Белият дом разглежда убийствата без съд като етични и мъдри

Белият дом защити стратегията си (Как я защити? С открити дебати?1) да използва бойни безпилотни самолети за удари срещу членове на „Ал-Кайда“, заявявайки (Значи, стратегията е защитена със самомнителни изявления и заявления?), че е легална, етична и мъдра, съобщава „Дейли Стар“. Те смятат, че стратегията не нарушава американските закони и Конституция, дори и да атакуват американци. (Конституцията на САЩ и на всяка цивилизована държава изисква осъдителна присъда за обвиняемите, преди да бъдат екзекутирани. Друг е въпросът дали една държава, която поддържа смъртното наказание, може да се смята за цивилизована.)

Белият дом разглежда убийствата без съд като етични и мъдри

Белият дом защити правомощията на (диктатор) Обама да позволи използването на бойни безпилотни самолети в борбата срещу тероризма, след като американското Министерство на правосъдието предупреди, че американци, замесени с „Ал-Кайда“, могат законно да бъдат убити, дори и ако разузнаването не успее да докаже, че подготвят атака. (С други думи, ако ЦРУ/Ал-Кайда ви прати ел. писмо, независимо с какъв текст, диктатор Обама може законно и конституционно да ви убие с безпилотен самолет, без да му е необходимо да доказва какви точно са отношенията ви с ЦРУ/Ал-Кайда и дали подготвяте терористичен акт. Това, ако беше в роман или на филм, щеше да звучи нереалистично.)

Белият дом разглежда убийствата без съд като етични и мъдри

Обама — обвинител, съдия и екзекутор

В американски меморандум, който е от 16 страници, ясно се дефинира необходимостта от самоотбрана и използване на такива действия срещу заплахи, засягащи интересите на САЩ (Казано инак, интересите на САЩ не са едно и също с интересите на американците? Тогава чия е държавата САЩ?), като не се изисква Вашингтон да има ясни доказателства преди да удари. (Аналогично, някои наши диктатори смятат за „етично и мъдро“ да обвиняват чужди организации за взривяването на автобуси, без да си създават главоболия, като предлагат доказателства или поне нещо повече от „Вервайте ни!“.)

Подробности: News.bg
Бележки:

 1. Бележките в синьо са от Стопанина. [^]

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

4 коментара за "Белият дом разглежда убийствата без съд като етични и мъдри"

 1. Огнян (Мислещ)  23.03.2013 г. | 11:52 ч.

  Сигурността в Ню Йорк ще се контролира от безпилотни самолети

  Скоро безпилотни самолети ще следят за безопасността по улиците на най-големия американски град – Ню Йорк. Тази увереност изрази в петък кметът на града Майкъл Блумбърг.

  “Ние ще имаме повече камери и по-малко лично пространство. Този процес не може да бъде спрян,” – каза Блумбърг в предаване на местна радиостанция, когато беше попитан за използването на безпилотни самолети за осигуряване на безопасността в града.

  “БЛА изглеждат страшно, но няма разлика дали охранителната камера е на сградата или е поставена на летящия във въздуха дрон, – каза кметът.

  Според него Ню Йорк ще бъде изцяло под контрола на камерите в рамките на пет години. Кметът отбеляза също, че в настоящия момент се разработва специална компютърна програма, с която полицията ще бъде в състояние по изображенията на минувачите да разкрива самоличността им.

  За тези, които смятат, че властите се опитват да установят тотален контрол над населението, Блумбърг каза: “Свиквайте с това, независимо дали ви харесва или не!”

  И като добавим чипизирането, което е в ход, картинката става доста мрачна.
  Преди година и нещо в един от коментарите ми във форума, предположих, че единственото спасение ще бъде отшелничеството. Сега вече се убеждавам в това. Не виждам друг начин да се избегне поставянето на чип. Избора е личен, или се чипизираш и живееш в градските условия, ползвайки привидните материални благинки или хващаш гората.

 2. Goodman  23.03.2013 г. | 19:32 ч.

  Скоро безпилотни самолети ще следят за безопасността по улиците на най-големия американски град – Ню Йорк.

  Какво означава „ще следят за безопасността“?
  Ще наблюдават всеки квадратен метър от града? – това е възможно само със сателити.
  Ако успеят да го сторят, това няма да предотврати престъпленията – убиствата например стават за секунди.

  Как ще идентифицират престъпника ако носи шапка, шал и тъмни очила? Дори да успеят, това означава ли, че факторът „живи свидетели на престъплението“ вече е ненужен? Как е регламентирано това в настоящите закони?

  Кои улици ще съблюдават – Уолстрийт, Бродуей? То и сега там е пълно с полиция, без да споменаваме цивилните под прикритие. Да, има много от тях, дори и в другите „не-полицейски“ държави, включителни и нашата.
  Ако следят гетата, нямат никаква полза от това – те и сега са оставени без полицейски надзор. На власите не им пука колко хора се избиват там. Дори да заловят някого, той „струва“ на системата много повече под формата на съдебни разходи и др., които самият той не може да заплати. Гетата са затова, за да отделят „стадото за стригане“ от „стадото за клане“.

  Имало компютърна програма за разпознаване – сигурно я има още от времето на windows 95. И като разпознаят някого на улицата, той няма да извърши това, което е намислил ли? Ще го извърши „на закрито“!

  Както винаги, посланието на подобни новини е накрая: “Свиквайте с това, независимо дали ви харесва или не!”
  Did you get the message? – както казват американците.

  Поредната стъпка към чипирането.
  Ако проследяващите устройства са стационарни, хората ще намерят начин да ги премахнат. Обаче ако са закачени по дронове и сателити, вече става почти невъзможно.

 3. Savana Blue  24.03.2013 г. | 02:31 ч.

  Както казва Огнян (Мислещ) май ще хващаме гората или пък http://www.otizvora.com/forum/index.php?topic=339.0

 4. Van  24.03.2013 г. | 13:46 ч.

  Я не им се връзвайте много-много.
  Що не вземат те да хванат, гората?
  🙂

  Мечтая си да я хвана аз тая гора, ама в случая имаме пред вид да избягаме, да се скрием, докато някой ни притеснява. Аз не приемам това като даденост и смятам, че с подобна нагласа можем да си устроим живота където сметнем за нужно, а не където сме принудени да го сторим.

  А и нещо ми подсказва, че ще имаме един технологичен минимум, с който да заобиколим, така да се каже, налаганите ограничения, така че животът в полицейските условия да стане в много повече резултат на съгласие, отколкото принуда.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.