ЧНГ! 2018 — Годината на книгите?

„Откровение на Истината“ и „Свитъци за минали, текущи и бъдещи Времена“

Честита нова година!

Мисля, че 2018-а ще бъде годината на Просветата. Особено щастлив съм още в първия ден да споделя радостта си, че двутомната книга на Теодор Николов — „Откровения на Истината“ — вече може да се поръча в печатен вариант. Можете да я заявите през фейсбук страницата на Тео или на имейл teo@istina.bg.

Разпространява се срещу дарение от 10 лева (за двата тома, всеки по 600 страници), което покрива разходите за печата. Финалната версия може да се изтегли и напълно безплатно в електронен вариант от тук.

* * *

Ако очаквате и моята книга, ще има да почакате. 🙂  Честно казано, едва ли ще успея да я предложа на вниманието ви в рамките на първите три месеца от годината. Но работя по нея и новините са:

• Финалното име е „Свитъци за минали, текущи и бъдещи Времена“. Реших да добавя и думата „минали“, защото това отговаря на съдържанието. Акцентът на темите определено е спешното познание, което човек трябва да има в текущото Време, за да премине успешно в бъдещите епохи. Но почти във всеки свитък се разглеждат и важни събития от минали епохи — отделянето на Слънцето и Луната от Земята, Мистерията на Голгота, епохата на арх. Гавраил, предхождаща тази на арх. Михаил, и др.

• Готов съм с черновата на 10 от 12 свитъка.

• През празничните дни редактирах 3 от черновите. Минаха и през предпечатна подготовка.

• Продължавам с предпечата и редакцията на готовите чернови и чак тогава ще напиша последните 2 свитъка, като ще обединя писането и странирането в един процес. Това ще спести и много време за редакция.

• Вече имаме и проектен вариант на корицата:

Максимално опростеният облик е умишлен.

* * *

Вярвам, че тези две книги — моята и на Тео — разполагат с всичката необходима информация, за да може човек да изгради необходимия мироглед за физическия и духовния свят, а така и да устои на съвременните изпитания и да се адаптира (поне мисловно) към изискванията на бъдещето. В наши дни, когато информацията е налична и достъпна, нямаме право да бъдем невежи. Трябва да се просвещаваме и да предаваме знанията си на хората около нас.

Вярвам в това. Делата ми са едно с вярата. Радвам се, че не съм сам и че ви има. Благодаря!

Стопанина

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

18 коментара за "ЧНГ! 2018 — Годината на книгите?"

 1. Тео  01.01.2018 г. | 18:21 ч.

  Благодаря ти, Ванка! След поредица от малки чудеса, „Откровения на Истината“ се „роди“ точно за Рождество Христово. Ако е рекъл Господ, за Великден очакваме и твоята рожба 🙂

  Усещам, че двете книги много красиво ще се допълват и заедно ще могат да подготвят една критична маса от този благословен народ с будно съзнание да посрещне Ариман като неканен гостенин.

  В противен случай ще стане страшно за цялото човечество…

  Съвсем не си сам в това идеалистично начинание. Все повече ставаме, и все по-дейно работи Духът в България – днес цялото Небе е вперило погледи насам.

  И ето, още малко, и Сам Той иде да помага…

 2. Петьо  13.01.2018 г. | 15:42 ч.

  Привет на всички!

  Позволявам си да споделя някои наблюдения от представянето на книгата на Тео във Варна. Тъкмо от там се връщам.

  Радвам се, че имах възможност да присъствам на това събитие в една нова, светла, чиста и добре уредена зала. Сега като се замисля – това е добър знак!

  Изложението на Тео протече добре. Говореше уверено и ясно представи книгата като разясняваше написаното в отделните нейни части. Добър изказ, може да се поработи още малко по изчистването на известни повторения. Вярвам, че с времето и това ще се подобри.

  По време на представянето Тео засегна накратко повечето части, които са разгледани подробно в самата книга. Забележително е, например, че някои от типажите и явленията, за които стана дума се проявиха се прояви непосредствено след представянето на Тео. Така например, в частта са изопаченото знание, Тео говори за хора, които казват по 90% истина (за които трябва да се внимава); такива които смятат, че те вече знаят всичко и се затварят за това, които другите имат да им казват, изживявайки се като последна инстанция; такива, които залитат едва ли не в обожествяване на Учителя, и др.

