Спасението от „задължителните“ ваксини – съвети на много лош човек

Без универсални рецепти

„Още по-лоши са хората, които не просто избират да не имунизират себе си и децата си, а влагат усилия в това да разколебаят и останалите“ – смята д-р Кунчев. – „Това ще го има винаги. Но когато е много агресивно и безотговорно, започват активно да пречат и на останалите.“ (Из „Ваксина срещу сектантските разбирания“, оргия на псевдонаучен диктат и пропаганда в „Капитал“)

След като припознах себе си като един от „най-лошите“ и „най-безотговорни“ хора според мирогледа на псевдонаучно-религиозно-ваксинопропагандиращ фанатик д-р Кунчев, смятам да заслужа тези епитети, като дам няколко практически съвета как да избегнете „задължителните“ ваксинации на детето си с токсичните коктейли, които наскоро отнеха живота на поредно бебе.

Първоначално бях решил да напиша рецензия на статията в „Капитал“, но размислих. Анализирах само два цитата, които са достатъчно красноречиви. Реших да не се боря с вятърни мелници, нито със самозванци, които се имат за по-умни, отколкото демонстрират думите им. Има ли смисъл да се занимаваш с индивиди, които не се аргументират с нищо друго, освен с маргинализиране на идеологическите си противници и своеволно боравене с прилагателни – например „добра информираност“ срещу „неаргументираните твърдения“? Това, което те твърдят за „сектантите“, „сектантите“ могат да им го върнат с обратен знак. Така че не, няма смисъл — повечето хора отдавна са преценили чии аргументи са по-силни и са направили избора си.

Вместо N-тите препирни на „добрите“ срещу „лошите“, избрах най-сетне да отговоря на често задавания въпрос от онези, които отдавна са претеглили аргументите на двете страни и са взели решението:

 

„Вече знам, че ваксините са вредни, но са задължителни. Какво да правя?“

Ако сте един от родителите, които през последните няколко години по един или друг повод ме питахте това – по-напред: поздравления! Защото това означава, че вече сте прозрели псевдонаучния диктат и не сте склонни да правите жертвоприношение на детето си само защото някой някъде е убеден от ползите на масовите ваксинации. Това означава също, че не разглеждате вашето дете като „допустима и статистически приемлива жертва“, ако смъртта или трайното му неврологично увреждане уж ще даде шанс на други хиляда деца да живеят здрави и щастливи.

Да, въпросът със „задължителните“ масови ваксинационни програми никога не е бил въпрос на наука, а на морал. Морал, какъвто напълно липсва у Доктор-Кунчовците, присвояващи си вашите потомци. Но децата са си ваши, вие сте отговорни за тях – ако смятате, че рискът от ваксините надвишава предполагаемите ползи от тях, това е ваш избор. И можете да упражнявате този избор, както и правото си да кажете „не“, гарантиран ви от българската Конституция в частта за вашата телесна неприкосновеност.

 

Първи съвет: Конституцията е „пожелателна“, интересите на фармафията – „задължителни“

Макар Конституцията да ви гарантира защита срещу „задължителните“ ваксини чрез правото ви на телесна неприкосновеност, съветвам ви да НЕ разчитате на това. Правилно прочетохте – не ви съветвам да се борите срещу „задълженията на хартия“ с не по-малко илюзорните „права на хартия“. Причината е, че Конституцията регулярно влиза в противоречие с противоконституционни закони, наредби и своеволни изисквания на този или онзи властник. Ако изберете пътя да търсите правата си чрез съдебната система, ви очакват големи разходи и ходения по мъките, а накрая – почти сигурни разочарования.

