете от НЕГОВИТЕ ДЕЛА са гнили, т.е. ИК е минала през комисията на която член е той, благодарение незачитането на ГЛАСА МУ, неговия и тези на ВОЛЕН СИДЕРОВ и ТОМА ТОМОВ (че не ги знаем и те какви са ли). Айде не на нас моля тези болшевишки номера – чиято рожба е точно този!

 22. Светльо  31.01.2018 г. | 15:19 ч.

  И още:

  Нова специалност открива ВСУ (Варненски свободен университет), бившо АОНСУ, но само бившо по име, не и по идеология, и практики по индоктринация!.

  Ковачница на неуки, но за сметка на това безскрупулни кадри за държавната администрация и печатница за дипломи.

  Ето някои интересно факти относно преподаватели в АОНСУ, пардон, ВСУ – Черноризец Храбър (че и името му менте даже!)

  проф. д-р Павел Павлов

  Заместник-ректор по научно-изследователската дейност – баща на Лили Павлова (известна и като снегорина) с изключително близко минало до висшите кадри на ЦК на БКП

  проф. д.ик.н. Нина Дюлгерова
  Варненски свободен университет “Черноризец Храбър”, Факултет „Международна икономика и администрация”, Катедра „Международна икономика и политика”- член на Виа Евразия – Про Путинова организация в България, прокарваща ретроградни азиатски и болшевишки влияния.

  Фонд „Руский мир“ – намиращ се на територията на ВСУ – Основател: Владимир Путин
  Основаване: 21 юни 2007 г. Ключова фигура: Вячислав Никонов

  Е, вече си имаме и такива специалности в тукашните университети!

 23. Светльо  31.01.2018 г. | 15:20 ч.

  А ето и обявата за :

  Образователно-квалификационна степен и професионална квалификация:
  магистър по Джендър политики и правна сигурност

 24. Стопанина  31.01.2018 г. | 20:43 ч.

  Писателят Недялко Славов: Лъжите се гримират и кичат като курви, Конвенцията е измама

  Аз няма да обиждам, да квалифицирам, да мразя, макар и да съм далеч по-красив, по-умен и неизмеримо по нормален и достоен от мнозинството кресльовци, които анатемосват народа си, че е див, тъп, православен, изостанал и прочие.

  Това написа писателят Недялко Славов, коментирайки Истанбулската конвенция.

 25. Светльо  01.02.2018 г. | 22:15 ч.

  За Радев отлагането на Истанбулската конвенция е обществена победа

  Президентът обаче е против референдум

  Вносителите и проповедниците на конвенцията се скриха зад Конституционния съд. Според мен конвенцията в този вид е зле написан документ, който допуска неясноти и най-различно тълкуване. Моето мнение е, че тя не трябва да се ратифицира по няколко важни причини. Първо, тя сама по себе си не може да предотврати насилието. Справка – държавите, в които тя е приета. Нима там секва изведнъж насилието над жени и деца“, попита държавният глава.

  „Можем да предотвратим това насилие само с читави български закони, с адекватни действия на полицията и на съда. И най-вече – с добро възпитание. Точно тези текстове, които бунят нашата общественост и са в разрез с нашите ценности, морал, традиции и вяра – за тях в самата конвенция изрично е написано, че не подлежат на никакви резерви и на никакви съпътстващи декларации. Всички тези внушения, че ще направим резерви и това няма да мине, не са изобщо основателни“, коментира той.

  „Ако я приемем, конвенцията отнема от правомощията на държавата и вменява правомощия в неправителствени организации – те ще станат основен източник на информация и се превръщат в контролни органи. Това няма да допринесе за намаляване на насилието над жени и деца, по-скоро ще стимулира съдене на държавата. Винаги, когато държавата абдикира от своите правомощия, според мен това е опасно. Тази конвенция легитимира намесата в образователния процес с непредвидими последствия върху психиката и съзнанието на нашите деца“, заяви президентът.

 26. Стопанина  02.02.2018 г. | 17:10 ч.

  Коментар на Иво Величков от Асеновград:

  Аз съм против приемането на Истанбулската конвенция:

  – Защото съм я чел.

  – Защото съм чел достатъчно анализи „за” и „против”.

  – Защото поради естеството на работата ми с лекота разпознавам внушенията и виждам изкусно втъкани деструктивни идеи помежду уж безопасните и благовидни текстове на документа.

