Представите за Космоса — 3: Духовната наука за Марс, Слънцето и отвъд…

Какво ни казва антропософията за естеството на Слънцето и Червената планета, както и за бъдещето на всемира и човека

След усилена тридневна работа съм готов и с последния подкаст от поредицата „Представите за Космоса“. При изработката направих грешка, която сега отчитам — записах се веднага подир завършването на сценария. Десетте машинописни страници изцедиха етерните ми сили и може би ще забележите, че звуча по-уморен, отколкото в предишните два епизода — за кухата Земя и онзи за лъжите на NASA и Луната. Но, от друга страна, като че ли говоря по-бавно и по-отчетливо, което вероятно ще се хареса на други от вас.

Освен това при тази поредица за пръв път експериментирах сериозно с видео, така че, ако на места има несъвършенства в съчетанията на звука и картините, ще се наложи да ми простите и тази закономерна грешка на учебния процес. За мен обаче поредицата, особено тази заключителна серия, е едно от най-смислените неща, които съм правил досега в „От Извора“.

Получи се нещо като филм с обща продължителност около един час, който беше изработен от един човек за по-малко от една календарна седмица. За мен експериментът е успешен и в бъдеще, живот и здраве, планирам да работя усилено по подобни материали.

Видео вариант:

Сваляне на подкаста в аудио формат:

„Духовната наука за Марс, Слънцето, звездите и отвъд…“

(MP3 | 25:08 мин. | 17.2 MB)

За музикален фон са използвани фрагменти от следните композиции:

• Really Slow Motion — A First Star
• Really Slow Motion — Universe
• Really Slow Motion — Supernova
• Really Slow Motion — Other Worlds
• Really Slow Motion — Suns and Stars
• Really Slow Motion — To The Stars

Сведенията за Слънцето са от различни лекции на д-р Щайнер, затова извънредно ще се затрудня, ако трябва да търся източник на всеки къс информация. В подкаста се позовавам и на различни беседи от Учителя, което допълнително усложнява въпроса с библиографските препратки. Основните положения обаче са разгледани изчерпателно в цели раздели от „Въведение в Тайната наука“.

Ако искате лично да прочетете духовно-научните данни за Марс, при това не само за фактите, които обобщавам, но и например за особеностите на марсианските канали и тамошните „пасатни ветрове“, препоръчвам лекция 10 на Събр. съч. 354 в превод на Евгени Мангуров.

Ако имате желание да подкрепите работата ми по други подкастове, преводи и авторски материали можете да го направите тук.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

3 коментара за "Представите за Космоса — 3: Духовната наука за Марс, Слънцето и отвъд…"

 1. Стопанина  10.05.2016 г. | 12:44 ч.

  Тези снимки ми се връзват повече с антропософските данни:

  http://m.blitz.bg/news/article/411044

  Освен синия цвят и релефът загатва за воднистото естество на тази планета.

 2. Kvote D. Wolf  23.06.2016 г. | 20:48 ч.

  Стопанино искам да те питам един въпрос относно информацията която ни споделяш 23:45 „целият безкрай и целия разумен живот сега гледа към земята“

  Звучи сякаш на някоя друга слънчева система няма цивилизация, която се намира на същото ниво на развитие като нас.Или пък, че има някаква специална причина за да ни обръщат такова влияние. А пък може би тяхното съзнание е толкова могъщо че може да обгръща всичко, което се случва в даден момент едновременно.

  Честно казано ми е чудно ми е защо използваш тези думи и също така искам да те поздравя за хубавият клип.

 3. Стопанина  23.06.2016 г. | 21:02 ч.

  Като се има предвид казаното за духовната същност на Слънцето, това важи и за другите звезди във всемира. Вселената е пълна с живот на различна степен на развитие.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.