Ню-ейдж пророчество за Антихриста и Руско-европейската война

Четете публикацията до самия финал, преди да я приемете за чиста монета!

Неотдавна ми попадна едно „пророчество“ на американската писателка Челси Куин Ярбро.1 Изпитвам затруднение да напиша „пророчество“ без кавички, тъй като неговата авторка, колкото и да е прочута, от десетилетия насам се занимава с ню-ейдж (пишман езотерика), сензационерски публикации за Великия посветен Сен-Жермен (в които трудно се отсява зърното от плявата), а и самата тя признава, че получава сведенията си не след истинско окултно посвещение, а чрез „ченълинг на арх. Михаил“.

И все пак ще обърна внимание на нейните думи, защото звучат достоверни. Нещо повече — смятам, че на едно място тя („канализирайки арх. Михаил“) говори за България, макар името на страната ни да е премълчано, а указанията да са заобиколни и почти изцяло в контекста на Русия. Източникът е слабо позната нейна аудио книга — ще цитирам по слух.

Ето какво казва Ярбро още през 1970-е години: (Имайте предвид, че чрез нея се предполага да говори самият арх. Михаил.)

„Ако до края на 20 век западната цивилизация не приеме Христос в сърцата си, силата ми ще отслабне. Вярата в доброто подсилва доброто. Там, където доброто губи светлината си, се пораждат условия за умножение на мрака. Ако се запази сегашната тенденция, до края на 20 век вече няма да съм способен да удържам веригите, с които е завързано злото. И да имах сили да ги удържа, вселенските закони ще ме заставят да освободя демоничните пълчища, защото злото никога не идва неканено, а човечеството го кани чрез безверието си. Когато разхлабя оковите на демоните, ще се разбере по цялата земя. Тогава най-употребяваната дума на всички езици ще бъде „страх“ (ориг.: terror; терор). Тя ще изпълва сърцата на хората, в сърцата на които не живее Христос.“

Случайно или не, именно от края на 20 век и особено от 11 септември 2001 г. насам думата terror стана новото символ верую. Чуваме я от всяка новинарска емисия по телевизията. Четем я с големи букви по вестникарските заглавия.

На друго място „арх. Михаил, канализиран от Ярбро“, казва:

„Преди да са изминали три десетилетия от следващия (21) век, ще настъпят значителни човешки движения (ориг.: migrations; миграции) в Северна Америка и Европа. Прииждащите ще бъдат толкова много, че всеки ще ги вижда и ще говори за тях. Тези области ще се изпълнят от хора, търсещи удобствата на живота, за които са слушали в родните си страни. Когато дойдат там (в САЩ и Европа), ще се намерят излъгани, защото ще разберат, че в тези страни хората не живеят добре, а с ужас в сърцата.

И когато лицето на ужаса се слее и стане едно с това на прииждащите, ще започнат смутните времена, за които трябва да се подготвите чрез любов и търпение.

През най-сериозните изпитания ще преминат САЩ и Западна Европа, а Източна Европа ще злорадства: „Казахме ви! Предупредихме ви!“ Но Източна Европа, която ще обърне гръб на страданието сред инородците, ще насочи очите си с ужас още по-далеч на Изток, към един народ от собствената им кръв, който въпреки обещанията за мир ще потегли на Запад и ще превърне много от земите на сродните народи в безплодни пепелища. Русия ще бъде отблъсната едва с последните сили на Германия.

И двете страни ще дадат свидни жертви, защото такъв е законът: Който не раздава доброволно плодовете на своята любов, плаща без свобода и дори чрез живота на децата си.“

На това място Ярбро влиза в диалог с „канализирания арх. Михаил“, като се отплесва в размишления за жертването на деца. Десетина минути по-късно в аудио книгата, които вероятно се равняват на 10-15 страници от печатното издание, темата се връща към предстоящите социални и апокалиптични събития, а акцентът в думите на „архангела“ е Русия:

„Този век няма да е изтекъл и Съветският съюз отново ще се казва Русия. Сега е трудно да го повярвате, но стената, която разделя Запада от Изтока, ще падне в една нощ. Ще започне сближаване между западните и източните народи, но недоверието помежду им няма да рухне заедно със стената и ще се съхрани като невидима преграда. Щом човечеството премине в следващия век, Русия, която мнозина ще смятат за бедстваща и чезнеща страна, с бързи темпове ще набере нови сили. И няма да мине много време, преди САЩ и Европа отново да заговорят за Изтока като за заплаха. В Русия ще почувстват тази изолация, а скоро след това ще я видят и с очите си.

