Експерти: Спрете кърменето и ваксините ще станат ефикасни

Опитвам се да пиша за проблемите, свързани със здравето и храненето, без твърде често да намесвам личния си живот, но всички знаем, че личните разбирания могат да проличат. Сега ще ви кажа колко съм разстроена от изявлението на Центъра за контрол на заболяванията (CDC), според което майките трябвало да отложим кърменето, защото така щяла да се повиши ефикасността на ваксините.

И ето сега — знам, че ваксините са спорна тема и нямам проблем с това. Но това, с което определено имам проблем, е, че една държавна агенция, създадена да спира разпространението на болести (или поне така твърдят официално), учи майките да спрат едно нещо, за което има планини от доказателства, че не само е полезно, но жизненоважно за здравето на бебето.

Когато мислим, че тази агенция е корумпирана, както се разбра от наскорошните разкрития на вътрешен човек, не винаги осъзнаваме всъщност колко черна е тази корупция и колко надълбоко е пуснала корени. Изумителна е новината, че не един, а десет изследователи от нейния Национален център за имунизация и респираторни заболявания (NCIRD) са публикували материал, в който ни убеждават, че заради имуностимулиращите ефекти на кърмата се потискат ефектите на оралната жива ротавирусна ваксина, от което следвало, че майките трябвало да отложат кърменето.

Предлагат: Спрете кърменето и ваксините ще станат ефикасни
Макар този материал да не поощрява пълния отказ на майките от кърменето, той определено ги съветва да го спрат по времето, когато се поставя ваксината. Поне не са почнали да ни обясняват, че кърменето е вредно. В жалък опит да се покажат научно безпристрастни, изследователите споменават мимоходом, че имало и други начини да се повиши ефикасността на ваксината. Те дори признават с половин уста, че:

• Кърмата противодейства на живата ваксина; казано иначе, кърмата се бори с вируса.

• Когато тялото на бебето се бори с живия вирус във ваксината, това означава, че се създава естествен имунитет. А това за сетен път показва, че човешката имунна система, стига да е подпомагана от природни средства, каквото е кърменето, е истински експерт в областта на защитата от заболявания.

Ако от тази агенция не бяха „признателни“ на големите фармацевтични компании, които правят милиарди от недоказани и ненужни ваксини всяка година, едва ли щяха да препоръчват на жените да спрат да дават на бебетата си имуностимулираща кърма. Те би трябвало да поощряват майките да кърмят, а не да отлагат кърменето, за сметка на ваксини, пълни със съмнителни добавки и както разкри бившият президент на Pfizer — неефикасни са и съдържат опасни за здравето съставки.

Излиза, че според Центъра за контрол на заболяванията ваксините са по-полезни за бебето от кърменето. И също, че изследователите там автоматично приемат ваксините за безопасни. От самите тези учени знаем, че са сравнявали кърмата на майки от Индия, Южна Корея, Виетнам и Съединените щати. Индийските майки са били с кърма, която най-силно е противодействала на ваксината, докато американските майки са имали най-слабата кърма.

Тези резултати учудват ли ни? Случайно ли е, че в кърмата на тукашните жени се намират глифозатни остатъци и даже ембрионални клетки? Знаехте ли, че Pfizer е дъщерна компания на Monsanto? Започва ли да става ясна връзката?

Майка съм на шестмесечно бебе и редовно го кърмя. Няма да спра да кърмя детето си, определено не заради някакви си ваксини.

Автор: Кристина Сарич

Източник: Natural Society

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

28 коментара за "Експерти: Спрете кърменето и ваксините ще станат ефикасни"

 1. Стопанина  26.07.2015 г. | 10:38 ч.

  Извинявам се за невежеството, но да попитам – възможно ли е изобщо да се спре „временно“ кърменето? Доколкото съм запознат, когато жените не кърмят, всъщност престават да произвеждат кърма. Ако е така, спрат ли временно, реално спират за постоянно.

