Камбаните на ортодокса биха за собствената си духовна кончина

Синодът удари ново позорно дъно с експлоатация на деца, бойни хоругви, молебен за храм и чудото „църковен адвокат“

Ако съм имал искрица надежда за душевното спасение на висшия клир на ортодокса,1 тя изгасна в днешния мъглив ден. Да съм имал някога специално отношение към черквите им — не, никога. Винаги съм ги смятал за гробници със задушлив застоял въздух и са ме потискали с това, че хората не влизат в тях с радост, а отиват да изпросят милост за мъките и нещастията си. И тъй като е мъдра народната приказка, че с какъвто се събереш, такъв и ставаш, не горя от желание да стоя в гробници с разни нещастници.2

Но нека бъда кратък по изключение…

Едно харесвах на черквите — били те на ортодокса, католиците или протестантите — и това беше звънът на камбаните. По някакъв странен начин ми допадаха дори тогава, когато биеха на умряло. Досега! Заради безбожната простотия на Нечестивия Синод, който поиска камбаните да бият „тревожно“ (сякаш влизаме във война, а то…) заради някакъв си съдебен спор, вече няма да имам и това удоволствие, защото, доколкото се познавам, винаги ще  свързвам песента на камбаните с имотна битка. Също — с още по-безумния термин „църковен адвокат“.

Камбаните на ортодокса биха за собствената си духовна кончина

Това с борбата за „Александър Невски“ не смятам за нужно да го коментирам. Историята е ясна — обичайна за вождовете на ортодокса, ненормална и противна като самите тях…

Синодът се меси в светското само при личен интересТо и другото с църковния адвокат влиза в остро противоречие с „не съди, за да не бъдеш съден“, но ще додам и от себе си едно изречение. Де да беше Синодът толкова юридически активен и по социалните проблеми, а не само когато има лични интереси да докопа пари от еврофондовете „за ремонт на храма“. Но, както поповете с пагони са казвали и преди, те са над тези неща и не щат да се месят в светските работи. Освен ако светското не бърка в божествените им планове за още облажване или в имотните им претенции.

Брадясалите циници дори направиха молебен

Помните ли какво казаха, когато преди няколко години хората искаха от тях да направят молебен за жертвите на онова цунами в Япония? Ще припомня — не можело молебен за иноверци. Тогава се хванаха за буквата и канона. Значи, излиза, че за тях човешките души не са толкова ценни, колкото камънаците и златните кубета на „Александър Невски“. Позорно, доколкото говори за осакатена ценностна система. Говори и доколко този Синод може да се смята, че е пастир на хората към Вечността.

Камбаните на ортодокса биха за собствената си духовна кончина

Снимка: БГНЕС

От всичко днес обаче най-много ме отблъсна горната снимка. Децата с иконите, използвани като параван на онези, олицетворяващи алчността и безочието. Забележете особено онзи тип с коженото яке и синджира, дето (на такъв фон) мяза на мутренски ланец. Та тая сбирщина използва децата и иконите като щитове, защото, ако някой им се опълчи, ще изглежда така, едва ли не ще обиди децата, Богородица, Христос…

Все тая как ще изглежда, нека си го кажа:

Трагедията е в това, че неспасяеми се мислят за спасителиВие сте измет безбожна. Последователите ви пък са скотове, като се почне от децата и се стигне до родителите им, които са ги пуснали да ви се водят по акъла. Отделен е въпросът, че употребата на малолетни за такива цели е подсъдно дори по светските закони. И съвсем неприятно става, когато си спомним какво казва Христос за онези, които спират малките да ходят при Него. Вие, сатанинско сборище, спирате малките по пътя им към Христос. Вие ги отклонявате от пътя. Вие сте неспасяеми и горко на всички онези, които ви смятат за спасители.

Камбаните днес не биха тревожно, а като на скръбна вест. Ортодоксът окончателно умря за мен. Видях духовната им смърт, която като че ли отказвах да видя. Физическата им смърт — тя също няма да закъснее. А за възкресение ще има да си чакат дъъълго, дълго… И някак тъжно и тревожно над гробовете им ще се веят само църковните хоругви, досущ дрипи на бостански плашила.

Иван Стаменов — Стопанина,
7.12.2015 г.


