SpaceX, Марс и трети дълбок поклон пред Илон Мъск

Трета ода за големия визионер и бъдещето, което ни носи

Вижте още първа и втора част »

Геният на Илон не познава граници. Той лети в необятния Космос като народна песен, изпята от Валя Балканска. Но Илон изпраща и собственото ни въображение към небесния извор на необятния му гений и безмерното му величие.

С очите на фантазията си вече виждаме далечните планети по начин, неподозиран досега. А това ни носи и надежда за нови начала.

Марс! Червената планета, която може да се превърне във всичко, което Земята не е била и едва ли някога ще бъде. И то скоро, много скоро!

Вярвам на Илон. Сметките му винаги досега са излизали верни.

Значи… Най-напред изпращаме мисия до Марс, за да покажем, че това е възможно. И да затапим хейтърите и скептиците, да им видим натритите носове.

После започваме тераформинг и не след дълго безлюдната Червена планета става обитаема. Заселваме я и под водачеството на Илон я превръщаме в нова Земя…

…но безгрешна!

Божественият Илон не може да греши

Хората обаче мразят, когато един от тях стане безгрешен свръхчовек. Да, хората са свикнали да вървят по утъпкания път на собственото си унищожение. Мразят новото. Спъват всеки прогрес.

Руснаците мразят Илон. Искат да продават газ и петрол. Зависими са от това. Евтините електромобили „Тесла“ са като трън в петите им. Пък и руснаците няма да пътуват с Hyperloop от Москва чак до Владивосток само за час или два.

Завиждат! Много завиждат, че този гений не е руснак, а принадлежи на света.

Не може да има съмнение. Кремъл финансира цялата помия, изливана връз Илон Мъск. Кремъл помрачава светлите бъднини на Земята и Марс.

Някои американци не са по-различни. Но те го правят от глупост. Или за шоуто. Не са жертви на руската пропаганда, защото даже могат да я посрамят.

Гледайте, например,

последния сезон на South Park

Вероятно няма да повярвате на очите си! Също като мен.

Подигравките с Илон и компанията му SpaceX излязоха извън орбитата на благоприличието. И навлязоха в токсичната атмосфера на богохулството.

Да повторя, Илон е бог. Художниците на South Park са забравили да му сложат ореол.

Въодушевлението ни от Марс щяло да бъде само в началото. Авторите на South Park да говорят за себе си! На мен и всички вярващи в технологичния прогрес никога не могат да ни омръзнат разноцветните LED светлини на хай-тек машините.

Но след това, ако вярваме на South Park, сме щели да разберем, че новата ни марсианска цивилизация е поверена изключително на жените. Е и? Може пък да е за добро. Мъжете, които управляват Земята от векове, докъде ни докараха?

Докараха ни само желание да загърбим Земята. Концентрираха всичките ни блянове към ново начало на далечни планети.

А къде ще са мъжете?

Ако вярваме на South Park, едни щели да са в рудниците на Марс.

Какво лошо има в това? Заселването на Марс ще открие много повече работни места, отколкото са изгубените на Земята заради изобретенията на Илон.

Хейтърите реват, когато някой губи работата си. Реват и когато им намират нова работа. Не другаде, а на чисто новия Марс! Те знаят ли въобще какво искат?

Други от мъжете щели да бъдат използвани и за по-квалифицирана работа в марсианските колонии. Престижна работа, свързана с компютри. В същото време щели да бъдат „издоявани“ като крави, за да се събира семето им.

Какво лошо има и в това? Все пак човечеството ще трябва да се размножава. Човеците няма да падат от дърветата на Марс, така че мъжете трябва да си вършат и мъжката работа. Не е като да са станали съвсем излишни. Поне засега…

И само гений, какъвто е Илон, може да съчетава полезното с приятното за строящото се марсианско общество и неговото устойчиво бъдеще. Пък и тая простотия с „доенето“ на мъжете в амазонското царство е на South Park.

