Какво мисли българският интернет за „От Извора“, Стопанина и вас

Коментарите към всяка от статиите и отзивите във Facebook не са представителни за мненията на „широката виртуална общественост“. Причината, както се досещате, е, че доскоро сайтът изискваше регистрация – коментираха предимно лица, харесващи достатъчно „От Извора“, за да отделят минута за регистрация или логване в системата. По подразбиране техните коментари са предимно „за“. Същото важи и за страницата във Facebook, където коментират основно „харесалите“ otizvora.com и абонираните за новите материали.

След като премахнах задължителната регистрация, реших да проверя какво съм изпуснал. По-надолу можете да изчетете какво се губи от пълната картина. Дали е голяма загуба, или не – оставям вие да правите оценките и да давате оценките.

* * *

Какво мисли българският интернет за „От Извора“

Ники, не им обръщай внимание на тези момчета и момичета, които са обърнали в сатанско общество !
– Това става по причина, че са вългаризирали знанията в „Завещанието“, звучащо на персийски „Зенд Аавеста“ ?!
– Това става по причина … различни сектански, отклонения (по съдържание, религиозно-ционистични), които се раждат в резултат „реформираното“ християнство в лицето на протестанство (и най-вече баптизма, тоест юдео-ционистки вариант(етико-съдържателно ОТРИЦАНИЕ!) на християнството ?!
– Определящо за следовниците на това културно-сектанско направление е възприемането на „богоизбраноста“(чисто юдейска доктрина !) ? – Тяхна отправна философско-логическа (вулгарна гледна точка) са думите: „Понеже мнозина са звани, а малцина – избрани“ (Лук. 14:16-24).
– Тези момчета и момичета в своебобразното общество „От извора“ поради природно-интелектулната им предразположеност – са затънали в най-страшният (капан … още наричан и „7-ми смъртен грях“ … ГОРДЕЛИВАТА САМОВЛЮБЕНОСТ на Аз(а): Изразяващ се лъжовното чувство на ИНТЕЛЕКТУАЛНО ПРЕВЪЗХОДСТВО над останалите ?!) !
– Горките, те самите на осъзнават, че в Борбата си (на ужким) срещу Ариман – на практика, те работят за неговото „проявление“ ! – поради това(което се опитах да изясня), те не са с нищо по-горни(различни), от еврейските рабита, с техните заблуди за интелектуално и верското си превъзходство, пред всички други „неизбрани“ от Бог ?
– Христос в завета си, казва точно обратното „Всеки един без знначение на пол или етносен произход е Дете на Бог – с което, той е и на практика Зван(от Отеца) ! – вече от конкретната ВОЛЯ на всеки, поотделно зависи – дали ще попадне в категорията на „призваните“ !?
– Пазете се от лъжливи пророци … и такива, по дух вълци но навлекли овчи кожи, с тяхното, за пред хората, ПОКАЗНО „богонравие“ ?! Източник.

* * *

http://www.otizvora.com/2012/12/5127/ – това е блога на един християноид фен на Рудолф Щайнер, Петър Дънов, Ванга, Слава Севрюкова и разни други такива уроди. Обаче тая статия специално е извадка от новините, с малко текст. Любопитно ми е, какво мислим форумците… Източник.

* * *

Alien, H. & co. едва ли ще тръгнат да си   ???  с фанатика Стаменов/Стопанина!
Този сайт/“От извора“/ преди години наблягаше на конспиративни статии и материали като ваксинации, ГМО, чипиране на населението, Нов Световен Ред и т.н., но вече не е така. Сега се набляга в 99% от материалите на Щайнеризмодъновизъм и още „изми“ за аромат…на този миш-маш! Конспиративните материали, пускани преди време там, бяха примамка за пробуждащи се…, които след това да бъдат оплетени в мрежите на Стаменовизма/Щайнеризмодъновизъм … …
Стопанина : Учителя, ех, че познато!
Като наблюдавам, стадото от овце на Стопанина, не се е увеличили кой знае колко. Дано и да не се увеличава, че ще има още размътени мозъци… 😉 Източник.

* * *

Така е Галене.Тоя Стаменчо толкова „бял“взе да става,че чак почерня!!! (Ibid.)

* * *

Читателят е свободен в избора си да повярва или не на Великият прогонен Георги Сотиров, точно така както е свободен да вярва или не на Аватарите Паисий, Раковски, Гинчев, Цанов, Георгиев, Серафимов, Чилингиров, Иван Стаменов, Доктора, Боцман, Гет, Сарадива и стотици други…Читателят може да избира между гърци, римляни, сърби, турци, руснаци, немци, англични и техните подлоги в България, и Българите чиито сърца се бунтуват срещу измамата, и чиито души се издигат на висотата на Пратеници в защита на правдата за Българския род.
От Аватарът на българите  Георги Сотиров, прогонен от българи, за да работи за славата и добруването на българите далеч от България и там да умре повече българин от всички ни..
/Преведено от Иван Стаменов, комуто се покланям доземи./ Източник.

