19 примера за маниакалния контрол на властите чрез напълно абсурдни наредби

Маниаците на тема контрол печелят почва и определено умъртвяват Америка. Основателите на САЩ се стремяха да изградят една нация, в която хората могат да се възползват от правото си на живот, личен интегритет и порив към щастие в обстановка на максимална свобода и минимална държавна намеса. За нещастие, американската нация се отвърна от тези свои принципи и сега с висока скорост залита точно в противоположна посока.

По неясни причини съществуващата политическа система привлича към себе си психопати с изразена нужда да управляват живота ни до най-малката подробност и да взимат решения относно повечето неща от наше име и вместо нас. Тези маниаци фактически са убедени, че свободата и свободната воля са „опасни“ и че всички аспекти от действителността би следвало да се регулират от правила и основни положения. По този начин се разсъждава не само на федерално ниво.

На локално ниво контролът е още по-засилен. Като прибавим и излишно утежнените бюрократични процедури по всички етажи в правителството, ще видим, че в днешна Америка сме буквално залети от милиони закони, разпоредби и правилници. Те задушават предприемаческия дух, разсипват свободите и правата ни и постепенно изсмукват живота от жилите ни. За да върнем Америка към предишния й блясък, трябва да запретнем ръкави и да разчистим ужасяващата планина от канцеларски разпоредби.

Не са много нещата в съвременна Америка, които човек би могъл да свърши, без преди това да се е сдобил с някакъв вид „разрешително“. Искате да напуснете дома си? — Вземете си шофьорска книжка или намерете някого с такава. — Ще се жените? — Първо ще питате правителството. — Планирате строеж на къща? — Подгответе се за изнурителни бюрократични регулации. — Почвате бизнес? — По-добре свикнете с мисълта, че за това ще са необходими сума ти „разрешителни“ и „удостоверения“.

Както сме я подкарали, не е далеч денят, в който ще се налага да просим правителството за позволение да ползваме тоалетната. Нашата неприкосновеност и свободи се трансформираха в „ограничени привилегии“, които управляващите могат да ни отнемат по всяко време. С всеки изминал ден решетките на клетката от закони и наредби, в която изживяваме живота си, стават все по-гъсти. Колко още разпоредби са ни необходими, преди да изгубим разсъдъка си?

Следват 10 примера как маниакалният контрол убива САЩ:

№ 1. Затворили мобилния щанд за хот-дог на едно предприемчиво 13-годишно момче от Мичиган, тъй като нарушавало правилата в зоната за търговска дейност. Забавното в случая е, че Натан Дужински (името на момчето) и неговите родители били останали с впечатлението, че вече са минали през всички възможни бюрократични формалности. Какво пише в статията от линка:

„Във вторник, докато младият предприемач поставял на определеното му място в центъра на града Холанд щанда за продажба на хот-дог, който той бил закупил за 1200 долара, припечелени от косене на трева и разчистване на сняг, градският съвет го изненадал неприятно. Служители от общинския съвет го уведомили, че е в нарушение на разпоредба, която защитава търговците с хранителни стоки в центъра на града от конкуренцията на мобилните доставчици на храна, поради което се налагало да преустанови дейността си незабавно. Момчето било сащисано. То и родителите му си мислели, че са минали по надлежния ред през всички разрешителни препятствия, заложени в общината и областта.“

№ 2. Можете ли да си представите, че събирането на дъждовна вода в рамките на вашата частна собственост би ви вкарало в затвора? Е, наскоро точно това се случило с един човек от Орегона. Следното е извадка от новините:

„Земеделец от щата Орегон беше осъден в сряда на 30 дни престой в затвор и глоба от над 1500 долара, защото бил инсталирал три резервоара за събиране и употребяване на дъждовна вода в двора си.“

Какво ли ще е следващото провинение, за което ще ни арестуват? Вдишването на въздух?

№ 3. В Санта Моника, Калифорния, са решили да криминализират пушенето на цигари вкъщи. В новинарска емисия на NBC Los Angeles се казва:

„Пушенето вече е забранено по плажовете, из парковете, в ресторантите и в близост до сградите в Санта Моника, но във вторник вечер градският съвет потърси начини за разширяване на въпросната забрана и прие с четири гласа срещу два наредба за забрана на пушенето, касаеща всички нови обитатели на апартаменти и живущите в квартирни комплекси – с една уговорка. Тази уговорка, според Адам Радински, шеф на бюрото за защита на правата на потребителите, е обитателите да определят вида на зоната в своето жилище (за пушачи или за непушачи). На тази основа ще се въвежда и съблюдава наложената забрана.“

№ 4. Явно оттук нататък ще попадате в графа „терорист“, ако се осмелите да направите филмов запис на случващото се на контролните пунктове за проверка на сигурността. Но на въпросните пунктове не изпитват угризения да разсъбличат възрастни дами и да човъркат сондите за хранене на хората.

