Безобидни ли са малките терористи д-р Кожухарова и д-р Кунчев

Професионалните паникьори не познават срам и граници

Те ни заливат със страхотии за едни болести, докато премълчават опасностите от други болести. Те „гарантират“ с голи думи нашето персонално и обществено здраве, без да носят каквато и да било лична отговорност. Те прокарват аморални идеологии, като се крият зад „наука“ – в кавички, защото, както ще стане дума по-долу, в нея отсъства дори елементарна логика. Те смятат, че „националната сигурност“ е над правата на родителите – на тази база упражняват психотерор, особено срещу майките, съпътстван и от вменявани „дългове“ и „задължения“.

Те са малките терористи, проправящи пътя на голямата тирания

Запознайте се с д-р Мира Кожухарова и д-р Ангел Кунчев, главните герои в наскорошна статия на „Капитал“, излязла само един час, преди бебето Николай да издъхне с игла в ръка – сякаш мисията му е била чрез краткия си живот да бъде тъжен, нагледен пример за ширещото се безумие. И колко цинично и/или самомнително на фона на тази трагедия звучи изказването на д-р Кожухарова в споменатата статия:

„Всяка майка, която реши, че иска да спести на бебето си задължителната петкомпонентна ваксина в първите четири месеца от живота му, е взела доброволно решение, но тя излага своето дете на риск да се разболее от дифтерия и да умре. Аз си мисля, че нито една майка няма такова право. Нашите закони казват, че детето, въпреки че си е наше, нямаме право да го убиваме. За мен това е необяснимо.“

Анализи на изказването и изводи:

д-р Мира Кожухарова1. Д-р Кожухарова се изявява като професионален паникьор. При това забележително избирателен паникьор по отношение на разпространяваните страхове. Може да говори в три параграфа за рисковете от дифтерия и тетанус, но и дума няма да обели за рисковете от ваксините, сякаш не съществуват. Ако поне беше споменала за втория тип рискове, щеше да предложи на родителите избор кой риск да поемат. Тя обаче прави друго…

2. Проповядва безправието на родителите – в частност майките – върху собствените им деца. Защо? Защото се опира на псевдонаука, според която…

3. Всяко неваксинирано дете е убито дете?! – точно това внушава предпоследното изречение от цитираното горе изказване на почитаемата лекарка. Прави го с ясното съзнание, че „благодарение“ на ваксините дифтерията и тетанусът може да са практически заличени като смъртоносни заболявания в световен мащаб, но отново „благодарение“ на ваксините, на тяхно място се появяват нови заболявания – неврологични, автоимунни, сред които са повечето разновидности на рака, както и т. нар. Синдром на внезапната детска смърт. Ако няма ясното съзнание, че човечеството не става по-здраво „благодарение“ на ваксините, понеже на мястото на една болест идва друга, д-р Кожухарова може би е време да се пренасочи към професия, която не изисква мислене и чувство за превъзходство, водещо до разпространяване на внушения за родителските права и безправия.

4. Предвид случая с убития от ваксина Николай може би д-р Кожухарова твърди, че законово майките нямат право да убиват децата си, понеже това законно и дори „задължително“ право на убийство се дава само на лекари? Така излиза – колкото и да е цинично. И е лесно да се разпространява такава идеология – когато д-р Кожухарова не носи лична (морална и съдебна) отговорност за манипулативното си гастролиране в медиите като професионален паникьор и върл пропагандатор на „задължителните“ ваксини. Лесно е, когато за поредната смърт на бебе може да обвини „Синдром на внезапната бебешка смърт“ – псевдонаучен параван на ваксините, или пък „нехайния родител“, който е имал неблагоразумието да се довери на „капацитети“ като Кожухарова и Кунчев.

5. За д-р Кожухарова е необяснимо защо една майка не би ваксинирала детето си въпреки юридическия терор с противоконституционните „задължения“ и медийното вменяване на „въпрос на дълг“ (вижте вътрешното заглавие на „Капитал“ преди цитираното по-горе изказване). Причините ще станат лесно обясними за малкото тиранче, ако трябваше лично и честно да обясни на родителите защо вече нямат жив и здрав син. Д-р Кожухарова дали е разговаряла с почерненото семейство или в същия ден е била заета да се радва на медийното си присъствие?

