Тъмните духове — 04: Симпатията и антипатията (2 част)

Епизод 4 на поредицата за тъмните духове Луцифер, Ариман и Асурас

Продължава от епизоди 1, 2 и 3»

Първите влияния на Луцифер и Ариман, които продължаваме да разгледаме от предишния епизод, са неосъзнатите симпатии и антипатии. Те представляват особена форма на предразсъдъци, в които мислите и волята на човека нямат участие. В подкаста са дадени и насоки за преодоляване на тези абнормни влияния.

Подкастът в аудио формат (MP3 | 20.9 MB)

Материали по темата:

Виртуален Гьотеанум: Антропософия на български, руски и немски

Симпатия и антипатия — подбрани духовно-научни сведения

Духовете на мрака — лекционен цикъл от Рудолф Щайнер:

Фонова музика:

• Two Steps From Hell (Thomas Bergersen, 2016) — His Brightest Star Was You (фрагмент)

• Thomas Bergersen — Colors of Love (фрагмент)

Към следващия епизод »

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

2 коментара за "Тъмните духове — 04: Симпатията и антипатията (2 част)"

 1. Катерина  05.12.2018 г. | 13:07 ч.

  Здравейте!
  Какво ще се случи сега, в края на нашата епоха с хората, които не преминат в ангелско ниво?
  Поздрави!

 2. Стопанина  05.12.2018 г. | 13:32 ч.

  Здравейте,

  Преминаване на ангелска степен от човеците, вървящи в прав еволюционен път, може да се очаква едва към края на текущия, четвъртия еон. Това ще стане след много време, условно сравнимо с десетки и стотици хиляди години.

  По-напред част от човечеството ще премине в Шестата раса, която е наричана още „междинна степен“ между човеците и ангелите. Друга част от човечеството, която няма да върви в прав еволюционен път, ще образува тъй наречената зла или демонична раса. И двете раси ще продължат развитието си в следващия еон, петия, наричан Юпитер.

  Едва тогава може да се смята, че правилно развиващите се човеци ще бъдат на ангелско ниво. Те ще помагат на демоничната човешка раса да намери пътя към Светлината. Това ще бъде продължителна работа или битка, която ще продължи през целия следващ еон.

  Резултатът ще бъде, че в по-следващия еон, шестия, наричан Венера, ще има три човешки раси: едната, която ще е ангелоподобна, една зла, която ще е спасяема, и още една зла, която ще е неспасяема и окончателно ще се отдели от еволюционния ни цикъл.

  Така че краткият отговор е: тези, които не развият нужните качества за Шестата раса, а в по-далечно бъдеще и за приближаване към ангелското ниво, ще образуват злата човешка раса, която в по-далечно бъдеще ще се дели на спасяема и неспасяема. Разделението на съвременните човеци на две обособени раси вече е започнало, но ще катализира през Орифииловата епоха, започваща след ок. 300 години.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.