Neural Lace, OpenAI и последният плонж пред Илон Мъск

Реквием за големия визионер и бъдещето, което ни носи

Вижте още първа, втора и трета част »

Американската армия трепери пред един човек. Не какъв да е човек, а Илон Мъск. Самият той е армия. Знае всичко. Може всичко. Прави всичко. Кой би обявил война на щатските войски, ако не вярва в силите си?

Оръжието на Илон е неговият гениален интелект. Каквото мисли и прави, е в името на доброто. За благото на всички нас.

Ето защо той е решил да отнеме монопола на Пентагона и неговите сътрудници в областта на роботиката и изкуствения интелект. Съмишлениците му също инвестират 1 МИЛИАРД долара за открити разработки в тези области.

Битието според Словото Илоново

Вездесъщият Илон е изчислил с математическа точност, че вероятността да НЕ живеем в компютърна симулация, е само „едно на милиарди“. Сиреч: От най-висока инстанция научаваме, че „Матрицата“ не е фантастичен филм, а реалност.

И да не признават божественността на Илон, неверниците също могат да се вслушат в думите Му. Той казва, че и те трябва да се надяват светът да е виртуална реалност. Противен случай всичко може да рухне заради едно единствено непредвидено и опустошително събитие.

OpenAI срещу AI

И така, ако вярваме на Илон — защо да не Му вярваме?! — вероятността да живеем във виртуална реалност (AI) е 99,999%. Това било добро за нас. Пак според Илон обаче, бързите темпове, с които се развива изкуственият интелект, са огромна заплаха за човечеството.

Не виждате логиката? Проблемът си е ваш — не сте гении.

Важно е кой създава виртуалната реалност и изкуственият интелект. Ясно е, че Пентагона го прави за военни и други зловредни цели. А милиардите на Илон, вложени в OpenAI, ще ни помогнат да заживеем в хармония с изкуствения интелект. Разработките Му ще ни помогнат да не изоставаме от машините — или с Неговите собствени думи:

„Създаването на neural lace (неврална връзка) е нещото, което е от съществено значение за човечеството да постигне симбиоза с машините.“

Първата голяма крачка е Neural Lace

Как Илон ще ни свърже с компютрите? — Лесно. Инжектират компютърен наночип в югуларната ви вена и кръвоносната система го отвежда до мозъка ви. Там компютърният интерфейс се свързва с невроните ви. Това е в общи линии.

После ще влизате в интернет директно от мозъка си. И ще учите кунг-фу като Нео от „Матрицата“! Бързо и безболезнено. Какво удобство!

Първите опити за имплантиране на наночип чрез инжекция, вместо сложна мозъчна операция, вече са направени. Върху лабораторни мишки. Гениалната идея работи безотказно.

Ако бях на мястото на Илон, щях да препоръчам наночипът да се инжектира на хората при задължителните им ваксинации. Едва ли някой ще разбере. Дори да се разбере, кой би имал против да научи кунг-фу като Нео?

И веднага се почна с тъпите въпроси:

Наночиповете ще имат ли Wi-Fi функции?

Много ясно. Как, мислите, иначе бихте свързвали мозъците си с интернет?

Ами ако хакери и кибертерористи хакнат мислите ни?

Невъзможно. Илон щеше да изчисли вероятността от такава опасност. Сигурно пак става дума за „едно на милиарди“ и не си струва да се коментира.

Да не забравяме, че терористите и хейтърите също ще имат чип. Може и да не знаят за него, ако им е вкаран с ваксини. Така че те ще бъдат отказани навреме от всякакви опасни мисли.

Това означава ли, че чипът ще контролира мислите и действията ни?

Естествено. Мислите са електричество. Чипът ще преобразува данните, получени от интернет, във ваши мисли. Та нали така работи системата.

За всичко е помислено. Ако всеки е част от Neural Lace, край на престъпността и своеволията.

След като мозъците ни се свържат с интернет и мегакомпютър, ще можем ли да изключваме тази връзка?

Но защо? Може да пропуснете имейл или съобщение по Viber!

Все пак не е ли притеснително, че проектът на Илон Мъск по същество е еднакъв с проектите на Пентагона и други тъмни среди?

Няма нищо страшно. Илон Мъск не дели трапеза с Пентагона. Самото му име и безупречната Му репутация са гаранция, че всичко ще бъде наред.

Основателно ли е да вярваме, че проектът на Илон Мъск не се различава по същество с бляновете на трансхуманистите?

Сами видяхте, че Илон пише в Twitter за „симбиоза на хора и машини“. Ако това беше трансхуманизъм, щеше да използва тази дума. Убеден съм, че той я знае.

И да беше трансхуманизъм, нима това е лошо? Човек ще постигне безсмъртие на съзнанието си, ако го копира в паметта на машините.

Хората са част от виртуална реалност. Земята е такава. Илоновият Марс също е виртуална реалност.

Следователно, бъдещето на човеците е да станат едно с тази компютърна среда. Ще живеят райски на Земята. Ще колонизират Марс. Ще играят хокей по ледовете на сатурновите спътници и ще се къпят в лавата на Меркурий, без да изгарят.

Виртуалната нереалност е много по-вълнуваща от 0,000001-процентовата реалност.

