Епохите — еп. 2: Преди и след Атлантида

Поредица, в която разплитаме различните епохи, споменавани в антропософията

Както онагледихме в предишния, първия епизод — темата за епохите може да бъде страшна, но и красива бъркотия. Тогава разгледахме набързо най-големите епохи — еоните. И по-точно: първите три, които вече са приключили. Също — сегашния четвърти еон, отрязъка от време, в който живеем сега.

Стана ясно още, че този сегашен еон се дели на седем големи епохи. Ще разгледаме именно тях в този епизод. Описанията за едни ще бъдат телеграфни. За други — малко по-подробни.

Допълнителни връзки:

Епохите — еп. 1: Еони
Бъдещето на Земята: Новата ледена епоха и Шестата раса (включва и темата за втечняването на материята след 15 хиляди години)
Произходът на човека (5 епизода)
Антропософията за Космоса (3 епизода)

Фонова музика:

• Two Steps From Hell (Thomas Bergersen, 2016) — His Brightest Star Was You (fragment)

 

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

4 коментара за "Епохите — еп. 2: Преди и след Атлантида"

 1. Стопанина  26.05.2017 г. | 16:48 ч.

  Откриха Ноевия ковчег…

  Предишния път го откриха пак през пролетта, ама на 2010 г. И то не беше първото откритие, а четвърто или пето.

  Следващото откриване на Ноевия ковчег ще бъде през април-май 2024 г., ако се запази досегашният 7-годишен хиатус между „откриванията“. :mrgreen:

 2. Светльо  26.05.2017 г. | 17:31 ч.

  Ееее, който търси намира… и всекиму според Вярата се дава…. 😉

 3. Gergana  26.05.2017 г. | 23:56 ч.

  Добре, но лемурийците са преминали през такива болкоизпитания, каквито не можем да си представим. Как да си ги Представим?

 4. Стопанина  27.05.2017 г. | 11:02 ч.

  Интересен въпрос. Трудно можем да си представим болка, ако нямаме поне база за сравнение. Може би един ден, като възобновим достъпа си до Акаша, ще си припомним болката от Лемурия и ще имаме база за сравнението ѝ с болки от следващите епохи.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.