Кой плаща милиони долари на сайтове за дезинформация относно ваксините

Питали ли сте се някога кое кара някои сайтове да пропагандират ваксините? Е, ето го и отговорът: Фармацевтичните компании плащат огромни суми на сайтове, за да пропагандират ваксините. Това съдружие обикновено не е известно на нищо неподозиращите родители — особено в случаите на популярни сайтове като WebMD.

Според документи, публикувани на официалния сайт на фармацевтичната компания Merck, от 2008-ма до 2012 г. са били платени поне $3,592,850 на Medscape LLC, спонсор на WebMD Health. Ако имаме предвид и други карциногенни рекламни кампании, провеждани от Merck чрез WebMD, парите възлизат на $3,982,850. Сумата вероятно е още по-голяма, тъй като един от документите [с подробности] вече не е на сайта [на Merck].

Миналата година писах за лекарите, които са усвоили над $18,810,495.52 от Merck, за да популяризират нейните ваксини. Вероятно забелязвате свързващата идея: фармацевтичните компании не пестят средства, за да си купуват влияние. WebMD не прави изключение. До съвсем скоро, сумите бяха въпрос на предположения, а сега, [когато са официално изнесени] струва ми се, че ще се съгласите: 3.5 милиона долара са изключително много пари.

Какво купува Merck?

Ако разгледаме сайта WebMD, ще забележим една страница, наречена Lifetime of Vaccines. Тя е спонсорирана от Merck.

Там ви очаква видео послание от Джули Гербердинг, бивш директор на Центровете за контрол на заболяванията (CDC). Тя обяснява причините, заради които трябвало да се ваксинираме. Преди да изслушате нейното обръщение, нека се знае, че тя лобираше опасната ваксина Gardasil (един от продуктите на Merck) да бъде включена сред задължителните ваксини за всяко дете. Сега същата тя е президент на Отдел Ваксини към Merck Pharmaceuticals.

Публикациите в други раздели на този сайт омаловажават страничните действия на ваксините и избягват да обясняват какво се съдържа в тях. Например Merck съкращават списъка с токсични съставки във ваксините, като изброяват само алуминий, живак/тимеросал, антибиотици и формалдехид, като за всяка от съставките е направено описание със само по едно изречение.

Не само омаловажават токсичността на тези съставки, но забравят да споменат някои от другите във ваксините. Какво имам предвид? За начало, ето съвсем кратък списък на някои от съставките:

Алуминиев хидроксид (токсичен тежък метал, поразяващ нервната система — бел. пр.)

Яйчен протеин (може да предизвика алергии — бел. пр.)

Формалдехид (карциногенен токсин — бел. пр.)

Фармацевтични компании плащат милиони долари за дезинформация

Телешки фетуси, умъртвени чрез аноксия (лишаване от кислород). За да се извлече серум от тези фетуси, майката също се убива. Ваденето на умъртвените теленца се извършва успоредно с ваденето на органите на възрастната крава. Годишно и в световен мащаб се произвеждат ок. половин милион литра суров фетален телешки серум. За целта се убиват между 1 и 2 млн. фетуса, съответно и техния носител. — бел. пр.

Фетален телешки серум (Научните основания за неправомерното използване на фетален телешки серум включват: 1) опасения за вирусно замърсяване, което е почти невъзможно за изчистване от културите при биологични експерименти; 2) много от субстанциите в серума не могат да се идентифицират, заради което не може да се предвиди влиянието върху клетките; 3) потенциален карциноген; 4) серумът влияе върху генотипната и фенотипната клетъчна стабилност — отново с непредвидими последствия при извършените експерименти; 5) серумът е особено опасен за бременните жени, тъй като потиска нормалното развитие на ембрионалните тъкани. — бел. пр.)

Тимеросал (токсичен тежък метал, поразяващ нервната система – бел. пр.)

Телешка кожа

Абортирани фетални тъкани (човешки диплоидни клетки)

Бъбречна тъкан от лабораторни маймуни

Мозък от лабораторни мишки

Информиран и отговорен родител е този, който знае какво точно лекарят инжектира в децата. Кликнете тук за по-пълен списък на съдържанието във ваксините.

Сумата, която WebMD са получили, е само малък дял от парите, които Merck и други фармацевтични компании дават на сайтовете, пропагандиращи техните ваксини. Законът Physician Payment Sunshine Act (PPSA) и други наредби вече задължават фармацевтичните компании от 2014 г. да обявяват публично такава информация.

Заключение

Джобовете на фармацевтичните компании са дълбоки. Когато обърнем внимание [на изнесените документи], виждаме какво влияние се купува с техните пари.

Кой плаща милиони долари на сайтове за дезинформация относно ваксините

Родителите искат здрави деца и честни отговори. Наистина ли мислите, че Merck е инвестирала всичките тези средства, за да ви образова за ваксините? Или е по-вероятно, че става дума за маркетинг на техните продукти? Оставям сами да намерите важния отговор.

И накрая, след като новите документи вече са налични, мога само да се надявам, че очите на родителите ще се отворят за това — как фармацевтичните картели въртят бизнеса си: харчат много средства, за да си купуват влияние. Може би „безопасността на ваксините“ наистина излиза скъпо.

Автор: Джефри Джон Ауфдерхайде

Източник: VacTruth

 

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

12 коментара за "Кой плаща милиони долари на сайтове за дезинформация относно ваксините"

 1. Светльо  07.01.2013 г. | 09:34 ч.

  За много години и от мен към всички приятели в този сайт!