Актуализация (11.12.2015)
Радвам се, че тази спонтанно писана и една от най-посредствените ми статии намира такъв широк отзвук. Още повече се радвам, че ортодоксът, макар да не е поумнял, все пак е достатъчно еволюирал, за да може да използва компютри и интернет. Понеже всичките ортодокси, писали коментари отдолу, се изказват неподготвени, използвам случая да предложа на вниманието им още няколко мои статии от рубриката „Кривославие“, от които би трябвало да стане пределно ясно, че:

• съм се самоотлъчил от БПЦ и Нечестивия Синод, така че желанието на някои сладури да ме отлъчват е трагикомично;
• не изпитвам никакви симпатии към Общество Бяло Братство, така че всякакви опити да бъда жегнат по тази линия са напразно изразходвана енергия.

За да не се изказвате неподготвени и за да не се излагате повече, отколкото приляга дори на ортодокси, четете:

Православието в моя мироглед: Рецензия на едно Символ верую
За моята строяща се Църква и техните съборни църкви
Църквата като инструмент и като предвестник на Антихриста
Светотатстващият синод признава титлата архонт и въвежда „строг регламент“
Искрено и лично: Интервю с един триждепроклет еретик
Трагедията на България с православие като това…
Кривославието на Дедо Николай и неговите агенти
По-добре Църквата да беше мълчала!
Дежа-вю: И сега по-добре Църквата да беше мълчала!

Интересно четиво от други автори:

История на Православната църква
Православието днес: Само една гола вяра не стига

С пожелания към ортодокса за пробуждане,
СтопанинаБележки:

 1. Категорично отказвам да говоря за „православие“, понеже това би означавало да призная дори само на думи, че въпросните особи „правилно славят“ Господа и Сина Му и Духа Му. Не само не признавам такова нещо, а категорично не признавам правото им да носят такова име. [^]
 2. Ако смятате, че „нещастници“ е обида, използвам случая отново да напомня чудесното определение „православни скотове“ на Христо Ботев. [^]

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

59 коментара за "Камбаните на ортодокса биха за собствената си духовна кончина"

 1. Никола  10.12.2015 г. | 23:50 ч.

  Анонимните Стопанина и Мислещ, ако имате православно кръщение кажете си имената за да ви отлъчим от Сватата Православна Христова Църква!

 2. Стопанина  11.12.2015 г. | 00:05 ч.

  Никола, толкова си неориентиран, че е необичайно дори за типичния слабо образован и ниско интелигентен ортодокс. Името ми го има навсякъде из сайта, включително в карето „За Стопанина“ под самата статия, но няма кой да чете.

  Никога не съм принадлежал към Сатанинската ви църква, претендираща да е „единствено спасяваща“ и „Христова“, затова не можеш да ме отлъчваш от нея. Все едно да ми връщаш вещ, която никога не съм ти давал. Но винаги е забавно, когато едно полуграмотно човече си вярва, че разполага с власт за велики дела, а всъщност е полезен идиот на Нечестивия синод и маловерниците в безбожната йерархия.

  Кръщелното свидетелство, което ми е издадено като бебе без мое съгласие и желание, отдавна е изгорено, така че можеш да спиш спокойно. А както съм писал в разни статии още преди 5 години, съм се самоотлъчил по свободна воля от всякакъв ортодокс и смешните му претенции за святост и божественост.

  За твое най-голямо нещастие обаче, съм кръстник на няколко деца и съм ги кръщавал в ортодоксална черква по времето, когато вече бях осъзнат еретик спрямо вашата идиотска вяра. И за да те разстроя още повече, с прискърбие те уведомявам, че няма да си дам доброволно дясната ръка, за да я отрежете и хвърлите в Ибър, както повеляват традиционните ритуали на ненормалната ви религия. 😉

 3. Стопанина  11.12.2015 г. | 00:14 ч.

  Ох, забравих най-важното. Ако все пак решите да правите някакъв трагикомичен ритуал по отлъчване, предварително благодаря! Даже настоявам за това. Възбужда ме самата мисъл, че моето скромно име ще се нареди до тези на Петър Дънов, Рудолф Щайнер, Лев Толстой, Николай Райнов и други видни личности, успели да разбунят бесовете ви и да ви разстроят до такава степен с една, пръв признавам, посредствена статия.