В случай че д-р Кожухарова прояви интерес, ще я запозная с родителите на мой невръстен братовчед, който допреди 3 години беше общително и здраво момче, преди ваксините на малките терористи да го превърнат в аутист, изцяло зависим от грижите на околните. Когато почитаемата лекарка ме придружи до село и види как се живее с аутист в провинцията – може би пък най-сетне ще намери обяснението, което сега ѝ убягва. А докато търси това елементарно обяснение, което ние вече имаме, да бъде така добра да не гарантира нищо за ваксините и да не се изявява като Майка на познанието и морален компас за родителската (без)отговорност.

Ваксини и фармафия

* * *

Продължавам с едно изказване на другия малък терорист – главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев:

„Изпълнението на имунизационния календар на която и да е държава е въпрос на нейната национална сигурност, тъй като е ясно, че с имунизациите гарантираш не само и не толкова персоналното здраве на човек, а безопасността на общественото здраве. Защото става въпрос за заразни болести, при които отговорността е по-различна, отколкото при другите.“

1. Перифразирано, първото изречение до запетаята звучи така: „Неизпълнението на имунизационния календар на която и да е държава е заплаха за нейната национална сигурност.“ Или внушението в прав текст: Който не се ваксинира е терорист. Работата е там обаче, че всеки, който противопоставя личните права срещу някакви илюзорни обществени интереси, всъщност е истинският терорист. Защото няма по-голям обществен интерес от този, всяка личност да има свободата сама да преценява кое е в интерес на персоналното ѝ здраве, както и за здравето на околните. И тук не става дума само за физическо здраве, но и за духовното здраве на индивида и средата му. Всичко останало е диктатура.

Да лишаваш хората от избор, лична свобода и телесна неприкосновеност, докато им „гарантираш“ измамен усет за сигурност, е форма на тирания – тероризъм, който от лекия тип рано или късно, досущ като болестотворните бацили, мутира в чудовищна зараза, която трудно се лекува. Сякаш по поръчка, по същото време, когато д-р Кунчев разпространяваше моралната си зараза, в щатските медии също се повдигна въпросът:

трябва ли да противопоставяме личната свобода на обществената безопасност?

Изгледайте полицейския запис, при който редови данъкоплатци насилствено са заставяни да дават кръв, без да са извършили престъпление. Единственото им „провинение“ е, че са отказали да се самозадължат да „духат“ за полицаите, които са спрели автомобилите им на произволен принцип. Самите униформени признават, че шофьорите не са дали повод да ги смятат за пияни или заплаха по пътищата. Обърнете внимание и че мъжете и жените, подлагани на насилствената медицинска процедура, не оказват съпротива, но все пак са овързани като животни, а главите им са притискани назад от „блюстители на реда“.

„Това да не е (затвора) Гуантанамо Бей?“ – пита един от унизените мъже.
„В коя държава се намирам?“ – е друг въпрос на обезкръвяван „терорист“, комуто са отнетите личните права заради „обществената сигурност“.

На д-р Кунчев клипът несъмнено ще му хареса!

Защото това, което той проповядва сега, води само еднонякой ден и българите, овързани и обезкръвени, да се питаме в чия държава живеем (ако още спим и вече не сме наясно с отговора). Ето защо изявленията на малки терористчета, каквито са д-р Кожухарова и д-р Кунчев, не са безобидни, а трябва да се посрещат и да се жилят безмилостно. Важи за всеки манипулативен опит за отнемане на лични права и свобода в замяна на безправието и диктата, оправдавани с чуждите интереси. Никой с акъла си няма интерес от това!

д-р Ангел Кунчев2. По-нататък в изказването си д-р Кунчев ни гарантира персонално и общество здраве. Само дето не разбрах с какво ги гарантира. В условията на всяка гаранция трябва изрично да е уточнено каква лична и материална отговорност носи гарантът. Д-р Кунчев не носи никаква лична отговорност, ако детето ви умре като малкия Николай или заживее непълноценно като аутист. Ако носеше лична отговорност, щеше да подаде оставката си точно един час, след като излезе публикацията в „Капитал“ – веднага след новината за смъртта на убитото бебе. Подаде ли я? Не я подаде. Толкова за тежестта на „гаранциите“ му.