Да сте чули Илон да казва нещо в тоя дух? — Не! И да го каже, ще бъде криворазбран. Само гениите можем да разбираме други гении.

Иди се разправяй с фанатици

Ако се яви пречка за колонизацията на Марс, тя ще бъде само човешкото невежество.

Няма по-големи врагове на технологичния прогрес от религиозните водачи и блеещото им стадо. Не е за вярване, че вярват в измислени герои. А не вярват, когато божественият Илон им се явява в плът и кръв и им носи Ново Небе и Нова Земя.

Най-противни са ми „духовно-учените“. Тъпаците, сред които е издателят ми Иван Стаменов. Чуйте какви небивалици е наговорил в това видео:

Това, моля ви се, било „наука“!

Значи, според него на Марс не можело да се живее. Планетата била течна или желеподобна. Абсурд било там да кацне „Червеният дракон“ на SpaceX. Още по-невъзможни били марсианските бази. Илон, според него, ни пращал за зелен хайвер!

Същият тоя Стаменов и гуруто му Щайнер обаче си противоречат. Казват, че на Марс вече имало марсиански колонии. И техен водач бил самият Буда. Тия чуват ли се какви ги бръщолевят? И как сериозно го казват, сякаш си вярват…

Може и да си вярват. Но ние защо да им вярваме, че Илон е самозаблуден и вкарва всички нас в заблуда? Защо да вярваме, че се пилеят умствени и парични ресурси за Марс, вместо въображението ни да се насочи в полза на Земята?

Да не би Стаменов и Щайнер да са били на Марс? Друг път! А според мен Илон вече е ходил на Марс. Той не би ни уверявал, че тая планета става за обитаване, ако лично не се е уверил.

Имам теория, че самият Илон не е земен, но това е друга тема…

Но да не се отклоняваме от приказката си

Кой е по умен? Стаменов и Щайнер, за които почти никой не е чувал, или Илон, за когото говори целият свят? Питам сериозно!

Наистина ли ще позволим на такива откаченяци да сложат прът в колелата на технологичния и човешкия прогрес? Сериозно ли ще ги оставим да бълват лъжите си за Марс? Това даже не е забавно, защото и шоумените от South Park знаят, че Марс е бъдещето ни.

Ще се справим с религиозните и „научните“ фанатици. Илон вече има готово решение и за тях. Ще ги научим как да мислят…

И какво не трябва да мислят!

Как? — С хакване на плоските мозъци в тъпите им глави. Чрез Илоновата идея за Neural Lace. Със същия способ ще решим и проблема с терористите и другите хейтъри.

Илон ще се клонира във всички умове. И тогава геният му ще изпълни Земята, преди да се разпространи из цялата Вселена. Това е бъдещето!

Но за Neural Lace Brain Hack-инга в реквиема »

Хейл Сейтън! И поклон доземи пред Илон, неговия пророк.

Автор: Мейсън Леви

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

21 коментара за "SpaceX, Марс и трети дълбок поклон пред Илон Мъск"

 1. Никола  12.12.2016 г. | 23:50 ч.

  Роботи на Марс вече има – https://www.youtube.com/watch?v=E6t1kxX-EpI
  Така че съвсем вероятно е един ден да има и хора.

 2. Стопанина  13.12.2016 г. | 10:11 ч.

  На Марс? 😀

  Обърни внимание на сегмента от 0:32 до 0:38.

 3. Гелето  13.12.2016 г. | 10:25 ч.

