Френски пророчества за бедствията в Последните времена

Извадка от Liber Mirabilis

Liber Mirabilis е сборник от средновековни пророчества, за пръв път публикуван в 1524 г. През 1831-ва Жан де Ватигеро го превежда от латински на френски. Следното анонимно апокалиптично пророчество е от тази книга:

„Всички елементи ще се изменят, защото е необходимо цялото състояние на вековете да се промени. Със сигурност много места на Земята ще бъдат в ужасно положение на разруха и всички живи същества ще бъдат погълнати. Множество могъщи селища и градове ще се разпилеят и ще рухнат при земетресения. Моретата ще изреват и ще се надигнат срещу цялата суша. Въздухът ще мирише и ще е замърсен заради нечистотата и несъгласието между хората. И заради чумата въздухът напълно ще се промени, заради него ще плъзнат болести, ще е съвсем развален.

Френски пророчества за бедствията в Последните времена

Хората ще станат като животни от разните нови болести. Те ще бъдат повалени и ще умират внезапно. Неописуема чума ще се разпространи от неочаквания и страшен недоимък (глад), и ще измъчва хората. За целия свят идва голямо страдание и няма място на Запад, където то да не намери място.

От началото на света не е имало нещо толкова ужасно, колкото това.“

* * *

Анонимно френско пророчество

Във френския сборник Voix Prophetiques (1872) се съдържа едно пророчество за война между Изтока и Запада:

„Ще се разрази ужасна война. Врагът ще дойде от Изток като прииждащ потоп. Вечерта ще казват „мир, мир“, но на следващия ден ще са пред вратите ни. В годината на войната ще има ранна и хубава пролет. Кравите ще ходят в избуялата трева на априлските ливади. Ще може да се жъне житото, но овесът – вече не.

Войната, при която едната половина на света ще се противопостави на другата половина, няма да продължи дълго. Господ ще изплаши воюващите страни, като предизвика страховито природно бедствие.“

* * *

Пророчество на Мари Жанет

За френската монахиня Мари Жули Жанет (1850-1900 г.) се твърди, че е живяла без сън, храна и вода. Макар да е била прикована на легло в своята напреднала възраст, все още имала лице като на млада девойка. През 1891-ва тя пророкува:

„Ще има тридневен мрак повсеместно в природата; тези три нощи и два дни ще са като една непрекъсната нощ.

Запалените свещи ще са единствената светлина на разположение. Една единствена свещ ще гори в продължение на три дни.

Френски пророчества за бедствията в Последните времена

Но в домовете на безбожниците и тези, които не са намерили Господ във всичкото това (страдание), ще върлуват лоши духове в най-страховитите съчетания и ще издават нечувани по-рано странни звуци. Червени облаци като кръв ще се движат през небесата. Ще падат гръмотевици в тези къщи, но няма да изгасят светлината на свещите. Нито ветрове, нито буря, нито земетръс ще навредят на запалените свещи. Пукнатини и тътени ще разтърсват Земята. Невероятна светкавица ще удари улиците по начин, невиждан дотогава. Земята ще се тресе до основите си.

Водите на Океана ще станат на пяна върху сушата и ще връхлитат насипите. И цялата Земя ще се превърне в гробище. След това ще настане голям глад. Кризата ще настъпи много бързо, а наказанието ще е едно и също по целия свят.“

В по-кратка версия на пророчеството монахинята е цитирана:

„Земята ще бъде като обширно гробище. Ще е покрита с труповете на нечестивите и праведните. Земята ще се разтърси из основи, а след това огромни вълни ще се надигнат в морето и ще превземат континентите.“

* * *

Превод: Иван Стаменов

Източник: World of Prophecies

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

25 коментара за "Френски пророчества за бедствията в Последните времена"

 1. Антиантихрист  26.08.2014 г. | 23:41 ч.

  Ще се мре значи. 🙂

 2. Astrolog  26.08.2014 г. | 23:46 ч.

  Павел казва: „Ние няма да умрем, но ще се изменим.“ Човек трябва да се измени, да напусне стария живот и да се събуди. Това значи, да живееш за Божията слава, да се радваш на всичко, което Бог е създал. Само така човек може да се превърне от червей в пеперуда, без да се връща в състоянието на червея.