Нещо повече – главният държавен здравен инспектор е един от онези хитроумници, които умеят така да се изказват, че уж казват едно, докато всъщност казват нещо съвсем друго. Ако изчетете внимателно изявленията му в „Капитал“, ще останете с впечатлението, че той гарантира за безопасността на ваксините и липсата на рискове. Но реално той казва обратното – истината, макар по заплетен и противоречив начин, както и с акцент върху разсейващи и несъществени подробности.

Когато твърди, че днешните ваксини са усъвършенствани, той, драги читатели, съвсем не казва, че са съвършени! Или с неговите думи – цитирам, сега се „редуцира тежестта на препарата“, което въобще не означава, че препаратът вече хич не е тежък за тялото на възрастен и особено за малко дете и бебе.

Когато твърди, че страничните ефекти са известни и овладени, той не казва, че са премахнати всякакви рискове, а че бройката на пострадалите е незначителна в статистиката. С други думи, д-р Кунчев не гарантира, че няма да пострадате от анафилактичен шок, трайно дебилитиращо неврологично заболяване или направо да умрете (из листовките на самите ваксини), а гарантира единствено и само, че страданията ви или загубата на детето ви са в рубриката „Прежалими бройки на фона на ползите“.

Моралният дефицит на малкия терорист най-ясно е обобщен в студенокръвното му обобщение:

„Ваксинацията винаги е много по-евтина за здравната система, отколкото лечението.“ (Из същия материал на „Капитал“)

Бих добавил – ами разбира се, ваксините до голяма степен гарантират, че ще умрете от рак или друго автоимунно заболяване, преди да доживеете до пенсия. Ето защо масовата ваксинация излиза по-евтино на държавната система, отколкото изплащането на пенсии на вече нетрудоспособен и безполезен мат’риал за царството на тираните.

3. Освен морална недостатъчност, за сетен път можем да се запитаме дали „водещите специалисти“, пропагандиращи масовите ваксинации, не страдат и от умствена недостатъчност. Както д-р Кожухарова, така и д-р Кунчев, досущ повечето ваксино-терористи, искат да ни убедят, че единственият начин да се чувстваме защитени и социално отговорни е да се наредим на опашка със запретнати ръкави за поредната ваксина. Ако не го направим, застрашаваме останалите и националната сигурност – за кой ли път твърдят те и в статията на „Капитал“. Човек може да се чуди кой е позволил на тези странни хора да завършат средно образование предвид съмнителните им умения да мислят в последователност, камо ли да ги изтипосват в медиите като „водещи специалисти“.

Ето я моята логика:

Ако ваксините вършеха работа и защитаваха персоналното здраве на даден човек, няма никакво значение дали всички около него също са ваксинирани. С конкретен пример: Неваксинираните деца в едно училище не би трябвало да са каквато и да било заплаха за ваксинираните. Но според думите на ваксино-терористите и паникьорите излиза нещо друго – едно неваксинирано дете в класната стая е заплаха за всички останали деца! Тогава откъде Кунчев и Кожухарова вадят гаранциите си за персоналното и общественото здраве? Нима с това не признават, че ваксините всъщност са безполезни и не ви защитават?

Почитаемите малки тиранчета живеят в свой илюзорен свят, противоречащ на всякакви реални и хипотетични сценарии в реалния свят. Няма никакъв начин за 100-процентова ваксинация на населението. Винаги ще има някой, който не може да бъде ваксиниран по здравословни причини. Винаги ще има някой, който няма да се ваксинира по лични съображения. И ако тези изключения продължават да са реална заплаха за всички останали, отново – откъде идват „гаранциите“, на какво се основават и с какво са подплатени? От умствената недостатъчност и анти-логиката на биотерористите и малките тиранчета, разбира се.

