Гответе се за официална кино премиера…

Казват, че вяра, която не е подкрепена от дела, е мъртва...

Ако се питате, защо публикациите в „От Извора“ продължават да са редки, обяснението е: работя по проекти, които отнемат време и не могат да се свършат в срокове, които допадат дори на мен. В последните 10 дни се озорих с един информационно-коментарен „филм“. Донякъде той може да се определи и като документален, тъй като в него се използват актуални официални текстове от закони и проектозакони, архивни публикации от медиите, декласифицирани текстове и графични материали…

Филмът (или по-точно мултимедията) е за свободата и съвременните форми на робство. Макар да се акцентира върху една конкретна тема, критиката засяга в общ план и останалите форми на узаконена принуда в страни, които иначе се смятат за цивилизовани. Времетраенето на продукцията е 50 минути, като изработката ми отне по 14-15 часа интензивна робска работа през всеки ден от последната седмица: трябваше да напиша най-дългия сценарий, който някога съм писал; след това и да го запиша и да обработя аудиото; подбрах и обработих над 300 слайда с ключови точки, разделители и… над 500 тематични илюстрации.

Това е първият подкаст, който ще се разпространява изключително във видео формат. Сценарият беше писан за илюстрации и трудно ще се възприеме в чист аудио формат.

Гответе се за официална кино премиера...
Безусловно това е най-сложният проект, по който съм работил досега. Изпълнението нямаше да е възможно, ако още бях на заточение в служебна работа и не разполагах с необходимото свободно време. А това време, при това навреме, вече се намира единствено и само заради вашите щедри дарения. Въпреки че още не съм употребил и стотинка от досега събраната сума — продължавам да се издържам от резерви и странични доходи, — спокойствието от това, да имам Вашата подкрепа, беше извънредно важно… за да не претупвам важната работа, да не раждаме недоносчета. И по тази причина, Дарители, заслужавате специалните благодарности в кредитите след „филма“.

Официалната премиера е утре — сряда, 9 март. Скромната продукция на „От Извора“ вече привлече интереса на лица, поддържащи торент тракерите — те получиха писмените права за масово разпространение на нашата продукция, която е добре да достигне до възможно най-много хора, тъй като е светска. Да, тя е „нашата“ — финансирана от вас и изпълнена предимно от мен и с безвъзмездната помощ на неколцина консултанти. Темата на филма засяга всички — дори онези, които се лъжат, че свободата и робството за едни няма да се отрази на всички без изключения.

Време е да разлаем кучетата…

Мога само да се надявам, че ще останете доволни от крайния резултат и че поддържаните становища отговарят на Вашите собствени възгледи. Ако успея да преобърна предварителните мнения на някои от вас, като ги приобщя към нов възглед, значи задачата се е увенчала с пълен триумф.

Това, че продукцията със сигурност няма да се хареса на голяма част от обществото, не трябва да ни притеснява. Възможно е да подейства и като неприятна, но пречистваща клизма на определени политически кръгове. Неизбежно е. Но също толкова е неизбежно, ако сме свободни хора и търсещи правда, да казваме нещата в точния момент и по точния категоричен начин.

Всякакви коментари след премиерата — критични или положителни — винаги са добре дошли.

Благодаря за всичко,

Иван Стаменов — Стопанина

Споделяне на публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми.
От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите.
Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

9 коментара за "Гответе се за официална кино премиера…"

 1. Спиро  08.03.2016 г. | 20:17 ч.

  Аз искам да попитам определен ли е часът на премиерата?

 2. Стопанина  08.03.2016 г. | 20:27 ч.

  За „вътрешни хора“ и дарители може да има предпремиера. Пишете ми на лична бележка във форума и ще ви пратя линк.

  Час на премиера няма. Вероятно ще е привечер или по-късно през вечерта.

 3. farseer  08.03.2016 г. | 22:39 ч.

  Eхаа, евала! Изненада ме с този проект! Звучи адски интересно и нямам търпение да излезе, за да го гледам! Само така, Ванка! 🙂 🙂

 4. Стопанина  08.03.2016 г. | 22:42 ч.

  Ох, само не си повишавайте твърде много очакванията. За старите читатели на блога едва ли ще има нещо съществено ново като информация.

  И изпълнението е такова, каквото може да се очаква от one man army. 🙂

 5. Деница  09.03.2016 г. | 11:12 ч.

  Здравейте,
  Браво за този проект,мисля че си заслужава труда,все още много хора не са запознати с реалните събития които се случват в света!Бих искала да попитам къде ще бъде излъчен филма,за да го гледам ? Поздрави и светлина занапред!!!

 6. Стопанина  09.03.2016 г. | 11:45 ч.

  Ще се разпространява тук, в „От Извора“, в канала на Извора в YouTube и ще се разпространява в торент тракерите Арена и Замунда. За по-нататъшното разпространение вече решава всеки зрител – може да вгражда видеото в собствения си блог или фейсбук профил.

 7. Спиро  09.03.2016 г. | 11:59 ч.

  Аз като редовен посетител се затруднявам да намеря youtube канала и ако някой се чуди:
  https://www.youtube.com/user/otizvora/videos

 8. Деница  09.03.2016 г. | 13:04 ч.

  Сърдечно благодаря!!!

 9. Стопанина  09.03.2016 г. | 14:34 ч.

  Хайде на премиерата:

  http://www.otizvora.com/2016/03/7520

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.