Покриха първото проучване, сравняващо ваксинирани и неваксинирани деца

Среди, свързани с Белия дом, искат човешкият мозък и душата да се управляват от изкуствен интелект

Излязоха резултатите от първото в света проучване, сравняващо здравето на ваксинирани и неваксинирани деца. То вече предизвика скандал. За мнозина — стотиците хиляди семейства, пострадали от ваксини — резултатите не са изненада. Но за мнозина други откритията може би ще са шокиращи. Вероятно по тази причина научното списание, което първоначално публикува данните, вече не дава достъп до проучването.

Резюмето на проучването беше публикувано онлайн от Frontiers in Public Health, след като е било получено на 2 ноември. В това проучване се съпоставя здравето на деца на възраст 6-12 години, обучавани от майките си в домашни условия. Почти 40% от децата никога не са били ваксинирани, така че контролната група е представителна и позволява добро сравнение с ваксинираните деца.

След ожесточени критики от публиката и част от научната общественост, които са били недоволни от резултатите, материалът беше свален. Защо? Вероятността от развиване на неврологични заболявания и аутизъм е била три пъти по-висока при ваксинираните.

Покриха първото проучване, сравняващо ваксинирани и неваксинирани деца

В резюмето изрично се казва:

„Общо 415 майки осигуриха данни за 666 деца, измежду които 261 (39%) бяха неваксинирани. В сравнение с неваксинираните, вероятността ваксинираните деца да бъдат диагностицирани с варицела и коклюш беше значително по-малка, но те значително по-често се диагностицират с пневмония, остър среден отит, алергии, невъзможност за съсредоточаване и неврологични заболявания от аутистичния спектър.“

По-нататък проучването заключава:

„В това проучване, основано на данни от майките, ваксинираните деца много по-често развиват алергии и неврологични заболявания, отколкото неваксинираните. Ваксинирането, а не преждевременното раждане, продължава да се свързва изключително с неврологични заболявания, наред с други здравословни проблеми. Но преждевременното раждане, съчетано с ваксиниране, се свързва с очевидното и право пропорционално зачестяване на такива заболявания. Необходими са по-нататъшни проучвания над по-големи, независими групи, за да разберем тези неочаквани открития и за да оптимизираме негативното влияние на ваксините върху здравето на децата.“

Първите отзиви бяха показателни. Читателските коментари включваха: „това проучване е лошо замислено, въпреки че резултатите са достоверни. Залага се на показания от майките, включително на предразсъдъците им“ и „Поредното несериозно проучване за ваксините в списание Frontiers. Учените, не публикувайте тук“. Научните блогове също набързо разпространиха статия, озаглавена „Антиваксъри раздухват лъжливо интернет „проучване“. Стана смехотворно, когато го свалиха“.

Когато проучването беше свалено, издателите бяха обвинени и задето не спазват правилния процес на изтегляне. Това не е първото списание, което сваля доклад за ваксините в разгара на обществени критики. През февруари Vaccine временно изтеглислед това го възстанови — едно проучване, свързващо ваксините за човешкия папиломен вирус с поведенчески проблеми сред мишките. Повторно публикуваното проучване вече беше с променено съдържание, а бързото му изтегляне и досега остава съмнително. Когато изданието беше запитано за причините, оттам отговориха само, че проучването е било предложено за рецензия, но не е било одобрено.

Изследователи, като Катрин Дж. Фромпович, едва ли намират проучването за „смехотворно“, както смятат някои блогове. Тя писа за поредния лекар, който е убеден, че ваксините действително са свързани с аутизма. Д-р Греъм Даунинг от Обединеното кралство е невро-мускулен експерт и консултант по функционална медицина. Той е отчел, че ваксинирането на бременни жени усложнява възпаленията в телата им и повишава риска от появата на възпалителни маркери в техните фетуси и бебета. Наблюденията му включват и фенотиповете — как генотипът и индивидуалните, възможни за проследяване характеристики на индивида се повлияват от външната среда.

Също така Даунинг е категоричен, че усложненото възпаление в клетките, причинено от ваксините, се отразява и на мозъка на плода, където цитокините освобождават глутамати. Засегнати при ваксинирането на бременни жени са префронталният кортекс на ембрионите и лимбичната им система, които се свързват с човешките емоции. С други думи, от ваксините страдат не само родените деца, но неврологичните и имунологичните им проблеми започват още от утробата.