  Направо не ми се мисли, ако тази статия ви дразни толкова, как ще оцелеете след онези, които съм намислил и подготвям за догодина!

  И моля отлъчването да е публично и възможно най-назидателно. Също така ще се радвам, ако „От Извора“ влезе в ортодоксалния index librorum prohibitorum, за да си направим с Мислещ и другите изворчани един богомилски банкет с щедра почерпка. Ще „пием вино и ще пеем бесовски песни“, както идеологическите ни предшественици.

 4. Кристина  11.12.2015 г. | 01:13 ч.

  Не разбирам защо истините в статията, ясни за всички българи, дори и такива, които мислят предимно повърхностно (по мои лични срещи и наблюдения), разбунват духове?
  Май чак сега започвате (Т и фанатичка и куп други умопобъркани) да се осъзнавате един одавнащен факт: в сърцето на по-голямата част от българите Вашият корен линее и ще изчезва все повече, защото само истината е вечна. Всичко друго е преходно.

 5. Горд Ортодокс  11.12.2015 г. | 01:40 ч.

  ДЯВОЛСКИ СИНЕ!! ВЕДНАГА да махнеш снимката от хулния си „сайт“ че не отговарям! Храма си е НАШ!!!!

 6. Спиро  11.12.2015 г. | 01:49 ч.

  Горди ортодоксални войни, нали разбирате, че срещу определена сума този „дяволски син“ може да получи титла архонт от църквата?

 7. Вихър  11.12.2015 г. | 01:56 ч.

  Вразуми се, безумнико! Ти сам си избрал геената огнена и други искаш, да свлвчеш там живи. Нима се имаш за по-голям от Левски, Ботев, Паисий или от Иван Рилски… които пребиваваха в земния си живот в светата Църква и сега вярваме, се веселят в царството нвбвсно, безумнико!

 8. Райко  11.12.2015 г. | 09:39 ч.

  Дъновистите са духовно погубени!Православните,които им отговарят – наивни.Със Сатана не се спори!

  Обичайте Христос,Разпнатия!

 9. Стопанина  11.12.2015 г. | 09:54 ч.

  Кристина, лесно е за разбиране. Всъщност съм отговорил още в първия параграф на материала. Не може умен и истинолюбив човек да е ортодокс. В орбитата на Нечестивия Синод попадат само слабоумници, които вярват в нещо традиционно (убеден съм, че повечето дори не са запознати с догматиката на ортодокса), защото вярването не изисква усилия като мисленето. В черквите пък ходят нещастници, смазани от тежка карма, които ни умеят да се молят, ни знаят на кого да даряват вярата си. Палят свещи, кръстят се, гледат на попа като на ангел небесен и си живеят с голата надежда, че това ще сложи край на скотското им съществуване. Търсят спасението във външни форми, а не там, където е – вътре в самите тях.

  Съвсем отделен е въпросът, че поне двама от ненормалните ортодокси, изказали се досега, не са случайни наминаващи, а изпълняващи конкретни светски функции в пирамидата Ортодокс.

  Горд Ортодокс, чакам да видя какво ще стане, защото няма да махна снимките. Тоя храм и на оня свят ли ще си го носите или възнамерявате да го обитавате като призраци? 🙂

  Нима се имаш за по-голям от Левски, Ботев, Паисий или от Иван Рилски…които пребиваваха в земния си живот в светата Църква

  Вихър (в празната ти глава), далеч съм от стила и гения на Ботев. И да искам не мога да напиша нещо толкова велико като неговото:

  О, мой боже, правий боже!
  Не ти, що си в небесата,
  а ти, що си в мене, боже –
  мен в сърцето и в душата…

  Не ти, комуто се кланят
  калугери и попове
  и комуто свещи палят
  православните скотове
  ;

  не ти, който си направил
  от кал мъжът и жената,
  а човекът си оставил
  роб да бъде на земята;

  не ти, който си помазал
  царе, папи, патриарси,
  а в неволя си зарязал
  мойте братя сиромаси;

  не ти, който учиш робът
  да търпи и да се моли
  и храниш го дор до гробът
  само със надежди голи
  ;

  не ти, боже на лъжците,
  на безчестните тирани,
  не ти, идол на глупците,
  на човешките душмани
  !

