Защо Александър Андреев от „Дойче Веле“ не поведе колоната към затвора?

Крайно време е да се запитаме, кой финансира риториката на „антибългарската секция“ на тази медия

Отново ще ви обърна внимание на Александър Андреев от антибългарската секция на „Дойче Веле“. Сега ще бъда натурален в писмено слово и ще вдигна шум дотолкова, доколкото го позволява публиката на „От Извора“.

По начало не е добре да се обръща внимание на лекета (да разнообразим епитетите), защото досегът с тях винаги опетнява и нас, но това не ни пречи, особено ако имаме повод, да си задаваме въпросите, които упорито остават без отговор, нали? А въпросите, които ще си задаваме, са поощрени от следното изказване на другаря Андреев:

„Да, навсякъде по света има тъпи, прости и агресивни хора. И навсякъде по света те са особено гръмогласни. Но не навсякъде по света ги търпят и толерират така, както в България. Тъкмо това каза и Върховният комисар на ООН.

В България тези тъпи, прости и агресивни хора бълват грозната си реч – не само в интернет-форумите, но дори по телевизията – и никой не ги закача, никой не ги вкарва в затвора заради език на омразата, расизъм и призиви към насилие. И не само това. Част от медиите, от журналистите, дори част от политиците също мислят така и – къде тихомълком, къде на висок глас – подкрепят расистите и ксенофобите. При това с един толкова естествен патос на възмущение, сякаш през последните години бежанците и мигрантите вилнеят с ятагани из България, сякаш са посекли половината мъжко население и изнасилии половината женско.

Тази атмосфера е истинско безобразие. И е крайно време политиците и медиите, а най-вече цялото гражданско общество да прочистят въздуха в България. Изгонете расистите от интернет-форумите! Не ги допускайте в нито едно телевизионно студио! Прочетете закона и го прилагайте към тези хора!“ (Източник DW)

Защо Александър Андреев от „Дойче Веле“ не поведе колоната към затвора?

Въпросите ми са:

1. Правилно ли разбираме, че статията, озаглавена „Сякаш бежанците са изнасилили половината жени в България“, е писана с дълбоката мисъл, че един българин трябва да защитава майка си, жена си и щерките си от „бежанците“, чак когато са изнасилени? Или пък трябва да се разбира, че наистина по-напред трябва да бъдат изнасилени няколко милиона българки, преди да се мисли „как, защо и заради такива като Андреев и Меркел ли се стигна дотук“ и „можеше ли да се опазим по-рано, преди да се е случило нещастието, като, да речем, не си слагаме таралеж в гащите“? Андреев е твърде слаб журналист, за да ни даде недвусмислен отговор в цялата статия под това заглавие?

2. След като знаем, че „бежанците“ изнасилват шведки и германки, без да броим другите им зулуми, изпълващи хрониките на някои медии (но не и „Дойче Веле“), ние ли сме „тъпите, простите и агресивните“, които казваме ясно: Не щем това да става и у нас? И кой в случая е тъпият, простият и агресивният? Този, който се пази от тъпи, прости и агресивни хора, каквито са „бежанците“, или оня гений от „Дойче Веле“, който държи да се обгражда с тъпи, прости и агресивни „бежанци“? А това, че не става за журналист, нима не се засвидетелства и от обстоятелството, че не е пояснил разликата между „тъпи“ и „прости“ (ако смята, че има такава) или че не е имал нужния интелектуален капацитет, за да намери заместител на единия синоним, който да го спаси от тавтологията?

3. Понеже Андреев смята, че тъпите, простите и агресивните трябва да влизат в затвора, преди да пращаме българи в затвора, нека се запитаме — колко от „бежанците“ са тъпи и агресивни? И защо тези, които евентуално биха се показали такива при по-щателно проучване и профилиране, каквото сега не се прави, не са в затвора? Ако ще пращаме хора в пандиза, защото са тъпи и агресивни, да не се окаже, че Андреев трябва да поведе колоната, защото хем е тъп и нефелен журналист, хем не за първи, не за втори и не за трети път е агресивен към цял народ?

4. Това, че Андреев е тъп, нима не се доказва от това, че смята политиците и медиите с тяхната „реч на омразата“ за затвора, а в същото време иска същите тези политици и медии да „прочистят въздуха в обществото“? Има ли логика в това? Българското общество ли не е наред или по-скоро Андреев не е наред, както личи от абсолютно всички читателски коментари към пропагандния му пасквил? Не е ли време „българската секция“ на тази медия, управлявана и редактирана от същия този мерзавец, отново да заключи коментарите към статиите си, както беше направила за доста дълъг период, за да може необезпокоявано да поддържа илюзията си и самомнителните си претенции, че отразява някакви български, а не българофобски мнения?