* * *

…като казваш А трябва дажеш и Я, т.е. да цитираш аджиба що автора на статията е я написал и какъв извод прави.
А извода , който си пропуснал е :

Тук дори не се спирам на въпроса какво представлява самото покръстване и дали то не
е всъщност „препокръстване“ (приемане на християнство от друг тип), при положение
че според изворите голяма част от населението в България отдавна са били християни,
също както и много от владетелите преди Борис, а църквите, изградени през IV-V в., не
са преставали да функционират. Всичко това показва, че периодът на християнизацията
на България трябва да бъде преразгледан из основи.

Така че бъди коректен към труда на автора. Да не говорим че си се наврял в устата на лъва – сайта на И. Стаменов. Той дава трибуна на много автори а ЗАПАЗЕНО място там има самият Асен Чилингиров. Вместо да четеш сайтовете на петокластниците , в които пълнят с глупости детските главици прочети де що има на Чилингиров.

А самият И. Стаменов споделя идеите на Богомилството и Дъновизма. Така, че да даваш примери от неговият сайт за кръщаване на джигите е просто нелепо. Все едно от юдейски сайт да ми доказваш принципите и идеологията на нацизма…. Източник.

* * *

Сайтът на Иван Стаменов „От извора“ е направен от душевно болен дъновист за много душевно болни дъновисти. Простено да е невежеството им. Източник.

* * *

НационалистБг.ком публикува статията на Иван Стаменов за ционистката излагация/престъпление на Израел над „Флотилията на свободата“. Ние с вежлива насмешка се отнасяме към опитите му да ни изкара трако-иранци, но пък с удоволствие и уважение четем антифашистките /по-точно: антиционистките/ му статии срещу единствената фашистка държава?? в света – Израел. Ето и статията: Източник.

* * *

НационалистБг.ком препечатва статия на Иван Стаменов. Не сме съгласни с антируската му позиция, тя е продукт на неговите субективни политически заблуди, но пък филологическите доказателства на автора са голям шамар за славяномразците и славяноотрицателите, появили се по поръчката на ЦРУ след злощастната дата 10 ноември в България. Източник.

* * *

Иван Стаменов е окултист. И окултистите и врачките са ОМРЪЗНИ на Бог. Цар Саул беше отхвърлен от Бог след допитване на врачки; Източник.

* * *

Кой знае чули-недочули неговите последователи, и след това писали и преписвали за да могат сега P.E.A.C.E., Иван Стаменов и компания да мътят и без това объркани мозъци. Източник.

* * *

На този линк, думите „безпристрастен“ и „обективен“ са посочени като синоними и дори като думи с напълно еднакво значение. Днес обаче чух изказване на журналиста Иван Стаменов, което ми звучи логично и което хвърля сянка на съмнение върху явно наложилите се тълкувания.Да си обективен, казва той, означава да признаваш нещата, такива каквито са, да ги възприемаш каквито са, да не отричаш нещо само, защото не ти отърва. Докато да си безпристрастен, продължава Стаменов, например означава да не си привързан към определен възглед. Самият той определя себе си като обективен, но пристрастен и твърди, че едва ли има безпристрастни хора в този свят, изпълнен с крайни емоции. Склонен съм да се съглася с него. Нормално е да сме поне малко пристрастни към едно или друго нещо, все пак сме хора от плът и кръв. Но намирам за добро да се стремим към обективност и към това да не залитаме в крайни страсти. Източник.

* * *

Здравейте мои читатели…

Днес ще ви предложа една четиво, една книга, която мен лично ме разтърси. Взриви спокойната ми натура, навлезе неслучайно в ежедневието ми и със сигурност се превърна в любимата ми.
Защо ли? Защото е написана от българин, защото е невероятно човешка и защото импонира на тематиката на този блог.Но последното не е причина.Причината сте Вие- тези, които обичате да четете, както и автора, че я е написал….
А авторът е Иван Стаменов, който специално ми разреши да публикувам книгата тук, за което му благодаря сърдечно.Да, това е същият този, който направи на пух и прах онези самозваните журналисти и режисьори, които писнаха срещу торент тракерите и които клипчета постнах тук преди няколко седмици..Стана ми симпатичен, дори да не го познавам наживо! Източник.

* * *

Тези, които не разбират, защо не си пишат глупостите във Фейсбук, ами са дошли да се излагат тук? Прочетох „Пътят към слънцето“ и съм очарована. Прекрасна творба! Гн. Стаменов ще бъде възнаграден от друго място и по друг начин за решението да публикува книгата си в Интернрт. Благодаря му от сърце за това! Източник.

* * *

Търпеливо прочетох материала и смятам, че ако авторът умееше да контролира обзелата го логорея и се въздържаше от напълно излишни обидни квалификации към защитниците на ваксините, полезната информация би достигнала до повече хора.

В случая, драга Илиана, нямам нужда да ми се обяснява за какво става въпрос, тъй като съм се информирала подробно по темата, взела съм решение и си го следвам с всички последствия. Коментирам, че ако въпросният господин умееше ясно и конкретно да излага мислите си без да се впуска в напълно излишни словесни упражнения, които на всичкото отгоре изобщо не му се отдават и придават като цяло комичен характер на статията, би бил много по-близо до целта на статията си, а именно да информира хората за възможностите да избегнат задължителните ваксини. И не е нужно сега да ми се изсипвате тук цяла орда противници на ваксините и да ме убеждавате мен, аз съм се информирала и убедила, по-добре някой да хване и да пренапише нещото, за да синтезира важната информация. Източник.