Такива са моите наблюдения върху опита на пробвалите (не само у нас, но и в чужбина). В случай че сте убедени във вредата от ваксините и искате да опазите децата си от тях, има по-ефективни начини. И ако сте склонни да правите харчове, нека да не е за адвокати, а за нещо по-смислено и по-полезно за премахване на примката от врата…

 

Втори съвет: Намерете си истински специалисти, които да се грижат за вас

Пропагандните статии като тази в „Капитал“ целят да ви убедят, че лекарските кабинети се обитават само от клонинги на „водещи специалисти“, като цитираните там д-р Кунчев, акад. Петрунов, д-р Мира Кожухарова. Това не е вярно, колкото и да са гръмогласни, упорити и натрапчиви мисловните полицаи от медиите на олигарсите Иво Прокопиев, Марешки и Лъчо Мозъка! Стига да се въоръжите с търпение и да проявите упоритост, ще намерите чудесни и кадърни лекари, които са напълно наясно със сигурните рискове и вреди от масовите програми за ваксинация.

Казано инак, сменете си лекаря с такъв, който не упражнява псевдонаучен диктат и няма ви гледа като „полезно изкопаемо“ или „сектант“, когато му кажете, че няма да пишете вашето дете доброволец за „вечната и частната война на д-р Кунчев“ срещу постоянно развиващите се болести, които непрекъснато се усложняват именно заради ваксините:

„Тъй като природата се развива – и ние се развиваме и създаваме нови и по-мощни оръжия и антибиотици и антивирусни средства и ваксини, но микроорганизмите, вирусите и бактериите също не „спят“. Те непрекъснато се променят, търсят нови варианти, по които да избегнат нашите защитни оръжия, свикват с антибиотиците, някои даже започват да ги използват за храна, така че тази борба ще е вечна и непрекъсната“, смята Кунчев.

Да, самият той в статията на „Капитал“ признава в прав текст, че ваксините са измама и само водят до необходимостта от създаване на следващите ваксини, докато всъщност опитва да ви убеди в противното. Двете противоречиви идеи на „водещия специалист“ някак намират начин да съжителстват в неделимо цяло. Ето на това в психологията му се вика когнитивен дисонанс. И ако не беше трагично, можеше да се посмеем.

Имайте предвид, че намирането на читав лекар може да е трудно. Твърде вероятно е да намерите вашия човек чак след дузина разочарования от срещата с програмирани биороботи в бели престилки. Когато откриете правилния лекар, той/тя ще ви каже как се заобикалят „задължителните“ ваксини. (Няма да навлизам в подробности тук, за да не информираме „добрите“ властници и олигарси какъв е номерът.) Не е необходимо вие да учите знаещите лекари, добре ориентирани и в условията на средата. Така, с намирането на читав човек, проблемът ви приключва. Дори въпросният лекар да е пред пенсия, той/тя един ден ще може да ви насочи към колега, който да продължи делото и да защитава интересите ви за години напред.

 

Трети съвет: Ако живеете в малко населено място

Не всички живеят в големи градове, затова издирването на лекаря, когото търсите, може да е особено проблематично. Все ще го намерим, ако подбираме един измежду сто. Но когато „изборът“ се състои, да речем, от две зомбита, които надменно ви смятат за по-тъпи от тях и претендират, че са по-добри родители от вас, ще се наложи да опитате с тежката артилерия в аргументацията. Коя е тя? Инвестирайте в здравето на детето, като платите за ваксината и труда на лекаря, но с уговорката че ваксината няма да отиде в тялото на хлапето, а в кошчето за боклук. Можете да сте убедени, че вярата на зомбито в ползата от ваксините е по-слаба от вярата му в силата на парите. Вашата парица може да се окаже царица! Именно това е най-честото средство за спасение от „задължителните“ ваксини, което се практикува от мои познати.

Съветът ми може да се разглежда като призоваване за даване на подкупи и в същността си е точно това. Съответно, изберете ли този подход, бъдете разумни и не се хвалете пред когото ви падне. Споделяйте опита си само пред хора, за които сте сигурни, че споделят вашите възгледи и търсят решение на проблема, който самият вие сте имали доскоро. Ако се изправите пред моралния въпрос – дали подкупът е грях – размишлявайте кое е по-важното: да угодите на пропагандаторите и екзекуторите на фармафията, които ви вменяват задължения, или да угодите на Бога, който ви е поверил грижите за една душа, за да ѝ създавате условия за пълноценен живот във физическо тяло без отрови и неосакатена нервна и имунна система. А след това се запитайте на Кого ще ви е по-трудно да отговаряте за (без)действията си.

