Ти си се пробудил, но как да пробудиш и други?

Работещите способи за разпространение на истината

„Животът ни губи смисъл в деня, когато почнем да мълчим по важни въпроси.“ — Мартин Лутер Кинг-мл.

Значи, вече виждаш „голямата картина“. Пробудил си се и осъзнаваш, че планетата е превзета от малка група овластени психопати. Знаеш, че те подготвят геноцид и прокарват Нов световен ред. Искаш да направиш нещо, за да им противодействаш. Започваш да ги изобличаваш, за да пробудиш и други хора, като оповестяваш какво в действителност се случва по света…

Помни, колкото повече са пробудените индивиди по целия свят, толкова по-бързо ние, като раса, ще достигнем критичната маса от осъзнати индивиди, необходими за предотвратяване на триумфа на мрака и пълното унищожение, както и за обрат в трансформацията на планетата. Промяната в масовото съзнание за това трябва да се постигне, при това спешно, тъй като е въпрос на живот и смърт.

Всъщност разпространението на истината сред непробудените понякога може да е доста трудна задача. Как точно да се извършва, струва ми се, е тема, с която алтернативните медии и общества не се занимават достатъчно. С течение на годините обаче научих няколко действащи способа, заобикалящи редица капани. Преди всичко помни, че си важен за промяната — това, че си незначителен, е заблуда.

Ти си се пробудил, но как да пробудиш и други?

Ето някои от ефективните начини да разпространяваш истината, които са важни в приноса ти за масово пробуждане и световна промяна:

Започни с простото

Споделяй откритията си с постепенно нарастваща сложност. Не затормозявай публиката. Така хората по-лесно ще схванат аргументацията и ще са по-склонни да приемат онова, което имаш да им казваш.

Разпознавай отрицателите

Колкото и да си аргументиран, информиран и добър в общуването, ще се сблъскаш с човешката идиосинкразия. Има хора, които просто не те разбират и е съмнително, че някога ще те разберат. Тези хора ще отричат думите ти, без поне веднъж да проверят аргументите ти. Колкото по-рано се научиш да разграничаваш тези отрицатели, ограничени от собствения си самоналожен тесен мироглед, толкова по-скоро ще намериш онези, които са с отворени умове и склонни да приемат новото.

Съобразявай се със събеседника

Ако искаш да постигнеш успех, опитай да „претеглиш човека“ насреща. Това означава — разбери дали е готов да те изслуша или прецени докъде е стигнал в неговото пробуждане (ако вече е започнало). След това можеш да му говориш на съответното ниво, от което той ще добие по-нататъшно разбиране.

Избери твоята тема

Много хора са започнали пробуждането заради определена тема. Например, моето пробуждане започна с темата за здравето. Ако се разговориш с някой, който някак чувства, че нещата не са нормални в дадена област, в такъв случай именно с разкрития в тази област може да го пробудиш. Имаш ли особен интерес към дадена тема, който би могъл да споделиш?

Давай личен пример

Както казва онази поговорка — бъди промяната, която искаш да видиш в света. Думите ти трябва да отговарят на делата. Например, ако проповядваш за здраве, показвай, че живееш здравословно. Бъди истинен.
„Много хора, особено невежите, искат да те накажат, защото казваш истината, защото си прав, защото си себе си. Никога не се извинявай, задето си прав или защото си изпреварил времето си. Ако си прав и го знаеш, говори смело. Дори да си сам, истината си остава истина.“ — Ганди

Показвай смелост с любов!

Може да имаш ценни неща за казване. Но ако звучиш ядосан или обиден, тогава слушателят или слушателите може да не чуят думите ти, независимо как си ги аргументирал. Те ще чуят само гнева или обидата ти. Така че, казано просто, бъди смел, когато е необходимо, но опитвай да говориш с любов.

Без скрити мотиви

Ето как виждам нещата. Нямам скрити мотиви: не се опитвам да променя света. Не мога да променя и един човек, даже да си го поставя за цел. Човек не променя другите хора. Всичко, което можем да направим, е да дадем условия за някого. От самия човек насреща зависи дали ще се възползва от тези условия, за да промени себе си.