№ 5. В Ню Джърси, ако се придвижвате с куче или котка в колата си, а животните не са ограничени по някакъв начин (в клетка или привързани), рискувате глоба до 1000 долара за всяко отделно провинение.

№ 6. Изповядвате ли принципа на щедрост към съседите? В случай че го правите, бъдете много внимателни какво си обменяте с тях. Например е незаконно да си издоите кравата и да продадете млякото на съседи. Ако млякото е необработено, нищо чудно да осъмнете заобиколени от федерални агенти, размахващи оръжие срещу вас.

№ 7. В Маями Бийч, Флорида, скоро ще стане строго наложително да сортирате домакинските отпадъци по правилния начин…

„Управляващите в града в сряда приеха общински закон относно сортирането. Щом законът влезе в сила през юли 2013 г., всеки нарушител ще бъде глобяван 350 долара при първо нарушение, 500 долара при второ и 1000 долара при трето.“

Ако живеете в Маями Бийч и не ви се сортира, да се надяваме, че банковата ви сметка поне е внушителна.

№ 8. В Хейзълуд, Мисури, е забранено на малките момиченца да продават домашно приготвени бисквити в дворовете си.

№ 9. В квартал на Денвър са забранили на децата да рисуват по тротоара с цветен тебешир.

№ 10. Из цяла Америка полицията разтурва щандовете за продажба на лимонада, защото малките продавачи не разполагали със „съответните разрешителни“.

№ 11. У нас в САЩ е абсолютно незаконно да се продават естествени препарати срещу ракови заболявания – дори и в случай, че са доказано ефективни.

№ 12. Неотдавна бях писал за един мъж, който бил арестуван за това, че провел сбирка за изучаване на Библията в дома си. Оказва се, че човекът все още е в затвора, излежавайки 60-дневна присъда.

№ 13. Грижите ли се за собствена градина? Ако да, гледайте да не нарушите някои постановления. В една предишна статия описах съдбата на безработна жена от Тулса, Оклахома, чиято градина, засадена за препитанието й, била брутално изровена и отмъкната от правителствени главорези…

„Жена от Тулса съди служителите на реда, след като по думите й те изпосекли градината без основание. Денис Морисон казва, че е засадила над сто различни растителни вида в предния и задния двор на къщата си и че всеки от тези растителни видове дава ядивни плодове и си има своя определен смисъл. Тя знае кои от растенията лекуват артрит, кои стават за подправки, кои отпъждат комарите и облекчават ухапвания от насекоми, но това нямало значение за инспекторите от града. Миналия август предният и задният двор били пълни с разцъфнали цветя, лимонови дръвчета, стевия, чеснови стръкове, грозде, ягоди, ябълкова мента, обикновена мента, ябълково дърво, орехови дървета и много други.“

Безработната жена разчитала на градината си за задоволяване на потребностите. Маниаците от правителството изтръгнали варварски всичко и я оставили без нищо.

№ 14. Понякога детето ви изпадало ли е в истерия? Може да го арестуват и да го пратят в заведение за психично болни, ако получи истеричен припадък в полезрението на полицейски служители.
Например едно 6-годишно момиче във Флорида „хвърляше предмети, удряше  служителите на реда и крещеше неконтролируемо“, така че полицията сложила белезници на има-няма 20-килограмовото момиченце и го откарала до институция за психично болни за оценка на състоянието му.

№ 15. Носили ли сте си пластмасови прибори за хранене в училище, когато бяхте малки? Е, тези дни във Флорида е по-добре да се въздържате от такива действия. 11-годишно тамошно дете било арестувано от полицията и му било повдигнато обвинение за особено тежко престъпление за това, че донесло в училище пластмасов нож за масло.

№ 16. В щата Масачузетс всички деца в забавачниците са задължени по закон да си мият зъбите след обяда. Всъщност щатът дори осигурява и флуоридните пасти за зъби. Не е ли това много мило от тяхна страна?