  Да, наистина Ботев е гениален раб на Светата Църква, но тази Църква не е вашата, на която като на идол се кланяте всички православни скотове. 🙂

  Обичайте Христос,Разпнатия!

  Не ща, Райко, ще си обичам Христос – Възкръсналия!

 10. Raiko  11.12.2015 г. | 10:17 ч.

  до така наречения „стопанин“!

  Ти дори и себе си не обичаш!Една от специалностите ми е психология и твърдя,че си един нещастен,изоставен,самотен смотльо,който търси изява,поради комплексираност!Бог да ти успокои душицата,изчадие адово!

 11. Стопанина  11.12.2015 г. | 10:35 ч.

  Интересно, много интересно. Една от моите специалности също е психология, завършена, впрочем, с пълно отличие. На тази база аз пък твърдя, че не си никакъв психолог, което личи от пълната неспособност да се владееш и странните думи, използвани в диагнозата. Такива диагнози може да раздава и първият прошляк, хванат от улицата.

  За моята душица не се бой. Тя е далеч от Сатанинската Църква и Нечестивия Синод, на които си поверил твоята душица.

  Съвършено прав е Рудолф Щайнер, когато предрича, че такива вероизповедания, като ортодокса, ще се превърнат в развъдници на Антрихристови последователи.

  За щастие, черквите в България са празни и нормалните хора пет пари не дават за попове, владици и патриарси. Талибаните, дето се изказаха досега под статията, се броят на пръстите на едната ръка. Така че можем да се поздравим.

  Амин!

 12. Стопанина  11.12.2015 г. | 10:38 ч.

  Ортодокси, не пропускайте актуализацията на статията! 🙂

 13. Raiko  11.12.2015 г. | 10:53 ч.

  Тъпанар!Уа,немам време за чукундури!

  Не се радвай,няма да получиш повече моето внимание,смръдльо нещастен!

  До понеделник ще си го получиш.Обещавам!

  Ние Ангелите на Справедливостта 🙂

 14. Стопанина  11.12.2015 г. | 11:00 ч.

  Тъпанар!Уа,немам време за чукундури!
  Не се радвай,няма да получиш повече моето внимание,смръдльо нещастен!
  До понеделник ще си го получиш.Обещавам!
  Ние Ангелите на Справедливостта 🙂

  Благодаря, на това му се казва някой да се подпише под всичко, което си казал за него и подобните му от ортодоксалната секта. Даже бях забравил за нечленоразделните подчовешки звуци „уа“…

  Ще те цитирам в продължението на статията с резултатите от експеримента и анализа. Ще я напиша след понеделника (с който опитваш да ме плашиш; адрес няма ли да ми поискаш?), защото си беззъбо псе, което само лае и е неспособно да свърши нищо. А това, дето наричаш „справедливост“, ще си го търсиш в съда като Синода – чрез чудото църковен адвокат. 🙂

 15. Марги - фанатичка  12.12.2015 г. | 10:05 ч.

  „…широк отзвук“….получи най- посредствената ти статия , защото аз разръчках гнездото на осите,за което съжалявам! Сега се пости, и трябва да внимавам да не се гневя и дразня. Нападението срещу православието е пряко и брутално, но това е нещо обикновено от две хиляди години насам.
  Явно е дошло предсказаното от св. апостол Павел време, когато “човеците не ще търпят здравото учение, но водени от своите похоти, ще си насъберат учители да им гъделичкат слуха, те ще отвърнат слуха си от истината и към басни ще се обърнат”. /2 Тим. 4:3,4/

 16. Стопанина  12.12.2015 г. | 11:09 ч.

  Нападението срещу православието е пряко и брутално, но това е нещо обикновено от две хиляди години насам.

  Невежа фанатичке, дал съм ти линкове да се образоваш. Чети, вместо да пишеш глупост след глупост. Какво православие на две хиляди години бълнуваш?!

  Ортодоксът е секта, която възниква в ранното средновековие като резултат от догмите, гласувани като в парламент – от грешни хора в продължение на векове.

  „…широк отзвук“….получи най- посредствената ти статия , защото аз разръчках гнездото на осите,за което съжалявам!

  Съжаляваш, но си продължаваш в същия дух. Колко типично за ортодокса… Армия от нещастници, както съм написал още в първия параграф на материала.

 17. Марги - фанатичка  12.12.2015 г. | 18:30 ч.