5. Ако разгледаме сайта на антибългарската секция на „Дойче Веле“, ще видим ли реклами? И ако не виждаме реклами, дали не е редно да се запитаме — кой плаща заплатите на тия прости и агресивни журналисти, както и тока за компютрите, на които ежедневно пишат българофобските си материали? И ако поразгледаме още малко сайта, слепи ли сме да не забележим, че медийни партньори на антибългарската „Дойче Веле“ са други онлайн пропагандни сайтове, издържащи се основно от грантове? Ако знаем кой налива пари, да речем, в „Капитал“ и „Медиапул“, основателно ли е да преподположим, че същите „филантропи“ дърпат конците и на „Дойче Веле“?

От затвора викат за затвора?

Молим за снизходителност към Андреев. Той вече е в затвора на собствения си умствен и морален дефицит. Освен това вече живее в затвора, в който се е превърнала Германия, откакто се напълни с мургави индивиди, които само дебнат „да изпуснеш сапуна“ в собствения си дом, за да те опънат.

Нормално е Андреев да завижда на свободата, на която се радват българите. И като че ли му се иска да превърне и родината ни в огромен затвор. Но ще има да почака. По-скоро на безплодния антибългарски клон на „Дойче Веле“ скоро ще му дръпнат шалтера. Без продаваема реклама, без постоянни читатели и без плодотворна пропаганда такива, като Андреев и отборът му ялови кречетала, са обречени да се доразложат на бунището на историята.

Бройте го за пророчество.

Иван Стаменов
12.8.2016 г.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

11 коментара за "Защо Александър Андреев от „Дойче Веле“ не поведе колоната към затвора?"

 1. Ангела  13.08.2016 г. | 07:08 ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=Ag7fJwCFh_Q

  И на български и на английски да го пееш, все си е така 🙂
  Брой го за пророчество…
  Амин!

  🙂

 2. Веселин  13.08.2016 г. | 11:15 ч.

  Винаги съм мислил, че не е стока и е нефелен като човек, за „вестникарин ли … “ Вазов го е казал от ясно по-ясно, но и никога изчадието не ме е опровргалo. Така и ще се яви пред Св. Петър!

 3. Антиантихрист  13.08.2016 г. | 12:54 ч.

  https://youtu.be/qCwaefEx3-I

  Обяснение кой контролира медиите в Германия, защо и как. И за някои други работи също. 😉

 4. Иванка Цветелинкова  13.08.2016 г. | 13:11 ч.

  Пред св. Петър като му дойде времето!

  Пророчеството е за Иван Стаменов, който пише и говори тука. Все си е вярно през годините, каквото казваш. В търсенето на Истината стават и грешки в моите приказки, но се надявам да се науча и аз някой ден. Дано да имам още поне малко време 🙂
  А и щом го казваш за DW се надявам да се изпълни пророчеството, защото отдавна не съм им читател, поради горе изброените причини 🙂

  Бе, нещо взе да ми става интересно наоколо, не е лошо, не е никак лошо in Inner Space-овете 🙂

 5. len  13.08.2016 г. | 13:32 ч.

  Браво, Ванка! Ама само Андреев да е…И нашенски грантаджии има такива много…

 6. Никола Чухлев  14.08.2016 г. | 00:24 ч.

  Иване станал си жертва на руската пропаганда.
  Аз изцяло подкрепям позицията на Александър Андреев – така, както е цитирана тук.
  Езикът на омразата наистина трябва да се наказва както е в чужбина, защото води до още агресия и безправие!
  За жалост България е все още фашистка страна, както беше по времето на социализма и няма как мнозинството да знае до къде са стигнали западните демокрации в разбирането си за човешко право!
  Мнозинството дори не се запитва защо в България има толкова много престъпност от всякакъв род. Дори не му хрумва, че преувеличените и измислени проблеми с бежанците са само за отвличане на вниманието от реалните проблеми.
  Междувременно да сте прочели че престъпността в Германия намалява? Няма и да чуете, защото това не е изгодно на властта.

  Когато някой казва Про-българско или антибългарско е добре да се уточни.
  За коя България става въпрос?
  Защото има 2 Българии!
  Едната прогресивна – онази, която искаха да изградят Орфей, богомилите и езотеричните християни и другата, която и до сега управлява – България на църквите на мутрите, на „българофилите“ на русофилите и на всикчи „добри хора“ с чеверметата, курбаните, шапкарите, Динковците, тиквите, на 30 00 руски фирми не плащащи данъци, на най-скъпият бензин преди акзица в ЕС, на подменената история, на предавания като „Новото познание“, което е платено от същата тази мафия да промива народа. С една дума на лъжата.
  И така има 2 Българии – едната на истината и другата е на лъжата.
  И този г-н Андреев именно е имал предвид тази Бъглария на лъжата. И няма нищо лошо в това че казва истината! Напротив – то е похвално.