* * *

Воден от непримиримост към паникьорството, внушенията, анти-логиката, псевдонауката и съвсем небезобидните изявления на малките терористи, настоявам за незабавното отстраняване от обществена служба на д-р Кунчев. Той е опасен за вашето здраве и за свободата в държавата. Той работи срещу това, което аз разбирам под „национална сигурност“. Той прокарва внушения и идеологии за още по-голяма тирания и псевдонаучен, корпоративно-политически диктат.

Също така нито едно правителство няма да се ползва от моята подкрепа, докато тероризира родителите и децата им със „задължения“, които не би трябвало да са нещо повече от „препоръки“ на лица, загрижени повече за „цената на лечението“ и нехаещи за „бройките в черната статистика“. Докато освобождението от корпоративното робство и псевдонаучната диктатура тепърва очаква времето си, спасявайте се както можете и както позволяват условията ви.

Можете да намерите свободата в себе си още сега – вижте моето практическо ръководство как да избегнете „задължителните“ масови ваксинации. Готов съм да публикувам и вашия опит, ако имате такъв и проявите инициативата да го споделите.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

56 коментара за "Безобидни ли са малките терористи д-р Кожухарова и д-р Кунчев"

 1. Светльо  06.02.2014 г. | 18:30 ч.

  Старозагорци излизат на протест заради майката, загубила бебето си след ваксина

  Събитието е насрочено за 9 февруари – неделя, от 11:00 пред Община Стара Загора.

  „Протеста е мирен и сме далеч от мисълта да заклеймяваме някого като виновен“ заявява Любомира Райкова, една от жените, заели се с организацията. „Ще запалим свещички и ще помълчим в знак на съпричастност с трагедията на една българска майка“, допълва тя.

  Браво на старозагорци!

 2. Спиро  06.02.2014 г. | 18:50 ч.

  Браво Светльо! Аз намерих информация за случая, но никъде не пишеше за протеста.

 3. Спиро  06.02.2014 г. | 18:56 ч.

  Браво, Светльо! Аз намерих тази статия и на други места, но там не се споменаваше и за протест, а и имаше едни „комнтари“ на един „експерти“ от рода на …ако не си ваксинирате детето то ще се разболее, бъде хипер мега убер сигурни…

 4. Спиро  08.02.2014 г. | 17:15 ч.

  Къде го чукаш, къде се пука… свещенници започват да събират подписки срещу задължителните ваксинации.
  http://healthy.actualno.com/Otec-Evgenij-zapochna-podpiska-sreshtu-zadyljitelnata-vaksinacija-news_14718.html

 5. Стопанина  08.02.2014 г. | 17:31 ч.

  Браво на човека! Това Е част от задълженията/службата на истинския духовник и пастир.

 6. Спиро  08.02.2014 г. | 21:27 ч.

  Наистина браво на човека. Но освен него и отец Иван аз друг наш духовник, които да си изпълнява задълженията не знам.

  Но по темат за Кунчев има ново интервю „Страхувайте се! Идва вируса на апокалипсиса!“
  http://healthy.actualno.com/Angel-Kunchev-Gripyt-stava-pnevmonija-za-chasove-news_14839.html

  Малко хора са се ваксинирали и има спад на грипната епидемия.
  http://healthy.actualno.com/Samo-2-ot-bylgarite-vaksinirani-protiv-grip–news_14654.html

 7. Спиро  22.02.2014 г. | 20:49 ч.

  Все по-често родители отказват да ваксинират децата си със задължителните ваксини, заради опасения от усложнения
  http://healthy.actualno.com/Vse-po-chesto-roditeli-otkazvat-da-imunizirat-decata-si-news_414545.html

  „Световната здравна организация разработва специално за България мерки, които да увеличат броя на ваксинациите“
  http://bulgaria.actualno.com/Sankcionirat-roditeli-otkazali-da-vaksinirat-decata-si-news_422232.html

  Астма след ваксинация:
  http://healthy.actualno.com/Trjabva-da-ima-vyzmojnost-za-izbor-za-vaksinite-news_16719.html

 8. Спиро  25.02.2014 г. | 12:07 ч.

