На хартия: Афлокалиптично за технологичния холокост

Какво е „афлокалипсис“? Това е нов термин, който се появи след зачестяването на случаите на масово измиране на цели ята с птици и стада от сухоземни животни, земноводни и риби. Английската дума „флок“ се използва именно за „стадо“ или „ято“, а „афлокалипс“ прави връзката с Апокалипсис, тъй като, както вероятно вече ви е направило впечатление от световните новини, случаите на такива трагични събития напоследък добиха библейски пропорции.

Какви са причините за тези инциденти и имат ли нещо общо с неправилното и неправомерното използване на съвременни технологии?

Теория след теория… Десет човека да попитате в търсене на обяснение за масовото измиране на цели групи животни по света, вероятно ще получите десет различни отговора. Може би, ако се основем на анкетите в други държави, у нас също две или три от становищата ще са разни перифразирания на „не знам и не ме интересува“. Все повече отговори са в подкрепа на една или друга конспиративна теория, като дори можете да срещнете убеждението, че думата „теория” не е точна, тъй като ставало дума за конспиративни факти.

На хартия: Афлокалиптично за технологично-индустриалния холокост

Пълната статия в PDF формат | 5 стр. | 0.3 MB

Разбира се, религиозните или склонните да анализират някои пророчества за Последните времена ще са категорични, че абсолютно всичко, което се случва по света, е напълно закономерно и е било предречено още в предхристиянските времена – от еврейските пророци, от източните посветени, от древните индиански племена и т.н.

Не можем да минем без задължителния отговор, че злокобното измиране на безчет животни в рамките на дни е пряко следствие от безхаберното замърсяване на околната среда. Винаги ще се намери кой да направи връзката и конкретно с климатичните промени.

Какво е нашето мнение в тази коментарна рубрика? Четете нататък »

 

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

2 коментара за "На хартия: Афлокалиптично за технологичния холокост"

  1. Nik  14.03.2013 г. | 21:57 ч.

    Вижте това.Две стихотворения,мои са,не съм гений,но съм писал с болка.Може и да ни Ви харесат,все едно,но са актуални.Публикувах ги в моя блог,не ги четоха особено.А са моя болка!Преценете сами,махайте името ми и публикувайте,стига да Ви харесат. Врабчета и Отрова,това са имената на стихотворенията ми!Има и Небе,това също има своето място в съвременна отровена България! Преценявайте сами!
    http://nikikm.blog.bg/?&page=14

  2. bigstoyan  16.03.2013 г. | 15:26 ч.

    Чудесна статия, браво!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.