Даунинг залага авторитета си и като твърди, че ваксините са свързани с целите на елита относно разгръщането на изкуствения интелект (ИИ). Фромпович пише:

„Д-р Даунинг казва, че целите за ИИ се разгръщат според 5-годишен и 15-годишен план. 15-годишният план е ИИ да управлява всичко, включително хората. Би трябвало да се вслушаме в коментарите му за този — с една дума: „ужас“! За да подкрепи възгледа си, докторът цитира един доклад на Белия дом: A Federal Vision for Future Computing: A Nanotechnology-inspired Grand Challenge.“

Ето какво се говори в този 15-страничен доклад:

„Да се създаде нов тип компютър, който активно интерпретира данни и се самоусъвършенства, като решава непознати проблеми, възползвайки се от наученото и работи с енергията на човешкия мозък.“

Казано просто, това е изкуствен мозък, който ще изземе функции на човешкия. Същите тези искат да дадат и нова изкуствена душа на хората.

Защо пропагандаторите на ваксините бързат да отричат или да се лигавят с едно проучване, основано на сведения от майките? Предубедени или не — трудно е да си затворим очите за 300-процентния ръст на аутизма и неврологичните проблеми. Но причините за тях са оставени на фантазията ви.

Автор: Кристина Сарич

Източник: The Waking Times

Превод: Иван Стаменов

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

18 коментара за "Покриха първото проучване, сравняващо ваксинирани и неваксинирани деца"

 1. Йордан  06.12.2016 г. | 13:56 ч.

  Мисля, че тази статия по погрешка е сложена в раздел медицина, вместо в раздел хумор.
  Предлагам следващия превод да бъде на друга свалена статия от сайт на същата група :
  „Предсказване дали човек е жив или умрял по снимката му“:
  „earlier this month, another Frontiers journal retracted a paper about predicting whether people are dead or alive by looking at their photographs.“ – от линка горе.
  Това е по повод достоверността на източника.

  По повод методиката: същия резултат ще получите, разпитвайки майките от бг-мама, но доколко това ще е научен резултат?

 2. Стопанина  06.12.2016 г. | 14:50 ч.

  По повод методиката: същия резултат ще получите, разпитвайки майките от бг-мама, но доколко това ще е научен резултат?

  Кое е по-важно? Резултатът да е „научен“ или да е верен?

  За мен е много по-научно да се прави допитване до майките на децата, отколкото до лекарите и търговците на ваксини, хонорувани от фармацевтичните картели. Безпристрастността в първия случай ще бъде по-висока от втория случай.

  „earlier this month, another Frontiers journal retracted a paper about predicting whether people are dead or alive by looking at their photographs.“ – от линка горе.
  Това е по повод достоверността на източника.

  Ако това е за раздела „Хумор“, значи, за там са и прогнозите на СЗО отпреди няколко години, че без ваксинация срещу свински грип ще измре 1/7 от населението на Земята. Е, хората масово не се ваксинираха и не измряха, колкото и достоверен да беше източникът. Но тези, които се ваксинираха, сега водят съвместни дела срещу картелите и политическите им ортаци, които докараха бум в случаите на нарколепсия – междувременно доказан и неоспорван ефект от ваксината.

  Няма по-смешно твърдение от това, че ваксините имат нещо общо с медицина и имунология. Благодаря, че обогати раздела и с нещо забавно. Разделът не се казва „Медицина“, а „Здраве и лечение“, защото това, което наричаш „медицина“, няма нищо общо със „здравето и лечението“. 😉

 3. Светльо  06.12.2016 г. | 15:34 ч.

  Няма да питате потърпевшите, ще питате авторитетите, като Мангъров например…или Мира Кожухарова, в краен случай може и Москов, те са хората разбирачи от ваксини. Очевидно!

 4. Йордан  06.12.2016 г. | 17:37 ч.

  Няма как резултата да е верен, ако не е подходено научно (освен случайно).
  За да се прецени влиянието на два фактора, трябва всички останали да се изключат, което при допитване просто няма как да стане.
  А най-пристрастния към своето дете е майка му.

 5. Светльо  06.12.2016 г. | 17:52 ч.

  За вярно или невярно може да се счете наблюдение на заболеваемост над деца които са ваксинирани и такива които не са? В наблюдението се отчита незаболеваемост или много малка такава с бързо протичащи симптоми, както и оздравявне от ОРЗ без ортодоксална медицина. За сметка на това, ваксинирани деца биват тъпкани яко с антибиотици и се разболяват задължително всяка година от ОРЗ – остра симптоматика, дълъг оздравителен период, както и честа повтаряемост на заболяванията.

  Наблюденията са на родител, не специалист, не медик, но родител.

  Не е научно наблюдението, но може ли да се счете за вярно според Вас Йордане?

 6. весо  06.12.2016 г. | 19:09 ч.

  „А най-пристрастния към
  своето дете е майка му“

  Естественно че майката е най-пристрастна нали тя иска най много от всички да е здраво детето и – за разлика от продавачите и разпространителите на ваксини, за това и мнението и наблюдението на майката е най меродавно! Пък докторите (повечето щот има и светнати и между тях) къде умишлено къде от заблуждение тъпчат децата с отрови и после родителите били виновни?

 7. House M.D.  06.12.2016 г. | 19:44 ч.

  Бройката на децата /666/ е много интересна.

