34% от американците искат микрочипове в мозъците си

Вярващите масово отхвърлят имплантите, а атеистите и агностиците са готови да приемат чиповете

Според наскорошна анкета над една трета от американците са „ентусиазирани“ към идеята да получат микрочипове в мозъка. The Pew Research Center тези дни публикува резултатите от допитване, което целеше да разбере какво мислят американците за употребата на биомедицинските импланти, разработвани в наши дни. Преди да отговорят на въпросите, анкетираните са били помолени да прочетат следния текст:

„Новите разработки в проучването на мозъка създават възможност за докторите да имплантират хирургически малък компютърен чип в мозъка. Понастоящем тези имплантирани устройства се разработват за хора с определени заболявания или увреждания. Но в бъдеще имплантите биха могли да се използват и от здрави индивиди, като те ще имат подобрени условия за концентрация и обработка на информация в ежедневния живот.“

34% от американците искат микрочипове в мозъците си

Влизаме ли във „война с природата“?

Въпреки че 41% от анкетираните са заявили, че са „донякъде“ загрижени заради потенциалните последствия от такива технологии, а други 28% са „много“ разтревожени, изненадващ брой хора са обявили, че са „малко“ (25%) или „много“ (9%) ентусиазирани от тази идея.

Приблизително две трети от американците казват, че не се интересуват от използването на тази технология за себе си, но 32% биха поискали такива импланти, ако те наистина подобряват функционирането на мозъка им.

Повечето американци (61%) признават, че досега не са и чували за съществуването на такава технология, а по-добре запознатите с мозъчните импланти били по-склонни да ги приемат.

Религиозните хора били значително по-неблагосклонни да приемат идеята за мозъчни импланти — например, 51% от религиозните американци в зряла възраст са казали, че такава технология е морално неприемлива за тях и влиза във „война с природата“.

Процентът на подкрепа сред атеистите и агностиците е много по-голям — 58% от атеистите и 48% от агностиците са заявили, че имат интерес евентуално да получат мозъчен имплант.

Автор: Даниел Баркър

Източник (с продължение): Natural News

Превод: Иван Стаменов

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

3 коментара за "34% от американците искат микрочипове в мозъците си"

 1. мизиѝка  25.08.2016 г. | 19:11 ч.

  Мда, системата работи добре. Разбираѝ, 1/3 са или с промити вече мозъци, или съвсем изтрщели.

 2. Dancer  25.08.2016 г. | 21:06 ч.

  Мен ако ме питаш, всички са изтрещели, ама не си признават. Кат гледам как народа си приказва сам по улиците и припада по новите виртуално-реални очила на Samsung направо свет ми се извива. Пробвах ги, верно са много реалистични. То тва много яко, бе – направо можеш да си живееш вътре 🙂
  Ама определено не ги искам на главата си. Жалко, че почти всички останали, особено в по-заможните държави, са вече припаднали и още падат, че и въздишат от любов и мъка по тях 🙂
  Въпрос на вкус и те така – разни хораааа, разни идеали, кво да правиш 🙂 🙂 🙂

 3. Dancer  25.08.2016 г. | 21:51 ч.

  А, да – има и едно филмче по детския канал дето децата горини и героинки, всичките са с чипове в главите. И оня ден на една детска площадка момиченцата се замечтаваха за чипове, та да имали супер сили. Само да допълня, че съм над 18 и само минавах от там, без да се спирам и да давам акъли… мани, мани, вече никой няма жал към нищо бе!!!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.