№ 17. В град Филаделфия, Пенсилвания, е незаконно да припечелите дори и един долар от блога си, освен ако не сте заплатили разрешително на стойност 300 долара за извършване на такъв бизнес. Общината стигна дотам, че се заяде с една бедна жена, спечелила 11 долара от блога си в продължение на две години.

№ 18. Ако се натъкнете на жаден човек, бихте ли му подали чаша студена вода? Обмислете отговора си внимателно – да не се окаже, че престъпвате закона. Например в Луизиана наредили на една църква да спре да раздава вода, защото не разполагала с „необходимото разрешение“.

№ 19. Последният пример е може би най-тъжен от изброените. Дали ще повярвате, че из цяла Америка забраняват раздаването на храна на бездомните? Цитат от наскорошна статия в USA Today:

„Филаделфия наскоро забрани храненето на открито из парковете на града. Денвър започва да налага забрана за хранене и спане в непозволени места. Този месец законодателите в Ашланд, Орегон, обсъждат подсилване на забраната за къмпинг и причиняване на шум на обществени места. Списъкът продължава: Атланта, Феникс, Сан Диего, Лос Анджелис, Маями, Оклахома Сити и над 50 други градове вече са приели разпоредби срещу лагеруването и споделянето на храна на територията си, съгласно изнесеното от Националния правен център по въпросите на бездомниците и бедността.“

Ядосани ли сте? Би трябвало.

Всички тези абсурдни разпоредби източват живота ни. Може би поради тази причина представителят на републиканската партия в Конгреса, Майк Кели, пожъна аплодисменти на трибуната. Ако все още не сте изгледали речта му за това как такива разпоредби съсипват Америка, моля, отделете му няколко минути. Няма да съжалите…

Автор: Майкъл Снайдер

Превод: Гергана Мълчанова

Източник: Prison Planet

 

Споделете публикацията

Google1

За Гергана Мълчанова

geri@otizvora.com | Преводач на свободна практика за „От Извора“. „Истината е предпоследната духовна вълна, с която се влиза в Свободата.“

Всички публикации

9 коментара за "19 примера за маниакалния контрол на властите чрез напълно абсурдни наредби"

 1. Найден Пендов  02.08.2012 г. | 02:14 ч.

  В такъв случай в доста от тези щати е незаконно да си (истински) християнин. Как можеш да практикуваш милосърдие или да споделяш със съседа си, да не говорим за организирано изучаване на библията (нима за това ти трябва лиценз)? Впрочем, от известно време се ядосвам на това как законовата система в България върви срещу изобретателноста на хората, но това е направо непростимо.

 2. miro  02.08.2012 г. | 05:08 ч.

  някои от тези примери са предадени от съответните сайтове преувеличени.

  – Господина от Орегон според репортажите направо е блокирал водата която се оттича, не си е събирал водата в бидони само. Закона там е на същия принцип като реките които се оттичат в различни държави. Например България не може да блокира Струма да се оттича в Гърция или Тунджа в Турция, водата в самата река не принадлежи на нас.

  – За Маями Биич и разделния боклук – живея на 30 минути от това място. Южна Флорида има голям растеж на населението, вече почти няма каде да се строи. Не рециклираме, а долу е пълно с хотели и туристи. Сметищата тук растат на горе и наближават максимална експлоатация, няма каде да отива този боклук просто. А и общините трябва да се бръкнат допълнително за пръст понеже почвата тук е много песъчлива,

  В Маями Биич между другото е забранено храненето на бездомните. Събираха ги близо до плажа 1-2 пъти в седмицата преди време с маси и столове обаче турситите нещо не им харесало и сега е забранено.

  – Пушенето – лично, напълно съм ‘ЗА’ ако забраната е само за пушене на терсата, около сградата, и за пушек който евентуално минава през стените и смущава останалите. Живея над едни Египтяни които ми отровиха живота с някакви смрадливи пушилки от 6 сутринта! Не можехме да си държим прозорците отворени през ноща докато беше хладно заради тях. Казва се „quiet enjoyment“ и се отнася най-вече за наематели и живеещи в апартаментни комплекси.

