Исполински архив от беседи на Учителя Беинса Дуно и окултни книги

Скъпи Изворчани и случайни гости,

Съвсем неочаквано се сдобих с нова колекция от беседи и окултни лекции на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов). За разлика от предишния голям архив (1 GB), изпратен ми от пожелал да остане анонимен читател, новият архив, на който ми обърна внимание нашият съфорумник Kotodo, е с размер цели 47 GB!

Точно така – обемът на материалите е огромен. Толкова огромен, че нямам място на сървъра на „От Извора“, за да поместя всичко. Така е, въпреки че използваме 60 GB хостинг план, от който 20 GB вече са заети. Смятам, че е разточителство да се харчат пари за по-скъп хостинг план, особено когато исполинският размер на новата колекция се дължи на няколко зле оптимизирани файлове. Има някои PDF-и по стотици мегабайти (а можеха да са само един-два мегабайта), а освен това се дублират с вече качваните материали, както и с други, по-добре оптимизирани файлове в самата нова колекция.

Не мога да си позволя да сортирам всичко и да сравнявам какво вече е качвано, защото това предполага да изчета всичко. А това е работа за цял живот – даже и един живот може да не стигне. Затова с тази нова исполинска колекция ще подходя по друг начин…

Добре оптимизираните файлове в новата колекция са с обем около 10 GB (една пета от цялата колекция). Те спокойно могат да се хостват в „От Извора“ – ще ги качвам постепенно и тематично през идните седмици и месеци. Вероятно ще има дублиране с вече качвани материали. Където мога – ще се опитам да ги отстранявам.

А пълната колекция, вкл. неразумно огромните файлове (тях съм отделил в папка z_Scan_golemi), вече разпространявам като торент в тракера Arena. Препоръчвам да сваляте направо него. След това всеки може да трие излишните и дублиращи се файлове, да сортира по-добре материалите и т.н. Поради големия обем на торента, моля, всеки да сийдва колкото се може по-дълго време. – Стопанина

Исполински архив от беседи на Беинс? Дун? и окултни книги

ИЗТЕГЛЯНЕ НА КНИЖНИНАТА:

Торент в „Арена“ с близо 50 GB (гигабайта) книги, беседи и лекции.
Материалите са главно от Учителя Беинс? Дун?, но и от други автори.

* * *

Послепис 1: Почетно повторно споменаване в тази публикация заслужава Kotodo, задето ми помогна да се сдобия с архива в рамките на едно денонощие. И двамата обаче не знаем кой е компилаторът на материалите от Учителя. Който е да е – лично му/? благодаря – както и на, разбира се, Провидението.

Обновление: Осведомиха ме, че компилаторът на архива е г-н Христо Вътев, когото нямам честта да познавам – специални благодарности и за него.

Послепис 2: Забравих да спомена, че архивът включва (почти) пълното течение на сп. „Житно зърно“ (вече го има на сайта) и в. „Братски живот“. Намират се и окултни книги от други автори, които, прегледани диагонално, ми се видяха много интересни и ценни.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

13 коментара за "Исполински архив от беседи на Учителя Беинса Дуно и окултни книги"

 1. Kotodo  23.02.2013 г. | 21:56 ч.

  Не съм сигурен, че авторът на торента е Христо Вътев, само предполагам.
  Все още очаквам отговор по мейла от него. Но така или иначе архива вече е качен.
  Да е честит на всички и както казват със здраве да си го ползваме.:smile:

 2. Огнян (Мислещ)  23.02.2013 г. | 23:56 ч.

  Ми….не мисля, че който и да е авторът на торента, Христо Вътев, ти или някой друг е от значение.
  Ние му Благодарим!
  Важното е, че този торент вече се търкаля из интернет пространството и е достъпен за Свободно четене от всеки поискал го. 🙂

 3. Стопанина  24.02.2013 г. | 02:22 ч.

  Не съм сигурен, че авторът на торента е Христо Вътев

  Имам информация и от друг източник, че е точно той.

 4. гориани  21.11.2013 г. | 21:07 ч.

  Торента е недостъпен и не може да се изтегли дайте други линкове за сваляне, моля.

 5. Мислещ  22.11.2013 г. | 08:48 ч.

  Торента е недостъпен и не може да се изтегли дайте други линкове за сваляне, моля.

  Торента е Достъпен. Има изискване да си направиш регистрация.

 6. Радослав Йораднов  22.11.2013 г. | 17:32 ч.

  И аз не го достъпвам, въпреки че имам регистрация.

 7. Мислещ  23.11.2013 г. | 00:16 ч.

  И аз не го достъпвам, въпреки че имам регистрация.

  Определено проблема е във вашия телевизор!:lol:
  Аз в момента си свалям та пушек се вдига!

 8. Стопанина  23.11.2013 г. | 12:08 ч.

  Променили са си системата за линковете. Затова старият адрес не водеше до никаква страница в Арена. Намерих новия адрес и съм го актуализирал в публикацията горе. Пускам го и тук:

  http://arenabg.com/torrents/uitelya-beinsa-duno-knigi-beinsa-douno-knigi-arhiv/194163/

 9. Спиро  23.11.2013 г. | 22:42 ч.

  Аз лично бих ти препоръчал каквото можеш да го пуснеш като торент – всичко на Дънов, Щайнер… Най-лесният и бърз начин е за да се намери съдържанието. Не че на твоят сайт и в интернет го няма, но така хората ще могат много лесно и удобно да намерят всичко. Ако размера е по-компактен ще е страхотно.
  И честно казано 50 гигабайта са много като размер. Аз го сийдвам торента от няколко месеца и имам рейтин 8, което говори, че този торент не е от най-сваляните.

 10. иван  13.11.2016 г. | 12:17 ч.

  подкрепям предложението да се качи каквото е възможно на торенти – има как да се покаже че това го има и на едикй си сайт, има как и да се опише какво се сее (сийдва по нашенски). така ще има постоянна благодарност към всеки, който го споделя. и да, пакет от 50 гиги е малко над поносимото нетърпение на повечето сегашни потребители, нека се ориентираме към по-стандартни обеми като 4гб, сиреч обема на едно двд. успех, и благодаря за благородното усилие.

 11. Даниел Захариев  13.11.2016 г. | 20:46 ч.

  Сега линка към торента е http://arenabg.com/svali-torent-uitelya-beinsa-duno-knigi-beinsa-douno-knigi-arhiv-194163/

 12. Михаил  29.05.2017 г. | 22:18 ч.

  Благодаря ви за информацията и търпението да го сийдвате.

 13. Val  24.02.2018 г. | 11:27 ч.

  В момента май никой не сийдва. Connecting to peers 0.0%

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.