Въпросите са отговори

Един от способите за разпространение на истината е да поощриш интереса и вниманието чрез въпроси. Като задаваш въпроси, не само подтикваш публиката да прави собствени проучвания, но си спестяваш и конфронтации. Вместо да влизаш в директни пререкания с установено мнение, по-добре сблъскай човека с отворен въпрос. По този начин въпросите заобиколно служат като отговори.

Говори неща, които разбираш!

Бъди подготвен и давай информирани отговори, когато ги поискат! Добре осведоменият отговор поражда увереност и смелост.

Споделяй в писмен вид…

Съществуват много безплатни или евтини, лесни за поддържане сайтове и блогове, които можеш да използваш за разпространение на словото си. Има и много вече създадени сайтове, поддържани от други хора, на които можеш да изпратиш статия, за да се чуе гласът ти. А защо не си направиш имейл група или профил в социална мрежа? Би могъл да разпратиш и слайдшоу на роднини и приятели. Можеш ли да се сетиш и за други начини?

Това бяха само някои от множеството способи и предложения, насочващи как да пробуждаме другите. Надявам се, че съм ви окуражил и вдъхновил!

Автор: Пол А. Филипс

Превод: Иван Стаменов

Източник: Activist Post

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

14 коментара за "Ти си се пробудил, но как да пробудиш и други?"

 1. universum  19.08.2016 г. | 22:52 ч.

  Много хубави насоки. Благодаря!
  Това, което мисля, че липсва, е доктрина.
  Ясни и сигурни разкрития плюс по-важното как виждаме организацията на живота, икономиката, здравето и науката за здравето.
  Въпроси, които са ми трудни, предполагам и на повечето от нас.

 2. Петьо  20.08.2016 г. | 00:38 ч.

  universum, а защо смяташ че е необходима поредната доктрина? Не са ли достатъчно индоктринирани хората и сега?

  Мисля, че ако хората се обърнат към двете основания – „Обичай Бога“ и „Обичай ближния си“ няма да има нужда от доктрини и ще бъде много по-лесно да се организират нещата. Като заобичат Бога и ближните си, хората много по-добре ще разберат човешката същност и нейното устройство.

  Поитересувай се и от Троичния Социален Организъм. Ето тук са серията от публикации на тази тема в сайта:

  http://www.otizvora.com/tag/tso

 3. Savana Blue  20.08.2016 г. | 18:42 ч.

  „Ти си се пробудил, но как да пробудиш и други?“

  Пробужда само Господ и това е принцип. Когато човек е готов, Господ ще намери начин да му се изяви. Няма изключения!

 4. Стопанина  22.08.2016 г. | 15:08 ч.

  Пробужда само Господ и това е принцип. Когато човек е готов, Господ ще намери начин да му се изяви. Няма изключения!

  „Бог работи с теб, а не вместо теб.“ – Казано с други думи, само Господ пробужда, но се нуждае от съработници на земен план.

 5. universum  26.08.2016 г. | 04:41 ч.

  Любовта е важна. Но има и Мъдрост, Истина.
  И човек, който не е пробуден, но искрата в него е запалена, започва да си задава въпроси.

  Защо така, кой, защо и как пречи Любовта да е основа на живота в тоя свят.

  Кое е вярното, че Господ създава в еволюцията или създаването на света за седем дни? Милиони хора тънат в заблуда по много въпроси. Аз не приех примерно доктрината на протестантите. Да Любовта е първа, но пасторът беше убеден, че светът е създаден за седем дни буквално.

  Троичният социален организъм не ми говори много, чел съм доста от статиите и преводите на Стопанина за Щайнер, но антропософията не е моята система. Суха и по немски многословна и наукообразна. Коментарите на Иван по антропософията са ми по близки от писаното от Щайнер.

