Повече власт за ЕЦБ поискаха финансовите министри на ЕС

След 14-часoви дискусии министрите на финансите на ЕС постигнаха съгласие за единен банков надзор в Еврозоната, съобщи БиБиСи. Споразумението за финансовия механизъм, постигнато в Брюксел, се случва след месеци на тежки преговори между страните членки. То ще бъде представено пред лидерите на ЕС, които ще се срещнат по-късно днес. Новите правила, залегнали в механизма, са сочени за жизненоважни за стабилизиране на еврото.

Като част от тях се предвижда единният надзорен механизъм да започне дейност от 2014 година. Също така Европейската централна банка ще има правомощия да затваря банки в Еврозоната, които не спазват правилата на механизма. Създава се и възможност спасителните фондове на Еврозоната да бъдат използвани в помощ на банкови институции в криза.

По време на снощното заседание Германия настоя единният надзор да важи само за по-големите банки, които извършват трансгранични операции и управляват значителни обществени средства.

[…]

Така нареченият Единен Надзорен механизъм трябва да бъде първият етап от „банковия съюз“, който бе приет от лидерите на ЕС с цел да съдейства за оправяне на недостатъците, свързани с тригодишната дългова криза и глобалната финансова криза, започнала през 2008 година.

Източник с подробности: News.bg

* * *

Бърз коментар:

„Нашата задачата е така да подготвим човечеството, че Ариман (въплътеният Антихрист) да бъде преценен по правилния начин. Ариман ще има задачи. Той ще трябва да направи това или онова, а хората ще трябва да оценят и използват разумно идващото чрез Ариман в света. Хората ще могат да го направят само ако са способни да се приспособят по разумен начин към онова, което Ариман вече изпраща към Земята от отвъдните светове с цел да контролира икономическия живот на Европа, без да бъде разпознат. Това не трябва да се случва.

Ариман не трябва да контролира икономическия живот на Европа незабелязано. Трябва да се научим изцяло да познаваме неговите особени качества. Ние трябва да сме способни да му противодействаме с пълно съзнание.“ — Рудолф Щайнер

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Един коментар за "Повече власт за ЕЦБ поискаха финансовите министри на ЕС"

  1. Стопанина  14.12.2012 г. | 12:26 ч.

    Марио Драги се надява на напредък към банковия съюз

    „Да се изостави сега (политиката на строги икономии – бел. ред.), както някои препоръчват, би означавало да се обезсмислят огромните жертви, направени от европейските граждани“, посочи още той.

    Бърз коментар: С други думи, политиката на огромни жертви трябва да продължи. И единствените, които за пореден път не могат да са жертви, това са банкстерите.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.