10 трилиона долара изгубени от Пентагона и всички са… изненадани?!

Няма място за чудене. Всичко си е в реда на нещата

Наскоро журналистката Клеър Бърниш написа статия по една тема, която беше само смотолевена (не за пръв път) от масмедиите или изобщо не беше отразена. Заглавието е самообясняващо се: „#10 трилиона липсват от Пентагона и никой, дори Министерството на отбраната, не знае къде са“.

Да бе, никой не знае. Бърниш не знае. Медиите не знаят. Фуражките от Пентагона се правят на ощипани. А тия, които са отпуснали тези невъобразими суми, сигурно знаят най-малко от всички изброени. Ама аз

знам къде са парите и не се шегувам!

Та Бърниш отбелязва, че от „от 1996 насам за Пентагона се прави изключение“, понеже не се налага да се отчита къде, за какво и как харчи „такива умопомрачителни пари“. Очевидно тя е била твърде заета да прави разследвания в счетоводните сметки, вместо да гледа филма „Денят на независимостта“ от същата 1996-а.

А там, наред с другото, е дадена насока за отговора на донякъде излишния въпрос. Когато героите от холивудската продукция се озовават в строго секретната Зона 51, екранният президент е изненадан, че военната база е била тайна дори за него, като пита:

„Откъде са се взели парите за всичко това?“

Тогава един от второстепенните персонажи подмята саркастично — цитирам по памет:

„Господин Президент, нали не вярвате наистина, че една тоалетна чиния струва 50 долара, а бидето – 5000?“

В интерес на истината, Бърниш дава подобни счетоводни сметки и в статията си. Тя посочва, че, доколкото може да се вярва на счетоводните сметки на Пентагона, „са похарчени $2286 за един шенкелов болт, който обикновено струва само 10. Озадачаващата надценка от 228.6% не може да бъде подмината без коментар“.

Окей, обаче още нямаме отговор на основния въпрос

Да, в тези счетоводни сметки намираме потвърждението, че военните оправдават разходите си за милиарди и трилиони чрез изкуствено раздуване на цените за поръчаните продукти. Но нима трябва да вярваме, че наистина са платили над 2000 долара за един болт, когато цената му е едва 10 долара?

Не, не го вярвам!

Можете да се обзаложите, че те са платили само 10 долара за въпросния болт, а останалите над 2000 долара от осчетоводената сума е била използвана за нещо съвсем друго. Какво е това „друго“? — Можем да си спекулираме до утре. Но очевидно то е нещо, което е секретно и не се споменава никъде в официалните документи.

Някакви предположения?

Не е като да няма…

Но има и данни за какво несъмнено се харчат колосални суми — милиарди и трилиони, които се вписват в графите на прескъпи болтове и бидета.

1. Тайни операции

Всяка армия, не само американската, провежда топсекретни действия — някои от тях са свързани с пропагандата, а други са на бойното поле. И в двата случая обаче парите, необходими за тях, не се вписват в счетоводните сметки, до които имат достъп журналисти и други „непосветени“ очи.

Типичен пример за такива операции, да речем, е военното обучение на муджахидините през миналия век от щатски експерти. В новото хилядолетие същите тези мюсюлмански бойци стават известни и като Ал Кайда. Този факт е оповестен в книгите на Збигнев Бржежински, който лично е поръчал тази операция, но той пропуска да навлезе в подробности за финансирането.

Е, ние и сами ще се сетим.

2. Борба с Михаля

Някой замисля ли се колко струва ежедневното разпръскване на аерозоли (кемтрейлс) в различни точки по света? Имаме изработка на химическите коктейли. После превоз. После товарене в самолетите. Поддръжка на самите самолети. Да не забравяме и горивото им. И заплатите на пилотите. Имаме и разтоварване на празните контейнери и изпращането им за ново пълнене.

Списъкът не е изчерпателен. Сигурно пропускам доста от стъпките.

В тъй нареченото геоинженерство, което уж цели борба с климатичните промени, финансово участват и други организации. Не става дума само за Пентагона. Може да се допусне, че някак си поделят разходите.

И все пак американските военни не участват в пръскането на аерозоли — не и официално. За тези проекти научаваме от документи и счетоводни сметки на ортаците им. Но няма начин Пентагона да е съвсем „извън схемата“ и съответно да не харчи и цент. Освен ако не вярваме наивно, че мъжете с пагони от ВВС не знаят във всеки един момент чии самолети прелитат над главите им.

3. От Ариман за Ариман

Абсолютно сигурно е, че пентагонците участват дейно в подготовката за величественото и чудотворно царуване на Ариман (Антихриста):

Горното видео ни занимава само с едно от безбройните условия, за да се случи това, което има да се случва. А създаването на инфраструктура за прожектиране на холограми по целия свят едва ли е евтино начинание.

В ред на тези мисли, единствената изненада за мен е, че се губят само 10 трилиона долара за цели 20 години. Разбира се, това са пари от данъкоплатците, отпускани от бюджета. А за безотчетните пари можем действително само да гадаем.

Иван Стаменов
17.4.2017 г.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

2 коментара за "10 трилиона долара изгубени от Пентагона и всички са… изненадани?!"

  1. Gergana  22.04.2017 г. | 23:51 ч.

    Да не забравяме и търговията със синтетични нарковещества.

  2. Стопанина  23.04.2017 г. | 09:36 ч.

    О, да. Тая търговия до голяма степен са я поверили на частните си контрактори. Лустросана мафия от всякъде.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.