  Проф. ген. Стоян Тонев пред БНТ:
  „Професорът е ядосан на безсмислените спорове за ваксинацията. „Ние се връщаме в 18 век. Не бива да се разсъждава, а да се дава гласност. Не може без ваксинация, след като имаш електричество в къщи, ще приемеш и ваксинацията, и абортите“, категоричен е Тонев“

  http://frognews.bg/news_66093/Gen_Tonev_iadosan_Vrashtame_se_v_18_v_v_sporovete_za_vaksinatsii/

 9. Стопанина  25.02.2014 г. | 14:14 ч.

  Няма да ги приема. Той какво ще направи? Ще дойде да ми спре електричеството ли? Какво общо има едното с другото, само той си знае.

 10. Мислещ  25.02.2014 г. | 18:31 ч.

  Не бива да се разсъждава, а да се дава гласност. Не може без ваксинация, след като имаш електричество в къщи, ще приемеш и ваксинацията, и абортите“, категоричен е Тонев“

  Този от къде извади тази логика? ……. Не, той няма такава, защото е научен да изпълнява безпрекословно и да не разсъждава, че от много мислене ще го заболи главата.
  Как направи взаимовръзката между ток-ваксини-аборти не ми стана ясно! 😆

 11. Стопанина  25.02.2014 г. | 18:36 ч.

  Нима очакваме от един чичо-комунист да ни съска нещо различно от:

  „Молчать! Не рассуждать!“

  Че то си е пословично за такива от неговата получовешка раса.

 12. Стопанина  04.11.2014 г. | 22:01 ч.

  Доц. д-р Атанас Мангъров – да се знае името и на този терорист.

  Доц. д-р Атанас Мангъров, завеждащ детското отделение към Инфекциозна болница: Балканско невежество е да не се ваксинираме против грип

 13. Мислещ  04.11.2014 г. | 22:20 ч.

  Доц. д-р Атанас Мангъров е жалък човечец. Този е толкова лекар, колкото аз съм космонавт.
  Гледайте му акъла, и му кройте шапката!

  Въпрос на журналиста:
  – Знаете, че много родители прибягват до хомеопатично лечение на децата си. Доколко това е правилно?

  – За мен хомеопатията е пълна шарлатания. Прочетете принципите на хомеопатията – може ли лекувате болест с нещо, в което няма нищо. Да се говори за билки и отвари, е несериозно.

  Този е ИДИОТ на квадрат!

  Въпрос на журналиста:
  Всъщност вие препоръчвате ваксините. Често обаче това поражда дискусия, тъй като има противоположни мнения по въпроса.

  – Трябва да се знае, че противогрипните ваксини пазят само от грип, и то от тези щамове, които са включени в тях. Тази година например се очакват щамове на т.нар. свински грип, а също и на вируси от тип „Тексас” и тип „Масачузетс”. Така че ваксините не предпазват от другите вируси, за които стана дума. Те нямат нищо общо с грипа, освен че протичат с грипоподобни симптоми. Всички са с температура, кашлица, болки в гърлото, но това не е грип. За разлика от другите вируси, срещу новия щам малко хора имат антитела. Затова наведнъж се разболяват много хора и това натоварва здравната система, защото пред кабинетите се нареждат опашки от хора с едни и същи симптоми. Тоест добре е човек да се ваксинира, защото това е част от цивилизацията.
  Все пак живеем в 21-ви век и при условие че има нещо, което да те предпазва, е безсмислено да не го използваш. Но това не те „застрахова“ от всички хреми и кашлици. Затова понякога противогрипната ваксина се натоварва с хиперочаквания, което не е правилно.

  Такава логика, такава взаимовръзка, може да направи само ………. уникално невеж човечец, или изпечен черен браток.

 14. len  04.11.2014 г. | 22:31 ч.

  Тази година например се очакват щамове на т.нар. свински грип, а също и на вируси от тип „Тексас” и тип „Масачузетс”

  Ами очакват се, като са ги произвели и пуснали, гадовете!

 15. Стопанина  04.11.2014 г. | 22:44 ч.

  Ами очакват се, като са ги произвели и пуснали, гадовете!

  Проблемът е, че, каквото и да се очаква, ваксините в най-добрия случай покриват миналогодишните щамове, а не очакваните. Така че във ваксинациите няма смисъл, няма наука, а има само пропаганда и усвояване на кинти.