 2. Arven  26.07.2015 г. | 11:31 ч.

  Ако жената успее да поддържа лактацията за този период и кърмачето/ бебенцето не загуби интерес, може и да стане – не е невъзможно.

 3. Спиро  26.07.2015 г. | 16:36 ч.

  Аз на много пъти съм казвал, че тези експерти са си най-обикновени льохмани, които някой иска да ги представи като компетентни и честни хора. Едно е да се каже експерти съветват, друго е да се каже служителите на тази компания казват…

 4. House M.D.  26.07.2015 г. | 22:31 ч.

  Това е само началото. Очаквам в обозримо бъдеще кърменето да спре, а децата да се захранват с продукти от фармафията.

 5. will  27.07.2015 г. | 10:37 ч.

  Спиро
  …тези експерти са си най-обикновени льохмани, …

  Много ми хареса! Изключително деликатно!;
  Но, тези наистина са компетентни, дори много: до степен на ерудити /юродити/.
  Кофтито на ерудицията е присъщата й едностранчивост.

 6. Спиро  27.07.2015 г. | 16:29 ч.

  За мен тези хора не са компетентни. Назубрили са нещо ерудирано и го повтарят като папагали с голяма памет. Което може да им помогне да създадат илюзията за компетентност. Аз не знам да има някакви критерии за експерт, ако някой знае да ги каже.

 7. Боян Юруков  27.07.2015 г. | 18:18 ч.

  Това са пълни глупости. Първо, въпросното изследване е лабораторно – взели са кърма и са я смесили с пероралната ваксина. Показали са, че в тези идеализирани условия има индикации, че млякото на жени от развиващия се свят като Виетнам и Индия може да намали ефективността на полио ваксината. Причината е в голямата заболеваемост там и антителата, които майката предава. Показват също така, че този ефект не се наблюдава в щатите и Европа, още повече, че въпросните перорални ваксини не се използват у нас. Най-вече обаче е абсолютна лъжа, че препоръчвали да не се кърми и дори да се отложи кърменето. Казват само, че навярно в тези развиващи се страни би помогнало, ако майката не кърми точно когато се дава ваксината – римерно 2-3 часа около посещението при лекаря. Ето повече информация.

 8. Стопанина  27.07.2015 г. | 21:37 ч.

  Боян Юруков, четеш ли се какво пишеш?

  абсолютна лъжа, че препоръчвали да не се кърми и дори да се отложи

  Било лъжа, че препоръчвали да се отложи, а в следващото изречение пишеш:

  би помогнало, ако майката не кърми точно когато се дава ваксината

  Това е същото, като да се поощрява отлагане на кърменето. Защото една майка не може да кърми детето си, докато му слагат ваксината. Причината е елементарна – оралната ваксина ангажира устата на детето, което не му позволява да суче в същото време.

  Отделно „повечето информация“, която си предложил, е с пояснения и биене на отбой след острите реакции към изследването им, а не е самото изследване. Това, че сега дават на задна скорост, е добре, но не отменя забележките към онова, което публикуваха по-напред.

  И трети аспект – дали говорят за майки от САЩ и Европа, или за индийки и виетнамки, няма никакво значение. Самата идея да се говори за промяна на каквито и да било хранителни режими заради тъпите им ваксини, е безобразие. Все тая към кого е насочено.

 9. Plamen Tomov  28.07.2015 г. | 10:46 ч.

  Юруков знае най-добре. Той живее в чужбина и там са наясно, а тук у БГ-то сме прости.

 10. Plamen Tomov  28.07.2015 г. | 10:49 ч.

  Боян Юруков, четеш ли се какво пишеш?

  Юруков не чете и източника. Става дума за ротавирусна ваксина, а не за полио.

 11. d&g  28.07.2015 г. | 13:38 ч.

  Не мисля, че за 2ч на бебето ще му стане нещо, ако не го накърмят. Наистина преекспонирате нещата.

 12. Боян Юруков  28.07.2015 г. | 13:54 ч.

