Подкаст: Какви ги върши Microsoft с Xbox One и Kinect 2.0


Свали в MP3 формат (12 MB, 13:46 мин.)

Този подкаст е по-различен от всички, които съм правил досега, но, надявам се, няма да ви отегчи. Въпреки че започва с тема за електронни игри, по-нататък акцентирам как Microsoft ще опита да направи пореден, груб и безпардонен опит да се натрапи в личното ни пространство. И ще го направи зад паравана на „иновативни забавления“, за които дори ще трябва да платим солена цена. Ако сте се чудили някога дали шпионските наблюдаващи и подслушващи телекрани в романа „1984“ на Оруел са раздавани безплатно на жителите на Океания или са били продавани, Бил Гейтс и компания ни дават точния отговор. Всичко започва с удоволствия, които излизат извън контрол.

Следният видео клип изброява известните възможности на шпионската джаджа на Microsoft.

 

Понеже в подкаста говоря и за шпионския скандал „Призмагейт“, в който Microsoft, разбира се, отново е замесена, ето повече по темата:

„Скандалът всъщност „гръмна“ с „изтичането“ на класифицирани документи, в които има информация, че властите в САЩ следят телефонния и интернет трафик на милиони потребители на мобилния оператор Verizon Communications. NSA е следила телефонни и интернет комуникации чрез пряк достъп до сървърите на най-големите интернет компании, като Google, Apple, Facebook, Microsoft, Skype, YouTube… както и много други не толкова големи.“ (Източник)

Не знам дали ви е било интересно, но, рекох си, що пък да не споделя…

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

6 коментара за "Подкаст: Какви ги върши Microsoft с Xbox One и Kinect 2.0"

 1. Петър Иванов  13.06.2013 г. | 12:14 ч.

  „Не знам дали ви е било интересно, но, рекох си, що пък да не споделя…“

  Чудесна идея бе да споделиш „добрата“ новина с нас! Напоследък с темите сме забили някъде из „мрачните“ дебри на Средновековието, затова ще ни бъде от полза да поемем глътка „свеж’ въздух от атмосферата на вече подготвеното „светло“ бъдеще…

 2. zaharia  14.06.2013 г. | 12:26 ч.

  Ето една наистина добра новина:

  В сайта Amazon има невиждан бум в продажбите на Оруеловия роман „1984“.

  http://www.sott.net/article/262671-NSA-Prism-George-Orwells-1984-is-flying-off-the-shelves

  От 12859-то място по продажби, романът вече се е изкачил до 184-то място. Ще ми се да вярвам, че увеличаването на популярността на книгата е показател за все по-масовото пробуждане на хората. 😉

 3. FCB  15.06.2013 г. | 01:48 ч.

  zaharia
  Ето една наистина добра новина:
  В сайта Amazon има невиждан бум в продажбите на Оруеловия роман “1984″.
  http://www.sott.net/article/262671-NSA-Prism-George-Orwells-1984-is-flying-off-the-shelves
  От 12859-то място по продажби, романът вече се е изкачил до 184-то място. Ще ми се да вярвам, че увеличаването на популярността на книгата е показател за все по-масовото пробуждане на хората.

  А защо изключваш варианта – някое извънземно да си печата пари и да изкупува въпросната книга, за да си пали барбекюто 8)

 4. giordana  15.06.2013 г. | 02:12 ч.

  Браво Иване! Дай Боже повече хора да си “ОТВОРЯТ ОЧИТЕ“!

  Ще публикувам и аз между моите приятели, материалът, пък, който разбрал, разбрал! Дано някой се събуди… Благодаря за интересния подскат!

  Радвам, се, че отново си между нас, нищо, че е за малко..

  Пожелавам ти, успешно завършване на книгата!

 5. Gergana  15.06.2013 г. | 02:55 ч.

  Стоапнине, съгласна съм. Да помислим, доколко нашето отношение към режисьорите на тази драма, е подобаващо.

  1. Купувайте, защото е лошо.
  2. Купувайте, защото сме лоши.
  3. Купувайте, защото сте лоши.

  Обедняха откъм идея, сиротите. Сега остава да режисират събития, които лансират Лошото като представа за Реалното.

  Вижте, как Бостонският Маратон породи жертви, които са режисирани. Лошо. По-лошо. ПРОПАГАНДА. Жал ми е за ежентуалните жертви, но по’ ми е жал за истинските жертви.

  http://davesweb.cnchost.com/nwsltr114.html

 6. Петър Иванов  02.08.2013 г. | 14:40 ч.

  Националната агенция за сигурност (НАС) на САЩ разполага с шпионски сървър в България. Xkeyscore покрива „почти всичко, което типичен потребител прави в интернет“.Всеки ден в шпионските сървъри се добавя между един и два милиарда нови документа.

  http://pan.bg/view_article-5-18427-Syrvyr-na-NAS-na-SASht-tochi-danni-ot-Bylgariq.html

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.