ТОП10 ТВ сериали – #6: Хуморът сближава

С повече заглавия от предишния епизод и по-раздвижено представяне

Шестото място е за няколко комедийни сериала. Общото между тях е смехът, за който се твърди, че ще спаси света. Иначе едни от тях са руски, други — европейски, трети — американски… Разнообразието е голямо и като теми.

Презентацията на този епизод е резултат от няколкодневните ми проучвания на програмата за видео. Първите ми опити с анимацията не са много добри, но в тази серия определено има „живот“.

Предишните издания на класацията за телевизионни сериали можете да изглеждате в тази плейлиста.

 

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

10 коментара за "ТОП10 ТВ сериали – #6: Хуморът сближава"

 1. unknown  07.03.2017 г. | 20:34 ч.

  Ето и от мен някои сериали,предимно по-стари са,напоследък съм се ориентирал предимно към азиатски сериали и ако гледам сериали от други държави освен азиатските,те не са комедии.
  На гости на третата планета,АЛФ,Двама мъже и половина,Женени с деца,Ало ало,Всички обичат Реймънд,Дарма и Грег,Моите мили съседи,Фолти Тауърс,Злостър Черното Влечуго,Съдружници по неволя

 2. Gergana  07.03.2017 г. | 22:28 ч.

  Хубави препоръки от Стопанина и unknown. Руският сериал много приятно ме изненада.

  „Теорията на големия взрив“ си имаше встъпителна точка малко преди 2010 г. Сега е трудно да се вживее човек така цялостно в „уюта“ на западната цивилизация, така, както беше възможно само допреди 6-7 години. А трябва да се изгледа от самото начало иначе.

  „Black Adder“, „Bottom“ и „Absolutely Fabulous“ са в свои собствени категории. Макр че и на тях момента им отскочи назад.

  Препоръчвам и малко женски, но съвсем не типично женски, хумор с Miranda (английски сериал) и 2 Broke Girls (американски). И двата сериала успяват да предложат познатата формула по свеж и пълнокръвен начин. Особено в Miranda, героинята разголва слабостите си по много английски маниер.

  Благодаря за цялата поредицата дотук! 🙂

 3. Gergana  07.03.2017 г. | 22:53 ч.

  Поправка от предходния ми коментар: Макар че и на тях моментът им отскочи назад.

  О, забравих, за тези от вас, които имат време, горещо препоръчвам „Black books“ също.

 4. Стопанина  07.03.2017 г. | 23:04 ч.

  Аз само с „Двама мъже и половина“ не съм съгласен. 😀 Мисля, че би бил в ТОП 3 на най-омразните ми сериали..

 5. Gergana  07.03.2017 г. | 23:16 ч.

  Мисля, че би бил в ТОП 3 на най-омразните ми сериали…

  Хе, и такъв може да се направи 🙂 !

  „Двама мъже и половина“, бяха спасени от детето, което после (като реален човек) ги напусна и злепостави по свой си начин, поради по-зрелите си схващания.

  Повечето комедийни сериали оцеляват заради главен или приблизително главен герой, който е някак невинен и/или детиняв.

 6. Стопанина  07.03.2017 г. | 23:43 ч.

  Чарли Шийн каза, заради което го и уволниха, че най-големият проблем на ДМиП е сценаристът, като го обиждаше на покварен чифут и тем подобни. Като изключим етническия епитет, който няма отношение към качествата на сериала, мисля, че Шийн беше прав.

 7. Gergana  07.03.2017 г. | 23:58 ч.

  И „детето“ от сериала се дистанцира категорично от сериала впоследствие.

  Ама откога прав значи нещо.
  Да питаме Мел Гибсон.

  Етническия епитет хем го мразя, хем не. Който се чувства засегнат, ще реагира, то е ясно. Без етническото пак ще си имаме посредствената поквареност, която знае, че вече е пенсионирана, докато детето й расте по улиците. Шийн си позволи да смени ролята си в истинския свят и да се пошегува, но посредствеността го „наказа“. Колко го е наказала, той си знае.

 8. Gergana  08.03.2017 г. | 00:23 ч.

  Чарли Шийн каза, заради което…

  Да, де, той беше главният герой в скандала, но аз акцентирах върху „Повечето комедийни сериали оцеляват заради главен или приблизително главен герой, който е някак невинен и/или детиняв.“ Затова наблегнах на изпълнителя на детската роля. Чарли Шийн, чест му прави, се изказа. А „детето“ също се изказа. И двамата не бяха доволни /за тяхната „половинка“ не знам, защото не съм проучвала, но като се има предвид, че продължи с Аштон Кучер нататък…/

  Повечето проблеми в американската индустрия възникват не защото някой е изтрезнял, а защото се е надрусал (субстанция по избор) толкова много, че истината (както си я усеща) му се изплъзва.

 9. Стопанина  10.03.2017 г. | 23:50 ч.

  Така се зарибих по новооткритите възможности за простички анимации, че в последните два дни работя по един материал. Доста се измъчих и резултатите не се очертават перфектни, но осъзнах колко липсва дизайнерската част от живота ми, упражненията си струват и… са най-доброто, което съм правил досега.

  Нямам търпение да споделя готовия продукт.

 10. Весо  18.03.2017 г. | 12:12 ч.

  аз бих добавил и сериала ,,Безсрамници“ / ,,Shameless“

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.