 16. Петьо  05.11.2014 г. | 11:08 ч.

  – Трябва да се знае, че противогрипните ваксини пазят само от грип, и то от тези щамове, които са включени в тях.

  Последния път, когато се разболях от грип беше след като се подлъгах да си направя противогрипна ваксина. Дотогава няколко години не бях карал грип. Тогава ми стана ясно, че именно ваксината предизвика заболяването и реших повече да не правя тази грешка. Това беше доста преди да прочета повече по темата. Сега знам, че съм взел правилно решение.

 17. Нина Колева  16.11.2014 г. | 17:01 ч.

  Няма как да бъде другояче,когато медиците се превърнаха в дистрибутори на Big Farma..онези,които създават болести,пускат вируси и сеят суматоха и страх..Техни слуги с бели престилки,скрити зад власта на богомозаните ,вредители ,по/често,отколкото лечители..разпространяват странични ефекти,отколкото ефекти,защото за това им се плаща..Техните конгреси са все на някое екзотично място,КЪДЕТО ГИ УЧАТ НА ИЗТРЕБИТЕЛСВО НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО..Тази,уж,помагаща професия започва да се изражда ,когато не се обясняват последиците от приемането на определен медикамент,че човек да знае какво решение на вземе..Засилва се умишлено власта над безсилния,всячески се пречи на живота..някои много ги е страх от пренаселениято,явно.Много,може още да се говори по темата,имам един апел,,мислете хора с вашите глави и търсете,търсете..нови пътища,скрити нарочно,за да сте болни..И ..БЪДЕТЕ ЗДРАВИ,НАПУК

 18. fcb  16.11.2014 г. | 22:08 ч.

  Обирджиите вече са сложили цена от 20 лв за медицинско , при което даже не те и преглеждат , а само те питат: ,,Здрав ли си ?,, , след което пишат 5 реда , удрят 4 печата и взимат 20 лв.
  Наложи ми се да обикалям цяла Варна, докато намерих по-малка прецакня с цена от 10 лв.
  Сканирах си медицинското и вече ще си го копирам занапред – факт.

 19. Мислещ  19.11.2014 г. | 09:58 ч.

  Колко невеж трябва да е човек за да повярва на Грубата пропаганда ЗА ваксинирането?

  Грип вкарва в психиатрия
  Половината пациенти в болниците лепват инфекция
  !!!!
  (бел.Оги – Що за болници са това? Какво излиза, че болниците са развъдник на болести? Нека сега някой от противниците на домашното раждане, да прочете тази информация и да ми обясни защо при тази призната липса на стерилност, трябва задължително раждането да е в болница)

  Жена на 35 години без хронични заболявания е стигнала до лечение в психиатрична клиника след прекаран грип, пише „Телеграф”. Това е само един от случаите на различни усложнения, с които се сблъсква през последните години екипът на Инфекциозна болница.Попадналата в психиатрия пациентка е била намерена от близките си в безсъзнание, след като 3-4 дни е била със симптоми на грип. Поставена й е диагноза енцефалит с грипна етиология. Пациентката е споделила с лекарите от психиатрията опасения за здравето и живота на близките си.

  Страдала е от безсъние и липса на апетит, дори отказала да се храни. Според експерти, преди да има подобни проблеми, тя никога не е имала психично разстройство и фамилна обремененост.

  Тежки неврологични усложнения е получила и 34-годишна жена, страдаща от болест на Хашимото. Тя постъпва в тежко увредено състояние и е диагностирана с менингоенцефалит, причинен от грипен вирус.

  15-годишно момче, също без хронични заболявания е развило енцефалит вследствие на грипа. То се нуждае от продължително лечение и възстановяване.

  Един от вариантите да се избегнат усложненията е да се ваксинирате срещу грип, твърдят лекари. За миналата година това са направили едва 3% от населението. Проблем е и това, че половината от приетите за други лечения пациенти в болниците у нас се разболяват от грип, твърдят лекари. Според тях, става дума за вътрешноболнични инфекции.

  Около 300 000 души в България се разболяват всяка година от грип, показват данните. От тези случаи 10-12% протичат с усложнения, а 2-3% са смъртните случаи.