  Учителя

 3. Петър Матѣев  27.08.2014 г. | 10:43 ч.

  И тук се говори за свещи. Все се чудя какви ще са тези свещи. И може ли това да са „вътрешни“ такива, в душата на човек? Или все пак става въпрос за някакви особени материални свещи?

 4. Стопанина  27.08.2014 г. | 11:04 ч.

  И според мен става дума за вътрешни свещи. Затова си позволих да илюстрирам пророчеството с изображение, което загатва, че свещите ще са самите хора. Огънят е елементът, който принадлежи едновременно на сетивния и духовния свят. Наред с другото, той символизира вярата, свързваща въплътените хора с техните нетленни ръководители – с други думи, неугасващата вяра ще позволява на напредналите духовни същества да помагат на бедстващите вярващи на земята.

  Също така пророчеството продължава с описание на „бесовете в домовете на безверниците“ – тук под „дом“ може да се разбира физическото тяло със съответните тълкувания.

  Всичко това обаче не изключва и вариант, ако наистина има тридневен мрак в буквалния смисъл, единственото осветление да е от свещи, тъй като покрай разните бедствия е възможно да липсват електрически източници на светлина.

  Преносното значение не изключва автоматичното другото – буквалното.

 5. .:.  27.08.2014 г. | 11:48 ч.

  Ха-ха най-честата критика не беше ли, че тук се пускат плашещи пророчества, които да държат народа в страх и подчинение пред настъпващото зло?

  На мен ми е интересен друг въпрос. Не е ли възможно непочтените сили да са се намесили и тук? Сиреч наред с пророчествата да са били изфабрикувани и фалшиви, които да служат за заблуждение. И тогава как да ги отличим?

  Подозрителният например би се зачудил за горните. Те е много възможно да идват от католическата църква. И не само те има и други, които открито си идват от там и съм виждал споменати тук. От източните пък има пророчества дадени от православни попове в Атон и други места.

  Специално в тези горе ми прави впечатление, че отново се повтаря за трите дни, като на много други места. Обаче някак ми се виждат много. За да се задейства Периметър са необходими часове, преди него да се задейства ПРО още по-малко. Сиреч всичко може да свърши за по-малко от ден. Защото знаем, че след Периметър няма да е останал никой в състояние да воюва, дори преди него ПРО като се задейства половината свят вече няма да е в състояние. Не случайно западните централи го кръстиха Бъдният ден. След него не остава просто нищо.

  Те и ракетите, които кръстиха Сатана, в родината им са невинното Воевода. А тези ракети много скоро ще слязат от бойно дежурство. Заменят ги с едностепенни ракети, което е уж добре. Но вече в конструкторските бюра са влезли в ход проекти за нови многоглави.

  Не е необходимо да си чел Щайнер, че да ти е ясно, че тези хора не са хора, а са сатаниски чеда. Човек никога не би могъл да измисли нещо, чиято единствена цел е да унищожи всичко. Никой друг не е разработвал чак толкова лишени от поне малко хуманизъм системи.

  Но да се върнем към трите дни. На други места се твърди, че унищожението няма да е ядрено. Обаче пък нищо друго не е в състояние да извади войските от оперативна готовност в толкова кратък срок. И на най-страшните химически и бактериологични оръжия ще им трябват повече от три дни. Руснаците казват, че имат земетръсни и климатични оръжия, но дори те са се уплашили да ги изпитат. Не е ясен ефекта от тях. А това са хората, които не се поколебаха да гръмнат водородна бомба зад полярният кръг.

  И още нещо Слава казва, че войната ще е на половина на ВСВ. Тя е шест години (39-45). Друг е въпроса, че поне за мен тя не е приключила още, защото няма и ден мир от уж нейното приключване. А това прави три години. Възможно ли е трите дни да са метафора за три години?

  Три години ми се вижда оптимален срок, в който със съвременните конвенционални оръжия може да се унищожи светът. Все пак се надяваме, че в световните лидери е останала поне малко човечност и няма да използват или поне ще е в ограничен обхват, на най-унищожителните им средства.