  – Сбирките с Библията – не само за Библията ами изобщо сбирките с много народ в частни домове са забранени на доста места. И мисля че с право, принципно поне. При нас в Флорида имаме много латино емигранти които са свикнали да си отварят зъболекарски кабинети и какво ли не в къщите. Имаше един случай не отдавна, квартала беше вдигнал ръце от едни Евангелисти май бяха – пеели по цял ден с уредби, и си паркирали колите каде ли не по улицата. Хората им беше писнало да се прескачат, те естествено оплакаха че ги били дискриминирали 🙂

 3. Дорина  02.08.2012 г. | 07:26 ч.

  Гери, чудесен материал! Благодаря ти. Дава ми много отговори. Имам брат от 1989 год в LA. В годините настъпи едно отчуждение на сърдечно ниво. Общува по един много повърхностен начин. Всичко знае винаги, детайлите, парите, бизнесът – това все му е в ума. И една огромна подозрителност и задкулисност… Не мисля, че е до характер, други бяха отношенията ни някога. Това ме изпълва с тъга. Мисля, че това е плод на системата, в която живее. Но… в крайна сметка всеки прави своите житейски избори. Не съм ходила там, въпреки поканите му и поне засега не мисля да ходя при него – даже и като турист… Имам обаче покана от един човек – арт-терапевт в антропософска социално-терапевтично общност край Ню Йорк, там може някой ден да се окажа…, при сродни хора… 🙂

 4. Огнян (Мислещ)  02.08.2012 г. | 09:01 ч.

  Гери, като прочетох материала ти, първото нещо което отвътре ми дойде, бе да поздравя всички тези на които този анализ не им изнася, с една култова песен на Rammstein –
  Amerika

  Всички живеем в Америка
  Америка е прекрасна
  Всички живеем в Америка
  Америка, Америка

  Ако се затанцува, аз искам да водя
  Даже и сами да се въртите
  Оставете се малко под контрол
  Ще ви покажа верния начин
  Ще си врътнем хубаво хорце
  Свободата ще свири на всички цигулки
  Музиката ще идва от Белия Дом
  И пред Париж ще застане Мики Маус

  Всички живеем в Америка
  Америка е прекрасна
  Всички живеем в Америка
  Америка, Америка

  Горките американци, забравих, че наскоро са си изгубили знаменцето някъде из прашната Луна. Да се чуди човек, да се смее ли или да бъде сериозен на тази информация.:lol:

 5. Светльо  02.08.2012 г. | 09:31 ч.

  Оги не знам дали човек трябва да се смее или да бъде сериозен на това чучело Америка, но вижте какво правят другите им братя по оръжие в Москва – потресаващо и нечувано за мен до сега. Търговия с кръв на неродени бебета в Русия! Това със сигурност става с покровителстване от най-високо мяст в Кремъл

 6. Огнян (Мислещ)  02.08.2012 г. | 10:16 ч.

  @Светльо,
  Прочитайки следната информация,
  Необичайните транзакции ще се докладват на ДАНС
  май ще трябва по-сериозно да подхождаме. С тези си действия, това правителство, май се опитва едно-към едно да копира „братята“ американци!

  Информацията ще се пази до 7 години след сключването на сделките, предвиждат нови мерки срещу прането на пари
  Банките, застрахователните компании, управляващите дружества, нотариуси и още редица организации, които обслужват финансови транзакции, ще трябва да следят за „необичайно големи сделки или операции“ на своите клиенти. Те ще трябва да преценяват кое е необичайно на базата на информацията, с която разполагат за своя клиент до момента, и да го поставят под наблюдение. Това предвиждат допълнителните мерки в борбата срещу прането на пари, приети с промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари. Те бяха подготвени от Министерството на вътрешните работи, а на вчерашното си заседание правителството ги одобри. Така без обществено обсъждане те директно ще бъдат внесени за разглеждане в Народното събрание. Вчера текстовете не бяха обявени и приблизителна представа за тях даде само правителственото прессъобщение.
  ………………
  Колко голяма е голямата сделка

  От съобщението обаче не става ясно какъв е прагът за необичайно голяма сделка. Излиза, че задължените лица сами ще преценяват, ако една фирма осъществява сравнително еднакви сделки – плаща и получава плащания в сходен размер, информацията за всеки необичайно голям превод, тя ще трябва да се забелязва и записва. Въвежда се и допълнение в закона, което изрично забранява на компаниите да отказват предоставяне на такава информация. Правителството съобщава, че предлага новите промени по препоръка на Европейския съвет, който по-рано тази година подготви експертен доклад с предложения за подобряване на борбата с прането на пари.