 8. Ана  06.12.2016 г. | 19:56 ч.

  Искат да ни накарат да не ваксинираме децата си, за да се предизвика епидемия, това е геноцид!

 9. House M.D.  06.12.2016 г. | 20:19 ч.

  Ана, не бъркайте имунизацията с ваксинацията. При имунизацията в тялото се вкарват умъртвени или отслабени вируси /при вторите има риск от смърт/ с идеята тялото да произведе антитела, които липсват в него. При ваксинацията в тялото се вкарват токсични елементи, които унищожават организма.

 10. Светльо  06.12.2016 г. | 20:43 ч.

  Точно обратното. Чрез масови ваксинации ще се докарат масови епидемии.

  Ето и данни по въпроса:

  http://www.vaksinite.com/zashto-kolektivniat-imunitet-chrez-vaksini-e-nepostizhima-utopia/

 11. Светльо  06.12.2016 г. | 20:45 ч.

  Един от обществените проблеми с ваксините, които не сигуряват доживотен имунитет е това, че се създават цели поколения възрастни хора, които нямат имунитет към патоген, който е временно елиминиран от циркулация в дадена популация. След дълъг период на липса на дадено заболяване, появата на инфекция с този патоген може да доведе до много по-големи епидемии, отколкото предвиждат стандартните модели (Heffernan and Keeling, 2009). Това означава, че временният ефект от масовите ваксинации (ако въобще има такъв) може да доведе до заличаване на дълготрайния естествен колективен имунитет и да изправи обществото пред опасност от още по-големи епидемии.

  7. Ваксинацията с неефикасна ваксина може да има редица неочаквани и нежелани последици – да повиши нивото на разпространение на патогените и евентуално да увеличи вирулентността им (Gandon & Day, 2008; van Boven et al., 2005). В действителност, мутирали патогени, които са в състояние да избегнат предизвикания от ваксинация или инфекция имунитет, са селективно облагодетелствани и може да се очаква, че патогенните популации ще се развиват и станат полиморфни (Mooi et al., 1998; van Boven et al., 2005).

 12. Йордан  07.12.2016 г. | 13:37 ч.

  Доколко пък е „първото“ изследване:

  https://thoughtscapism.com/2015/04/10/myth-no-studies-compare-the-health-of-unvaccinated-and-vaccinated-people/

  А това за масовите епидемии чрез масови ваксинации направо те кара да повярваш в теорията на Cixin Liu, че анти-ваксърите работят в полза на извънземните 🙂

 13. Стопанина  07.12.2016 г. | 14:00 ч.

  Сиксин Лю е прав, можеш да му се довериш без задръжки.

  Аз съм антиваксър и никога не съм крил, че работя за извънземните. Защото ваксините работят за мръсните, егоистични цели на някои земни.

  Извънземните са ни обещали, че ако се опазим от ваксините и другите материалистични средства, които ни приковават към Земята, един ден ще обитаваме Космоса в свобода и блаженство, както самите тях.

  Войната ще е безмилостно жестока. Извънземните ще победим. Амин!

 14. Ivan  08.12.2016 г. | 01:02 ч.

  Всеки който иронизира, умаловажава или умишлено манипулира по въпроса за вредата от ваксините е демон . Увреждането на здрави деца с ваксини съдържащи вещества за масово поразяване като живак и др. е демонично престъпление.

 15. Savana Blue  11.12.2016 г. | 23:10 ч.

  В духа на статията публикувана по горе от Стопанина прилагам едно изложение на д-р Пламен Пасков в youtube. То е на руски но се разбира добре. За един месец вече има над 52 000 хиляди гледания.

  Пламен Пасков: Кто делает грипп? Время на производство вакцины против гриппа исчисляется несколькими месяцами, однако лекарство появляется сразу при возникновении эпидемии.

 16. Стопанина  11.12.2016 г. | 23:51 ч.

  д-р Пламен Пасков в youtube. То е на руски

  Да, то е достоен син на Матушка Русь.

 17. Светльо  13.12.2016 г. | 08:50 ч.

  „Мила моя мамо,
  сладка и добричка,
  хайде да играем
  с лошото на жмичка!

  Ти недей ме дава
  да ме ваксинират
  щото лошо става –
  някои умират…

  Цели нощи, зная
  в интернет си бдяла
  докато накрая
  си се объркала…

  Новите дечица
  с фини са вибрации
  хич не им приличат
  тези ваксинации!

  Мила моя мамо,
  ако питаш мене
  от теб искам само
  здрави да растеме…“

  Д-р Петър Найденов

 18. Alexandra Kostova  28.12.2016 г. | 14:52 ч.

  Според мен не е коректно вярно да се разчита на майка, когато става въпрос за научно изследване. За съжаление този факт подкопава достоверността на източника.
  Въпреки това съм сигурна, че резултатите са достоверни!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.