Щатски лекар „дисциплиниран“ заради мнение за ваксините

И едно антропософско пророчество, сбъдващо се едно към едно

Години наред търсех едно пророчество, което ми беше направило впечатление. Навремето не си направих труда да го запиша, а след това така и не го намерих. Често се сещах за него, но нямах възможност да го цитирам едно към едно.

Но тези дни, както се оказа, един приятел също е попаднал на това пророчество, като го цитира с източник във форума. За всичко си има точното време. Ето как ще представя думите на Щайнер, съпоставени с реално събитие от тези дни.

Антропософското пророчество

„Няма да се мине много, когато човек вече ще е написал 2000-та година и от Америка ще дойде не директна забрана, но един вид забрана за всякакво мислене, закон, който ще има целта да потисне всякакво индивидуално мислене.

От една страна е поставено начало в тази насока чрез това, което днес прави чисто материалистичната медицина, където душата вече не трябва да действа, където само въз основа на външни експерименти човекът се третира като машина.
(Рудолф Щайнер, Събр. съч. (GA) 167.)

А сега англоговорящите читатели могат да се запознаят в цялост с тази новина. Иначе само ще я резюмирам, тъй като вече имаме много подобни на нея в по-ранни публикации за ваксините. Накратко: един лекар от престижна американска клиника си позволил да напише в блога си, че намира връзка между някои ваксини и неврологичните заболявания.

Последвал шумен отзвук, воден предимно от пропагандаторите на ваксините. Понеже лекарят бил добър специалист и от престижна болница, не могли да го нарочат за некомпетентен или конспиративен теоретик с алуминиева шапка. Затова обявили поста му в блога за „злонамерен“.

Явно заинтересованите среди са действали и зад кулисите, като са подкокоросали шефовете на болницата да вземат мерки срещу свободомислещия лекар. Превеждам буквално заключителните параграфи на преразказаната досега новина:

* * *

Дисциплиниран заради свободата на словото

В отговор на враждебните реакции към публикацията на (лекаря) Нийдис, (клиниката) Cleveland Clinic е публикувала официално несъгласие с поста на Нийдис, обещала да го дисциплинира, като казва, че той няма да дава интервюта по тази тема.

„Нашият лекар е публикувал изявлението си без позволението на Cleveland Clinic. Неговите възгледи не отразяват позицията на Cleveland Clinic и ще бъде предприето съответното дисциплинарно действие“, заявяват от клиниката.

Докато масмедиите съобщават, че „скандалният“ пост на Нийдис може да насърчи хората да престанат да се ваксинират, самите лекари, които поведоха враждебните реакции към колегата си, имат съвсем различно съображение.

„Докторът-антиваксър от Cleveland Clinic просто направи работата ни много по-трудна“, оплаква се д-р Кевин Фо в Twitter и блога си.

В едно интервю Фо пояснява, че не му харесва, когато пациентите му задават въпроси за ваксините — защото се налагало да губи време в разговори с тях.

(Край на превода)

* * *

Не знам дали е необходимо да посочвам връзките между пророчеството от Щайнер, с което започнах статията, и новината, която отчасти преразказах и накрая преведох дословно. Сигурен съм, че повечето читатели сами ще направят връзката. Все пак ще я отбележа за гостите, които тепърва навлизат в тези разнообразни теми от светско и духовно естество.

Изявлението на Cleveland Clinic кореспондира с „неписания закон“, че от 2000-а насам не се позволява индивидуално мислене. Особено такова, което влиза в противоречие с официалните позиции на работодателя и някои колеги. При липса на кротка самоцензура и публично неподчинение се прилагат съответните административни, дисциплинарни санкции.

Втората част от пророчеството засягаше съвременната медицина и това, че тя разглежда пациентите като бездушни машини. Мисля, че цитираното по-горе от д-р Фо е чудесна илюстрация на онази порода самовлюбени лекари, който не желаят да „губят време“, като „разговарят“ – с „тях“, „пациентите“, които със сигурност не си заслужава да помнят по име.

В заключение, ако искате да бъдете здрави и да излезете от Матрицата, четете Щайнер и не се ваксинирайте!

Иван Стаменов
19.1.2017 г.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

2 коментара за "Щатски лекар „дисциплиниран“ заради мнение за ваксините"

 1. Нина  20.01.2017 г. | 00:03 ч.

  Зависи от коефициента на интелигентност на хората. Който има с какво да мисли, е наясно с вредата от ваксините и не само от тях. Въпроса е защо в България те имат задължителен характер? Да разбирам, че сме държава от третия свят, а народа е стадо за експериментално проучване? Детето ми здраво и засмяно преди ваксина, след нея всякакви екстри получи, а личната казва-не е от ваксината това! Не е ли редно да знаем, кои са хората, които ни осакатяват децата „задължително“

 2. Емо  20.01.2017 г. | 12:49 ч.

  В Русе до един лекарски кабинет има залепена изрезка от вестник, с интервюта от 2ма български „велики“ умове и специалисти. Единия обяснява, че индивидуалната защита от ваксините е безспорна, но ако някой не се ваксинира, той става опасен за ваксинираните.
  Много интересна „логика“ нали?
  Другият пък, се беше изказал (цифрата е такава, да), че „детският организъм и имунна система, са толкова силни, че могат да издържат и на 10 000 ваксини, без да има странични ефекти“…

  Щом хора с основно образование дори, не могат да видят колко са абсурдни тези изказвания, напълно, ама напълно си заслужаваме новия-стар световен ред.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.