 6. посветен  27.08.2014 г. | 14:49 ч.

  Има едно нещо, което пречи да докарат до край замислите си, като реализации Страхът е по- голям от възможностите им. Не, че възможностите им са за подценяване, но има едно действие, което еизвършено далеч от всякакво земно умозрение.Много ще си кажат, поредни измишлютини на нездрава психика, но всеки има право на свободната воля,- до къде иколко да вярва на подобен род информация.Ето страхът, като защитно средство. Мога да вметна само това – след 1995год. колко от страховитите пророчества са се реализирали в глобален показател, не в регионален.Известно ли ви е, че в тази година е изчистено хранилището, което събира отрицателното количество енергия натрупвана през дадената епоха от развитието на човечеството.Надявам се да знаете мястото на този резервоар, който се чисти винаги при смяна на епохите.Надявам се, че всичко е разбираемо, и дали ще се коментира, като фантастика, или друго от тоя род няма значение.. Посветения.

 7. .:.  27.08.2014 г. | 16:46 ч.

  Посветен, аз явно съм безпросветен, ала във всичките ти коментари чета едно и също. Все едно си написал само един коментар и само го поставяш многократно.

 8. Антиантихрист  27.08.2014 г. | 17:17 ч.

  .:.
  Но да се върнем към трите дни. На други места се твърди, че унищожението няма да е ядрено. Обаче пък нищо друго не е в състояние да извади войските от оперативна готовност в толкова кратък срок.

  Що мислиш така? Едно мега-земетресение и потоп, и никой няма да е в състояние и още по-малко желание да води война. Всички ще бъдат заковани на място – без ток, без пътища, без транспорт… Тия които останат живи де.
  Едно време нашите дядовци каруци имаха, сега ние дори това нямаме. Какви каруци, то коне и магарета не останаха. А колите можеш да ги отпишеш, защото се движат по пътища и се захранват със суровина от рафинерии, които след евентуален катаклизъм ще стават само за скрап. Не е трудно да си представиш. 😐

 9. .:.  27.08.2014 г. | 17:23 ч.

  Анти, антихристе, защото написах, че дори руснаците не са посмяли да изпробват гео- и климатичните оръжия, замразили са проектите, какво остава от хора с мозък.

  Иначе да те питам нещо лично, което ме мъчи от известно време. Математик ли си? Защото в математическата логика, дето се учи още в средното, отрицание събрано с отрицание, дава положителен резултат. Но така е само в математиката и компютърните науки. В истинският свят двойното отрицание е усилване на отрицанието. Сиреч ставаш по-лош от Антихриста.

  Какво точно си целял с този прякор?

 10. Антиантихрист  27.08.2014 г. | 17:49 ч.

  .:.
  Анти, антихристе, защото написах, че дори руснаците не са посмяли да изпробват гео- и климатичните оръжия, замразили са проектите, какво остава от хора с мозък.

  Тук (и в някои от пророчествата) не става дума за човешко оръжие, а за природен катаклизъм – изместване на земната ос, разместване на тектоничните плочи и такива неща. Говорим за надчовешки сили.
  За другото, без коментар.

 11. .:.  27.08.2014 г. | 17:58 ч.

  Е те тия работи не ги разбираме ние простите. Няма как да ги видим.

  По между другото на няколко места срещам, че земната ос щяла да се изправи. Това със сигурност ще доведе катаклизъм, но странното в цялата работа е, че ако се случи, земята ще стане рай, сиреч ще има възможно най-добрите условия за живот.

 12. Astrolog  27.08.2014 г. | 21:51 ч.

  Изправянето ще стане постепенно. И зависи и от нашите положителни мисли, чувства и постъпки.

 13. dragonn  30.08.2014 г. | 12:19 ч.