  Не спят хората на „науката“. Мислят си обаче, че хората трева пасат и не могат да видят истината с очите сиhttp://www.dechko.bg/beta/biblioteka! Едно политпросветно видео.

  http://www.dechko.bg/beta/biblioteka/?stat=Kakvo_sydyrjhat_vaksinite

 2. giordana  08.01.2013 г. | 01:53 ч.

  МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И СВЕТЪЛ ПЪТ, ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА, НА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ ОТ САЙТА!

  За ваксините,да споделя и моят личен опит:
  Ноември, 2011 год. ,когато открих “случайно“ този сайт, между многото статии, прочетох и за ваксините. Въпреки това, си направих ваксина, против грип. От години я правех, тъй като работя с деца, в училищата и съм изложена повече на риск…Купувах я от аптеката. Съпругът ми, също си прави ваксина. Тъй като,при него е, по здравословни причини, му се полага гратис. Той, почти всяка година, реагираше на ваксината с температура, направо си се разболяваше. През въпросния ноември 2011, по стечение на обстоятелствата, си разменихме ваксините – той в къщи, си направи, моята, аз при доктора – неговата. Мислех, че са еднакви, но се убедих, че не е така! Безплатната ваксина, ме разболя от грип насила! Не само това – до юни месец,се разболявах често и с висока температура, каквато не бях имала от много години! За спомен, ми остана и един хроничен бронхит! Моят мъж, не се разболя нито веднъж!
  Знам, че аз съм си виновна, не трябваше въобще да се ваксинирам, след като и бях чела за какво става дума! Е, ще уча по трудния начин! Миналата есен, 2012,реших – никакви ваксини повече,та каквото ще да става!
  Въпросът е друг: убедих се на практика, че ваксините, които държавата ( Италия), дава гратис, за по-слабите и болни хора, от които, много деца , са още по-опасни от тези, които се продават в аптеката!

 3. Стопанина  08.01.2013 г. | 12:43 ч.

  Из поредната пропаганда за ваксините:

  Държавният здравен инспектор подчерта, че ролята на ваксината е не толкова човек да не се разболява от грип, а да не претърпява усложнения.

  Интересен начин да се замаже фактът, че много хора се разболяват от грип от самите ваксини.

  Ниският процент на хората, които се ваксинират той обясни с недоверието към здравната система и препоръките, които тя дава, като според д-р Кунчев недоверието е на базата на неверни, неточни информации от интернет.

  Бърз коментар: 😆

  Много бих желал д-р Кунчев да обясни на публиката си коя информация, да речем, от горната статия е неточна и не отговаря на истината.

 4. Стопанина  08.01.2013 г. | 18:45 ч.

  Поне 40 деца парализирани след ваксинация с MenAfriVac, извършена през декември 2012 г. в Чад. Масмедиите не обелват и дума. Д-р Кунчев, и това ли е неточна и невярна информация?

 5. Стопанина  09.01.2013 г. | 16:41 ч.

  Две медицински сестри от щатска болница уволнени, след като отказали противогрипна ваксина. Една от жените е с над 20-годишен трудов стаж и безупречно професионално досие.

 6. Огнян (Мислещ)  10.01.2013 г. | 18:09 ч.

  Следствен доклад: Ваксинациите са пълна измама
  Изданието NaturalNews – Secret government documents reveal vaccines to be a total hoax

  Learn more: http://www.naturalnews.com/038598_vaccines_medical_hoax_government_documents.html#ixzz2HaN8mCGs
  предостави на читателите шокираща информация, от която следва, че органите на здравеопазването провеждат масови ваксинации, знаейки, че те са неефективни, че са вредни и дори – опасни за живота.

 7. Емо  11.01.2013 г. | 20:01 ч.

  Вижте малко какви неща пишат поддръжниците на ваксините из тези коментари http://www.zamunda.net/details.php?id=340224&comments=1#startcomments

 8. FCB  11.01.2013 г. | 20:47 ч.

  Емо
  Вижте малко какви неща пишат поддръжниците на ваксините из тези коментари http://www.zamunda.net/details.php?id=340224&comments=1#startcomments

  Кво да ги гледам , писнало ми е от продажници , и лападжии на пари с цената на всичко , дори и човешкото здраве.
  Потресен съм от „“““““““““““““““““““““““““‘лекарите““““““““““““““““““““““““““, за мен са чисти мутри на 90%

 9. FCB  11.01.2013 г. | 20:48 ч.

  А болниците са по-зле и от затворите , с малки изключения главно в София

 10. FCB  11.01.2013 г. | 20:57 ч.

  И накрая 1 съвет от мен – Абсолютно никога не си помисляйте да стъпвате в Болница, лично аз дори и на смъртно легло ще си остана в нас 8)

  Само ако сте си счупили нещо тогава може

 11. Астролог  13.01.2013 г. | 16:19 ч.

  След Бостън и Ню Йорк обяви извънредно положение заради грипната епидемия, обхванала повечето щати.

  Мерките обяви губернаторът на щата, предадоха световните агенции.

  Властите са променили закона, според който могат да се ваксинират само пълнолетни граждани, и вече на ваксина подлежат и лица до 18-годишна възраст. Причината е, че сред жертвите на болестта има и деца.

  😯

 12. Астроном  25.06.2013 г. | 17:01 ч.

  В света много често умират деца по причини на недояждане, трафик, сексуални или други посегателства. И процента смъртност при държавите от Третия свят е доста по-голям от проента умиращи от ГРИП. Хайде да ги нахраним първо и после да мислим за други неща като „сред жертвите на болестта има и деца“. Твърдението Ви, господин Астроном няма нищо общо с казаното, че ваксините са опасни и се крие истинското им съдържание, както и задкулистните игри за внедряването им навсякъде…

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.