  Други много важни неща!
  1 – Позицията срещу бежанците е едно нещо, такива позиции има много и в Европа. Въпросът е за Езика на Омразата! Това са ДВЕ Различни НЕЩА! Случаят е именно срещу езика на Омразата, което се Приема за Престъпление в Европа а не срещу позиции за или против бежанците!
  Несхващането на тази разлика говори за сериозно невежество.

  2 – Това, че някой има по-висока цивилизационна култура от теб, която не разбираш, не ти дава основание да го обвиниш че е тъп. Дали някой е тъп или не е, се разбира по нивото на Организация на обществото чиито културни норми изповядва. Ако някой смята че германското общество е по-зле отганизирано от българското значи има основание да смята че са по-тъпи от нас. Но ако се огледа, ще трябва да замълчи и Сериозно да се Замисли!

  3 – Добре е да се прави разлика между Бежанци и Нелегални емигранти! А така също и между Легални и нелегални емигранти. Наистина и сред всички групи има агресивни и фанатизирани индивиди, но те са изключително малко на фона на хилядите изстрадали хора!

  4 – Оказа се че огромна част от престъпленията в ЕС преписвани на бежанците са извършени от емигранти а не от Бежанци или представящи се за такива. Защо? Една от причините е, че когато се лъже няма как да се намери добро решение на проблема.

  5 – Не бежанците са проблем а самата организация на ЕС и на България! Емиграция винаги е имало и ще има още време! Много българи също са емигранти – прогоени от Другите българи – комформисите и именно онези, с езика на омразата!
  Беззаконието обаче не е решение на този проблем! А В България е пълно с хора, които подкрепят именно такива действия! Закона е онова, което регулира отношенията в обществото. И когато си срещу закона все едно подкрепяш светофарите да светят както им падне. А това неминуемо ще доведе до катастрова, каквито изобилстват още от гоненията срещу Богомилите!

  Това говори за едно наистина изключително болно общесто, което продължава да деградира. За щастие и намалява!
  Някой ще каже че това е българофобска позиция. Да, за лошата България това е българофобска позиция.
  Но за да възкръсне България трябва първо да умре. Таза – лошата България трябва да умре. Няма друго решение.
  Който я защитава е просто лош човек, независимо дали го осъзнава или не. Повечето хора несъзнателно подкрепят злото.

 7. Елисавета Багряна  14.08.2016 г. | 09:58 ч.

  Моля те, Иване, отговори Весело тука на човека с дългото изложение, но яката, както ти си можеш само.
  Имам нужда да се посмея малко повечко тая сутрин, че се изморих и се изтощих сериозно.
  Може би ще трябва да спя преди да продължим…

  Благодаря ти, камък ми падна от сърцето, но знам че е за добро!
  Мрадя ги тия виртуални игрички, пфуууу, мръсна работа и канализацията с канализацията проста.
  Ша са гръмнааа, добре че не се гръмнах преди три години 🙂 🙂 🙂

  Ели

 8. Петьо  14.08.2016 г. | 11:54 ч.

  Уважаеми, Николай,

  Докъде са стигнали западните общества в разбиранията си за човешко право може да видим от тук, например: https://www.amsterdamgaypride.nl/canal_parade/
  Доста показателен е преводът на български – канална гордост…, пък ако „к“-то изпадне в някой от каналите, какво ще стане…

  Иначе на мен лично статията ми дойде малко по-остра, в смисъл, че забелязвам доста нападки към личността на Андреев, докато по-важни са позициите, които той изразява. Атакувайки личността му, статия малко се отличава от писанията на самия Андреев. По-силна е в оборването на неговите твърдения.

  На мен това, което не ми харесва в неговите писания е, че са твърде обобщаващи и едностранчиви – много често така се представя България и българите именно в страни като Германия и Холандия – казвам го от личен опит и наблюдения. И дори и да се съдържа истина в представените данни, то това не е цялата истина и всъщност е заблуждаващо.

  По твоите коментар и точки:

  За двете Българии – Откъде един германец ще знае за 2-те Българии? Та то и много от българите не ги знаят. Представя му се само едната и той трябва да я приеме с всички последствия от това. Освен, ако няма предварително досег с представители на другата и е могъл вече да си изгради собствено мнение, за да прецени доколко писанията на Андреев отговарят на истината. А те на пръв поглед за обикновения българин може да се сторят и правилни, но така ли е?

  1. Кои „бежанци“? Понятията са много смесени, има гастарбайтери, емигранти от по-рано, някакви по-нови бежанци и множество мигранти.

