Ново от Бил Гейтс: Microsoft гледа, докато играете техни игри

Това не е част от фантастичен филм или обичаен ден в къщата на Биг Брадър, а реална технология, патентована от Microsoft. По всичко личи, че редмъндската компания ще използва Kinect, за да оторизира зрителите. И ако те са непознати, просто няма да им разрешава да ползват лицензираното съдържание.

Технологията позволява на носителите на права за разпространение на игри и други мултимедийни продукти да контролират кой ще потребява съдържанието на персонален принцип. Тоест, ако играта е лицензирана само за вас, леля ви няма да може да я играе, защото не си е платила. Когато неоторизирано лице поиска да използва даден интелектуален продукт, достъпът до него веднага ще бъде прекратяван, докато не бъде заплатена съответната такса.

Microsoft са подали заявка за патента през пролетта на миналата година и сега са получили одобрение, което означава, че вече са притежатели на правата върху технологията и могат да я използват или да я предлагат на други компании срещу лицензионна такса.

Източник: Калдата via Eurogamer. Почетно споменаване на Свилен, задето ми обърна внимание на новината.

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Един коментар за "Ново от Бил Гейтс: Microsoft гледа, докато играете техни игри"

  1. Юлиан  08.11.2012 г. | 02:16 ч.

    Братушките всичко кракват. 🙂
    И на това ще му се намери лекарството.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.