  – Защото знам, че за да поникне една нова идеология трябва само семената й да се разпръснат на достатъчно голяма територия, гарантираща оцеляването й
  – след това избуява като плевел, а плевелите винаги са задушавали всичко около себе си.

  – Защото ненавиждам агресията, а налагането на тази доктрина е агресия в чиста форма.

  – Защото внася разделение, а не обединение в обществото. Това прави обществото още по-слабо, а централизираната власт – по-силна..

  – Защото виждам в нея дългосрочно замислена стратегия за разграждане на ценности, които са цивилизовали човечеството.

  – Защото е приета от политиците, а не от народа на която и да е държава.

  – Защото се опитва да обезличи всяка идентичност – национална, културна, расова, полова. Това неизбежно води до обезличаване на индивида, а Индивида е единствената противоположност на Системата.

  – Защото е израз на радикален феминизъм, който отхвърля еманципацията. Еманципацията е равенство, а не смяна на властта – всяка власт по презумпция е деспотична.

  – Защото е наше задължение да се отнасяме с жените като с жени, а не като с някаква аморфна маса от плът и кости – аз искам да правя комплименти на жените, да им отварям вратата и да не им позволявам да носят тежки неща. Жените искат същото.

  – Защото съм наясно, че човек може да има разнообразна сексуална ориентация, но това не означава, че принадлежи към несъществуващ пол.

  – Защото съм наясно, че ако не приемеш ненормалността за ненормалност, значи си ненормален.

  – Защото наше задължение е да пазим правата си – отказът от това ни задължение ни лишава от всички права.

  – Защото наше задължение е да пазим децата си – посяването на всяко съмнение относно националната, културна и най-вече полова идентичност на всяко дете може да създаде у него дълбоки вътрешни конфликти, които да поразят изцяло психиката и поведението му.

  Против конвенцията съм, не защото съм нормален мъж, а защото съм нормален човек.

  Против конвенцията съм поради още безброй причини, които би трябвало да са толкова очевидни, че самото им разясняване би било обидно, но ако се наложи, ще ги обосновавам една по една.

  Ако не се противопоставим с всички сили и средства на опитите да ни бъде наложен този зловещ морален диктат, то вината за бъдещето на децата ни ще е само и само наша! Още повече като се има предвид, че мислещите по този нормален начин сме повече.

  Изпратено от Светльо.

 27. Дорина Василева  05.02.2018 г. | 11:06 ч.

  Видях във форума ви, че има предложение към Христо за обобщение с акценти на български интелектуалци срещу конвенцията, което да намери място в блога, на основата на сайта, създаден от доц.д-р Иван Колев – линк, към който и аз по-горе насочих вниманието ви. Би било много ценно да се осъществи.

  Доцентът вече е преподавател на сина ми, но го познавам от изминалото лято, когато след сериозно сито от национална олимпиада по философия, подбра две деца за международната олимпиада в Холандия. Темата там беше за толерантността. Не помня точно как беше формулирана. Но! Макар само след няколко дни участие и наблюдение над случващото се сред участници от около 30 държави, когато се завърна, синът ми беше категоричен: там зад думата „телерантност“ се крият налагащи се нетолерантни мисловни модели, гарнирани със студено-сервилни усмивки. Те искат да наложат своите си разбирания за толерантност, това всъщност е прозирало през цялото време. И говорим за участници /17-18 годишни/, лектори и преподаватели от цял свят! Един 18 год. младеж все още не е загубил вътрешния си радар за истинност. И дано повече млади хора да осъзнават клопките, които се обличат в сладките думи и ариманични философствания!

  Вярвам също и виждам, че поне една част от българските интелектуалци са истински будни, макар и да не могат да достигнат до духовно-научния корен на проблема! Но има будност!

 28. Тео  06.02.2018 г. | 14:58 ч.

  Помествам и мнението на Мариус Куркински. Кратък, точен и ясен.

  http://m.24chasa.bg/mnenia/article/6698974

 29. Стопанина  07.02.2018 г. | 20:02 ч.

  Трите аргумента на защитниците на Истанбулската конвенция – оборени:

  https://5corners.eu/istanbulska-konvencia-redpill/

 30. Стопанина  12.02.2018 г. | 13:42 ч.

  Добро четиво:

  Профил на критиците на Истанбулската конвенция в цитати
  Ние, черносотниците, не сме модерни и слава Богу. И искаме да спасим Европа от самата нея
  http://www.segabg.com/article.php?id=893248

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.