  Когато свърши неговото изложение и дойде частта за въпроси, веднага стана един господин, който явно едва беше устискал някой друг да говори два часа (а, всъщност по малко от час и половина) вместо него, благодари набързо на Тео и започна да разяснява определени неща. Като това за времената, в които живеем, въплъщението на Антихриста и прочие. И ако и въпросният господин да има какво да кажа по много въпроси, едва ли това беше мястото и начина да го прави. След като присъстващите бяха достатъчно търпеливи да го изслушат повече от десетина минути, все пак се надигнаха гласове, че се измества разговора и е редно други да задават въпроси на Тео, вместо да изнасят свои си лекции. Според въпросният господин Тео вече бил говорил два часа и сега именно можело да говорят другите (разбирайте – той самия). Въпросът за приложението на Учението също не бе подминат от него, като според този господин хората превратно разбирали идеята за безплатния хляб и неговото раздаване, и че това значело всъщност безплатното проповядване на словото (разбирайте хляба). И едва ли не, не можело хора от 17 години да проповядват словото и да почнат да се издържат от дарения за това си дело (някой Стопанин да не вземе да си помисли, че въпросният господин визираше неговия сайт и неговата личност… 😉 Сакън!)

  След като Тео на няколко пъти с точно премерени цитати, и други хора също, се опитаха да насочат господина в една по-друга посока, стана ясно, че това е почти изгубена кауза. Всеки, който поне малко е запознат с определени духовни движения във Варна, би могъл да се досети кой е въпросния господин, дори без да го познава лично или да го е виждал преди. И понеже съм от последните, на мен вече след второто изречение ми беше станало ясно.

  За мен лично се проявиха и някои от типажите, за които Учителя е вся и все и това, което казва той трябва да се приеме, без да се размишлява особено, само защото той като по-напреднал дух го е казал. Направи се препратка към стиховете от 19-та глава от Откровението, за което уж бил казал Учителя, се говорело за неговото идване. Дали е така или не, трудно ми е да преценя, особено без да съм срешал подобни изказвания. Според моето разбиране, в стиховете „13 […] и ето кон бял, и онзи който седеше на него наричаше се Верен и Истинен, и с правда съди и войнства; 13 […] и зовеше се името му СЛОВО БОЖИЕ […] 15. И из устата му излязва сабя остра […] 16. И на дрехата си и на бедрото си имаше написано името: ЦАР НА ЦАРЕТЕ И ГОСПОД НА ГОСПОДАРИТЕ“ трудно може да се говори за някой различен от Христос. И, пак според моето разбиране, ако изобщо може да се говори за Учителя в 19-та глава, то по-скоро би било в десети стих: „И паднах пред нозете му да му се поклоня; и рече ми: Внимавай да не сториш това: аз съм служител твой и от братята ти, които имат свидетелството Иисусово: поколни се Богу; защото свидетелстовто Иисусово е духът на пророчеството.“

  Питам се, тъй ли е важно да се разисква кой кум, кой сват, кой на булката брат – „защото дойде сватбата на Агнето, и неговата жена е приготвила себе си“ (из 7-ми стих на същата 19-та глава от Откровението).

  Жената явно се беше приготвила с „висон чист и светъл; защото висонът е оправданията на светиите“ (из Отк. 19:7). Накрая една от присъстващите жени стана, и скромно споделяйки нейното разбиране от цялото представяне, разговора след това, и въобще за дейността на Тео, каза което мисли за най-главното като поука – да направиш добро за ближния си, а не само за себе си.

  С това завършвам и аз, като пожелавам годината на книгите да е и година на добри дела!

  Блажени които са призовани на вечерята на сватбата на Агнето

  Отк. 19:9

 3. Стопанина  13.01.2018 г. | 17:36 ч.

  Петьо, благодаря за резюмето на събитието.

  След като Димитър Мангуров и неговата мангурософия отдавна удариха дъното, вече са почнали да копаят тунел. 🙂

 4. Arctos  13.01.2018 г. | 18:48 ч.

  ЧНГ, Стопанин! За много години ползотворен труд за Хората!