* * *

Искаме да поздравим г-н Иван Стаменов от сайта otizvora.com Ето и връзка към съответния материал – bTV и торенти: Българофобия и ударна доза невежество.

Изключително точно и ясно е казано всичко. Само едно не успяхме да доумеем. Защо се налага Вие да им отваряте очите за толкова прости и ясни неща. Вие им разбихте концепциите за всичко, направо им сринахте илюзорния свят, в който тези хорица живеят и им отворихте очите как стоят нещата в съвременния свят. Друго си е да дръпнеш парички от ЕС, а и после да имаш очи да ревеш, че си „ограбен“.

От доста време мислехме да вземем становище по дадения репортаж на БТВ. Но след това, което сте публикували и казали мислим, че всичко ще бледнее. Много е точно, че има война – ние хората, с/у големия брат – имащ много лица – институции, корпорации и д.р. Тук не става дума само за едно копиране, а за нашата свобода и граждански права, които в последно време биват зверски ограничавани и потъпквани.

Относно концепциите за филми и торенти, дано Ви послушат и това ще бъде за тяхно добро, защото ако не са собствениците на споменатите торент сайтове, то самият пазар ще ги изхвърли и ще си останат в историята. Много трудно за човек или корпорация да приеме концепцията, че той/тя трябва да се промени, а не да се мъчи всячески да променя света и правилата в него.

С пожелание да продължавате в същия дух да казвате и показвате истината!

От Анонимните:) Източник.

* * *

Точно когато мислех да продължа темата за Медиите попаднах от линк в този форум на Иван Стаменов и критиката му относно „Всички гледни точки“ на БТВ по нашумялата тема за Торентите. Дълбок респект и уважение към този млад журналист , но начинът му на мислене е кариеронездравословен. 🙁 Тъжно е , че материалът е бил свален от ЮТУБ , което трябва да включи червената лампичка , колко чувствителен е станал Интернето към политическинекоректната мисъл. Моите лични поздрави и свеждане на глава към Иван…… Трябва да оценим дългият му анализ на един миришещ на бездарие вертеп на блюдолизническият неоконформизъм. Алармиращо е присъствието на законоизпълнителната власт и абсолютно ирационалната логика на мислене. Плашещо наистина!

Не се нуждаем от дълги доказателства за наличието на тотална цензура в Демократичните медии. Мисля , че 20 и кусур години демокрация не бяха достатъчни да разберем това. Интересен факт и нещо което ще бъде разбрано от всеки един Българин е , че ни са необходими поне още толкова години за да осъзнаем напълно този факт! 45 години след началото на комунистеската диктатура ни бяха необходими да осъзнаем лъжата в която сме живяли ,усърдно проповядвана от медиите. 45 години са ни нужни да осъзнаем Лъжата в която живеем сега!!!!  Дали телевизиите с тенденциозните представки Български действително са такива може да се види по това чия собственост са , при невъзможност да се усетят българофобски настроения и програмки на мейнстриймване / пране на мозъци /. Участието на Българската журналистика в този процес е повече от липса на национална гордост и самоопределение. Това е акт на предателство спрямо цяла една общественост и все някога ще трябва да се плати за това. Все си мисля , че медиите , а не народът трябва да понесе последствията…

Здравата логична издържаност на малко приповдигнатата критика от страна на Гн Стаменов е точно тази логика на мислене която бива погребвана още на училищно , а по късно и на университетско ниво. Медиите са съвременните гробари на свободната мисъл и слово……. остава само интернето , ама и он че яде винкело! 🙂 Източник.

* * *

Подобно на мнозина от вас, уважаеми читатели, аз ценя високо г-н Стаменов като честно и остро перо, а уебсайтът www.otizvora.com безспорно е един от най-честните и професионално разработвани сред българските нонконформистки сайтове. Целта ми беше много проста – историята на Тея и семейството й да достигне до колкото може повече българи.
Иван Стаменов реагира по присъщия му начин – бързо, точно и професионално – и аз му благодаря. Източник.

* * *

Иван Стаменов е най качествения и честен журналист ходил из българските земи. Източник.

* * *

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия 34-годишен Иван Стаменов на 5 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, глоба в размер на 5000 лв. и конфискация в полза на държавата на ¼ идеална част от собствения му автомобил „Мерцедес“. Стаменов е осъден да изтърпи изцяло и отделно и наказанието от 6 месеца лишаване от свобода, получено при предишно осъждане, тъй като настоящето деяние е извършено в изпитателния срок на наложено му условно наказание.

Той беше признат за виновен в това, че в периода от началото на 2009 г. до октомври 2011 г. в Асеновград без съответно разрешение по Закона за кредитните институции е извършвал по занятие банкови сделки, като е предоставил 4 парични кредита на Трайчо Иванчев, Атанаска Павлова, Сезгин Читак и Костадин Пейчев срещу задължения на същите да му върнат получените в заем суми и договорената лихва върху тях, като с дейността си е получил значителни неправомерни доходи в размер на 32 270 лв. Източник.

