Цели книги: „Историческият път на Бялото Братство през вековете“ от Влад Пашов

Из предговора на автора:

„Повод за написването на следващите страници ми даде мисълта на Учителя, че в развитието на Бялата раса, Бялото Братство е изпратило три клона от своите представители, които са работили в течение на развитието на Бялата в раса в различни части на света и в различни времена и епохи. Те са създали всички култури и всички ценности, които човечеството е придобило в течение на развитието на Бялата раса, която в настоящата епоха стои начело на човешкото развитие.

Центърът, откъдето са изхождали тези импулси на Бялото Братство, е бил древният Египет, който е бил седалище на Бялото Братство в течение на хиляди години. От Египет представителите на Братството са се пръскали във всички страни на света. От там те са отивали в Индия, Персия, Халдея, Палестина, Гърция, Рим и оттам последователно преминават в страните на Западна Европа. А сега, казва Учителя, Белите братя постепенно преминават в България и славянските страни, където ще се развие Шестата културна епоха на Бялата раса.“

Автор: Влад Пашов

* * *

ИСТОРИЧЕСКИЯТ ПЪТ НА БЯЛОТО БРАТСТВО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

(Размерът на файловете е голям. Препоръчително е да свалите PDF-ите на
компютъра си и тогава да ги отваряте.)

* * *

Добавянето на книгите към виртуалната библиотека дължим на Костадин.

 

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

12 коментара за "Цели книги: „Историческият път на Бялото Братство през вековете“ от Влад Пашов"

 1. Радослав Йорданов  14.10.2012 г. | 20:53 ч.

  Много благодаря!

 2. Огнян (Мислещ)  14.10.2012 г. | 22:39 ч.

  Благодаря за труда!
  Имам следното питане. Как сега от файлове с .pdf разширение, да мога да си ги разпечатам в книжен вариант (не А4, а половината на А4 да бъде една страница), защото усещам умора в очите от постоянното четене през монитор.

 3. Evelina  15.10.2012 г. | 10:19 ч.

  Огнян (Мислещ)
  Имам следното питане. Как сега от файлове с .pdf разширение, да мога да си ги разпечатам в книжен вариант (не А4, а половината на А4 да бъде една страница)

  Аз използвам Adobe Acrobat и става по следния начин: File-Print-Properties-Printint Shortcuts-отдолу има меню Pages per sheet и оттам избераш „2 рages per sheet“. Пак от менюто Properties-Orientation избираш дали да ти излизат хоризовнално една до друга страниците /Portrait/ или вертикално една над друга /Landscape/.
  При друга програма може би е аналогично.

 4. Емо  15.10.2012 г. | 11:18 ч.

  Ето същите (но по-малки по размер) книги, плюс още няколко на същия автор http://petardanov.com/index.php?/forum/105-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4-%D0%BF%D0%B0%D1%88%D0%BE%D0%B2-1902-1974/

  Стопанино, защо си играеш да сканираш книги, които вече ги има сканирани в нета?

 5. Стопанина  15.10.2012 г. | 11:28 ч.

  Книгите са подарък от изворчанина Костадин. Не съм ги сканирал.

 6. Огнян (Мислещ)  15.10.2012 г. | 12:07 ч.

  Емо

  Стопанино, защо си играеш да сканираш книги, които вече ги има сканирани в нета?

  Емо, много добре, че ще ги има и тук качени, освен на сайта, който ти си посочил. Това е безценна информация, нека я има на повече места в интернет пространството

  Evelina, благодаря за съвета.
  .

 7. Емо  15.10.2012 г. | 14:37 ч.

  Не съм познал какво е станало значи 🙂
  Защо не се „изпиратстват“ и другите книги, хем колекцията ще е пълна, хем и ще ги има на още едно място?

 8. Огнян (Мислещ)  15.10.2012 г. | 15:49 ч.

  Емо, не мисля, че учението което ни е оставил Учителя подлежи на материално обвързване. Затова намирам думичката ти „изпиратстват“ за неуместна. За мен това е учение извън всякакви финансови рамки и никой няма право да си го присвоява.

 9. Емо  15.10.2012 г. | 16:44 ч.

  Може би затова думата е в кавички.

  Та въпросът ми остава. Ако целта на библиотеката тук, е да пази такава информация от изгубване, защо не се вземе наличното от други библиотеки из нета и не се копира тук?

 10. Стопанина  15.10.2012 г. | 18:37 ч.

  Емо, копирането, организирането по папки, качването на нашия сървър и каталогизирането също отнема време. Едва оня ден разбрах, че има сканирани и качени почти всички броеве на „Житно зърно“.

  Нямам време даже да ги сваля и се радвам, че не загубих време да сканирам от тези в куфарите. Щеше да кипи безсмислен труд. По-добре да сканирам нещо ново, имам разни книги предвид, но не мога да стигна до тях и до 20 декември графикът ми е кошмарен. Отделно прописах пак следващата книга, получава се супер и искам да се възползвам от вдъхновението.

  Може някой от вас, който е по-свободен, да се заеме с тази работа. Да намери и да събере къде що има – книги, списания, които имат място тук. Ще намерим начин да ми ги дадете, за да свърша останалото по качването и каталогизирането.

 11. Емо  15.10.2012 г. | 21:09 ч.

  Затова разпитвам аз, да няма ненужни усилия.
  Пък взех, че изкопчих информация за нова книга. Изобщо не сканирай, ами яхвай вдъхновението 🙂

 12. giordana  16.10.2012 г. | 00:35 ч.

  Благодаря от сърце за тези безценни книги! За българите живеещи в чужбина,като мене, този сайт е единственият източник, на такъв вид информация и литература на български език.

  Не само сисъбирам лична виртуална библиотека, от книгите предоставени в Книгохранилището от Стопанина, но и започнах да ги изпращам на приятели и роднини, “ събудени“ или “събуждащи се“.

  Благодаря отново на Стопанина и всички сътрудници.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.