  Изключително много се радвам, че се върна активно към писането. Мое мнение, но подкастовете и ютуб каналът ти гълтаха неоправдано голям ресурс от време и енергия, а на тебе силата ти е баш в писането.

  Успех с довършването на книгата. Чакам с нетърпение момента, в който ще ми зашумоли в ръцете.

 5. Стопанина  13.01.2018 г. | 18:51 ч.

  Благодаря, Arctos. Спрях с писането за известно време. Сега правя предпечат на готовите глави и първа редакция на черновите. Отнема ми много повече време от писането им. На моменти съм на ръба на отчаянието.

  Направих ОГРОМНА грешка, че не написах 10-те свитъка (досега) направо във файла за предпечата. Ще ми бъде като обеца на ухото.

  След като завърша първите шест свитъка, ще ги разпратя на тестовите читатели. Ако нямаш търпение, кандидатствай да си един от тях. 😉

 6. Gergana  13.01.2018 г. | 19:39 ч.

  Петьо:

  …за което уж бил казал Учителя, се говорело за неговото идване. Дали е така или не, трудно ми е да преценя, особено без да съм срешал подобни изказвания.

  Наистина ли?! Леле, Боже!

 7. Gergana  13.01.2018 г. | 19:43 ч.

  Arctos:

  Мое мнение, но подкастовете и ютуб каналът ти гълтаха неоправдано голям ресурс от време и енергия, а на тебе силата ти е баш в писането.

  Силата му е във всичко това, според мен. Въобще – сила. Готино.

 8. Стопанина  14.01.2018 г. | 17:55 ч.

  на тебе силата ти е баш в писането.

  Силата му е във всичко това

  Благодаря ви, но не съм толкова силен. Само от първите два свитъка на книгата изрязах 10 МАШ. СТРАНИЦИ, без да се изгуби НИЩИЧКО от съдържанието. Премахнатото е плява, паразитни изрази, излишно утежнен изказ и прочие. 🙁

 9. Петьо  14.01.2018 г. | 22:39 ч.

  Само от първите два свитъка на книгата изрязах 10 МАШ. СТРАНИЦИ, без да се изгуби НИЩИЧКО от съдържанието.

  И това ако не е сила… 😉

 10. Тео  15.01.2018 г. | 18:51 ч.

  Петьо, благодаря ти за хубавия отзив и за уместните забележки – доста точно си предал цялото събитие според мен. За съжаление наистина силата ми не е в говоренето (особено пред публика и камери), и ако не бяха толкова спешни тези неща, бих изчакал поне няколко години докато се почувствам поне малко по-подготвен. Както и да е, ако все пак за някого би било интересно – споделям линк към видео от представянето: https://www.youtube.com/watch?v=JN2MvMJ-52E

 11. Петьо  15.01.2018 г. | 20:45 ч.

  За съжаление наистина силата ми не е в говоренето (особено пред публика и камери),

  Сега и ти ли почваш с тия сили? По-смело и уверено! Според мен много добре си говори – гладко и ясно. Да, има още да работиш за подобряване. То ще дойде с опита. Може и да звучиш по-малко сладко(или гръмо-)гласно от онзи трениран господин (доколкото знам изнасял многочасови лекции), при все това хората слушаха внимателно час и половина и само един си позволи да прекъсне веднъж с някакво подвикване.

 12. Йордан Петков  17.01.2018 г. | 09:13 ч.

