Шведски епископ: Да се махнат кръстовете, за да угодим на имигрантите

Ако на вас тази история ви звучи прекалетно налудничава, за да е истина, явно не сте се запознати каква „утопия“ е Швеция. Това е държавата, в която някои политици предложиха да се дава безплатно жилище, да се намира работа и да се плащат социални помощи на завръщащите се бойци на Ислямска държава — всичко това, естествено, щяло да се заплати от данъкоплатците.

Заради стотиците хиляди имигранти, които тепърва ще се изсипят в Швеция, епископ от Стокхолм е предложила да се премахнат кръстовете на една християнска църква, а на тяхно място да се поставят ислямски символи. Въпросният епископ Ева Брюне вярва, че свалянето на християнските символи от Моряшката църква ще я направи „по-приветлива“ за мюсюлманите — съобщава STV, шведска национална телевизия.

„Отдаването на място на хора от други религии не означава, че ние не сме защитници на нашата вяра. От църковните служители се очаква да възхваляваме Христос. Ние правим това всеки ден, при всяка среща с хората. Но това не означава, че сме враждебно настроени към друговерци“ — пише Брюне в опит да оправдае предложението си.

Брюне, която е първият епископ на голяма световна църква, признал лесбийските си наклонности, иска черквите да се разглеждат като обществените летища, където има молитвени стаи за мюсюлмани — затова трябвало да се премахнат християнските символи и да се „посочи накъде е Мека“.

Предложението е било посрещнато с протест, поведен от пастор Патрик Петерсон, служител на Оскарската епископия в Стокхолм, който твърди, че „не е разумно черквата да се сравнява с молитвените зали в летищата и болниците. Християнските църкви и катедрали не са просто обществени места“.

Шведски епископ: Да се махнат кръстовете, за да се угоди на имигрантите

Директорът на моряшката църква — Кики Ветерберг, също открито се противопостави на идеята:

„Аз нямам никакъв проблем, ако мюсюлмански или хиндуистки моряци идват тук да се молят. Но вярвам, че сме християнска църква и затова трябва да запазим символите. Ако аз посетя джамии, няма да искам от тях да премахат техните символи. Това, дали ще вляза или не, е изцяло мое решение“ — казва Ветерберг.

Също така е иронично, че същата тази Брюне, която иска да сме по-приветливи към мюсюлманите, в ислямските страни щеше да бъде екзекутирана, задето е лесбийка.

„Ето как изглежда общество и култура, които извършват самоубийство“пише Робърт Спенсър.

Ако на вас тази история ви звучи прекалетно налудничава, за да е истина, явно не сте се запознати каква „утопия“ е Швеция. Това е държавата, в която някои политици предложиха да се дава безплатно жилище, да се намира работа и да се плащат социални помощи на завръщащите се бойци на Ислямска държава — всичко това, естествено, щяло да се заплати от данъкоплатците. Това е държава, в която има голям недостиг на жилища и в същото време политиците казват на гражданите, че трябва да отстъпят градините си, за да настанят там имигранти от Третия свят. Швеция е още страна, която наема симпатизанти на ИДИЛ, за да ръководят имиграционните ѝ комисии. Швеция също така използваше данъците на гражданите, за да наеме „експерт“ по ислямофобия — Михаел Николай Скрамо, който впоследствие се присъедини към Ислямска държава.

Автор: Пол Джоузеф Уотсън @ Info Wars

Превод: Кирил Атанасов

Споделете публикацията

Google1

За Спиро

kiril@otizvora.com | Кирил Атанасов - Спиро е преводач на свободна практика за „От Извора“. „Злото не е в грешките, които човек прави, а в неизправянето им.“

Всички публикации

37 коментара за "Шведски епископ: Да се махнат кръстовете, за да угодим на имигрантите"

 1. лили  28.03.2016 г. | 11:54 ч.

  Един ден всеки ще си получи заслуженото и горко на тази пасторка и на всички около нея,които и подражават и я подкрепят,ЕДИН БОГ ИМАМЕ ВСИЧКИ И ТОЙ Е ИСУС ХРИСТОС!! И ЕДНА Е ИСТИНСКАТА ВЯРА И ТОВА Е ПРАВОСЛАВНАТА! СЛАВА ТЕБЕ ГОСПОДИ ОТЕЦ НАШ!

 2. House M.D.  28.03.2016 г. | 19:11 ч.

  Съгласен съм с лили! И пророкът е един – Мохамед!

 3. лили  29.03.2016 г. | 16:55 ч.

  Един е ОТЕЦ НИ! И ТОВА Е ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС!

 4. Мислещ  29.03.2016 г. | 20:59 ч.

  @лили

  ЕДИН БОГ ИМАМЕ ВСИЧКИ И ТОЙ Е ИСУС ХРИСТОС!!
  И ЕДНА Е ИСТИНСКАТА ВЯРА И ТОВА Е ПРАВОСЛАВНАТА! СЛАВА ТЕБЕ ГОСПОДИ ОТЕЦ НАШ!

  Казваш – Христос е Бог на всички!
  Щом е на всички, то Той еднакво обгражда с Любов всички човеци, без оглед на вяра, цвят, пол, националност и т.н.


  Господа, Когото познавам и за Когото говоря, не е Господ на частната собственост, и не е за хората, които спорят за собственост. Собствеността няма никакъв Господ. И хората, които се делят на католици, православни, протестанти, будисти, мохамедани и пр. нямат никакъв Господ.

  Днешният ред на частната собственост е идолопоклонство, но той ще бъде пометен и ще остане само екс – човека. От днешния човек ще остане само празната му глава, която ще се съхранява в музеите, като остатък от миналата култура.

  Из беседата „Гредата“ (III серия неделни беседи),държана от Учителя на 18 май 1919 г.

 5. Петьо  29.03.2016 г. | 22:29 ч.

  лили, а как да разбираме думите на самия Господ Исус Христос, че „никой не дохожда до Отца освен чрез мен“. Или „Аз не говорих от Себе Си, а Отец, който Ме прати, Той Ми даде заповед какво да кажа и какво да говоря“.

  Според мен представяш твърде буквално тълкувание на думите „Аз и Отец ми сме едно“.

 6. House M.D.  29.03.2016 г. | 23:32 ч.

  лили, дълбокият ми сарказъм беше подбуден от несъстоятелното твърдение, че кривославната църква и нейните сквернослужители имат нещо общо с Бога.

 7. Спиро  30.03.2016 г. | 17:49 ч.

  @House M.D. може и на майтап да си го казал, но аз лично не бих се изненадал ако до 20 години не обединят всички религии – православие, католицизъм, ислям, будизъм… Като се замисля почти всички така наречени религиозни водачи се кланят на мамона, просто риториката им е по-различна. Риториката им е за пред овцете им – дайте да ви острижем едно хубаво и ще живеете вечно в рая, ще имате 70 девственици… а същественото е, че всички те стрижат овцете си.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.