Руската страна ще се превърне в остров, който най-напред ще бъде наводнен от източното жълто море. [Вероятно се загатва за отнемането на Далечния изток в полза на Китай и Япония.] Раздирана от вътрешни бури, Европа също ще се окаже непроходимо за Русия западно море. В земята, откъдето тръгнаха руските букви, най-напред ще разберат, че войната, която се задава, ще бъде опустошителна и не може да се предотврати. Тъкмо ще разрушат мостовете, за да не могат руснаците от своя „остров“ да преминат в тяхната земя, и в същото време Русия ще нападне Германия, а битките ще се водят до най-западните части на Европа. Това ще бъде война, в която няма да има победители и победени. Жертвите ще бъдат толкова много, че всички страни ще скърбят и ще се разкайват.“

И още един интересен „ченълинг“, този път за лъжливия миротворец:

„Развързаното зло ще използва всеобщата покруса, за да нанесе съкрушителен удар срещу човечеството. Скоро след голямата война ще дойде човек, у когото ще живеят всички безчестия, които хората познават и още не са виждали. С ловки измами той ще увлече мнозина, които ще станат отдадени поддръжници на неговата нова религия, според която вечният мир ще бъде възможен само за сметка на човешката свобода.

Всички, които му възразят, че човек в свободата си трябва сам да пожелае вечен мир, ще бъдат измъчвани и убивани. Но хората трябва да знаят, че аз и всички архангели ще изпълним волята на Христос и няма да допуснем на Земята да остане само непоправимото зло. Ще използваме божествени сили, за да съхраним верните на Христа, и пълчищата на злото ще отстъпят пред нас. Верните да изявят вярата си в онези времена, това е условието за подкрепата ни. Заради тях злото отново ще бъде оковано.“

* * *

Важни уточнения

Има истински и доказали се с времето пророчества. Но не всичко, което звучи като пророчество и се връзва с другите пророчества, е действително пророчество. Всъщност, ако сме чели други пророчества, ще можем да ги преразкажем. А когато използваме свои думи, свой изказ и добавим нещо от себе си, те получават оригинално и убедително звучене.

Не е кой знае колко трудно да бъдем убедителни. Особено ако вложим малко старание, за да дадем достоверен контекст и предистория на измислиците си.

Такъв е случаят и с горецитираните „пророчества“ на Челси Куин Ярбро. Цитатите не са нито от книга на Ярбро, нито изобщо са цитати. Съчиних ги аз, Стопанина, за тази извънредна съботна публикация, с която исках да онагледя гледната си точка.

А именно — не винаги достоверните „пророчества“ са пророчества.

Извинявам се, ако се чувствате излъгани.2 Не ме съдете за урока. Имайте предвид, че други, които правят същото, не го признават и не се извиняват.

Бъдете будни и развивайте Съзнателна душа!

Иван Стаменов
2.9.2017 г.


Бележки:

 1. Chelsea Quinn Yarbro, родена на 15 септември 1942 г. в Бъркли, Калифорния, САЩ. []
 2. Един ден може да се чувствани излъгани и от Слава Севрюкова. Имам все повече основания да се съмнявам в пророчествата ѝ или поне в тези, които ги „цитират“ в книгите си. []

Споделяне на публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

27 коментара за "Ню-ейдж пророчество за Антихриста и Руско-европейската война"

 1. Меандер  02.09.2017 г. | 23:00 ч.