  Как няма до сега едно положително пророчество за предстоящите времена. Нещо ми намирисва тази работа. Все се споменава за смърт, разруха, войни, земетресения и прочие. На какво биха могли да ни научат тези работи? Естествено на покорство. Вола който го биеш постоянно с камшик става покорен, губи свободата си, и става предвидим. Нима това е целта на еволюцията чрез тези катаклизми и войни – да ни направи покорни роби. Независимо дали слугува на господа или дявола, не забравяте, че роба си е роб.
  Да не споменавам, че чрез пророчествата се натрапва мисълта за нещо едва ли не неизбежно и закотвено в бъдещето. Къде ми отиде тогава свободната воля по дяволите, щом нищо не зависи от мен?

 14. Спиро  30.08.2014 г. | 13:08 ч.

  dragonn, аз до колкото разбрах тези катаклизми ще се случат заради няколко неща – първо да „отпаднат“ набързо ненапредналите хора от развитието на земята и да се даде възможност на по-развитите да живеят без чужда намеса, а и да имат условия по-лесно да се повдигнат.
  На доста места се казва, че оцелелите ще живеят много добре – сиреч биенето ще спре и няма да е постоянно.
  И друга причина е, че много хора вече започват да стават все по-материалистични. На мен скоро ми се случи да видя как заможен човек се обръща срещу семейството си за смешна сума. Сума, която дава за 3 месеца за цигари. Тези хора трябва по някакъв начин да се усетят, че пътя, по който са тръгнали няма да ги отведе до нищо добро. Но за жалост това не е много вероятно и си мисля, че тези катаклизми ще накарат много хора да се откажат от материализма си.

 15. .:.  30.08.2014 г. | 19:29 ч.

  Драконе, всичките пророчества за беди, а га ручахме жабетата? Значи няколко десетки хиляди години можем да правим абсолютни гнусотии, ама три дена да пострадаме, не можем. Всичко се плаща, предстои да ни предоставят сметката за рахата.

 16. Припомням  30.08.2014 г. | 21:32 ч.

  „Значи няколко десетки хиляди години можем да правим абсолютни гнусотии, ама три дена да пострадаме, не можем.“
  Нали уж творецът ни създаде по свой образ и подобие?! Защо изобщо трябваше да правим гнусотии, вместо да сме си богоравни по условие? Кой ли всъщност е истинският създател на човечеството?!

 17. Стопанина  30.08.2014 г. | 21:37 ч.

  Нали уж творецът ни създаде по свой образ и подобие?!

  Първо, подобието НЕ е единосъщност с Бога.

  Второ, образът и подобието са ПРЕДИ грехопадението… 😉

 18. Припомням  30.08.2014 г. | 21:50 ч.

  А колко по-добре щеше да бъде да сме си богоравни – нямаше да има грехопадение, следователно нямаше да се налага да има изкупления, нямаше да се налага да еволюираме… Щяхме да сме си съвършени.

 19. Стопанина  30.08.2014 г. | 22:25 ч.

  А колко по-добре щеше да бъде да сме си богоравни … Щяхме да сме си съвършени.

  Екзотеричните духовни системи казват, че Луцифер навремето съгрешил точно с тези мисли. И чак след това повлякъл и човечеството в собственото си грехопадение.

 20. Антиантихрист  31.08.2014 г. | 07:29 ч.

  Дъгата не беше ли обещание, че светът няма да бъде потапян отново? 🙂

 21. inranxan  02.09.2014 г. | 12:45 ч.

  това с дъгата…по скоро някои си го е съчинил

 22. Van  07.09.2014 г. | 13:45 ч.

  Понеже което е горе, това е и долу, чини ми се, че трите дни тъмнина ще са на външно и вътрешно ниво.
  Само огънят на свещите ще горял.
  Но какво е огънят? Това е процес. Ако използвам категоризацията на ефира, дадена от Щайнер, при горенето имаме промени на всичките форми на ефира чак то химическия (формиращия ефир, ефира на формата). Т.е. огънят като процес е трансформация на живота в нивата му на съществуване: твърдо, течно, газообразно, топлинен ефир, светлинен ефир, ефир на формата. Всичките 6 форми търпят промяна, т.е. от какъвто и изходен материал да тръгнем, само седмият, последен ефир не ще бъде засегнат (може би) – това е жизненият ефир.