  Та затова като казвам доктрина – имам предвид какво можем да обясним на пробуждащите се, което вече знаем. Да не се ограничаваме само с Първата заповед. Животът е многостранен и мисля, че не е достатъчно да кажем обичай ближния си и обичай Бог. Ако ви попитат какво е Бог и в какво се изразява любовта, обичането?
  Какво бихте отговорили? Доколко достоверна е библията? Какво е устройството на духовния свят? Медицината, която познаваме на прав път ли е, или е добре да търсим комплексни причини за не равновесието и да се съобразяваме с енергийното устройство на човека и света?
  Какво са парите, как бихме живели без тях и необходимо ли е да правим някакви промени по системата на Силвио Гезел примерно?

 6. Петьо  26.08.2016 г. | 13:32 ч.

  universum, според мен можем да обясним на пробуждащите се само това познание, което вече сами сме изпитали, изстрадали или извоювали по някакъв начин. И това пак не е гаранция, че пробуждащите се, ще го разберат, още по-малко пък приложат. Можем да помогнем с насоки – при това, ако са търсени, но решението е на всеки отделен човек.

  Споделял съм и преди, че за мен антропософията действа по-скоро върху ума, макар и не само. Много по-увлекателена е от повечето суха наука, която съм изучавал преди. За мен тя не е само наука и не е суха. Въпрос на лично разбиране и опит.

  „Ако ви попитат какво е Бог и в какво се изразява любовта, обичането?“

  Най-естествено е да дадеш пример от собствения си живот. Ако не можеш да дадеш поне собствен пример за любов и обичане, дали наистина може да се смяташ за пробуден? Въпросът е общ, без да е насочен точно към теб.

  „Доколко е достоверна Библията?“ – „Испитвайте писанията“, се казва пак там.

  Редно ли е да обясняваме устройството на духовния свят, ако не сме го познали сами? Тогава можем само да преразказваме чужди думи и да се позоваваме на учители и посветени.

  Дали не е по-добре първо да се отговори на въпроса защо и кога някой може да се смята за пробуден? И в какви области от живота? И кой задава критериите за „пробуденост“?

  От това, което съм чел за устройството на Троичния Социален Организъм, той предоставя по-скоро насоки, едно общо виждане за развитието, съгласно устройството на човека. Самите механизми според мен трябва да се израбват по-отделно според местните условия. За мен, а в последствие прочетох това и при Щайнер, е важно да се изгради цялостно виждане за нещата. Тогава може да се работи последователно според средствата и възможностите като същевременно се запазва определена гъвкавост. Тогава може да се изгради и един нов организъм.
  Ако се работи на парче, без да се вземат пред вид и да се разбират цялостните взаимовръзки, тогава се получават само кръпки. Които и ако да са нови и лъскави не правят нова дреха.

  Ако под доктрина разбираш готов модел, който да дойдем и да приложим (по-пробудените) на/върху/заради по-малко пробудените, това за мен е остарял начин на мислене и едва ли ще доведе до нещо добро. Ако разбираш насока за цялостно развитие, без готови рецепти, действащи във всяка една ситуация, тогава може да мислим в една посока.

 7. universum  26.08.2016 г. | 18:06 ч.

  Аз не се считам за пробуден, само се интересувам от разни неща, от които 99 % не се интересуват.

  И да дадеш пример какво е Любовта, малко самонадеяно ми се вижда. Ако някой даде пример, ще е от неговата гледна точка обяснение. И от неговата дълбочина на разбиране.

  Мисля, че не е положително да влизам в спор, затова няма да продължавам с глупости.

  Всеки върви по своя път. Виждам хубави неща в хората, с които работя всеки ден, у някои има стремеж към нещо друго, различно, но масово предпочитат интернет като източник на информация.

  Не всички неща ги има в интернет, за някои трябва да се прежали човек и да прочете някоя книга, или 100 книги.

  Да не забравяме свободата, нищо да не натрапваме или налагаме. Когато и ако му дойде времето.

 8. Gergana  26.08.2016 г. | 18:32 ч.

  universum,
  Само да не се разсърдиш нещо?
  Аз намирам въпросите от предходния ти коментар за много основателни.
  До писане.

 9. universum  26.08.2016 г. | 18:39 ч.

