Избрани лъжи от репертоара на театъра „Нова АЕЦ“

Избрани лъжи от репертоара на театъра нова АЕЦ

Господата Сакскобургготски и Станишев (кой е кокошката и кой — петелът, не е от значение) снесоха голям запъртък. Сега кудкудякат, че запъртъкът е златно яйце и се опитват да ни насадят да го мътим.

Преди няколко дни за около минута включих телевизора и станах свидетел на поред­на­та лъжа на г-н Станишев, че неговото правителство не е субсидирало проекта АЕЦ „Белене“. Лъжа е, защото бившият министър председател едва ли е забравил решение­то за прехвърляне на 300 милиона лева от държавния бюджет на НЕК за изграждането на централата. Отделно е поетата държавна гаранция от 600 милиона лева за Проекта.

Трябва със съжаление да призная, че БСП е една успешна Precipitation Management Company. Дейността й, особено по референдума за АЕЦ „Белене“ достигна върхове, кои­то едва ли ще бъдат покорени в обозримото бъдеще.

По-долу ще се опитам, от позицията на специалист, работил в енергетиката над 55 го­ди­ни, да опровергая част от „подхвърляните“ в обществото лъжи. Продължава в dnevnik.bg »

* * *

Atomic Logo

Десет откровено неверни неща за АЕЦ „Белене“

Обновена версия на статията в „Капитал“.

* * *

Гласувай с НЕ!

Вярваме, че образованието ни дава свобода и истина. За това желаем да споделим с вас това, което научихме. Колко време се строи една АЕЦ и колко реално ни струва това време?

* * *

Бойкотирането на референдума НЕ означава, че „стоите далеч от мръсните политически игри“. НЕ ОЗНАЧАВА, че „играете по свирката на политиците“. Това е референдум, а не избори — разликата е съществена. Затова и (почти) няма да има купуване на гласове. Продължава »

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

33 коментара за "Избрани лъжи от репертоара на театъра „Нова АЕЦ“"

 1. Светльо  30.01.2013 г. | 22:52 ч.

  Стопанина

  Това е положението. Вече свиквам с мисълта, че на тоя народ зорът досега му е бил малко. Не знам какво трябва да му се случи, за да се измъчи яко, съответно да се пречисти и да се пробуди.

  Америка е готова да помогне на България да развие добива на значителните си запаси от шистов газ, ако София вземе такова решение. Това обяви новият щатски посланик Марси Рийс по време на публична лекция за развитието на българо-американските отношения.

  Ами иде, да покажем, че ще се пробудим най-сетне. Зор иде, така е

 2. Стопанина  30.01.2013 г. | 22:57 ч.

  Гудман, има и друг естествен източник на светлина. 🙂

  Светльо, ако почнат фракинга, ставам хайдутин-терорист. Като {цензурирано и оставено на читателското въображение} един-двама, другите сами ще се сетят, че е време да си обират крушите.

 3. Светльо  30.01.2013 г. | 23:11 ч.

  Ами изглежда, че сами няма да се спрат. Ще се наложи, да си развихри човек въображението!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.