* * *

Винаги е просветляващо, когато човек може да научи нещо ново за себе си. А от събраните материали научих много! Последният цитат май не се отнася за мен, въпреки че съвпадението в имената и възрастта е забележително и забавно. За всички останали цитати, вариращи от едната крайност до другата, като че ли нямам право на коментари. Мненията ще са изцяло ваши — все пак „стаменовистите“ също са споменати в контекст. 😉

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

23 коментара за "Какво мисли българският интернет за „От Извора“, Стопанина и вас"

 1. Кирил  01.07.2013 г. | 23:23 ч.

  Стаменовизма… ей това вече ми оправи ностроението за днеска.

 2. Силвия  01.07.2013 г. | 23:32 ч.

  Коментар от една „стаменовистка“ 🙂
  “Способността ни да избираме се променя постоянно, заедно с жизнения ни опит. Колкото по–дълго време вземаме погрешни решения, толкова повече закоравява сърцето ни; колкото по–често вземаме правилни решения, толкова по–чувствително става сърцето ни – или по–точно оживява. Всяка стъпка в живота, която издига моето самочувствие, почтеност, смелост и вяра, повишава и способността ми да избирам по–добрата възможност, докато накрая ми стане по–трудно да избирам лошата. От друга страна всеки акт на пораженство и страх ме прави по-слаб, отваря път за нови капитулации, докато накрая изгубя свободата си. Между двете крайности – да не мога повече да постъпя погрешно и да изгубя свободата си, да постъпвам правилно – съществуват безброй степени на свобода на избора. В живота свободата да избираш е различна във всеки даден момент. Ако имаш голяма свобода да избираш, се изисква по–малко усилие, за да избереш доброто. Ако свободата е малка, нужно е голямо усилие, помощ от другите и благоприятни обстоятелства… Повечето хора не владеят изкуството да живеят не защото по природа са лоши или толкова безволеви, че не могат да водят по–добър живот. Те се провалят, защото не забелязват, че пътят пред тях се разклонява и трябва да вземат решение. Те не осъзнават, че животът им задава въпрос и че все още имат алтернативни отговори. После, след всяка стъпка на погрешният път, им става все по–трудно да признаят, че са на погрешен път, нерядко само защото трябва да се върнат обратно до разклонението, където са допуснали грешката, и да приемат факта, че са загубили енергия и време напразно.” – Ерих Фром

 3. len  02.07.2013 г. | 01:51 ч.

  Всеки има своята истина и своя начин да я защитава – кой аргументирано, кой с нападки срещу истината на другите. Ново идеологическо, езотерическо, философско и прочие течение научихме, че се е появило – стаменовизъм 😀 Eдно недоумявам /що ли пък недоумявам и аз!/, що за агресивна нетърпимост проявяват някои към личности, чиято философия не познават /имам предвид Учителя Дънов, Щайнер и др./? Давай все така, Иване! И чакаме новата книга!

 4. Tyrael's Halo  02.07.2013 г. | 03:25 ч.

  Ванка, само не разбрах този линк (http://news.plovdiv24.bg/388172.html?showmonth=06.2010) защо си го постнал, при положение, че явно става дума за някакъв друг Иван Стаменов? 🙂

 5. len  02.07.2013 г. | 08:09 ч.

  Защото лесно манипулируемите веднага ще повярват, че става въпрос точно за Иван Стаменов „от извора“ 😀

 6. Ангела  02.07.2013 г. | 09:12 ч.

  Стаменовизъм – смешно е наистина. Имам брилянтна идея – да направим един паметник на Стопанина, застанал редом до другите видни антропософи. И да играем хоро около него. Така правят стаменовистите, нали са си секта 😆
  Става въпрос за съвременна антропософия. Щайнер и Дънов са умрели отдавна. Вие продължавате нататък и пишете книгите. Не само писателите в тая къща.

 7. Стопанина  02.07.2013 г. | 09:49 ч.

  @ Tyrael’s Halo

  За майтап. И за да покажа, че обикновено медиите имат фетиш само към боклуците. И съответно линкът е своеобразен отговор защо в „От Извора“ не се занимавам само с боклуци и заговорите им, но и с добрия пример и пътя за изход от бунището. И съответно не дължа извинение на никого за това.

 8. Eli  03.07.2013 г. | 10:43 ч.

  Привет на всички, първо искам да кажа че сайта е много интересен и поднася теми за размисъл разгледани от един друг ъгъл, така че моля ви да продължите делото си скъпи творци, защото много често намирам изписани споделени собствените си мисли и въпроси, които ме вълнуват в някои от вашите статии.
  И после, балгодаря за подбраните коментари, които са откровено забавни на места и идват само за да ни покажат колко шарен е света, и да ни напомят да не забравяме за съществуването на хейтърите във виртуалното пространство, както и помежду другото в реалния живот.
  Желая ви приятен ден

 9. Мислещ  03.07.2013 г. | 13:33 ч.

  Първоначално нямах намерение да коментирам злостните и безпочвени, а някои от тях дори налудничави коментари, в интернет пространството за сайта „ОтИзвора”и антропософската му насоченост, за Стопанина и неговите постоянни посетители.

