И британските власти признаха връзката на ваксина с мозъчни увреждания

Докато тече пропагандата за задължителните ваксинации в САЩ, британските власти се оправят с последствията от ваксината против свински грип, която е причинила множество случаи на мозъчни увреждания при деца. Както по-рано беше написано в International Business Times британското правителство ще компенсира финансово най-малко 60 семейства с милиони паундове, като сумата ще нарасне, защото още много пациенти са получили физически увреждания от ваксината.

„Правителството предполага, че ще получи сметка за около 60 милиона паунда, като всяка жертва ще бъде компенсирана с около 1 милион“ — съобщават от IBT.

В интервю за The Sunday Times адвокатът Питър Тод, който представлява група от пострадали, каза:

„Досега не е имало подобен случай. Жертвите на ваксината имат неизлечими и доживотни заболявания и ще изискват скъпо струващи лекарства.“

След избухването на епидемията от свински грип от 2009 г. около 60 милиона човека са били ваксинирани, повечето от които са били деца. Медицинските лица, разследващи последвалите болести, са открили, че ваксината Pandemrix причинява нарколепсия и катаплексия на един от 16000 души; много повече могат да развият симптоми, по данни на IBT. (Връзката на тази ваксина с нарколепсията беше призната от Швеция и Финландия още през 2010 година, когато беше прекратено използването ѝ.)

Британските власти признаха връзката на ваксина с мозъчни увреждания

80 процента от жертвите са деца

Нарколепсията е хронично нарушение на съня, което причинява силна сънливост през деня; понякога хората с това заболяване могат да заспят мигновено.

Катаплексията е патологично състояние, свързано с „внезапна временна загуба на съзнателните мускулни функции и тонус, породена от емоционални стимули, като смях, удоволствие, гняв или други силни усещания“, според определението на националната фондация Niemann-Pick. „Понякога загубата на съзнателен мускулен контрол е моментална — много често в резултат на това хората се сгромолясват на земята. Това се получава, защото те не могат да контролират мускулите на краката си, за да стоят прави.“ Хората възвръщат контрол върху мускулния тонус бавно, след като кризата е преминала.

Британските власти признаха връзката на ваксина с мозъчни уврежданияПо-нататък в статията на IBT се отбелязва, че в Европа досега над 800 деца са се разболели вследствие на ваксината.

Pandemrix е произведена от големия фармацевтичен гигант GlaxoSmithKline (GSK). Невероятно, но компанията отказа да продаде ваксината на което и да е правителство, докато то не подпише договор, че се съгласява да снеме всякакви отговорности от GSK за увреждания, причинени от нея. Сега GSK ще плати за вредите, причинени от Pandemix, но след това сметката ще се покрие от британските власти. (Тоест накрая пак ще платят данъкоплатците — бел. ред.)

Производителя на ваксината отказва да признае, че съществува проблем. Но инжектирането не е разболяло само децата, то е нанесло вреди и на персонала на британската национална здравна служба, заради които много от тях не могат вече да изпълняват работните си задължения. IBT пише, че тези хора ще съдят британското правителство да им заплати обезщетение за изгубените заплати.

Като цяло мнозинството пострадали от ваксината са деца — те са около 80 процента от всички. Едно от тези деца е Джош Хадфийлд, осемгодишно момче от Самърсет. Неговите родители казват, че сега той взема лекарства срещу нарколепсия, струващи около 15000 паунда на година, за да може да остане буден поне в училище.

„Ако го разсмеете, той се сгромолясва на земята. Има проблеми с паметта. Няма лек за това. Той казва, че иска никога да не се бе раждал. Аз се чувствам виновна за това, че оставих да го ваксинират“ — споделя 43-годишната му майка Керълайн Хадфийлд пред IBT.

Колкото и да е странно, тази ваксина се поставяше въпреки предупрежденията на Европейската медицинска агенция през 2011-а, когато нейните представители съветваха ваксината да не се инжектира на лица на възраст под 20 години. Агенцията се позоваваше на проучване, в което беше установено увеличаване от 13 пъти на нарколепсия, когато ваксинираните са деца.

Въпреки това от GSK непоколебимо отказаха да признаят тези факти.

Автор: Дж. Д. Хейс @ Natural News

Превод: Кирил Атанасов

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

4 коментара за "И британските власти признаха връзката на ваксина с мозъчни увреждания"

 1. mitko  20.10.2015 г. | 10:36 ч.

  Е добро утро на британските власти! Откриха топлата вода! За ваксините „срещу“ свински грип се знае още от 70-те години на вече миналият век, когато са причинявали смъртни случаи. И какво от това? И тогава се е знаело и е било доказано, както и сега. Но….??

 2. Стопанина  20.10.2015 г. | 10:43 ч.

  За мен най-важното изречение в статията е, че „компанията отказа да продаде ваксината на което и да е правителство, докато то не подпише договор, че се съгласява да снеме всякакви отговорности от GSK за увреждания, причинени от нея“. Това със сигурност важи и за България, което би трябвало да обясни и на най-глупавите хора защо такива, като Кунчев, Кожухарова и прочее измет на държавна хранилка обслужват интересите на държавата/GSK и работят против здравето на хората.

  Нима някой с трезв ум би допуснал, че тези „здравеопазващи“ гадини ще разкрият истината, че ваксините са опасни, след като имат договор с доставчика да отричат всякаква такава връзка и отговорност на производителя?!

 3. Спиро  20.10.2015 г. | 10:57 ч.

  То трябва да се маркира подобаващо!

 4. mitko  20.10.2015 г. | 17:46 ч.

  Стопанина
  За мен най-важното изречение в статията е, че „компанията отказа да продаде ваксината на което и да е правителство, докато то не подпише договор, че се съгласява да снеме всякакви отговорности от GSK за увреждания, причинени от нея“. Това със сигурност важи и за България, което би трябвало да обясни и на най-глупавите хора защо такива, като Кунчев, Кожухарова и прочее измет на държавна хранилка обслужват интересите на държавата/GSK и работят против здравето на хората.
  Нима някой с трезв ум би допуснал, че тези „здравеопазващи“ гадини ще разкрият истината, че ваксините са опасни, след като имат договор с доставчика да отричат всякаква такава връзка и отговорност на производителя?!

  А аз нещо не разбирам! Кой на кого предлага, или кой от кого иска? Какво означава „отказва“? Ами да не я продава и да върви на майната си! Истината май е, че властите са тези, които поръчват ваксините, и пак те са тези, които решават дали и защо дадена ваксина е „необходима“. Държавата е големият престъпник в случая, производителят не би могъл без нея да постигне нищо. Такива като Кунчев и Кожухарова има на държавна хранилка в цял свят, тяхната роля е да баламосват обществеността, но големите престъпници са много по-нагоре!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.