  А какво представлява жизненият ефир, как той работи за постигане на огъня? И как взаимодействат помежду си тия форми на съществуване? Според мен категоризацията на Щайнер не дава задоволителен отговор за устройството на живота. Стигаме много бързо до немислимото, до новото, което ен подлежи на разбиране. Затова смятам, че с тия седем нива на ефира се изчерпва един слой от луковицата. Жизненият ефир би трябвало да крие в себе си още (да речем 7) нива на съществуване, където да се извършва всичко това, като отдалечеността или приближеността ни до Бога; границите на действията ни по свободна и по Божия воля; фокусиране на живота върху даден аспект (вселяване, оживяване) и оттегленето на живота от там; ….

  Но да се върнем на трите дни. Мисля, че на външен план ще имаме на разположение горенето, като източник на светлина. А на вътрешен план ще върви горене, което да трансформира именно седмия – жизнения ефир в нас, а чрез него и всички останали. Само така можем да имаме ние, заедно с планетата Земя нови тела (твърди, течни газообразни, топлинни, светлинни и техните форми). За да се изменят нашите тела и това на планетата, е нужно движение и трансформация в рамките на седмия жизнен ефир. Всичко това, за което не можем да мислим и говорим, би трябвало да добие по-ясни очертания, поне за някои хора (праведните).

 23. Припомням  07.09.2014 г. | 20:10 ч.

  „…поне за някои хора (праведните).“
  А има ли изобщо такива и възможно ли е да има?

 24. Кавали Роберто  02.12.2015 г. | 05:11 ч.

  Водата също гори в вид на водород ! Черно море може да изгори, пълно е с серо-водород
  Турция ке падне – не не, ке се разпадне ! Ще изметат Турция, Босфора и флот и бази.
  „Колите ще бъдат в реките….“
  Тия дето идват с Мир – ще бъдат пред вратите…
  „Врагът ще дойде от Изток като прииждащ потоп. Вечерта ще казват „мир, мир“, но на следващия ден ще са пред вратите ни…( границите ни )“ Македония, Гърция, България – точно описание на сегашната ситуация! Сръбски гадател беше казал – малък народ ще дойде от изток и ще бъде повече от тревата по нашите земи.
  – а след потопа ще възцари благоденствие и почвата ще е мнгоо благодатна, знаем какво става когато водата се оттегли след наводнение става плодоносно. Само дето нашия водород в морето мирише яко на сероводород – развалени яйца ! и тук се връзва… Цяла Европа е в ниското точно за потоп и глад.
  Малко съм Медиум – другото си го наосвам сам ей…значи трябват плавници, джапанки и хавлиййййка…. Зареждам се с вода, русенско варено, пастет, консерви, брашно, сухари, мед, ракия, вино и овес….бира, мезе, някой да има филе „Елена“ …
  Като казахте “ преди овес“ – че се сетих за Норвегия построили бункер скривалище за зърно хората се подготвят за големия глад… Международното семехранилище в Свалбард Норвегия, горе на север….за катаклизъм, ядрена война и прочие
  Цяла Европа няма да бъде пощадена!
  Предлагам Средиземно море да е или Атлантика да вдигат руснаците, там Американци да са под водата, Черния щял да бъде последния президент Обама, помните ли!
  Говори се на други места -че голям мюсулмански град щял да потъне под вода….
  Има два единия е Истанбул другия е Дубай и двата са подходящи…
  че хора, Черно море много близуууу- да му мислят Содом и Гомор – Варна и Бургас @@@

 25. Сава  19.06.2017 г. | 18:07 ч.

  Относно климатичните, земетръсните и геомагнитни оръжия ( така ги нарекохте вие ) на Русия сте в абсолютна заблуда, че не могат да се използват и са замразени проектите. Същите тези оръжия са са единственното което спира запада да обяви война на Русия. През последните години руснаците направиха шах и мат на няколко пъти по време на учения на НАТО с много леки елегантни демонстрацийки. Резултатът от тези намеци е угаснала военна техника и апаратура и пълни психиатрични клиники с натовски войници!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.