  Чела съм злите езотерични и окултни бълнувания, „стопанино“, – ти накъдето си тръгнал, аз от там се връщам! Много добре ми е известна злобата срещу православието, особено от такива хора като теб и твоите братя, които нямат в духовния си опит и полъх от Божията благодат! Вие не знаете за какво става въпрос! Затова ви тресат бесовете, гордостта да се доказвате като най-умни и учени, защото нямате никаква надежда нито в този, нито в отвъдния живот.

 18. Светльо  12.12.2015 г. | 19:43 ч.

  Иване, жегна ги по мазола – имоти, власт, пари и се развикаха до небесата. Едни се кланят на икони, други на шампионски купи, четвърти на мъртъвци, пети са ровили папи да ги съдят, щото били еретици. Ботев ги пусотсва, те му се умилкват. Кичат се с лаври, че били спасили народа от турско, а той народа им измислил и поговорка – Вържи попа да е мирно селото.

  Вазов и той им го каза –
  Мисля, че вратата на небесний рай
  на къде изглеждат никой ги не знай,
  че не таз килия извожда нататък,
  че из света шумен пътят е по-кратък,
  че сълзите чисти, че вдовишкий плач,
  че потът почтенний на простий орач,
  че благата дума, че правото дело,
  че светата правда, изказана смело,
  че ръката братска, без гордост, без вик
  подадена скришно на някой клетник,
  са много по-мили на господа вишни
  от всичките химни и тропари лишни.

  Раковски и той. Паисий пострада от гръцките монаси и написа „О, неразумний, поради что се срамиш да се наречеш българин“ – към Вулгарис и него изкривиха, уж народа бил неразумен и крив. Сега пак винят този народ, че не им влизал в храмовете, за които дела водят и адвокати наемат, че не ги почитал. Народа знае, много добре, така както е знаел и в миналото, знае и сега. Защото благодарение на от ухо на ухо, от уста на уста, над мамината люлка,традициите на Богомилите, огньовете на Еньовден, росните китки, ливади и буковите клонки на Гергьовден, фолклора, хората и пъстрите шевици, които поповете гърчоля са смятали за нечестиви, нестинарските обреди и посрещането на Зората Е народ!

  — Защо си ми довел това магаре бре, Петре?
  — Ами да го запопиш, дядо владика!
  — Как ще го запопя! Та магаре поп бива ли бре? Хитър Петър рекъл:
  — Магаре е, ама е по-гласовито от твоите попове! Владиката се ядосал:
  — Махни се оттука, че като взема една неокастрена востегарка, ще има да ме запомниш! Хитър Петър отвърнал кротко:
  — Е, па като не щеш, дядо владика, не щеш! И си повел магарето обратно. Ама като лъснали пендарите на опашката на магарето, владиката се полакомил и викнал:
  — Е, Петре, хайде, щом е толкова гласовито, върни го да го запопя!
  А Хитър Петър казал:
  — Можеше, дядо владика, ама преди малко! Сега вече му пресипна гласът! — и си отвел магарето.
  И отдето минавал, все разправял за запопването на магарето, та на владиката излязъл прякор „Магарешкият владика“. А той, като чул, че всички му викат Магарешки владика, избягал три дни далече от тоя край!

 19. Спиро  12.12.2015 г. | 22:14 ч.

  Препоръчвам ви на всички – зилотите и противниците да гледат този филм:
  https://www.youtube.com/watch?v=mHSX9UWnbcw
  За Ортодокса да се учат от руските им колеги как се прави – прибират се дарения с тях се строй църква и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ – подземен паркинг, автомивка, столова, конферентна зала, химическо чистене… Като идват миряните да им вземеш такса за паркинга, да ги прекараш през автомивката, да ги нахраниш срещу заплащани и докато се молят да им измиеш дрехите, пак срещу заплащане. Ей така се прави. Нашите ортодокси още не са си взели имота! Срамота!!!
  И да се поучат научат на смирение – Руския патриарх е с часовник само за 30 000 долара. И от скромност на снимките часовника го премахват с помощта на софтуер.

 20. Мислещ  13.12.2015 г. | 02:52 ч.

  Марги – фанатичка 12.12.2015 г. | 18:30 ч.