  Странно е че в сайт като този, който се води в някаква степен уж духовен, постоянно възхвалявате и обожествявате някаква си личност, че чак и дълбоки поклони да сме правели… WTF? И изобщо как така решихте, че съществува планета Марс, това са абсолютни глупости и всеки, който има малко повече от 2 гънки в мозъка ги знае тези неща. Въпросните планети са научна фантастика и в действителност представляват нищо повече от близо разположени, нематериални светлини в небето. Купете си обикновен телескоп и сами ще се убедите, че е така. Как може да има толкова много хора, които не си правят труда да мислят, а приемат като чиста монета информацията, която им се подава само заради официалността на източника. Ние самите дори не се намираме на никаква планета, още по-малко пък рееща се със стотици хиляди километри в час в необятен вакумиран космос (незнайно как не можещ да изсмуче атмосферата и) и въртяща се с 1600 км/ч около оста си, това е мега простотията на проститиите. Има елементарни природни дадености, които говорят коренно различна истина, но явно индоктринираното съзнание е станало сляпо за тях. Т.е. виждате с очите си едно, а мозъкът на база програмирана в ядрото му информация ви казва друго… Има един инересен сериал, който наскоро завърши Westworld, там по същият начин човекоподобните роботи бяха програмирани да не виждат и възприемат неща, които са в разрез с представата им за реалността, явление известно още като Когнитивен дисонанс.

 4. Стопанина  13.12.2016 г. | 11:18 ч.

  Странно е че в сайт като този, който се води в някаква степен уж духовен, постоянно възхвалявате и обожествявате някаква си личност

  Единственото странно е, че можеш да пишеш, а не можеш да четеш.

  Купете си обикновен телескоп и сами ще се убедите

  Купи си необикновен телескоп или иди на гости на обсерватория – има такива и в България. Тогава може би ще се убедиш в нещо различно. Обикновеният телескоп не върши много по-добра работа от очила.

  още по-малко пък … въртяща се с 1600 км/ч около оста си

  Ясно. Значи не се върти Земята, а лампичките на небето се въртят около нея с 1600 км/ч. Само не разбрах кой включва и изключва лампичките, за да ни създава усещане за ден и нощ.

  Westworld, там по същият начин човекоподобните роботи бяха програмирани да не виждат и възприемат неща, които са в разрез с представата им за реалността

  И какво, сериалът свърши, а безработните роботи вече си търсят работа като коментатори по блоговете?

  явление известно още като Когнитивен дисонанс.

  А досега си живеех със заблудата, че когнитивният дисонанс e състояние, при което един човек поддържа две или повече взаимоизключващи се идеали, верски системи, ценности и прочие.

 5. Sprihav  13.12.2016 г. | 11:21 ч.

  Ще се справим с религиозните и „научните“ фанатици. Илон вече има готово решение и за тях. Ще ги научим как да мислят…

  И какво не трябва да мислят!

  Как? — С хакване на плоските мозъци в тъпите им глави.

  Явно имате една цел, но използвате различни методи.
  Защо не се замислите дали пък вашия мозък не е хакнат?
  Илон Мъск си работи, смея да кажа доста добре. Човечеството ще се приспособи. Колко хора допреди само 150- 200 години са работили на заплата и трудов договор?

  Гелето, толкова глупости на едно място не бях чел скоро. Поздравявам те обаче за примера с Westworld. Сериалът не е свършил, предстои втори сезон.

 6. Sprihav  13.12.2016 г. | 11:29 ч.

  А досега си живеех със заблудата, че когнитивният дисонанс e състояние, при което един човек поддържа две или повече взаимоизключващи се идеали, верски системи, ценности и прочие.

  Действително е заблуда. Когнитивният дисонанс е сблъсък на убеждения с факти. Например след като си убеден, че Марс е желеподобен, ти се предоставят факти, че Марс не съществува. Изпадаш в когнитивен дисонанс. При някои хора е за кратко, при други- за цял живот.

 7. Гелето  13.12.2016 г. | 11:34 ч.