 

Четвърти съвет: Страната на неограничените възможности

Не, няма да ви карам да емигрирате в Щатите. В много отношения там вече е по-зле и от родната действителност. Страната на неограничените възможности е не друга, а България, доколкото репресивните органи на властта са твърде заети да укрепяват клатещия се трон, за да ви обръщат специално внимание – например, дали се САМОзадължавате с приема на една или друга ваксина. Казано накратко – минавайте между капките! Ако го правите тихомълком, обмислено и разумно, почти със сигурност ще минете „извън радара“ на Големия брат.

Давам този съвет след богат личен опит, практически доказан, че е работещ. Споделял съм вече на няколко пъти, че, наред с други неща, преди години просто не се явих на една „задължителна“ наборна комисия за поставяне на МАНТУ. Имаше ли заплахи за икономически репресии (глоби) и дори лишаване от свобода? Имаше. Нито глоби съм платил, нито съм лишен от свобода. Думата „задължително“ означава единствено и само това, което означава за ВАС. А за мен тя не струва и колкото хартията, на която е написана, ако влиза в противоречие с вътрешния ми усет за „редно и нередно“, „морално и аморално“, „свобода и тирания“.

Всъщност това със заплахите за „лишаване от свобода“ и „родителски права“ е направо комично, когато имаме предвид, че реално лишени от свобода са всички, които се връзват на риториката, че ваксините наистина са задължителни. Диктатът и задълженията сами по себе си говорят за всичко друго, но не и за предоставена свобода.

Свободата, драги мои читатели, не се дава даром. Или я имате в себе си, или я нямате. Ако я имате, пазете я и я защитавайте като очите си. Разбира се, казвам всичко това само за родители, които оценяват децата си по-скъпо, отколкото детските надбавки…

 

Пети съвет: Училище за свободолюбиви

От една страна, Конституцията ви гарантира право на телесна неприкосновеност и защита от нежелани медицински манипулации1. От друга страна, Конституцията ви гарантира правото на образование, което според законите е и задължително до навършването на определена възраст. Понеже нашата страна не би била това, което е, ако нямаше юридически абсурди, трябва да се откажете от пълните права над тялото си или това на вашето дете, ако искате да се възползвате(?!) от… задължителното(!!!) образование. Правното положение е пълна лудница, затова не очаквайте лудите с тогите или костюмираните в парламента да решат противоречието и да се откажат от оргията на безумията си.

Проблемът може и трябва да си го решите единствено и само вие.

Предвид правната каша, вече трябва да е ясно защо не препоръчвам съдебни разправии и харчове. Просто не можете да играете на чужда игра, при която правилата се променят в движение от противниковия отбор, а да очаквате, че ще спечелите. Човек трябва да е много наивен, за да си причини подобно изживяване2. Когато знаете, че има не едно, а няколко решения, независещи от противници, нито от непременно набиране на съотборници, реално няма какво да ви спре.

Ако изберете Втори и Трети съвет, описани по-горе, в книжката на хлапето ви ще са вписани всички „задължителни“ ваксини, без в тялото му да циркулират сквалин, тимеросал, други тежки метали и поболяващите боклуци на Доктор-Кунчевите „усъвършенствани ваксини“. Предвид това, спокойно можете да го запишете в държавно училище, за да учи за великите дела на Бойко Борисов и неговите славни предшественици, създаващи все по-натрупващите се юридически абсурди.

Ако изберете Четвърти съвет, трябва да сте готови да се вкарате в поредното приключение – този път не в издирване на читав и осведомен лекар, а в търсене на училище, където псевдонаучният и политическият диктат не са на почит. Вероятно много скоро ще се убедите, че такова школо присъства по-скоро в областта на мечтите и само в тепърва очакващия времето си Троичен социален организъм, където самозвани, фанатизирани и най-вероятно корумпирани пуяци, като д-р Кунчев, няма да имат механизъм за контрол кой, къде и как образова децата си и при какви „задължителни условия“ за място в класната стая.