  Линкът е към разясненията на авторите на изследването и оборване на лъжливите интерпретации като тази, която е преведна горе. След това изследване тръгна мит, че майките не трябвало да кърмят заради ваксините. Говорейки за отлагане се вкарва идеята, че едва ли не майките не трябвало да кърмят с месеци. В действителност изследването не показва дори, че кърменето веднага със слагането на тази една перорална ваксина има накакъв ефект върху ефикасността ѝ. Тествали са в лабораторни условия, а не в реалния свят. Също така, тук се говори конкретно за Индия и Виетнам и различия в кърмата заради начина на хранене, заболеваемостта и прочие. Сами посочват, че лабораторните им тестове не само, че не могат да се отнесат към Европа и щатите, но и нямат смисъл, тъй като пероралните ваксини отдавна не се използват тук. Да не говорим, че изводът на изследването е за хипотетична връзка в ефективността на една конкретна ваксина, която трябва да се изследва. Това обаче не пречи да се излизат с бомбастични изводи, че разбира ли – учените карали майките да спират да кърмят заради ваксините.

 13. Стопанина  28.07.2015 г. | 14:47 ч.

  @ Боян Юруков

  Линкът е към разясненията на авторите…

  А аз какво написах в предния си пост? Въпросът е, защо изобщо са нужни разяснения.

  …на изследването и оборване на лъжливите интерпретации като тази, която е преведна горе.

  Ако си бяха написали доклада на базата на изследванията, без да си вкарват личните мнения, никой нямаше да прави „лъжливи интерпретации“, та после да им се налага да дават разяснения. Самият термин „лъжлива интерпретация“ показва умствения ти капацитет и нивото на това, което пишеш тук и в блога си за анти-ваксърите.

  Прочети оригиналното изследване и се върни подготвен. Другият вариант – разкарай се да празнуваш „световния ден на ваксините“ с поддръжниците си, също умствено увредени от тимеросала във ваксините. Само си губиш времето тук – никакъв шанс да пробиеш. И сериозно ще ме ядосаш, ако още един път напишеш пост, в който повтаряш едно и също, като се правиш, че не съм го коментирал в моя предишен пост.

  @ d&g

  Не мисля, че за 2ч на бебето ще му стане нещо, ако не го накърмят.

  Аз пък мисля, че може и да му стане, когато му вкарат невротоксините, особено без да е яло.

  @ Plamen Tomov

  Юруков не чете и източника. Става дума за ротавирусна ваксина, а не за полио.

  Чел е само „разясненията“, където се споменава оралната за полио, ама не е вникнал в контекста, щото е бързал да се изкаже неподготвен (както винаги).

 14. Боян Юруков  28.07.2015 г. | 18:44 ч.

  Plamen Tomov

  Боян Юруков, четеш ли се какво пишеш?

  Юруков не чете и източника. Става дума за ротавирусна ваксина, а не за полио.

  Щеше да помогне, ако не ми бяха променяли коментарите. Иначе в статията, която е преведена тук се говори и за полио ваксината.

  Стопанина
  Ако си бяха написали доклада на базата на изследванията, без да си вкарват личните мнения, никой нямаше да прави „лъжливи интерпретации“, та после да им се налага да дават разяснения. Самият термин „лъжлива интерпретация“ показва умствения ти капацитет и нивото на това, което пишеш тук и в блога си за анти-ваксърите.

  Явно не си много наясно как се пишат научни изследвания. Прочетох го на няколко места дават да се разбере, че това е лабораторно изследване и не отразява реалната заболеваемост и ефект при кърмене веднага след даване на ваксината. Във всеки случай не мисля, че някой пишещ горните глупости е чел нещо повече от изследването от трите изречения описание. Видели са „отлагане“ и веднага тръгват заглавия, че препоръчвали спиране на ваксините.

  И какъв тимеросал във ваксините? Няма в нито една ваксина, която използваме.

 15. Спиро  28.07.2015 г. | 20:12 ч.

  И какъв тимеросал във ваксините? Няма в нито една ваксина, която използваме.

  Юруков, ти знаеш всяка една ваксина, която използваме, проучил си съставките им и можеш със сигурност да кажеш, че няма? На какво се базира това твое твърдение?