  Виж сега, не искам да засягам мирогледа ти, живей си в заблуда на мен лично не ми пречиш, а и фактите по никакъв начин не биха се изменили от мнението на 1 или дори 1 милярд човека. Основнит проблем на хора като вас е, че приемат авторитета като истина, а не истината като авторитет… И не се хаби да ми опонираш, нямам аболютно никакво желание или намерение да влизам в спорове, просто изразих мнение, който иска да се замисли над него, а който не иска.. най-важното е да сме живи и здрави 😉

  п.п. Абсолютно безмислено е да се спори с човек, който смята че светлините в небето са на стотици трилярди километри, а не му прави впечатление, че на 100 км от неговата позиция звездната картина вече е позиционирана различно. Критичното съзнание, най-малкото би се запитало, как изобщо ги мерят тези разстояние и размери на небесните „тела“? 😀 Самата методика дори е безумна… Изобщо безумна е най-подходящия израз за цялата теория за големия взрив, възникването на живота от хауса и еволюцията до наши дни… Това е като да вярваш, че ако ураган вилнее няколко милярда години върху автоморга от там ще излети чисто нов Боинг 747.

 8. Стопанина  13.12.2016 г. | 11:36 ч.

  Явно имате една цел, но използвате различни методи.

  Естествено. Целта е да се правят крачки напред към безсмъртието. Обаче различните методи водят до различни резултати.

  Защо не се замислите дали пък вашия мозък не е хакнат?

  Защо не се замислиш, дали можем да се замислим, ако вече сме хакнати?

  Илон Мъск си работи, смея да кажа доста добре.

  Факт. С безопасни индивиди не се занимавам.

  Колко хора допреди само 150- 200 години са работили на заплата и трудов договор?

  Щото сега много хора не работят на заплата и трудов договор?!

  А трудовите договори преди 200 години дали не са били мираж?

 9. Sprihav  13.12.2016 г. | 11:44 ч.

  Естествено. Целта е да се правят крачки напред към безсмъртието. Обаче различните методи водят до различни резултати.

  Към какво точно безсмъртие се стремите? Душата така или иначе е безсмъртна. Физическото безсмъртие е безсмислено.

  Защо не се замислиш, дали можем да се замислим, ако вече сме хакнати?

  Ще можете, но само в предварително зададени рамки. Излизането извън тях ще доведе до вече коментирания когнитивен дисонанс.

 10. Стопанина  13.12.2016 г. | 11:44 ч.

  Когнитивният дисонанс е сблъсък на убеждения с факти.

  Определението, което дадох, е по учебник. Типични примери за мисли при когнитивен дисонанс са: „Воювам за мир“ и „Лишавам се от права (свободи), за да бъдем по-свободни“. Къде тук е сблъсъкът на убеждения и факти? Кои са убежденията и кои – фактите?

  Посочи източник на твоето определение. Защото в дебелите книжки пише, че резултатът от сблъсъкът на убеждения и факти се нарича невроза.

  Например след като си убеден, че Марс е желеподобен, ти се предоставят факти, че Марс не съществува. Изпадаш в когнитивен дисонанс. При някои хора е за кратко, при други- за цял живот.

  Твърдението, че Марс не съществува, не е факт.

  Не изпаднах в когнитивен дисонанс, а в неконтролируем смях.

 11. Стопанина  13.12.2016 г. | 11:53 ч.

  @ Гелето

  И не се хаби да ми опонираш

  Оки-доки, и без това вторият ти пост ме задължава да те игнорирам.

  @ Сприхав

  Към какво точно безсмъртие се стремите?

  Да си нов тук, да ти обяснявам. Ама да идваш от години в блога и да ми задаваш този въпрос… само мога да те насоча към архивите.

  Душата така или иначе е безсмъртна.

  А личността и съзнанието непрекъснати и безсмъртни ли са?

  Физическото безсмъртие е безсмислено.

  За онези с различните методи си е много смислено даже.

  Ще можете, но само в предварително зададени рамки.

  Ако рамките не позволяват да разберем, че сме хакнати, какво ще ни донесе замислянето? Нещо не си го осмислил добре. 🙂

 12. Sprihav  13.12.2016 г. | 12:04 ч.

  Определението, което дадох, е по учебник.