Та за приключението в издирването на такова свободолюбиво школо. Ами причината е ясна – докато един лекар може да поеме някои рискове, като се опълчи тихомълком срещу тиранията, при училищата е по-сложно, понеже там решенията обикновено се взимат от много хора на базата на „груповата отговорност“, която изключва каквато и да било ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ. Така че, изберете ли Четвърти съвет…

мислете за домашното образование,

при което вие, като родители, решавате КАКВО и КАК да учи повереното ви от Бога дете. Ако искате, го учете за житието и страданията на Бойко Борисов и предшествениците му. Ако искате – за „Моята молитва“ на Ботев, изхвърлена от държавното образование, понеже молитвата е ПРОТИВ бога на самозабравилите се царе и патриарси. Излишно е да се заблуждаваме – домашното образование не е легализирано и най-вероятно никога няма да бъде. Не защото е по-лошо от държавното – напротив – а защото е потенциална заплаха срещу индоктринацията на малките, тъй необходима за укрепване на клатещите се тронове и корони. Но това, че нещо не е законно, не означава автоматично, че не трябва да го правите или че е неморално – не и когато законите се приемат или отхвърлят от най-голямата пасмина във всемира. Правете това, което смятате, че трябва да правите, пък да става каквото ще – Господ обича смелите и презира страхливците.

 

Обобщение

Ако се САМОзадължите и поддадете на терора с ваксините, можете да очаквате едни проблеми – такива, каквито има от онзи ден поредното почернено семейство; или такива, каквито имат всеки ден родителите на аутисти. Ако изберете някой от начините да се отървете от токсичната стока на фармафията, можете да очаквате друг тип проблеми – със слугите на фармафията, позиращи като ваши народни представители, и техните репресивни органи. Винаги има рискове, но и винаги можете да избирате кои от тях да поемете.

Ако сте очаквали съвети, които приключват с „и заживели щастливо до дълбоки старини“, съжалявам – аз не пиша детски приказки. Но пиша нещо, което ще позволи на децата да доживяват до дълбоки старини, вместо да умират, преди да са проговорили, с инжекция в ръката. За да могат един ден, неосакатени и напълно използващи потенциала си, на свой ред да се борят до сетен дъх срещу ваксините и тираните, които ги натрапват с псевдонаучен диктат и злоупотреба с власт.

Един колкото лош сектант, толкова и отговорен,
Иван Стаменов – Стопанина

* * *

Ad Hominem: Специални благодарности на д-р Кунчев и pressтитутката от „Капитал“ за безотговорността и безмерното им нахалство да публикуват памфлета си точно в деня, когато ваксините отнеха поредния детски живот в тъжна полза на обогатяващата се черна статистика. Без този стимул едва ли щях да публикувам публично онова, което досега давах като изпитани решения само в частна кореспонденция.

 
Бележки:

 1. освен в изключително тежки и опасни случаи, каквито са силно заразните венерически болести [^]
 2. поради липса на по-точна дума за съмнително удоволствие [^]

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

70 коментара за "Спасението от „задължителните“ ваксини – съвети на много лош човек"

 1. Петьо  07.11.2014 г. | 17:38 ч.

  А представете си такава новина:

  Група родители от Стара Загора настояват за задължителни ваксини

  Десетина са родителите в област Стара Загора, които настояват на децата им да бъдат поставени задължително ваксини, включени в имунизационния календар. Това обявиха от Регионалната здравна инспекция.

  „Броят им е малък, ние знаем кои са. Повечето са от град Стара Загора, интелигентни хора, но със собствени разбирания. В момента правим проучване, за да разберем дали през тази година нещо не се е променило, изпратили сме покани да дойдат и да разговаряме по темата.

  В противен случай ще трябва да приемем административни мерки, според закона за здравето минималната глоба е 50 лева“, коментира Таня Перчемлиева от здравната инспекция.