  Чела съм злите езотерични и окултни бълнувания, „стопанино“, – ти накъдето си тръгнал, аз от там се връщам!
  Много добре ми е известна злобата срещу православието, особено от такива хора като теб и твоите братя, които нямат в духовния си опит и полъх от Божията благодат!
  Вие не знаете за какво става въпрос! Затова ви тресат бесовете, гордостта да се доказвате като най-умни и учени, защото нямате никаква надежда нито в този, нито в отвъдния живот.

  Марги,
  Не ми отговори на един много прост и същевременно доста Истинен въпрос: Защо Светената вода се продава в „Православните храмове“ за левче За пример – Троянски ставропигиален манастир „Успение Богородично“ в манастирската църква.
  След като ми отговориш, ще разискваме темата за Бесовете дето са те ОБЛАДАЛИ.

  Марги, задавам ти Елементарен въпрос с Вселенска значимост! Можеш ли да ми дадеш смислен отговор или пак ще ме нападаш, като изгладнела хиена Новородено Слонче!

 21. Спиро  13.12.2015 г. | 15:57 ч.

  Вдигат двойно цената на свещите.
  Източник http://frognews.bg/news_103599/Vdigat-dvoino-tsenata-na-tsarkovnite-sveshti/

  Аз преди няколко години си спомням как лелките в църквите чакаха като харпии да могат да загасят свещичките на хората веднага щом се обърнат, за да може да ползват восъка за да направят нови. Не знам дали това се е променило. Някой може ли да каже?

 22. unknown  13.12.2015 г. | 18:04 ч.

  И друго правят,на по големите празници крият евтините свещи или пускат съвсем малко количество от тях.Имах скандал с черквата при нас по този случай,аз ходя да запаля свещи за починалите роднини 3-4 пъти в годината и отивам и няма свещи евтини и стана скандала,нерекох ги печалбари, че бог ще ги накаже и не помня още какво,защото това съм го забелязъл че го правят не за първи път и по големите празници основно.А отделно на входа на черквата има и пирамида нарисувана с око по средата,питах ги какво е това,била светата троица.

 23. House M.D.  15.12.2015 г. | 10:02 ч.

  Ортодоксалните коментари под тази статия напомнят по дух и смисъл ортодоксалните коментари под останалите статии в този сегмент. Ако „най-посредствената“ статия на Стопанина предизвиква такъв интерес, то какво остава за качествените?

 24. Мислещ  15.02.2016 г. | 14:59 ч.

  Мдаааа……….. явно някои от висшият клир определено не са с всичкия си! Не знам бесове ли са ги обхванали, какво ли, но Мамона здраво ги стиска за гърлото!

  Скандал: 5 лева входна такса в „Св. Александър Невски“ от днес

  Пет лева входна такса ще заплащат от днес всички туристи, които посещават храм-паметника „Св. Александър Невски“. Таксата ще се удържа от туристическите агенции, а за получените средства от патриаршеската катедрала ще издават „удостоверения“.

  Това се постановява в заповед, подписана от председателя на църковното настоятелство архимандрит Дионисий. Неговото име нашумя миналата година около осуетената му след обществени протести епископска хиротония и около посещението на Вселенския патриарх Вартоломей, който отправи скандални претенции към България.

  Репортер на Хаштаг-BG установи, че заповедта е публично огласена чрез разлепянето й на предназначените за това места в притвора на „Св. Александър Невски“. …………………

 25. Стопанина  15.02.2016 г. | 15:04 ч.

  А данъци дали ще плащат върху тия 5 лева? 🙂

 26. Спиро  15.02.2016 г. | 20:47 ч.

  Един много добър коментар за таксата от 5 лева от форума на дневник:
  „Пусто добре ви изгони Христос на времето от храма!“

 27. Спиро  15.02.2016 г. | 20:49 ч.

  Линк към статията на дневник:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/02/15/2705255_turisticheski_grupi_shte_plashtat_za_poseshtenie_v_sv/

 28. House M.D.  15.02.2016 г. | 22:43 ч.

  Коментарите под статията в „Дневник“ потвърждават казаното от Стопанина. „Ватиканът първо е банка!“

 29. Светльо  16.02.2016 г. | 09:37 ч.

  Не е само Ватикана! Ортодокса не е пада по долу. Те за туй и са се чепкали и прегръщали!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.