  Ако до края на 20 век западната цивилизация не приеме Христос в сърцата си, силата ми ще отслабне. Вярата в доброто подсилва доброто. Там, където доброто губи светлината си, се пораждат условия за умножение на мрака. Ако се запази сегашната тенденция, до края на 20 век вече няма да съм способен да удържам веригите, с които е завързано злото. И да имах сили да ги удържа, вселенските закони ще ме заставят да освободя демоничните пълчища, защото злото никога не идва неканено, а човечеството го кани чрез безверието си. Когато разхлабя оковите на демоните, ще се разбере по цялата земя. Тогава най-употребяваната дума на всички езици ще бъде „страх“ (ориг.: terror; терор). Тя ще изпълва сърцата на хората, в сърцата на които не живее Христос.“
  Голя, майтап.
  Ако е „архангел“ тоя няма как силите му да отслабнат.Щото ‘биологичните’ сили се усилват при натоварване.И то само тука.
  Злото се е разпростряло не заради моженето си а заради хората които го допускат в живота си и се съгласяват със него.Т.е. немощните викат злото да им помага.А те са аватари на злото.
  Цялата фатка става през енергийното което е голямо нарушвние.Но беше.
  Христос е еврейска измислица за да сложи ръка на семейството.Но вече си плащат като попопве.
  Ми те демоните отдавна някои ги пуснаха на земята.И света е демонизиран.Казано е бая отдавна,
  Даже във форума ви се подвизава такъв.Ма беше.Някои не ги траят изобщо и им наритват задниците.
  Всичко което се случва сега е във енергийното и то на нива АЗ носител на живот.Следствията ще ги видите във материалното.И то по всякакъв начин.
  Минаваме към времето Земята наш дом.Малцина ще са.
  Тука е материалното не се занимавайте със енергийни практики а със материални.Рева е голям.
  Пророчествата се създават със една цел,да им ги направите вие.Щото те не могат да направят нищо във материалното и използват нас.

 2. Петьо  03.09.2017 г. | 11:39 ч.

  Меандер май само писател…

  А това „енергийно“ на кого е измислица? И за да сложи ръка върху кого/какво?

 3. Лъчо  03.09.2017 г. | 12:27 ч.

  Измислица са на Стопанина пророчествата. Сам го е написал в бележките. Има въображение и го използва.

 4. Лъчо  03.09.2017 г. | 12:40 ч.

  Измислица са на Стопанина пророчествата.

  „Такъв е случаят и с горецитираните „пророчества“ на Челси Куин Ярбро. Цитатите не са нито от книга на Ярбро, нито изобщо са цитати. Съчиних ги аз, Стопанина, за тази извънредна съботна публикация, с която исках да онагледя гледната си точка.“

  https://chitanka.info/book/2980-kosmicheskijat-ezik

 5. Меандер  03.09.2017 г. | 14:17 ч.

  Петьо
  03.09.2017 г. | 11:39 ч.
  Меандер май само писател…

  А това „енергийно“ на кого е измислица? И за да сложи ръка върху кого/какво?

  Много хубав въпрос.Питай данайците те измислиха философията за да изместят „мисленето“ във главата.Там където сме най уязвими и могат и вкарват програми за да им дадем на тепсия това което им е нужно.Но и там е най опасното място на човека щото мозъка му е друга работата.
  В тялото ни е главния „мозък“,и се нарича инстинкти.Които са завършени знания.В тях влизат чувства знание можене енергетика.И вече чрез тях мозъка излъчва и получава.Можете да видите само тези неща за които сте придобили лично познание.
  Око да види ръка да пипне.
  Знанието не може да се обясни,а се може.Тоя който обяснява знание, не знае,а се прави.Майстора не обяснява на чираците а ги кара да гледат и да работят.Някои от тях стигат до майсторство,ма тяхно.

 6. Стопанина  03.09.2017 г. | 14:31 ч.

  Внимание! Горе се е изказал Ариман чрез пълноценния си съсъд Меандер.

  Иска да оставим презряната (луциферична) философия, в която се изисква логическа мисъл, за да се оставим на животинските инстинкти. Следващата му стъпка ще бъде да ни призовава, как да устроим целия си социален строй върху тези инстинкти, включително да приемем канибализма и да се чифтосваме като песове по улиците. Сам Меандер е сбъднало се Щайнерово пророчество.

 7. Меандер  03.09.2017 г. | 21:28 ч.

  Стопанина
  03.09.2017 г. | 14:31 ч.
  Внимание! Горе се е изказал Ариман чрез пълноценния си съсъд Меандер.

