Отново за ваксините и за втори „министър“ на фармафията

Мислите, че наскорошният ми коментар за изказването на министър Москов относно ваксините е бил неуместен, понеже е за единичен, изолиран случай? Нека видим какво казва и един втородивизионен пропагандатор, явяващ се дясна ръка на първия.

Заместник-министирът на фармацевтичното министерство д-р Ваньо Шарков също обяви, че е…

„…категоричен, че министерството ще направи кампания в подкрепа на ваксините, но едва след като разбере от какво най-много се боят хората, за да не се връщаме в Средновековието, когато масово са измирали от заболявания, които могат да бъдат предотвратени с ваксини.“

И отново само от едно единствено изречение вадим следните изводи:

1. Страховете на хората са основателни, както показват редица доклади и самите листовки към ваксините, но министерството на фармацевтиката, което се издържа с пари на данъкоплатците, все пак нахално ни уведомява, че категорично ще се изяви като маркетингов отдел на чужди частни корпорации и тяхната стока.

Искам да знам откъде идват двата милиона, които министерството на фармацевтиката възнамерява да похарчи за ваксино-пропагандата. Ако са от данъкоплатците, мога да предложа значително по-полезни начини за харченето им в сферата на здравеопазването. А ако са от тазгодишния маркетингов бюджет на фармафията, така или иначе също няма значение какви проучвания на страховете ще правят и какво ще говорят, защото е ясно, че който дава парите, той поръчва и музиката.

И в двата случая е ясно, че такива, като Москов и Шарков, в конкретния случай (и не само) не служат на хората. Наистина, „министър“ означава „служител“, но никъде в титлата не е уточнено „народен“, нали?

Отново за ваксините и за министрите от втора дивизия
2. Проучванията още не са започнали, а в риториката вече забелязваме предварително взетото и поддържано становище, че страховете на родителите са неоснователни. Между редовете се чете и надменната позиция, че родителите, отказващи ваксини за децата си, са едва ли не илитерати от средновековното крепостно селячество, които трябва да бъдат просвещавани от грамотните аристократи. Това е доста трагикомично, ако обърнем внимание на факта, че всъщност фармацевтичното министерство тепърва ще проучва и усвоява всичко онова, което родителите вече знаят и обуславя съответния информиран избор.

3. Интелектуалната и творческата немощ на пропагандатори, като Москов, Шарков, Тихолова, Кунчев, Кантарджиев и Кожухарова, е толкова досадна, че отново и отново четем за „тъмното Средновековие“ и „ваксините — благото на цивилизацията“. Ако запазят тази смешна аргументация и нефелна риторика за предстоящата им кампания, значи са съвършено негодни за тази работа и е време фармафията да си сменя „министрите“ (слугите).

Безидейните бръщолевения за Средновековието, които опитват да минат за някаква „научна обосновка“, вече са толкова банални, че истински копнея за някой ловък и оригинален пропагандатор, който ще ме предизвиква на свой ред да му отвръщам с по-разнообразни и по-информативни статии.

А дотогава ще отбелязвам остроумно, че завръщането на някои елементи от Средновековието може би пък не е толкова страшно! Все пак тогава не е имало бум на аутизма, засягащ вече едно на всяко петдесето дете. Още не е бил измислен и „синдромът на внезапната детска смърт“, възникващ веднага или скоро след поставянето на коктейла от тежки метали, невротоксини, канцерогени и какви ли не гадости.

Всички други „страшни заболявания“, от които уж ни пазят ваксините, се овладяват безпроблемно в болничните условия на цивилизования свят. Дали нашите болници спадат към цивилизованите — ще оставим за медитация на Москов, Шарков и другите фармацевтични слуги.

Ако обаче вече сте направили своя информиран избор и търсите насоки как да избегнете репресивните мерки на ваксино-терористите, запознайте се с изчерпателните ми съвети за спасение от терора със „задължителните“ ваксини.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

3 коментара за "Отново за ваксините и за втори „министър“ на фармафията"

 1. Петьо  19.08.2015 г. | 10:10 ч.

  Продължават с пълна сила:

  Близо 1.5 млн. деца умират годишно заради липса на ваксинация, сочи ново изследване

  http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/08/19/2593275_blizo_15_mln_deca_umirat_godishno_zaradi_lipsa_na/

  Разбира се, виновна е липсата на ваксини, а не липсата на човешки условия за живот. По-лесно е да се влагат пари в производство на ваксини, отколкото да се вложат в подобряване на условията за живот. А, да, и последното не носи такива печалби, ако изобщо носи някакви за фарма-компаниите.

 2. House M.D.  19.08.2015 г. | 23:24 ч.

  Нека Вашингтонов и Цацов (от англ. shark – акула) си приказват. Вълкът не се бои от много овце. Тоже и родителите, направили своя информиран избор, няма да се уплашат дори и всички лекари на света да им пропагандират ваксините.

  @Петьо
  Не става въпрос само за печалбите. Стопанинът бе така добър да изясни въпроса от всички страни в материала „Войната срещу физическото тяло“ – част от поредицата „Пришествието на Ариман“.

 3. Петьо  20.08.2015 г. | 09:57 ч.

  Да, разбира се! Печалбите са само на повърхността, макат някои и до това трудно да стигат. А какво остава за по-фините атаки. Специално чрез ваксините се влияе и на по-фините тела, не само на физическото.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.