  Кой е този учебник?
  Примерът за Марс си го измислих с цел да опиша разбираемо естеството на когнитивния дисонанс. Сега ще опитам по- ясно:
  Някакъв човек е израстнал по времето на комунизма. Образованието му е вменило, че Русия е нашият най- добър приятел, и който е против Русия, е против България.
  В един момент в по- ново време се оказва, че руската държава прави всичко възможно да дестабилизира властта в България, корумпира институциите и изобщо предприема вредни за България действия. Когато изложиш такива факти пред дадения човек, той изпада в когнитивен дисонанс и не иска да ги приеме (или ги приема след сериозна вътрешна битка), защото противоречат на убежденията му. Независимо от това дали са достоверни.

 13. Sprihav  13.12.2016 г. | 12:10 ч.

  Ако рамките не позволяват да разберем, че сме хакнати, какво ще ни донесе замислянето? Нещо не си го осмислил добре.

  Ами нищо няма да ви донесе, нали именно това е целта на хакването. 🙂

 14. Стопанина  13.12.2016 г. | 12:19 ч.

  Кой е този учебник?

  „Основи на психологията“ – преводната, не българската на Узунов.

  Същото определение се дава и от Гугъл, ако въведеш cognitive dissonance. И в Wikipedia има доволно много препратки към трудове, според които:

  In psychology, cognitive dissonance is the mental stress or discomfort experienced by an individual who holds two or more contradictory beliefs, ideas, or values at the same time

  А новият ти пример отново не е за cognitive dissonance, а за denial (отрицание на факти).

  Оправи си терминологията, иначе говорим на различни езици.

 15. Sprihav  13.12.2016 г. | 12:37 ч.

  Предлагам да не спорим повече за когнитивния дисонанс. Ще ти споделя какво знам за него от краткият ми 5 годишен курс по психология:
  Теорията е предложена от Лиън Фестингър през 1957 г. Тя е изградена върху допускането, че човек е мотивиран да поддържа съгласуваност или косонанс между двойки релевантни когниции (всяко убеждение за себе си, поведението или средата). Ако X следва от Y, имаме косонанс, или съгласуваност, ако не- X следва от Y, имаме дисонанс.

 16. Стопанина  13.12.2016 г. | 12:50 ч.

  Ще ти споделя какво знам за него от краткият ми 5 годишен курс по психология:

  Споделеното е едно към едно с написаното в българската Уикипедия. То съвпада с моето определение, а не с това, което ти описваше по-горе.

  Оказва се, че 5-годишният курс по психология всъщност е 5-минутно търсене в интернет. Няма лошо и във второто, ама е по-добре да се прави ПРЕДИ започването на безсмислен спор, а не след това.

  Предлагам да не спорим повече за когнитивния дисонанс.

  След като влезе в косонанс с мен, дисонансът е излишен. Освен ако не държиш да доказваш, че не съм прав, въпреки че вече си разбрал, че съм прав. Това обаче би било дисонанс. Нещо като „бия гаджето си, защото го обичам“. 😀

 17. Sprihav  13.12.2016 г. | 12:58 ч.

  Не съм прибягвал до Уикипедия, но там определено има грешка. Теорията е изложена в книгата на Фенистър „A theory of Cognitive Dissonance“ , която е издадена през 1957 г., а не през 1956 в друга книга, както пише в Уикипедиа.

 18. Sprihav  13.12.2016 г. | 13:21 ч.

  То съвпада с моето определение, а не с това, което ти описваше по-горе.

  Не, не съвпада с твоето определение. Ако си мислиш, че да биеш гаджето си означава, че го обичаш, ще изпаднеш в когнитивен дисонанс когато тя те напусне или дойде полиция да те арестува.

 19. Стопанина  13.12.2016 г. | 13:25 ч.

  Ако проявиш своята сприхавост, тропнеш с крак и удариш по масата, ще бъдеш по-убедителен. :mrgreen:

 20. Sprihav  13.12.2016 г. | 13:30 ч.

  Сигурно е така, но сега съм на друга вълна. Човек се променя с годините, за съжаление. 🙂

 21. len  16.12.2016 г. | 10:49 ч.

  Страхотен си, Ванка! Блестяща сатира!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.