Нови познати статии: Армагани от д-р Чилингиров в Берлин

Върнах се благополучно от Берлин, макар да не мина без турбуленции от всякакво естество, вкл. самолетни, а сред тях имаше и проблеми заради стачкуващите служители на Lufthansa. Нищо обаче не можеше да ме спре да долетя обратно до мястото, където се чувствам най-добре и телом, и духом.

Този път престоят в губернията на фрау Меркел не беше толкова приятен, колкото през предишните две години. Организацията на румънските „домакини“ за престоя ми там беше дале-е-еч от съвършенството — всъщност дори не мога да кажа, че беше поне добра. А различното този път беше и една нова сила, която ме свързва с една специална личност от нашето общество, която ме теглеше обратно към Извора, и липсата на възможности за нормално общуване поне онлайн съвсем ме измъчи…

Но като цяло си свърших работата. А намерих и малко време в хаоса да отида на гости у д-р Чилингиров, на когото предадох поздравите от многото изворчани, които ме бяха натоварили с тази задача. Той пък ме натовари да ви върна поздравите — ето, правя го сега! — като праща на всички ви и армагани.

Гледки от квартала на нашия любим доктор.

Става дума за актуализирани версии на две ключови негови статии, които бързам да извадя от багажа, преди да съм се отплеснал — преди да съм се отдал на „онази сила“. Но бързам да пусна този материал и защото служебните ми ангажименти тоя месец се очертават по-зловещи от всякога… Шефовете ми ще очакват да описвам много добри впечатления от видяното и преживяното в Берлин, а то, както споменах, трудно ще напълни и една машинописна страница (те очакват цяло извънредно издание; ще трябва да творя чудеса и само Господ може да ми помогне). — Стопанина

* * *

1. ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА (изд. 2012 г.)

PDF | 1.4 MB | 24 стр.

* * *

2. УРФИЛ — УЧИТЕЛЯТ НА ГЕТИТЕ (изд. 2012 г.)

PDF | 1.3 MB | 42 стр.

* * *

Без да обещавам, тия дни ще опитам да намеря време да кача и ново издание на традиционния фоторепортаж за поредната приключила командировка в странство.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

5 коментара за "Нови познати статии: Армагани от д-р Чилингиров в Берлин"

 1. Goodman  01.09.2012 г. | 19:24 ч.

  Willkommen in Bulgarien!

  И нека „силата“ бъде с теб…
  😀

 2. Огнян (Мислещ)  01.09.2012 г. | 19:34 ч.

  Добре дошъл у дома!
  Deutschland ist ein sch?nes Land, aber nicht so gut wie Bulgarien 🙂

 3. Стопанина  01.09.2012 г. | 19:43 ч.

  Vielen Dank meine Freunde!

  Deutschland ist ein sch?nes Land, aber nicht so gut wie Bulgarien

  Naturlich…

 4. Стопанина  02.09.2012 г. | 13:15 ч.

  Имаше грешка в описанието на файловете по-горе, за която се извинявам. Бях копирал данните от първата статия и за втората. Статията за Урфил е 42 страници, а не 24, като PDF-ът е по-малък като размер. Не е от голямо значение, но все пак…

 5. Дориян В. Александров  30.01.2016 г. | 14:30 ч.

  Проф. Асен Чилингиров, както и автори като д-р Ганчо Ценов, Никола Йонков Владикин, Георги С. Раковски, Отец Паисий, Йеросхимонах Спиридон Габровски, Поп Йовчо Попниколов от Трявна, Стоян Шангов и някои други са стожери за българската история, около които трябва да се сплотяваме.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.