MIT и военните разработват биосимулатор за действието на ваксини

Специалисти от Масачузетския технологичен институт (MIT) получиха задача от научната агенция DARPA към Министерството на отбраната на САЩ и Националната здравна служба да създадат симулатор на човешкия организъм. Разработката ще повиши ефективността и ще намали времето за провеждане на фармацевтични изпитания.

В рамките на проекта BIO-MIMETICS ще бъде създаден електромеханичен симулатор на човешкия организъм, който ще позволи да се извършват наблюдения за различните реакции на лекарствени препарати и ваксини. Платформата ще имитира човешката физиология в лабораторни условия, използвайки масив от микрофлуидни чипове, електронни системи за управление, живи човешки клетки и тъкани.

Моделът ще имитира работата на системата на кръвообращение, имунната и ендокринната система, стомашно-чревния тракт, кожата, костно-мускулната система, нервната, репродуктивната, дихателната и отделителната система. Целта на BIO-MIMETICS ще бъде точно прогнозиране на последствията от този или онзи лекарствен препарат или на поглъщането на токсични вещества.

Източник: Red Orbit

* * *

Бърз коментар: Дали военните са загрижени за опасните въздействия на ваксините и разни медикаменти върху човека? Или по-скоро търсят начин как да използват по-ефективно ваксините като биологично оръжие? Един такъв биосимулатор ще им позволи да правят каквито си искат експерименти, без да им се налага да използват реални хора за опитни мишки и слуховете за опити да достигат до някои неприятни и критични медии.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

9 коментара за "MIT и военните разработват биосимулатор за действието на ваксини"

 1. Емо  23.08.2012 г. | 13:22 ч.

  Разглеждат човека като сбор от мъртви химични формули и поставят равенство между ефектите върху тази машина и нас.
  Вярващите просто сме прекалено назад с еволюцията и не можем да приемем „научните доказателства“ 🙂
  Защо не допускат, че не притежаваме сетива за някои работи? А дали не остава и нещо извън „сетивата“ и на машините ни?
  Да, остава, защото тук по закони се действа, а може би Животът е извън закона, над него. Или поне така ми се иска да вярвам, нали съм глупав 🙂

 2. xxTTcc  23.08.2012 г. | 15:16 ч.

  Относно бързия коментар от Стопанина, приоритет и грижа номер едно на военния комплекс е безопасността на хората. :mrgreen:

 3. Мандара  23.08.2012 г. | 16:41 ч.

  „живи човешки клетки и тъкани“ какво ще им е живото там? По-скоро платформата да светне като лампа на всяка стимулация и на 100% да даде грешен резултат.
  Това ме навежда на мисълта, че се търси биологично оръжие, което да причинява вреда на точно определената минута след пускането му…

 4. vanio  23.08.2012 г. | 21:23 ч.

  Замисляли ли, сте се че 1% от населението на земята държи над 50% от финансите!Следователно те си правят,каквото си пожелаят…………….

 5. Psyonix  23.08.2012 г. | 22:43 ч.

  Mашина която да имитира човешки организъм….какво ли би се объркало в тази ситуация….

 6. Leo  23.08.2012 г. | 23:58 ч.

  На мен ми се струва, че човешкото физическо тяло е прекалено сложно устроено, за да бъде толкова лесно имитирано с помощта на машина, а и съвременната наука не знае всичко за него, а от нещата, които знае много са не съвесем верни. И, предвид това предположение, допускам, че тази машина няма да може да бъде използвана за успешно създаване и тестване на фини отрови, а само на груби такива. Но тези груби отрови, които работят очевадно, лесно могат да бъдат моделирани и от съществуващ софтуер, работещ на съществуващи компютри.

  Но това устройство – този биосимулатор – вероятно ще може да се настройва, за да произвежда удобни резултати при тестване на ваксини и други фармацевтични продукти. И тези резултати биха били убедителни за много наши съвременници, заради „точното“ симулиране на човешкото тяло от машината и заради цялата научност, която се носи от факта, че е проведен контролиран лабораторен експеримент. Та си мисля, че това устройство по-скоро ще бъде ползвано за налагане на вече разработени отрови, отколкото за самото им разработване (може да бъде ползвано и за това, но не вярвам да е основният му замисъл).

  Обръщам внимание, че тези размисли са си просто мои спекулации.

 7. test2test  24.08.2012 г. | 06:03 ч.

  Изглежда, че основната цел на проекта няма нищо общо с изследване влиянието на ваксини и/или отрови.

  Ако учените от МИТ имаха точен модел на работата на човешкото тяло, те биха могли спокойно да правят симулациите виртуално (иначе казано – само с компютър), без да се налага изграждането на физическо тяло.

  Всеки електро-механичен симулатор би влошил качеството на симулацията поради редица недостатъци на електро-механичните материали.

  Накратко казано:
  1. Знаем че не познаваме достатъчно добре устройството на тялото
  2. Знаем че не разполагаме с достатъчно добри материали за да създадем тяло.
  3. Упорито настояваме да създадем електро-механичен симулатор. (т.е. функциониращо физическо тяло)

  Изводът е очевиден: „Някой иска да впрегне учените в създаването на изкуствено физическо тяло.“
  Ясно е, че това тяло няма да е съвършено. Ясно е, че ще е само бледо подобие на човешко тяло.
  Но въпреки всичко, ще бъде един начин за МАСОВО ПРОИЗВОДСТВО на физически тела. Празни черупки, които някой може да управлява.

  Оттук нататък следват спекулации…
  На кого му трябват, сравнително спешно, много на брой физически тела (макар и да не са перфектни)?

 8. test2test  30.08.2012 г. | 02:30 ч.

  http://www.extremetech.com/extreme/135207-harvard-creates-cyborg-flesh-thats-half-man-half-machine

  Погледнете и това… хибрид между жива плът и електроника.

 9. Kymatica2009  09.09.2012 г. | 01:35 ч.

  Това веднага ме кара ди си мисля и как ще представят проекта пред обществото – за да сложим край на тестванията на „лекарства“ и ваксини в Африка, ще приемете това за в бъдеще…

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.