  @Gergana чета сайта на Стопанина от време на време, бих казал от самото му начало преди години.

  Мисля, че тук има какво да се научи. Спорове, обиди, разсърдени хора това са стари работи според мен.

 10. Петьо  26.08.2016 г. | 19:49 ч.

  universum, аз също намирам въпросите ти за основателни. Може да разглеждаш моите като добавка към тях, поне отчасти.

  Говориш за доктрина, а ти се струва самонадеяно да дадеш пример за Любовта. Ако човек не може да даде пример поне за своето разбиране за Любовта, тогава към каква Любов изобщо се стреми? Според мен един такъв пример не трябва да значи, че човек е разбрал и приложил Любовта в нейната цялост. А, че поне с частичка от себе си се е докоснал до нея и/или я е проявил.

 11. Dancer  27.08.2016 г. | 07:56 ч.

  Баси и недоклатеното преведено нещо, то ли води овците или недоклатените ти подкастове, бе овцо? Тебе пък баш кой и кога те освободи да хулиш ХРИСТА и да се отричаш че си християнин, бе тъпак с недоклатения финал и недоклатените сюжетни нишки из книжлетата, дето ти висят на шията бе тъпак? КОЙ бееее?
  Генерала трябва да говори ясно и отчетливо, без страх, ако го има да си го пази вътре, не да му личи от сто км че е напълнил гащите, бе!!! Получавам доклади за физическото и психическото ти здраве ежеминутно и на поискване, та няма къде да се скриеш гъз такъв. Готов ли си за отпушването на ушите и ваденето на слепите ти недовиждащи очи? Неееее, не си ли , бе страхливецо. Такива дето не си пасват нивото, не минават нагоре да знаеш!!!
  А ако знаеш какво изнасилване и то анално ти се готви и то лично от МЕН, бедна ти е фантазията. Ша ти иде да умреш, ма щом за кокошка няма прошка, кой ще жали тъпо магаре, питам АЗ и отговор не искам, щото с глухи ШЕФА не РАЗГОВАРЯ. Плюс това пич, не само че не си сверяваш мерника и си извън таймингите бе глухар, ми плюеш на посоки без да мислиш и слюнката ти от бяс хвърчи навред, надалеч и за жалост пада над белите цветове в саксиите под краката на магарето и кокошката, че така си си ритнал сам канчето, освен саксииката невинна, мухльо недоклатен че свет ша ти са извива. Пък на МЕНЕ освен да ми се залепи дъвката на екрана, друго нема кво да ми се случи, тъпак срахлив 🙂
  Докато не психясаш немаааа оттърване СЛУГААААА – слуга си ти и ако си мислиш друго земи се откажи. Ма на кой служиш бе гъз – готов ли си за ананлното изнасилване лично от адвокатката? НЕ 🙂 🙂 🙂 Ши ис реди уит а бич, изкуствен черен дълъг пенис и злоба (и да си го кажем направо – кокошката си е скрит талант на квото и да се хване, брат 🙂 ), която ще ти изпили мозъка докато не загубиш връзка с главния, докато не се отчаяш от живота и простотията на слепите и глухите и докато не помолиш за милост и прошка тоя дето ти прати клатещата злоба да те унищожава миг след миг, докато ти изгасне тока и ти се разхлопат всичките дъски копеле, ма цялото дюшеме да ти се продъни та да чуваш друг път бе глухар с глухар! Недоволните да си траят, че окаркатурени образи ШЕФА не приема в армията. Такааааа е пич, като нямаш СМЕЛОСШ и ДОБЛЕСТ за две стотинки бе п…ка заспала. Де си тръгнал пита шефа? ДЕ??? Докато не разбереш болката на изнасилените жени няма как да разбереш че ЕВА не е обрала ябълките в измисления рай тъпак с тъпака глух. НЕДОВОЛЕН ли си? Като си СТЛАХЛИВЕЦ как ще ВИДИШ едни прости ОЧЕВАДНИ ИСТИНИ бе тъпак с тъпака недоклатен дественик с анален отвор и запушени ушни канали. Докато не ти се запуши и носа от сополите дето ще ти потекат докато ревеш и се МОЛИШ за МИЛОСТ няма кой да те жали. И КОЛКО ПЪТИ ДА ТИ СЕ ПОВТОРИ бай х…й – без хвъркати КНИГИ из нета бееееееее? Глухар с глухара, егото ти е по-голямо от пишката, ей тва ти е проблема. Пък мацката като ти доклати и ГОРДОСТА и вземеш да целуваш прахта под краката ви тогава чакай ти REDEMPTION и подаръци. Ама през крив макарон или г…з ако го предпочиташ цинично бе тъпак 🙂 Маймуната направо ти се чуди на тъпия задръстен акъл, дето и с две мозъчни клетки да те оставим пак няма да можеш да пазиш БАЛАНС. Кой пази балавса бе гъз, ти ли бе? Ко речи? НЕ ЧУУУУУУУУУУУУУУУУУУВАААААААААААААААААМ ИВАНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ 🙂 🙂 🙂 Ша та клатим орално, анално, ушно, очно, носно докато не останеш с гола пишка да лазиш и да молиш за милост по улиците. Е те тва е положението брат –
  I TOLD YAAAAA ONCE, TWO TIMES – BUT YOU DONT LISTEN oooh пуууу и недоклатените философи дървени.
  Ти сам си го изпроси! Каквото почукало такова се обадило – стар лаф си е!
  Молбите за помощ не към садо адвокатката, а към острите върхове на токчетата и говедо с говедо тъпо. Ааааааааа яяяяяяяяяяяяя – до изнасилване Иване 🙂