  Но част от коментарите, като:

  Ники, не им обръщай внимание на тези момчета и момичета, които са обърнали в сатанско общество !
  – Тези момчета и момичета в своебобразното общество “От извора” поради природно-интелектулната им предразположеност – са затънали в най-страшният (капан … още наричан и “7-ми смъртен грях” … ГОРДЕЛИВАТА САМОВЛЮБЕНОСТ на Аз(а): Изразяващ се лъжовното чувство на ИНТЕЛЕКТУАЛНО ПРЕВЪЗХОДСТВО над останалите ?!) !
  – Горките, те самите на осъзнават, че в Борбата си (на ужким) срещу Ариман – на практика, те работят за неговото “проявление” ! – поради това(което се опитах да изясня), те не са с нищо по-горни(различни), от еврейските рабита, с техните заблуди за интелектуално и верското си превъзходство, пред всички други “неизбрани” от Бог ?
  – Пазете се от лъжливи пророци … и такива, по дух вълци но навлекли овчи кожи, с тяхното, за пред хората, ПОКАЗНО “богонравие” ?!
  – това е блога на един християноид фен на Рудолф Щайнер, Петър Дънов, Ванга, Слава Севрюкова и разни други такива уроди.Този сайт/”От извора”/ преди години наблягаше на конспиративни статии и материали като ваксинации, ГМО, чипиране на населението, Нов Световен Ред и т.н., но вече не е така. Сега се набляга в 99% от материалите на Щайнеризмодъновизъм и още “изми” за аромат…на този миш-маш! Конспиративните материали, пускани преди време там, бяха примамка за пробуждащи се…, които след това да бъдат оплетени в мрежите на Стаменовизма/Щайнеризмодъновизъм … …
  Стопанина : Учителя, ех, че познато!
  Като наблюдавам, стадото от овце на Стопанина, не се е увеличили кой знае колко. Дано и да не се увеличава, че ще има още размътени мозъци…

  Излъчиха към мен доста негативен привкус, който ме подтикна да отговоря. Чудех се как да го сторя, дали и аз като тези незнайни хора, да направя коментар в техен стил или да се опитам да дам нещо смислено, което да ги накара първо да мислят, да проверяват и прилагат в реалния живот нещата, преди да си отварят устата и да сипят неоснователни обвинение и презрение, към учението на Учителя (Беинса Дуно/Петър Дънов) и Рудолф Щайнер.

  Реших да направя един лек микс от някои мисли по темата с привнесен мой коментар, придружен разбира се с цитати на Учителя.

  Който има уши да слуша, който има очи да вижда, който има ум да мисли!

  Стойността на една философска система се определя до голяма степен от нейната приложимост в практиката. Учителят (П. Дънов) не поставя печата на собственост върху учението, което преподава. Напротив, при всеки възможен случай той подчертава, че това е автентичното християнство, изчистено от несъвършенството на човешките интерпретации (натрупани в значително количество през столетията и в някои отношения задушаващи светлината на Първоизточника), актуализирано и заредено с мощния импулс на обновлението.

  Учителят съдейства на всяка пробудена душа да вникне в изконния смисъл на Христовите думи: “… Ще познаете истината и истината ще ви направи свободни” (Йоан 8:32).
  Дълбокото съдържание на неговото Слово доказва, че за земния човек единствената истина е тази, която е усвоена от съзнанието и е приложена на практика. Това е живата Истина, родена от вездесъщия Божий Ум, предадена на разумните същества и трансформирана в неделима част от тяхното мислене и поведение. Затова Учителят П. Дънов на всяка крачка съветва и настоява да изпитваме резултатите от Словото, приложено в ежедневието – и първо в малките неща. Тоест – сами да посадим дървото на вечната Истина, сами да го отгледаме и сами да опитаме от плодовете му. Едва след това имаме право да предложим и на другите.

  len
  02.07.2013 г. в 01:51 ч.
  Всеки има своята истина и своя начин да я защитава – кой аргументирано, кой с нападки срещу истината на другите. Ново идеологическо, езотерическо, философско и прочие течение научихме, че се е появило – стаменовизъм Eдно недоумявам /що ли пък недоумявам и аз!/, що за агресивна нетърпимост проявяват някои към личности, чиято философия не познават /имам предвид Учителя Дънов, Щайнер и др./?

  Да len, Всеки има своята истина и своя начин да я защитава, но когато липсва каквато и да е аргументация в една защита, и на нейно място има голи нападки, фалшиви абстракции, когато хората се категоризират и пришиват към една или друга презряна група, с цел придаване на тежест на нечии безпочвени доводи – то определено можем да кажем:
  С такова поведение не може да се върви по пътя на Истината.

  “Обичай съвършения път на Истината и Живота. Постави Доброто за основа на дома си, Правдата – за мерило, Любовта – за украшение, Мъдростта – за ограда, и Истината за светило. Само тогава ще Ме познаеш и Аз ще ти се изявя.”
  “Бог е дал на човека четири неща, които грижливо да пази: свобода на душата, сила на духа, светлина на ума и доброта на сърцето.”