 16. Писна ми  28.07.2015 г. | 22:43 ч.

  И какъв тимеросал във ваксините? Няма в нито една ваксина, която използваме.

  Няма ВЕЧЕ в бебешките, в ТетаДиф обаче има.

 17. Стопанина  28.07.2015 г. | 23:51 ч.

  И в бебешките има тимеросал, макар да говорят за trace amounts (пренебрежими количества) от него. Все едно има безопасни дози живак.

  А със зомбито Юруков е излишно да се водят дискусии. Това, че нямало тимеросал в нито една ваксина, не го твърдят дори производителите на ваксините. Невежото диване ще изпадне в подобие на ваксино-индуциран анафилактичен шок, ако разбере фармафията в колко още продукти използва тимеросал, включително „стерилни“ изкуствени сълзи и разни солюции с бета блокери. И тук не говорим за някакви си китайски и турски фармацевтични гноми, а за големи компании, като Alcon/Novartis, Merck и GSK.

 18. Стопанина  31.07.2015 г. | 15:00 ч.

  Американски конгресмен и вътрешен човек на CDC разкриха: CDC е унищожила документацията, доказваща връзката между появата на аутизъм и MMR ваксината (срещу морбили, заушка и рубеола). Подробности за разкритието тук.

 19. Спиро  03.08.2015 г. | 16:10 ч.

  Есента ще стартира и мащабна кампания за нуждата от ваксинации, обяви здравният министър Петър Москов… Когато хората видят в интернет някоя простотия, никой не им обяснява защо не е вярна, а трябва да правим това… Според него трябва да се проучат притесненията на хората за ваксините, за да бъдат разсеяни.

  източник: http://news.ibox.bg/news/id_383829923
  Без думи…

 20. Мислещ  04.08.2015 г. | 09:13 ч.

  Ще ми е чудно с какви доводи, ще убеждава хората в „полезността“ от ваксинирането!
  Като изключим общите приказки и безпочвените твърдения на „мнителни експерти“ изказвани в „независимите“ медии, които със сигурност ще се леят на килограм, не виждам какво друго могат да предложат от Министерството на здравеопазването.

 21. Време е за промяна  04.08.2015 г. | 13:03 ч.

  Насилствено налагане на HPV ваксината за момчета и момичета, в училище, в американския щат Род Айлънд.Това става в момент, когато Европейската агенция по лекарства предприема допълнително изясняване на профила на безопасност на HPV ваксините, по искане на Дания. Или с други думи – как училищата по света се превръщат от място за учене, в концлагери за насилствено ваксиниране на малките животинчета (дечицата).

  Цитат: „Boy or girl. Public school or private school. If the Rhode Island child is middle-school age, it is now mandatory to receive a Human Papillomavirus (HPV) vaccine. The jab would most likely be a Gardasil shot, made by Merck – studied for less than two years in about 1,200 children under age 16 before it became licensed and fast-tracked by the FDA. Coincidentally, this vaccine is currently under investigation by the European Medicines Agency

  Източник:

  Още за HPV ваксината:

  Фейсбук група на пострадалите от ваксината в Дания:

 22. will  04.08.2015 г. | 13:12 ч.

  Мислещ
  Като изключим общите приказки и безпочвените ……

  Мислещ, защо да изключваме, общите приказки и…..? Та те са прилежната обвивка на ядката, сътворена от „науката” статистика!

 23. Спиро  04.08.2015 г. | 14:42 ч.

  Честно казано ще е на принципа на засрамването – тези, които не се ваксинират са идиоти, които носят станьолени шапки, те са глупави… ваксините са научно доказани… в тях няма живак – това са глупости…
  Според мен за ваксините има 3 групи – твърдо за, твърдо против и колебаещи се. Те ще се целят в колебаещите се. Идеята е, че хората, които нямат никаква информация по темата ще могат да им повярват. И мога да се обзаложа, че тази агитация ще се прави по телевизията, радиото, вестниците и списанията. А ако е по интернет няма да има възможност за коментари. Идеята е да няма кой да спори с теб и да дава някакви аргументи.

