Водещ климатолог призна, че „кемтрейлс“ е текущ експеримент

След като признанието му добива популярност, той бие отбой

Един от водещите британски учени наскоро призна, може би без да го осъзнава, че геоинженерството на климата под формата на кемтрейлс не е лишена от основания конспиративна теория, а нещо действително, което се случва в момента по света. Професор Тим Лентън, оглавяващ факултета по Climate Change/Earth Systems Science в Ексетърския университет на Обединеното кралство, участва в дискусионна сесия на конференцията Our Common Future Under Climate Change („Нашето общо бъдеще при климатичните промени“), проведена през юли в Париж, където той се съгласи да отговори на съществения въпрос за модифицирането на климата и ефектите от това върху планетата.

Олга Рафа от британския Chemtrails Project попита проф. Лентън защо „текущите“ проекти за геоинженерство се изпълняват, без да се правят проучвания за последствията от тях. Също така тя попита и по какъв начин се оправдава употребата на „аерозоли“, след като химикалите, съдържащи барий и алуминий, са доказани убийци на пчелите.

„Аз съм представител на голяма група, която се чуди, защо експерименти, свързани с модифициране на времето и програми за геоинженерство по света, не се съобразяват с много от вече направените проучвания“ — попита Рафа, отбелязвайки текущия спор за климатичните промени и липсата на внимание върху геоинженерството. — „Ежедневно забелязваме, че околната среда се посипва с аерозоли, изхвърляни в атмосферата, за да блокират нашето слънце. В околната среда има и много алуминий, намира се и сред пчелите, като унищожава техния… как да кажа… има очевидно измиране сред тези насекоми и в биоразнообразието.“

Рафа повдигна въпроса за електромагнитната радиация (EMF), HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), полусекретните военни проекти и други наболели теми, които повечето от другите учени предпочитат да пренебрегват — но не и проф. Лентън.

Докато отговаряше на въпросите от Рафа, проф. Лентън изрази недоволството си от „методите за отразяване на слънцето“ и „всеобхватните методи за премахване на въглерода“, а това са две от оправданията за пръскане на небето с разстилащи се ленти от облакообразуващи химикали. Професорът призна, че „текущият безконтролен експеримент“ е в контекста на геоинженерството.

Водещ климатолог призна, че „кемтрейлс“ е текущ експеримент

Отговаряйки на последващ въпрос, поставен от д-р Колин Притчард от Единбъргския университет, проф. Лентън предлага дори по-ясно признание, че такива проекти за модифициране на времето не са просто планове за бъдещето, а действителна дейност, извършвана в наши дни. Когато му беше поискано мнение за опасностите покрай „огромните глобални и безконтролни експерименти“ чрез геоинженерство, проф. Лентън отвърна:

„Мисля, че такива предложения трябва да се обсъждат според конкретните технологии. Но смятам, че може би всички ще се съгласим, че никой от нас не иска продължаване на сегашния безконтролен експеримент.“

С други думи, властите или които там са замесени в геоинженерни начинания извършват вече започнал широкомащабен и нерегламентиран експеримент — според разкритието на проф. Лентън. И както мнозина от нас, той иска този експеримент да се прекрати в полза на добре обсъдени научни проекти.

За да се постигне това обаче, по-напред трябва да се разбере, че този експеримент е действителен, което отрицателите на кемтрейлс не искат да допуснат в дебелите си глави. Вече не съществува спор, дали кемтрейлс са реалност или не — има ги. Въпросът е откога се прилагат, като натрупващите се свидетелства предполагат, че това се случва от много, много години.

Проф. Лентън междувременно отрече, че изявленията му се отнасят за геоинженерство и кемтрейлс, но от Chemtrails Project U.K. отбелязват, че това е просто нелеп опит за отстъпление. От организацията настояват:

„Пределно ясно е, че „безконтролният експеримент“, за който говореше Лентън, се отнасяше за същия „безконтролен геоинженерен експеримент“, за който беше притеснен Притчард. Знаем го, защото отговорът на единия беше в пряка връзка с въпроса на другия.“

Автор: Итън Хъф @ Natural News

Превод: Иван Стаменов

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

4 коментара за "Водещ климатолог призна, че „кемтрейлс“ е текущ експеримент"

 1. Антиантихрист  07.01.2016 г. | 11:37 ч.

  Напомня ми пророчеството на индианците хопи, които казват, че преди свършека на света небето ще заприлича на паяжина.

 2. Георги  09.01.2016 г. | 20:43 ч.

  И от къде точно става ясно, че
  „но от Chemtrails Project U.K. отбелязват, че това е просто нелеп опит за отстъпление.“?
  Има една камара други глупости с които се занимават геоинженерите …като да събираме и складираме СО2, имат и финансиране за проектите. Има едни, дето пръскат морска вода в атмосферата за да правят облаци и съответно да се отразява слънчевата светлина. И те са щедро финансирани….има и още глупости, които са в паричнатга река. Може наистина човекът да е говорил за това. Не ми харесват внушенията. Малко демагогски ми изглежда, а и за мен лично такива твърдения доста олекотяват позицията, която подкрепям..между другото. Или праскаш публиката с факти, или си мълчиш. Останалото е от репертоара на демагозите

 3. Стопанина  09.01.2016 г. | 21:33 ч.

  И от къде точно става ясно

  За мен (и без мнението на Chemtrails Project U.K.) това става ясно от самия факт, че е казал нещо, което после отрича. Но всеки е свободен да го тълкува по свой си начин.

 4. Харизан Наумов  20.01.2016 г. | 11:13 ч.

  Я мислим,че мислим ! …..Га гледам : НЕ МИСЛИМЪ !!! , рекъл Шопа

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.