  2. И по-високата цивилизационна култура подразбира едностранчивото представяне на едни факти, важащи за една част от обществото (па макар и от самия автор описана като да е по-малката, но по-гръмогласната) и прехвърлящи ги върху останалата? Ако лицемерието е част от организацията на едно уж пó развито общество – благодаря за такова общество. Не е това, което можем и имаме да научим от организацията на едно такова общество, която също твърде много се идеализира.

  3. Снимките от мигрантските вълни досега говорят точно обратното за „хилядите“ измъчени на фона на „малкото“ фанатизирани. Или и тук прибягваме до логиката на Андреев, че “ навсякъде по света те са особено гръмогласни.“ Само че, протично на неговите твърдения, явно точно в Германия „ги търпят и толерират“ при това не „така, както в България“.

  4. Виждаш ли противоречието с предната точка? Кой, как, защо, определя кой е емигрант, бежанец и прочие? Нещата са изначално объркани – вместо да се подобрят условията на хората в техните собствени страни им се подклаждат всякакви войни и конфликти, които ги карат да бягат от там и/или създават условия за фанатизиране. Работата е във внасянето на хиляди и милиони хора с коренно различен мироглед и обичаи в странни със съвършено различни порядки. Conflict is what I predict.

  5. Едно е едни българи да отидат при други българи или при други уж малко по-цивилизовани общества, съвсем друго е хора на много по-различно равнище на разбирания да бъдат пратени при съвсем други условия.

  Аз не знам в Германия престъпността да намалява, но знам, че по-високата цивилизационна култура, Германия, е третия най-голям износител на оръжие в света. Такава цивилизация не ми трябва. Добре, че сме на по-ниско ниво. Събитията покрай оръжейните складове и фабрики в България през последните години ясно показаха, че не трябва да се занимаваме с това. Е, тези уроци има още да се учат и от нас, а колко повече от германци, руснаци, американци, французи и англичани!

 9. Gergana  16.08.2016 г. | 20:45 ч.

  Ами какво да кажа? Хайде от личен опит. Цяла Европа се обогати с една армия от млади арогантни, и…ски, к…ета, които чакат команда, за да започнат терор, всичко това, докато изпонакупените нищожества политици и журналисти (за колко сребърника се спазарихте със Сорос?) каканижат шамански заклинания, че всичко е сигурно, даже повече от преди, и същевременно обругават подготвения за клане овен и му се подиграват, че не вървял доброволно и толерантно към ножа. Но той, ножът, не е истински, пожарите винаги са били толкова, белите мъже винаги са се възползвали от жените по същия начин, ако не и по-лошо, 25-годишните са новите 15-годишни, всичко е социална конструкция и илюзия, дъра дъра дъра…
  Фактът е налице, имаме си проблем, Хюстън.
  Това е.

 10. House M.D.  18.08.2016 г. | 23:43 ч.

  Тази вечер в ьтв пуснаха репортаж, според който сирийците в България /вкл. бежанци от войната/ не се сблъскват с каквото и да е негативно отношение.

  По темата – травеститът Сашко не заслужава дори да бъде споменаван.
  *травестит – биологичен индивид, създаден от Бога с външен вид на мъж, но Бог /вероятно от разсеяност/ е пропуснал да му даде мъжественост.

 11. Мислещ  07.09.2016 г. | 00:00 ч.

  Царят на машинацията или как един „българин“ от „Дойче веле“ подмени истината за няколкостотин евро!

  Разпадът на журналистическия морал вече си има име. Александър Андреев от доскоро авторитетното издание „Дойче веле“ сглоби коварен пасквил и го запрати в лицата на ожаднелите за сеири читатели.Подобно на долнопробен монтажист в треторазрядна кабеларка, Андреев взе парчета от статията на колегата си Михаел Мартенс и ги залепи в статия, която злепоставя
  родината ни.

  Вижте кои са жълто-кафявите медии, които тиражираха машинацията на „българина“ Андреев от „Дойче веле“! Ще се извинят ли Прокопиев и Андреев?
  Грантаджиите се надпреварваха да препечатват пасквила срещу България

  „Капитал“, „Дневник“, „Медиапул“, „Клуб З“ и „Оф нюз“. Това са медиите, които не се посвениха да орезилят България, препечатвайки машинацията на „българина“ Александрър Андреев от „Дойче веле“.Фалшификатът, който бе сглобен от отделни изречения в авторския коментар на журналиста Михаел Мартенс, обиколи за секунди изданията на скандалния бизнесмен Иво Прокопиев, Стоянка Георгиева и Огнян Донев и бе представен като разтърсващ анализ.

  Този никаквец, най-после изплува. Питам се, що за медии са тези изброените, които го тиражират?

  А … най-вече, са ми чудни хората, които се доверяват на тези медии и ги считат за достоверни, още повече, ако тези хора са интересуващи се от Духовната наука!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.