  Иска да оставим презряната (луциферична) философия, в която се изисква логическа мисъл, за да се оставим на животинските инстинкти. Следващата му стъпка ще бъде да ни призовава, как да устроим целия си социален строй върху тези инстинкти, включително да приемем канибализма и да се чифтосваме като песове по улиците. Сам Меандер е сбъднало се Щайнерово пророчество.
  Нямам думи.
  Имаш ли някаква роднинска връзка със Стамен Стаменов.Ако имаш, питай го той знае какво мога.
  Извора е зараза май се оказва.Не виждам причина да не си приказваме а да вменяваме някакви си данайски и на други ученията.
  Аз поне съм си дал опита,и бая хора са го потвърдили.И съм оцелял от среща със демони.Е, те не.
  Не очаквах това от тебе.Но ти си шеташ на акъла.Аз мога да присъствам във форума и мисленно.И е по ефективно,но предпочитам да е писменно.

 8. Стопанина  03.09.2017 г. | 22:21 ч.

  Кое адресираш? Философията в главата ми или инстинктите ми? 🙂 И в двата случая няма да намериш пролука, Ари.

  Стамен Стаменов… питай го той знае какво мога.

  Не е нужно да го питам. Знам какво говориш и чрез него.

  Въпросът е: какво можеш да направиш за/срещу мен?

  Нищо лично, но ми се струва, че само можеш да се опариш. Защото антропософската „изворна зараза“ мъчително ще те гори.

  Другият вариант е да направиш нещо положително за мен – ти знаеш какво! – и тогава на добра воля ще ти помогна да напредваш, без да паразитираш.

  И съм оцелял от среща със демони.Е, те не.

  Да видим как ще се справиш с „демон“ като мен. Колкото повече ми пакостиш, толкова по-силен ще ме правиш. Аз съм от тия, дето се учат да обръщаме лошото в добро. Възползвай се разумно!

  Не очаквах това от тебе.

  Съвсем, съвсем, съвсем пълен триумф ли си очаквал? 🙂 Готви се за разочарования и от други.

  Мисли и за алтернативата. Да се спасяваш чрез нас, а не за сметка на нас.

  Аз мога да присъствам във форума и мисленно.И е по ефективно,но предпочитам да е писменно.

  Разбира се: „Ариман е велик писател“ – Щайнер.

 9. Весо  04.09.2017 г. | 00:30 ч.

  Тоя меандер е ясен—само мантрата че Христос измислица обяснява всичко.

 10. Меандер  04.09.2017 г. | 07:55 ч.

  Споровете са безсмисленни.Още повече със хора които наричат,вместо да си приказват.
  Така че със здраве.

 11. Стопанина  04.09.2017 г. | 17:03 ч.

  Така че със здраве.

  Сбогом, Ари.

  (…иганиваз шавзечзи еч – мавряв ит ен ил ощаЗ)

  Споровете са безсмисленни.

  Упражнението си беше много смисленнннно даже и с очаквания резултат. 🙂

  Луцифер – Ариман: 1:0

  Малка победа за гностическата светлина.

 12. Хараш  05.09.2017 г. | 11:22 ч.

  Меандре, не си отивай и не се сърди. Тук може да влизат хора, които ще искат да чуят твоята версия за нещата. Кажи още интересни работи.
  Може и други да мислят като теб. Говори и не се бой от Иван Стаменов, най-много да те банне и да изтрие постовете ти.

 13. Стопанина  05.09.2017 г. | 11:45 ч.

  Тук може да влизат хора, които ще искат да чуят твоята версия за нещата.

  Добре би било, ако тези „други“ хора влизат от различно IP. Защото когато Меандер и Хараш пишат от един и същ компютър, Иван Стаменов мигновено забелязва измамния опит на една обсебена монада да се представи като „легион“. 🙂

 14. Изворски  05.09.2017 г. | 13:33 ч.

  Като правиш такива манипулации с пророчествата доказа, че си от тъмните, Иване.

 15. Стопанина  05.09.2017 г. | 13:44 ч.

  Като правиш такива манипулации с пророчествата доказа, че си от тъмните, Иване.