Бъдещето на хората е да престанат да бъдат човеци и да станат киборги?

Още малко ще кажете, че Илон върши сатанинска работа. Излишно драматизираме. А това забавя прогреса ни към бъдещето.

Няма опасност изкуственият интелект на машините да се наложи над хората, защото хората по своя воля ще станат едно с машините. Войната ще се избегне.

Илон е същински миротворец!

Очаквайте наночипа на OpenAI. След като получите пряка връзка с Google, ще можете да зададете въпросите си в търсачката. Препоръчителният и одобрен отговор ще дойде като лесно разбираема и напълно логична мисъл.

Тази мисъл няма да е различна от вашите собствени! И ще се чувствате гении.

Хейл Сейтън! И поклон доземи пред Илон, неговия пророк.

Автор: Мейсън Леви

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

6 коментара за "Neural Lace, OpenAI и последният плонж пред Илон Мъск"

 1. Gergana  13.12.2016 г. | 21:02 ч.

  „Die Menschen brauchen Entdeckungen und Erfindungen, das ist Naturgesetz. Wenn solche Entdeckungen, namentlich aber Erfindungen, auch Erfindungen technischer Art, von Menschen gemacht werden, die noch nicht in den Vierziger Jahren sind, dann wirken diese Erfindungen im Gesamtzusammenhang der Menschheit retardierend, eigentlich irgend etwas zurückstauend in der Menschheit, vor allen Dingen gegen den moralischen Fortschritt der Menschheit. Die schönsten Erfindungen können gemacht werden von jungen Menschen: es ist nicht zum Fortschritt der Menschheit. Ist der Mensch in die Vierzigerjahre gekommen und bewahrt er sich dort hinauf seinen Erfindergeist für dasjenige, was für die physische Welt geschehen soll, dann gibt er mit der Erfindung auch moralischen Inhalt, dann wirkt diese im Fortschritt der Menschheit moralisch. Wenn so etwas ausgesprochen wird, ist es für die Menschheit ein Wahnsinn, da die Menschheit ja überhaupt geistige Gesetze nicht anerkennt. Aber es ist ein geistiges Gesetz, daß der Mensch erst reif wird, durch seine Erfindungsgabe für den Fortschritt der Menschheit zu wirken auf geistigem und namentlich auf technischem Gebiet, wenn er vierzig Jahre alt ist. So weit müssen wir rechnen mit den Entwicklungsgesetzen der Menschheit. Erst wenn sich die Menschheit dazu entschließen wird, nicht bloß nachzudenken: Wie richtet man diese oder jene Wirtschaftsämter ein? – sondern wenn sie sich entschließen wird, nachzudenken: Was muß unter den Menschen geistig-seelisch kultiviert werden? worauf muß gesehen werden? – dann ist ein Heil für die Menschheit zu erwarten.“ (Lit.:GA 192, S. 250)

  „Хората имат нужда от открития и изобретения – това е природен закон. Ако тези открития, и особено изобретения от техническо естество, са направени от хора, които още не са достигнали 40-годишната си възраст, то те действат в общия контекст на човечеството забавящо, даже притъпяващо, и преди всичко действат срещу моралния прогрес на човечеството. И най-хубавите открития да бъдат направени от млади хора: няма да служат за прогреса на хората. Ако човек влезе в четиридесетте си години и все още е запазил откривателския си дух за това, което трябва да се случва във физическия свят, тогава изобретението му ще има и морално съдържание, и ще действа в морален аспект в човешкия прогрес.

  Винаги когато се изразяваме по този начин, човеците го отчитат като проява на лудост, защото човечеството наистина не признава никакви духовни закони. Но има един духовен закон, че човек е узрял да действа чрез изобретателността си за напредъка на човечеството в духовната, а и в техническата област, чак когато е станал на четиридесет години. Трябва да се съобразяваме със законите за развитие на човечеството. Едва когато човечеството реши не само да разсъждава: Накъде да насочим този или онзи икономически отрасъл?, – ами когато реши и да помисли: Какво трябва да култивираме в човешката сфера на духовно-душевното? На какво трябва да обърнем внимание?, – чак тогава то може да очаква своето изцеление.”(ГА 192).

 2. Красимир  14.12.2016 г. | 19:29 ч.

  За всичко е помислено. Ако всеки е част от Neural Lace, край на престъпността и своеволията.

  И край на човешката свобода

 3. Гелето  14.12.2016 г. | 23:09 ч.

  Що направо не му се надупите и да ви оправя най-накрая този Мъск, то не беха поклони, то не беха плонжове.. 😀

 4. Gergana  15.12.2016 г. | 00:32 ч.

  Гелето, верно ли не виждаш, че теманетата и плонжовете са иронични?

 5. Гелето  15.12.2016 г. | 09:03 ч.

  Абе виждам ама и аз се базикам, прекалено много му се обръща внимание на този позьор…

 6. Becko  15.12.2016 г. | 13:20 ч.

  Мъж си имплантира чипове, превръща се в киборг – ,,Биохакерът Амал Графстра от Сиатъл си имплантира безжични чипове в ръцете, с които да отваря входната си врата, да пали автомобила и мотора си, да има достъп до компютъра си…“

  а добре дошли в бъдещето

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.