  (Учителя)

  Всички тези безпочвени хули по форумите, срещу Петър Дънов, Рудолф Щайнер и Ванга не са нищо повече от едно проявление на дълбоко невежество и голям егоцентризъм в частта (Аз знам всичко)

  “Истината е висшата реалност. Истината съдържа началото и края на нещата”
  (Учителят)

  Само истинното може да бъде реално! Колкото повече се отдалечаваме от Истината, толкова повече затъваме в блатото на заблудите и илюзиите. Оказва се, че ние живеем в царство на привидността и че това, което изглежда реално, в същност е само сянка на действителността. В най-гъстата и инертна материя е и най-измамната илюзия. И колкото повече се изкачваме по стълбицата на космическите сфери, в толкова по-фина субстанциална среда попадаме и съответно се доближаваме до Абсолютната Истина, т.е. до Бога. Той именно е Висшата Реалност. А Истината е неразделна част от глъбинната Му Същност. Затова в езотеричното познание характеристиките на Истината са: неизменност, вечност, всеобхватност. Духът на Истината е Този, Който говори чрез устата на великите Учители на човечеството. Едва ли ще сгрешим, ако поставим знак на тъждественост между Него и Христовия Космически Дух или пък Светия Дух на традиционното християнство. Същността е една, а проявленията й в Битието са безброй!

  И така – критерият за реалност е степента на близост до Истината. Овладяването на този критерий и яснотата на преценката, извършена с негова помощ, е в пряка зависимост от стъпалото в духовната еволюция на личността. Принадлежността на едно същество към определено еволюционно стъпало следователно бива обусловена от степента, в която то е познало Истината – доколко е проникнало в нея и се е сляло със същността й.

  Истината сама по себе си създава облика на един от най-извисените светове във Всемира. За него Учителят свидетелства:

  “Казват, че Истината е отвлечена. Не, Истината е реалното, което лежи в основата на нашия живот. Тя е един свят на неописуема красота, който си има своите краски, тонове, музика. Тя е свят, който съществува и ще съществува винаги. В този свят нещата са строго, математически определени. Няма нищо непредвидено, нищо случайно.”
  Реалността е въплъщение на Истината според Божия Промисъл за Вселената. Със задължителното уточнение, че разглеждаме Истината като Космически Принцип, стоящ несравнимо по-високо от фактите и законите, от причините и последствията, от всеки неизбежен дуализъм в света на формите. Това е Истината, която неумолимо разкрива същността на всяка обективна реалност навред в творението.

  “Квасът, същината на всички неща е Истината. Тя е най-високото нещо в човешкия разумен живот.”

  Истината упражнява мощно дисциплиниращо въздействие в хаоса на материалния живот. Нейните проявления пораждат непреодолими ограничения за онези, които все още не са проникнали в същността й. Тази закономерност има и своята положителна роля за невежите и заблудените – тя ги предпазва да изгорят в огъня на Истината, който е безпощадно унищожителен спрямо неподготвените да възприемат извънредно високите му вибрации. Затова пък към зрящите Истината проявява невиждана щедрост – дарява ги навеки със свобода. Пътуването към Истината – като Цел на разумния живот – притежава своето основно направление. Колкото и да се лутаме, да спираме, да падаме, да се връщаме и отново да продължаваме напред по този Път, някъде там, на духовния хоризонт, неизменно проблясва фарът на Истината. Той никога не угасва.

  Ако успеем веднъж завинаги да свалим булото на заблудите и илюзиите от вътрешния си взор, никога не ще загубим вярната посока. В този ред на мисли ще цитирам съответното обобщение на Учителя: “Всички същества, които не живеят според Истината, имат желание да се движат безразборно. И затова природата ги е ограничила. А Истината подразбира движение в определена посока – посоката, в която всичко във Вселената се движи – от граничното към безграничното и безначалното. “Истината ще ви направи свободни” (Йоан 8:32).”

  И в заключение ще цитирам една блестяща фраза на Учителя: “Ти, който се стремиш към Светлната, чуй думите на Мъдростта: Искаш ли да усвоиш Божествената Мъдрост и тайните на живата Природа, казвам ти, няма друг път освен страданието. Докато съдиш, докато роптаеш, докато се оплакваш, ти си далеч от Мъдростта. Престанеш ли да съдиш, ти си близо до Мъдростта. Докато философстваш, ти си далеч от Мъдростта, от своя Учител. Престанеш ли да философстваш, ти си близо до Мъдростта, ти си при нозете на своя Учител.”

  Златното правило в новозаветното благовестие на Господ Иисус Христос гласи: “Постъпвайте спрямо другите така, както искате да постъпват те с вас!” (ср. Лука 6:31). Тази препоръка на Спасителя, издигната в ранг на закон за човешките взаимоотношения, утвърждава активен принцип на поведение. Тя отменя като по-съвършена съответното старозаветно правило да не правим на другите това, което не искаме да правят и на нас (пасивен принцип на поведение). Тази Христова повеля лежи в основата на Новото учение – в частта му, разглеждаща установяването на нова култура в общуването между хората.
  Начинът, по който общуваме с ближния, определя не само мястото ни в обществената система. Той дава най-ярка представа и за степента на духовната ни зрелост.

 10. КГБ-ител  03.07.2013 г. | 13:59 ч.