  Като творец и създател на текстове с идеалистична цел, а не манипулатор на чужди текстове, доказвам, че съм от светлите, а ти с горното доказваш, че не различаваш черно от бяло.

 16. Изворски  05.09.2017 г. | 16:10 ч.

  Творец!? По-скоро клавиатурен лъв и интелектуалец-шушумига.

 17. Стопанина  05.09.2017 г. | 16:33 ч.

  Личи, че Сорат е изпратил повиквателни на войнствата си и от трите подразделения. Наесен с песен, вече всички са на полеви учения. 😀

 18. Агамемнон  05.09.2017 г. | 17:31 ч.

  Какво стана тука, боже? Стопанино, не трябваше да те питам онези неща за Мангуров, извинявай. Това мое вдъхновение, заради което написа статията, има странен ефект.

 19. Стопанина  05.09.2017 г. | 17:37 ч.

  Какво толкова е станало? Нищо по-различно от всеки път, когато качваме материали, изобличаващи злото. Просто злото идва съгласно Закона, за да „изобличава“ нас. И както обикновено, изобличава още повече само себе си. 😉

 20. Изворски  05.09.2017 г. | 18:08 ч.

  Браво на Иван! Всичкото зло биде изобличено и биде сразено.

 21. Стопанина  05.09.2017 г. | 18:29 ч.

  Сам ще сразяваш демоните си.

  Иван може само да ти ги покаже, но няма да свърши твоята работа. Ако е останало нещо от Аза ти, действай. Ако не действаш, докато е време, ще се сърдиш на себе си, не на мен.

  Аз с нищо не съм ти длъжен, а ти си ми длъжник. Най-малкото, защото изобщо продължавам да говоря с теб. А още повече, че ти обръщам внимание: Всичко, което си написал по-горе по мой адрес, всъщност ни насочва към това, което е вътре в теб.

  Участието ти под тази тема приключи. Ако беше под някоя по-сериозна, нямаше и да се състои. 😉

 22. Изворски  05.09.2017 г. | 18:39 ч.

  Благодаря ти Иване!

 23. Въпрос  05.09.2017 г. | 22:10 ч.

  Стопанин, защо мислиш, че на леля Слава не може да се вярва на пророчествата й?

 24. Агамемнон  05.09.2017 г. | 23:08 ч.

  Виж коментарите под статията: http://www.otizvora.com/2016/04/7606

  Там Стопанина посочи едно конкретно изказване на Слава Севрюкова, което противоречеше на Щайнер в горепосочения откъс. Не твърдя, че Щайнер е безгрешен, но той използва метода на антропософията, докато Слава се опира на атавистични (загубили давност) способности. Стопанина твърди, че има и други нейни изказвания, в които нещо не е наред, но все още е споменал публично само гореспоменатото противоречие.

 25. Агамемнон  05.09.2017 г. | 23:16 ч.

  Съжалявам за по-горния пост. Моя грешка.

  П. С. Между другото, защо няма опция за редактиране на коментари?

 26. Стопанина  05.09.2017 г. | 23:31 ч.

  Стопанин, защо мислиш, че на леля Слава не може да се вярва на пророчествата й?

  Нека правим разлика между „не може да ѝ се вярва“ и „тепърва трябва да се доказва“. Първото никога не съм го казвал, нито мислил с убеденост.

  Освен противоречието, което е посочил Агамемнон, можем да разгледаме и днешната ми публикация от гледна точка на Слава Севрюкова. Според нейните описания, материализмът всред човечеството и механичните средства ще отшумят много по-скоро, отколкото съм склонен да приема предвид данните от Щайнер.

  защо няма опция за редактиране на коментари?

  Питай авторите на WordPress. 🙂

  Ограничението може да се заобиколи с плъгини, но създава рискове за сигурността.

 27. thanks  05.09.2017 г. | 23:38 ч.

  Да, но съществува още една опция, поне теоретично – и Щайнер, и леля Слава да грешат едновременно. Истината е, че ние тук, никога няма да разберем дали или кой от двамата е бил прав. Такива линкове нищо не доказват. И казаното от Ванга може да бъде поставено под съмнение. Всъщност, всичко е под въпрос…

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.