Преобразуванията на Земята: Новата ледена епоха и Шестата раса

Епизод от поредицата „Духовната наука за начинаещи“

Каквото горе, такова и долу. В този видеокаст ще видим как се е трансформирала планетата ни в миналото според зодиакалните съзвездия, в които изгрява слънцето. Ще проследим и какво ни очаква в идните 15000 години.

Втората сюжетна нишка е за прехраната. Въпреки помощта от машините в наши дни човек отделя много време, за да осигури насъщния си. Това обаче не винаги е било така. А човеците от Шестата раса ще имат нови способи да набавят препитанието си.

Видеото поддържа Full HD резолюция.

Връзки по темата:

• Рудолф Щайнер за преобразуванията на Земята под зодиакалния знак Везни
Пророчества на Ванга с коментари
• Избрани цитати от Учителя Беинса Дуно за Шестата раса и бъдещето

Благодарности на zaharia за насоките по съдържанието и анимацията.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

8 коментара за "Преобразуванията на Земята: Новата ледена епоха и Шестата раса"

 1. Nelli  21.03.2017 г. | 14:35 ч.

  Искам да споделя изживяването си при слушането на лекцията, без да засегна съдържанието.
  Беше ми много мъчително да изслушам лекцията и прекъснах още в началото. Музиката е чудесна, но тя заедно с текста ме принуждаваше да се раздвоявам, което почувствах почти като физическа болка. Може би защото е много силна за мен или защото е хубава. Бих се радвала, ако тя би се сменяла с текста, така че човек да се концентрира поотделно и в нея и в него.
  Спомням си и едно изказване на Р. Щ. да се концентрираме в обикновения живот в едно нещо, например да не слушаме музика, когато караме кола и др.п., (не мога да цитирам в коя лекция е то).
  Може за другите хора това да не е проблем, тогава моля за извинение.

 2. Nelli  21.03.2017 г. | 14:43 ч.

  Въпреки горното ми изказване, втори път се опитах и изгледах епизода. Беше ми интересно, че картините не ми пречеха и дори много ми харесаха, но борбата с музиката продължи.
  Благодаря за чудесната лекция!

 3. Стопанина  21.03.2017 г. | 14:54 ч.

  Nelli, този проблем има ли го при други клипове или е само в това видео?

 4. Nelli  22.03.2017 г. | 19:00 ч.

  Досега нямах проблем с музиката при старите клипове.
  Отворих пак клипове от 2016 г. Там се започва с музика и след това чувам само текста, а на места, където отново я чувсм, тя е толкова деликатна, че изобщо не я чувствам да доминира и не ме притеснява.
  При последните клипове музиката постоянно придружава текста и за мен е много силна.
  Но аз не съм мащаб. И без това съм чувствителна към силна музика, все едно дали от радиото или на концерт, заради дългогодишното натоварване. Може би силата не пречи на другите хора. Мисля обаче, че постоянното озвучаване пречи в определена степен за концентрирането в текста.

 5. farseer  23.03.2017 г. | 01:50 ч.

  На мен музиката не ми пречи, но наистина и според мен би било по-добре ако силата й се намали с една идея.

 6. Стопанина  23.03.2017 г. | 02:25 ч.

  Ще го имам предвид.

 7. wnna  01.04.2017 г. | 16:39 ч.

  Здравейте! Интересно обобщение. Благодаря! Да, музиката е специална. Дърпа към себе си. Има своя геометрия. Тя е поредица от стоящи вълни. Затова, трябваше да изслушам съдържанието четири пъти. /Електронната музика няма обертонове и е физически фактор за мозъка./ Може да бъде и носеща вълна.

 8. Savana Blue  03.06.2017 г. | 15:54 ч.

  Каквото горе, такова и долу

  И едни въпроси в главата ми!?

  Става въпрос за Слънчевата система и Вселената като цяло. Навярно всички тук са чели много и гледали филми като „Звездные врата: Вселенная“ (сериал 2009 – 2011) „Stargate Universe“

  Въпрос 1 : Само тук ли в цялата Вселена имаме минерализация на живота в този цикъл от Еони, цикъла на Христа. Предния цикъл би трябвало да е нa Отца.
  Видния антропосов и последовател на Учителя Беинса Дуно Димитър Мангуров твърди, че Земята и Слънчевата система са изцяло тази Вселена с целият цикъл от еони и всичко, което виждаме като млечен път и галактики е духовно време и отражение на предния цикъл на Отца. Извън Слънчевата система не може да се излизе материално.
  Забележка: След еона Вулкан ще влезем в третия цикъл от битието, цикъла на Светия Дух

  Въпрос 2: Ако имаме във Вселената безброй Звезни системи, то логично е да има минерализиран живот сходен с нашата еволюция. Интересно как там се проявяват ерархиите и Христос. Предполагам няма да слиза навсякъде в плът и да го разпват на кръст.

  Простете за невежеството ми. Има много още да се учи.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.