  „Най-обичам“ когато някой сляпо следва и изпълнява препоръките на Европейския съюз или друг „добродетел“.

 7. Огнян (Мислещ)  02.08.2012 г. | 10:30 ч.

  Крилати фрази на известния американски писател Гор Видал, починал в сряда на 86 години. Цитатите са от британския вестник Guardian

  „Не е достатъчно да успееш, трябва и другите да се провалят.“

  „Няма ненаказано добро.“

  „Съединените щати са основани от най-умните хора – и оттогава не сме виждали такива.“

  „Очевидно демокрацията е място, където се провеждат многобройни избори, които струват скъпо, а кандидатите са едни и същи.“

  „На всеки американец, който се чувства готов да се кандидатира за президент, трябва по дефиниция да му се отнема тази възможност.“

  „Геният на управляващата класа се състои в това, че успяват да накарат повечето хора да не виждат неадекватността на системата, въпреки че робуват и плащат високи данъци, за които не получават нищо.“

  „50% от хората не гласуват и 50% не четат вестници. Надявам се, че става дума за едни и същи 50%.“

 8. Светльо  02.08.2012 г. | 10:41 ч.

  Оги, едно от хубавите неща на това, че сме се родили в тази прекрасна страна с тези идиоти политици е, че законите които пишат ако трябваше и да ги прилагат едно към едно – то това може би щеше да е краят. Както неведнъж сме си говорили тук е наистина страната на неограничените възможности в която винаги можеш да минеш между капките. За добро или лошто – това е положението. Аз винаги вярвам, че е за добро!

 9. neprodajnik  07.08.2012 г. | 22:39 ч.

  miro
  някои от тези примери са предадени от съответните сайтове преувеличени.
  – Господина от Орегон според репортажите направо е блокирал водата която се оттича, не си е събирал водата в бидони само. Закона там е на същия принцип като реките които се оттичат в различни държави. Например България не може да блокира Струма да се оттича в Гърция или Тунджа в Турция, водата в самата река не принадлежи на нас.
  – За Маями Биич и разделния боклук – живея на 30 минути от това място. Южна Флорида има голям растеж на населението, вече почти няма каде да се строи. Не рециклираме, а долу е пълно с хотели и туристи. Сметищата тук растат на горе и наближават максимална експлоатация, няма каде да отива този боклук просто. А и общините трябва да се бръкнат допълнително за пръст понеже почвата тук е много песъчлива,
  В Маями Биич между другото е забранено храненето на бездомните. Събираха ги близо до плажа 1-2 пъти в седмицата преди време с маси и столове обаче турситите нещо не им харесало и сега е забранено.
  – Пушенето – лично, напълно съм ‘ЗА’ ако забраната е само за пушене на терсата, около сградата, и за пушек който евентуално минава през стените и смущава останалите. Живея над едни Египтяни които ми отровиха живота с някакви смрадливи пушилки от 6 сутринта! Не можехме да си държим прозорците отворени през ноща докато беше хладно заради тях. Казва се „quiet enjoyment“ и се отнася най-вече за наематели и живеещи в апартаментни комплекси.
  – Сбирките с Библията – не само за Библията ами изобщо сбирките с много народ в частни домове са забранени на доста места. И мисля че с право, принципно поне. При нас в Флорида имаме много латино емигранти които са свикнали да си отварят зъболекарски кабинети и какво ли не в къщите. Имаше един случай не отдавна, квартала беше вдигнал ръце от едни Евангелисти май бяха – пеели по цял ден с уредби, и си паркирали колите каде ли не по улицата. Хората им беше писнало да се прескачат, те естествено оплакаха че ги били дискриминирали

  Това е типичното мислене на средният Американец.Личи си,че добре те е обработила системата.Вместо да се фокусираш върху причината на проблема,ти се фокусираш върху последствията.Значи много хора отваряли частни кабинети и за това забранили събиранията на едно място на група хора.По-дебилски пример незнам дали може да се даде.По-тази (твоята) логика – щом има много катастрофи,трябва да забраним колите (а не да се фокусираме върху другите причини,които ги пораждат).Щом има хранителни отравяния да забраним храната?Щом има много алкохолици да забраним алкохола?Щом стават убийства с ножове да забраним ножовете?Да продължавам ли с примерите….?
  Трябва сериозно да се замислим върху логиката,на която се базират твойте размишления.В момента тя не се базира на реалният свят.Пожелавам ти да прогледнеш в бъдеще.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.