  Четете си жалкият стопанин който никой не го е виждал и чувал на живо защото зад името му се крие разработка на илюминатите против българите и православето.“Стопанина“ са ченгета мъчещи се пишат като един и помагащи си с комунистическите бълнувания на дъновистите(най- мръсните комунисти) и розенкройцерските масони на еврейчето щайнер.Жал ми е за всички хващаши се в примката на „стопанина“(които ви се присмива на вас „мислещите“).Въпреки че комунистите(„стопаните“ на държавата) ще ме изтрият ще пусна тук истината да я знаете.
  Осазнайте се навреме „мислещи“ защото после ще е късно.“Стопанина“ иска да се предадете доброволно на Сатаната и това личи за истинските мислещи хора в Бг.“Стопанина“ ви е измислен също като пикняния му „извор“ и дъновизма му каращ хората да очакват Сатаната(променят името му Ариман да ви заблудят) и лъжещ че сатанизма е неизбежен и борбата не тряба да се води!

  Редактирано до допустимо „благоприлично“ звучене от Стопанина.

 11. FCB  03.07.2013 г. | 17:48 ч.

  В никакъв случай няма да си хабя времето да взимам страна в спора,ако щете се псувайте на майки и т.н.
  Също така факта, че не познавам Стопанина наживо , ме възпира да давам дарения на сайта, който,въпреки това, за мен е много полезен 8) .

 12. Силвия  03.07.2013 г. | 19:36 ч.

  @ КГБ-ител

  От налудничевият ти коментар не личи нищо друго освен ГОЛЯМА ограничесност. Не мислиш ли /ако изобщо знаеш какво е това/, че първо трябва да се пообразоваш малко и чак след това да си позволяваш да се изказваш за неща, за които е очевидно, че и идея си нямаш какви са. Съвсем добронамерено ти препоръчвам да отделиш време и да попрочетеш малко повече, и чак след това да се поддаваш на желанието ти да коментираш и се изказваш за каквото и да било.

 13. Тихомир  03.07.2013 г. | 19:51 ч.

  Известният учен Славой Жижек коментира Стаменов и читателите му така: ‘Degenerates, degenerates. They will turn into monkeys’: http://www.youtube.com/watch?v=y6SMQG2ogNE

  В същото време източници на Ми 5, Ми 6 и Ми 7 уточниха още, че Стаменов всъщност не е разработка на масоните и събирателна фигура на много хора, а просто е усвоил тайната на мултиплицирането, което му позволява едновременно да записва подкастове, да пише статии, да бъде съден в пловдивски съд, както и да яде деца (както той сам безразсъдно признава в официалната си страница). Те също така уточниха, че всъщност е бил конфискуван не Мерцедес, а личния му хеликоптер и имението му за 20 милиона евро, купени от даренията от безмозъчни последователи.

  – – –

  @FCB: Коментарите ти както винаги са на място…

  За протокола: Писаниците на КГБ-то са сатира. Дори да не са умишлени, пак са доста добро попадение.

 14. КГБ-ител  03.07.2013 г. | 20:22 ч.

  Любимия ви „стопанчо“(ченгета правещи се на един човек) е сатанист и комунист и иска мъжете да са хомоси и жените да са общи за мъжете като в дъновизмът!В парламента има „стопани“ правещи като вашият „стопанчо“.Отменянето на задължителната казарма е виновна за хомосите и да не се раждат бебета и жените се женят с чужденци!Не отричай че „стопанинът“ ви е против казармата и не дава да се пишe срещу мангалите и как ще останат само те и „стопаните“!Разбра ли … той мрази всичси българи защото е цигански хомос и пише в групите на фейса против задължителната казарма.Да си седи в неговия „извор“ и да не плюе на чужди места по истинските мъже и казармата.Ако баща ми не беше в казарма мен нямаше да ме има!!!Дъновизмът е създаден да обърква мозъците на българите да ги прави на циганоидни мастии.Не вярвайте на „Силвия“ защото тя ви заблуждава … тя е дъновистка или работи за „стопаните“ и се прави че познава „Стопанчо“ въпреки че това са много хора криещи се зад едно име.Мислете и ще разберете защо „стопанинът“ е име без лице и никой не го е виждал!!!Не вярвайте на „Тихомир“ защото е „стопанчо“ и си рекламира подкастовете.Истината е че в подкастовете говоре един „стопанчо“(може да е платен актьор) и истинските „стопани“ му плащат и после качват записите да ги слушат заблудените дъновисти и хомосите от сектата на щайнер- еврейчето!

  Редактирано до допустимо „благоприлично“ звучене от Стопанина.

 15. Стопанина  03.07.2013 г. | 20:37 ч.

  @ КГБ-ител

  Това е последното твое мнение, което минава през цедката. Занапред ще те трия и даже няма да ти местя коментарите в „Бисерите на врага“. Още сега знам, че ще го използваш, за да се изтипосваш на цензуриран, но и като потвърждение на смехотворните ти теории.

  Няколко неща от мен:

  1. Има повече изворчани, които са ме виждали на живо – повече, отколкото предполагаш.

  2. Знам кой си и коя група във Facebook стопанисваш. Няма да се извинявам, че съм против безплодните ти напъни да възкресяваш казармата. Но ще обърна внимание, че в единственото мнение във вашата група не съм си позволил нито веднъж подобен език. Доколкото си спомням, пуснах само линк със статията ми по темата в Извора.

  3. Оправи си логическите противоречия. Казармата беше задължителна именно при най-развързаното и безконтролно царуване на комунистите, срещу които уж роптаеш. Да искаш връщането на военното робство, показва, че си на един акъл с „враговете“ си.