 20. Светльо  02.12.2014 г. | 18:40 ч.

  Опитни мишки ли са българските деца ?
  ……………….
  На допълнителен мониторинг медикаментите се подлагат и ако на компанията, която продава лекарството, е необходимо извършване на допълнителни проучвания, например, да се предоставят повече данни за продължителна употреба на лекарството или на рядък страничен ефект, наблюдавани по време на клиничните изпитвания. Други лекарства също могат да бъдат поставени под допълнително наблюдение, въз основа на становище на Комитета на Агенцията за лекарствена безопасност за оценка на риска (PRAC).

  При около 5000 кърмачета са правени клиничните проучвания, а степента на серопротекция е установена при 123 на 1270 лица от проучването, за различните схеми на ваксинация. В кратката характеристика на продукта може да се види също, че като нежелана реакция е посочена анафилактична реакция (тежка алергична реакция, която може да доведе до смърт).

  http://news.ibox.bg/news/id_856649572

  изродите от „Обществени поръчки“ към Министерство на здравеопазването, нямат почивен ден

 21. Kali  03.12.2014 г. | 10:24 ч.

  един единствен път съм се ваксинирала против грип и единствено през онази зима изкарах тежък грип с усложнения, които усещам и днес след десет години.

  да си вкарваш сам вируси в тялото е най-голямата глупост, всичко останало за мен са бизнес интереси на манипулирани доктори.

 22. Мислещ  15.12.2014 г. | 10:20 ч.

  Д-р Щефан Ланка: Лекарите са убили повече хора от всички войни!

  Те имат нужда от парализиращ, изумяващ страх от болести, причинявани от фантомни вируси, за да си осигурят клиентела. Не открихме доказателство за съществуването на вируси, които водят до заболявания

  Д-р Щефан Ланка е немски изследовател, вирусолог и молекулярен биолог, по-известен като СПИН-дисидент, тъй като поставя под въпрос съществуването на ХИВ още през 1994 г. През следващите години обаче той се натъква на смайващи факти – нито един от вирусите, свързани с медицината, никога не е бил изолиран, няма и доказателства за тяхното съществуване.

  През 2001 г. е издадена немската книжка “Ваксините – геноцид на третото хилядолетие” от Щефан Ланка и Карл Крафълд. В нея те твърдят, че все още няма доказателство за нито един вирус.

 23. fcb  15.12.2014 г. | 16:12 ч.

  Банкерите са убили повече от лекарите – факт.

 24. Стопанина  24.12.2014 г. | 13:24 ч.

  Щамът „Тексас“ е мутирал и е възможно ваксинирани срещу грип да се заразят с него. За това предупреди главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев, цитиран от БТА.

  Какво е пропуснал да предупреди терористът Ангел Кунчев:

  Всички грипни вируси мутират. А понеже противогрипните ваксини уж пазят само от миналогодишните щамове, това ги прави напълно излишни. Освен ако целта им не е да ви разболяват с автоимунни, неврологични и ракови заболявания заради вредните си съставки.

 25. Спиро  12.02.2016 г. | 19:27 ч.

  В момента са обърнали политиката – говори се за броя на смъртни случай от грип. Дали грипа наистина е убил хората е съвсем отделен въпрос.
  http://frognews.bg/news_106918/D-r-Kunchev-Ima-4-smartni-sluchai-ot-grip/

 26. Стопанина  12.02.2016 г. | 19:51 ч.

  Умира се от усложнения на грип, а не от грип. Обикновено даже става дума за хронични заболявания, от които човекът е страдал дълго време.

  Да се говори за умиране от грип, е същото като да се говори за умиране от возене в кола. Умира се от возене във фатално усложнена или внезапно появила се пътна обстановка, а не от самото пътуване.

  Кунчев е манипулатор и престъпник, доколкото самите ваксини могат да убият болни хора, които би могъл да убие грипът – колкото грипът е нежелан за хронично болни, толкова важи и за ваксините. Даже повече, защото грипът може и да те не пипне, но ако отидеш за ваксина, попадането й в кръвоносната система е гарантирано.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.