  Тя увери, че в областта има проблем с четирикомпонентната ваксина, която според новите изисквания не трябва да бъде поставяна на всички бебета, родени след първи юни.

  „Още на 16 септември започнахме изтеглянето на всичко, което сме получили. В момента правим проверки, но няма данни в областта да има проблеми. Става дума за ваксина, по нареждане на Министерството на здравеопазването реимунизациите са спрени“, обясни още тя.

 2. Стопанина  07.11.2014 г. | 18:17 ч.

  Ще почакаме, Петьо… 🙂

 3. Aliya Osho  10.02.2015 г. | 10:59 ч.

  И в момента по Нова ТВ тече масирана кампания в защита на Новия антисоциален закон на ГЕРБ § Сие. Разбира се, за целта се правят репортажи на бедни роми с многодетни семейства, като се дава ясно да се разбере, че България, това са ромите, бедните и необразованите българи, които дори не знаят какво е това имунизация. И още един път ясно показват, че за днешните управляващи ромите са всички българи и законите са правени според тяхната мяра. Явно българите вече дори не са достойни за вниманието на своята политическа върхушка и не заслужават закони според българската мяра. Защото българите са образовани, начетени, умни хора, които са наясно с вредите и геноцида, налаган от задължителното ваксиниране на децата им. Ето защо Ивайло Калфин, десният политик на дясната АБВ с левите претенции за пореден път въвежда антибългарски закон в услуга на Голямата Фарма с нейните задокеански корпорации и в доказана вреда на българските деца. Дори в САЩ в момента тече огромна обществена съпротива срещу намерението на Обама да въведе задължително ваксиниране, като се изнасят безбройни данни от редица учени за голямата смъртност, причинена от ваксините, много по-голяма от смъртността от самите болести. У нас обаче Законът за задължителното ваксиниране се прокарва тихомълком, като се скрива зад благовидния претекст на Социалното подпомагане. С този закон държавата обаче се доказа като диктатор, а не като система за обществена полза. Държавата все повече се изражда в чудовище, което е впило зъбите си в българското семейство и разделя родители от децата им: – като отнема правото на родителите да решават съдбата и здравето на децата си; като дава предимства на приемните вериги от „родители“, осигурявайки им детски надбавки, че и заплати от държавата в пъти по-големи от майчинските надбавки на родните майки; като слага ръка дори и върху частните училища с държавните си субсидии, чиято единствена цел е да контролират и налагат форми на обучение, които плащащите родители не биха одобрили в никакъв случай – например ранното сексуално обучение в перверзии съгласно изискванията на ЕС. И докато държавата действа като диктатор, отнемащ родителските права, се навъдиха едни неправителствени организации с гръмки имена „Национално сдружение на децата“, „Национално сдружение на родителите“, които са всичко друго но не и български организации и защитават както задължителното ваксиниране, така и разпространението на мрежи от приемни родители, чрез които децата на България тихомълком се прехвърлят зад граница, където дирите им се губят. – http://aliya.blog.bg/politika/2013/04/01/vylci-v-ovchi-koji.1070303; – http://aliya.blog.bg/novini/2013/02/14/ima-li-nujda-dyrjavnostta-ot-semeistvoto-i-cyrkvata.1053401; – http://aliya.blog.bg/drugi/2012/11/22/brutalnata-istina-za-vaksinite.1023190

 4. Емануела  07.08.2015 г. | 20:12 ч.

  Здравейте,

  Тъй като виждам, че детайлно познавате темата с ваксините бих искала да попитам и помоля за съвет, ако имате представа къде мога да намеря информация за това, ако все пак се появи някоя от болестите от имунизационния календар в живота ни как да действам, какви са възможностите за лечение и какви са специалистите по нея.

  Предварително благодаря!

 5. Стопанина  07.08.2015 г. | 21:18 ч.