 24. Стопанина  04.08.2015 г. | 15:28 ч.

  Работата е от ясна по-ясна. Ето изводите от статията:

  1. Имаме едни конкретно назовани в статията 2 милиона, които фармафията е платила за пропаганда на ваксини.

  2. Министърът с вид Жокера и/или на страдащ от психиатрично заболяване ни обяснява как ще се бори с „простотии“, но тепърва щяло да се изяснява какво нарича простотии, понеже още не било ясно от какво се страхували отказващите ваксини.

  3. Независимо от какво се страхуват, опасенията им трябвало да бъдат разсеяни. Ако се опасяват от нещо реално, както се подразбира, ще четем и служаме лъжа след лъжа, след лъжа, след лъжа…

 25. Светльо  04.08.2015 г. | 17:06 ч.

  Речено сторено. Джокера почна с раздаването на двата милиона….

 26. Спиро  04.08.2015 г. | 19:05 ч.

  В статията, пусната от Светльо има нещо много интересно:

  Всяка трета българка разбира, че има рак на женските полови органи едва в трети и четвърти стадий на заболяването, което прави лечението по трудно, показват данните на МЗ.

  То какво излезе всяка трета българска има рак на половите органи. Значи, ако имаш майка и две баби едната според министерството на здравеопазването от тях има рак на половите органи. 😆 Аз разбирам, че им се плаща да плашат хората, но все пак могат да намерят някой който може да смята…

  И е изрично упоменато „женските полови органи“ сякаш има българки с мъжки полови органи…
  Този тип „официално“ говорене е характерен и за „гениите“ от полицията. 😆

 27. Мислещ  04.08.2015 г. | 19:58 ч.

  Добре де, колко невеж трябва да е човек за да се хване на този пасквил?

  Първо:

  Късната диагностика на рака у нас е сред причините за неблагоприятното съотношение на България спрямо страните-членки на ЕС по показателите за 5-годишна релативна преживяемост.

  Тоест по-големият процент се дължи на занижена профилактика – годишни прегледи.

  Второ:

  При 80% от случаите на ракови заболявания, те са продиктувани от неблагоприятно влияние на околната среда върху здравето на човек. Когато се говори за „околна среда“ се има предвид всичко, което влияе върху човек, включително неговото поведение, навици, начин на живот, култура на полово общуване, професионални експозиции, степен на индустриализация и урбанизация на дадена страна. Установено е, че най-голямо влияние от факторите на „околната среда“ имат нерационалното хранене, на което се дължат 35% от раковите заболявания в света и тютюнопушенето, на което се дължат 30% от тях. Следват недостатъчната физическа активност, злоупотреба с алкохол и др.

  Сега моля някой виден „Експерт“ да ми обясни как тази Измислена ваксината за 12-годишните момичета срещу човешкия папиломен вирус, причиняващ рак на маточната шийка ще допринесе срещу горе цитираните „Неблагоприятни влияния на околната среда“? – Никак!
  Не само, че няма да бъде полезна, а сериозно ще застраши здравето и живота на тези деца.
  Да си припомним скорошният случай с Лили, която почина „благодарение“ на тази вездесъща ваксина.

  Но, тук не мога да не отбележа и факта, че всеки си плаща за своето невежество.
  В частен разговор със Стопанина по случая с Лили, той директно обвини родителите (с което напълно съм съгласен), които поради своята овча простотия, за да не са по-назад от другите са подложили дъщеря си на доброволно ваксиниране. Резултата за жалост, бе нейната преждевременна смърт.

  Ще цитирам чешкия духовник и реформатор Ян Хус, който поставен на кладата, когато вижда една старица да добавя и своя сноп съчки към разгарящия се огън възкликва – О, свещена простота !.

 28. Веско  11.01.2016 г. | 01:16 ч.

  скандалния неизлъчен филм на Ахчиева за ваксините, който БНТ цензурира

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.