  Здравейте, за книгата на Тео ще напиша няколко изречения. Четох я за първи път миналата година, когато още нямаше книжен вариант. Сега я четох втори път. Включвам се с коментар защото идеята е да е пътеводител за начинаещи. Начинаещия още няма разделителна способност по темата и затова е лесно да бъде подведен. Ще се спра само на две теми, за които имам претенциите, че имам по-голяма яснота от начинаещ търсач – за Бог и за Истината. Колкото и да го търсим, Бог не може да бъде открит. Бог идва, Бог слиза ….когато слезе. Бог е преживяване.Бог не може да бъде намерен, открит или нещо друго свързано с правене. Бог може да бъде преживян. Мистиците са разказвали преживяванията си, няма да ги повтарям.Когато човек се отправи на пътешествие вътре в себе си, Бог малко по малко му се разкрива. Истината се разбира, когато се достигне определена степен на съзнание. Във всеки човек е вградена разграничителната способност да разграничава истина от неистина, но тази способност се активира при по-голямо осъзнаване. Не е необходим външен авторитет, всеки сам за себе си по всички въпроси може да знае кое е истина и кое не ,ако стане по-осъзнат. Един осъзнат човек в момента, в който прочете или чуе или види, разбира веднага, кое е истина, няма забавяне, няма интервал.

 13. Йордан Петков  18.01.2018 г. | 09:09 ч.

  Трябва да добиеш баланс в себе си, преди да докараш баланс в света. https://www.vbox7.com/play:369c2740cd

 14. Стопанина  15.02.2018 г. | 16:00 ч.

  Докато редактирам написаните свитъци, ще работя и по блога. През последните дни някак си се получава и интересът към материалите е голям:

  трафик

  Почти няма ден с по-малко от 2000 разгледани публикации. Пикът в графиката е заради повишен интерес към пророчествата, особено към тези на Слава Севрюкова. Само във въпросния ден предсказанията на Слава за България доведоха близо 900 човека. Както се вижда, отзвукът личи и днес, няколко дни по-късно: материалът за Слава още е в Топ 10 за последния час, а се вижда, че името ѝ и думата „пророчества“ също се открояват в търсачката.

  В следващите дни съм подготвил няколко статии, поддържащи апокалиптичния дух. 😉

 15. Стопанина  20.03.2018 г. | 17:50 ч.

  Преди малко редактирах и завърших предпечата на Свитък №5. След като (до края на март?) отметна №6 и 7, които са значително по-кратки от предходните, ще кача половината книга за тестовите читатели.

 16. Стопанина  08.04.2018 г. | 15:17 ч.

  Свитък №6 също е редактиран и страниран. Голямо съкращаване беше – от 7 псалми за Христос останаха само 3. Не знам с какъв акъл съм писал изрязаните 4. 🙁

  Ще разпратя готовите 300 стр. от книгата, след като приключа и свитък №7 за (а)моралните машини. Реално това ще бъде всичко преди свитъка за ТСО.

 17. Стопанина  19.04.2018 г. | 22:58 ч.

  Готов съм и със Свитък №7. Ура!

  Желанието на доста хора да станат тестови читатели след днешния ми призив и съпътстващата го анкета за кандидатите ме зареди с вдъхновение да поработя съсредоточено върху книгата. Пък и намирам въпросната глава за добра, може би не толкова, колкото любимия ми Свитък №4, но не се нуждаеше от тежки редакции и прекалено болезнени съкращения…

  Сам се изненадвам как нещо тъй шантаво, каквото е Свитък №7, може да бъде и едновременно доста информативно и смислено. Нескромно или не, мисля, че в него успявам да поднеса всичките данни от Щайнер относно механичните животни на Бъдещето по сочен, прозаичен и увлекателен начин. Е, крайната дума и тежката оценка ще е ваша – на читателите.

  Понеже предсрочно завърших и главата за (а)моралните технологии, а искам до края на април да се посъберат кандидатури за тестови читатели, може би в черновата, която ще предложа за четене, ще включа и малко от незавършения Свитък №8 за Троичния социален ред!

  Обобщено, в края на април тестовите читатели със сигурност ще получат черновата на първите седем Свитъка (евентуално плюс фрагменти и от осмия). Имам още готови глави, но те следват тази за ТСО, която не е финализирана, така че няма да ги предлагам сега за четене.

 18. Gergana  20.04.2018 г. | 19:02 ч.

  Азъ Богу Всѣдържателя глаголя:
  Духъ едничъкъ, живототворни,
  законодателю истинни, Йесу-Кралю!
  Ликътъ ми нине, отново просиява,
  Разумно следѣйки твоитѣ укази факлени.
  Христѣ-Царю, чудотворни,
  широмъ щедростьта Си
  по пѫтя юнашки явявай!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.