  Здравейте, Емануела. Моят съвет е да не избягвате ваксината против детски паралич. Не съм проучвал наскоро въпроса, но мисля, че самата ваксина не е опасна. За жалост, не така стоят нещата с останалите заболявания и ваксините срещу тях. Там трябва да избирате между риска от самите болести и риска от не по-малко опасните ваксини. Напълно сигурен избор няма.

  По принцип няма заболяване, срещу което уж предпазват ваксините от календара, което да не се овладява и лекува от днешната медицина. Разбира се, тук имаме редица условности – на какъв лекар ще попаднете, какви са вътрешните условия на болницата, в какво общо здравословно състояние е детето, колко бързо ще забележите симптомите и ще потърсите помощ…

  Какъв специалист е нужен, зависи от типа заболяване. Педиатърът ви би трябвало да може да ви насочи към правилния колега. Не съм сигурен, че разбирам изцяло въпроса ви, но, ако правилно разбирам – някои заболявания могат да се лекуват в домашни условия, докато за други е добре детето да е под лекарско наблюдение в болница.

 6. Виолета  08.08.2015 г. | 16:33 ч.

  За информация, защото в България д-р Кунчев и сие говорят за Италия като за една от страните, където ваксините са задължителни, а в действителност има поправка в закона от 2009г., който ги превръща в препоръчителни. В Италия (където се роди дъщеря ми и живеем временно) подписахме със съпруга ми документ, който е точно обратното на информираното съгласие и е логично да съществува заедно с него – информиран отказ. Каква е процедурата? Насрочват среща за ваксинация от местното РЗИ, обаждаш се да съобщиш, че „Благодаря, но не желая да се възползвам от добрините на ваксините“. Изпращат ти по мейл или по пощата книжле, написано от шефа-доктор на службата с всичките познати и у нас предимства от поставяне и страхотии от непоставяне на ваксините. Насрочват ти среща с шефа. Срещала съм се и с нашата шефка, след явна силна алергична реакция на 4-месечният ми син, 3-4 години по-късно. Беше изключително неприятна среща, но без последствия, може би защото и заявих, че и предоставям сина си за ваксиниране, след като подпише лично пред нотариус, че тя лично приема всички евентуални бъдещи вреди върху сина ми. И до ден днешен нямам ни акт, ни чудо. Та очаквах същата офензива. За моя огромна изненада, вместо да започне с познатите агитации, докторът ме пита направо имам ли по-голямо дете, дали е ваксинирано и дали е имал неприятни последици след ваксинациите, как са реагирали лекарите на реакцията. Опита се да запази каменно изражение на лицето, когато му съобщих, че лекуващата лекарка не е приела на сериозно

 7. Стопанина  09.08.2015 г. | 18:06 ч.

  Бивша служителка на Merck говори за алуминия и другите канцерогенни добавки във ваксините, за формалното одобряване на ваксините, както и за това, че „задължителните ваксинации“ целят единствено повече печалби за фармафията и дори не целят подобряване на общественото здраве.

 8. Емануела  14.08.2015 г. | 15:03 ч.

  Благодаря за отговара, въпросът ми е как тези болести се лекуватв случай, че няма ваксина срещу тях.
  Ще потърся още информация за ваксината за детски паралич.
  Още венъж благодаря!

 9. Петьо  14.08.2015 г. | 16:17 ч.

  Емануела, може да прегледате и тази статия: http://www.otizvora.com/2015/03/6740/

  Разгледани са различни детски ваксини, има писано и за тази за детския паралич. Може да даде някои наскои, макар и не съвсем подробни.

 10. Красимира  10.10.2016 г. | 01:19 ч.

  Мога от опит да потвърдя,че стратегията описана по горе работи. Разбира се всичко е индивидуално и според случая, но при малко повече прозорливост и изобретателност от страна на родителите нещата се подреждат. За да е едно дете здраво, е важно с какво се храни и в каква среда расте 🙂 Ако положите свръх усилия и не го ваксинирате, но го храните с боклучава храна и няма хармонична семейна атмосфера, но усилието ви е почти напразно. Сега, повече от всякога, да си добър родител е равносилно на геройство 🙂 Успех и здраве на всички!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.