 12. Стопанина  27.08.2016 г. | 08:48 ч.

  Dancer / Ангелова / Ангела,

  Току-що изпратих двама любезни полицаи, след като подписахме приемо-предавателен протокол за лаптопа ми. Дадох им го, тъй като искаха да проследят цялата ни комуникация, докато бях на село през последния месец. Естествено, комуникация в истинския смисъл на думата нямаше и ти го знаеш. Имаше по две-три писма всеки божи ден с дължината на горния ти пост, често и по-дълги, но винаги със сходно съдържание. Това също си го знаеш.

  Това, което явно не знаеш и не си в състояние да разбереш, поради влошаване на психиатричното ти състояние, е, че с последния си коментар прекрачваш всякакви граници, вкл. тази на търпението ми. Не смятам, че има сериозна заплаха за девствеността на ушите ми, но смятам, че животът и здравето на детето ти (ако наистина имаш такова) вече действително са под голяма опасност. Смятах, че полицаите ще подценят проблема, но… единият от тях, точно този, който ще ти чете писмата, се оказа млад баща. И прие присърце проблема на детето ти.

  Казаха, че ще те намерят. Може да е още днес… или утре, най-късно вдругиден… но ще те намерят. Ако се окаже, че действително си майка с малко дете, ще трябва да се лекуваш – имам много близък познат полицейски психолог, който ще се погрижи да се срещнеш с д-р Хранов-младши от II-ро отделение на клиниката на 4-ти километър. Ако се окаже, че не си жена и нямаш дете, а си някакъв перверзен безделник, ти обещавам друго – дупе да ти е яко!

  Може и в новините да влезеш.

  Засега само уведомявам всички за развитието на въпроса с „Dancer / Ангелова / Ангела“. Моля, ако някой е общувал с това лице и знае насоки как да бъде открито от полицията, за да бъде лекувано и опазено детето му, моля, нека ми пише на лична бележка или се свърже направо с полицая (ще дам негов домашен телефон и GSM също на лична бележка).

 13. Сани  07.09.2016 г. | 15:50 ч.

  Интересно, че цитатите с големи букви са от наистина пробудени хора, които свършват живота си с покушение над тях. Добро предупреждение за читателя.

 14. Сани  07.09.2016 г. | 15:59 ч.

  Току що прочетох горните коментари. Жалка ситуация за пробудени и не пробудени.
  Но статията има стойност. Благодаря за нея.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.