  4. Ако не се лъжа, не за пръв път ме катагоризираш като обратен. Имай предвид, че съм много по-аскетичен, отколкото предполагаш. Затова хулата ти се явява доста тежък грях, който ще трябва да изкупваш и ще бъде трудно.

  5. Бъди така добър да не атакуваш читателите ми и съработника ми Тихомир. Да, сайтът отдавна се стопанисва от няколко автори и това не е тайна, защото няма причина да бъде.

  За всичко останало виж цитата най-отдолу на страницата – този в дома за деца на майка Тереза. Колко истина има в него – не е за вярване. Не ти мисля злото, така че, каквото изпращаш като мисли срещу мен и хората около мен, ще ти се върне като бумеранг. От собственото си ограничено пипе патиш и ще патиш.

  От петък излизам в отпуска, ще имам ограничен интернет – всички „стопани“ отиваме вкупом на село 😉 – така че това е друга причина за цедката. Все някакъв надзор на мисловната хигиена е наложителен. Иначе Изворът ще се превърне в клоака като някои казармени страници във Facebook с техните носталгични снимки на роби във въшкарници. Съжалявам, КГБ, не се сдържах…

 16. Балинов  03.07.2013 г. | 23:15 ч.

  Приветствам падането на „регистрационния режим“ 🙂
  Радвам се и че пак почнаха да се появяват темички , които ,лично мен, повече ме интригуват 🙂
  Стопанино, чувам , че доста от изворчаните те били виждали ( на живо 🙂 ) ..
  Как всъщност трябва да се заслужи тази чест и какви са критериите за изпълнение? Щом някои са успели, защо и ние да не си мечтаем..:-D ? Отдавна съм мераклия да ти стисна ръката лично и ( ако е зимен сезон) да ти сваля и шапка.
  Жив здрав да си до 100 поне! Както и другите активни „изворчани“ и „стаменовисти“

  Абе гледам доста лоши хора , че и нискочели на всичкото отгоре :-D, са налазили по сайта.. Дърпа много енергия и време човек да се занимава с тях, вместо да изгенерира някоя и друга мъдра мисъл.. Трябва да се направи нещо по въпроса , ето и аз даже загубих сума време да ги чета, ама то е защото си ги оставил за четене 😀

 17. Стопанина  04.07.2013 г. | 02:05 ч.

  Как всъщност трябва да се заслужи тази чест и какви са критериите за изпълнение?

  Ами трябва да ми дойде отвътре. Срамежлив съм. И като се замисля, май се осмелявам само на неутрална територия – обикновено като ходя в провинцията.

  Щом някои са успели, защо и ние да не си мечтаем..

  Имайте по-висши мечти. Ако знаехте колко съм скучен на живо, нямаше да си губите времето дори с мечти.

  Жив здрав да си до 100 поне!

  Само ако съм здрав и трудоспособен. Иначе да ти се връща. 🙂

 18. Снежанка Димитрова  04.07.2013 г. | 22:43 ч.

  Моля Ви, върнете регистрацията. Не че това би спряло …..“недъновистите, не щайнеристите и антибогомилите…или както там се наричат“,, но ми се гади от тях. те си имат свои места във форумите на дир.бг и подобни, където се ругаят, обиждат и мразят на воля. Нека тук да остане едно заливче на Любовта и разумността на такива „изроди“ като мен :smile:, които живеят втори живот, благодарение на Учителя. Няма са коментирам Щайнер, нито Валдорфските училища по света в момента. Христос е казал нещо за диамантите и свинете….та и аз поради тази причина на искам да споря с никой.
  Благодаря на Стопанина за прекрасния сайт, чудесната книга, чрез която открих и сайта и няма да напирам да се виждаме на живо, защото съм на 2500 км от България. 😆 Мир и Любов на всички!

 19. Мислещ  04.07.2013 г. | 23:58 ч.

  Аз съм убеден, че да се отговаря на КГБ и подобни нему, е все едно да си усилиш радиото докрай и да се мъчиш да го убедиш, че напразно е Гръмогласно !
  От Сърце, препоръчвам всеки, който ще прави опити да хули Учителя, първо да прочете тази Малка книжка, но с Голямо съдържание: Кои И Какви Са Белите Братя Дъновистите – от Стоян Варталски 1926г.

 20. Веско  05.07.2013 г. | 01:15 ч.

  Такива заблудени души като кгб са за сьжаление , стана ми весело от тирадите му но понеже ще е твьрде луциферско да му се присмивам мога само да го сьжалявам.

 21. Navi  05.07.2013 г. | 09:50 ч.

  Стопанино ти какво очакваше? Че няма да има кой да плюе ли? Сам занеш, че това е само нищожен процент от хулите, които ще чуеш и прочетеш през живота си.
  Кервана си върви, кучетата си лаят!

 22. Астролог  05.07.2013 г. | 20:46 ч.

  Блажени гонените заради правдата, защото е тяхно небесното царство.

  Матей 5:10

  http://triangle.bg/books/1914-11-02–1.1999/1917-02-04-10.html

 23. Dani  12.07.2013 г. | 09:13 ч.

  🙂 :lol::smile:

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.